![]() |
2015.08.24. 21:27
2015.08.28. 21:28
2015.08.28. 21:30
Rolly írta:Sziasztok! Egy érdekes problémám akadt. Az óracsoporton nincs visszajelzés, ha indexelek és ha felkapcsolom a reflektort. Kívül feloltódnak. Ja és hang sincs belül, ha indexelek, vagy ha kiveszem a kulcsot és égve maradt a lámpát. Diagnosztika azt mutatta ki, hogy nem kommunikált az LCM modullal. A diag azt is kimutatta, hogy a motorvezérlővel sem kommunikált. Mindezek oka lehet az LCM modul meghibásodása miatt?
2015.08.28. 21:54
Gallaca írta:Rolly írta:Sziasztok! Egy érdekes problémám akadt. Az óracsoporton nincs visszajelzés, ha indexelek és ha felkapcsolom a reflektort. Kívül feloltódnak. Ja és hang sincs belül, ha indexelek, vagy ha kiveszem a kulcsot és égve maradt a lámpát. Diagnosztika azt mutatta ki, hogy nem kommunikált az LCM modullal. A diag azt is kimutatta, hogy a motorvezérlővel sem kommunikált. Mindezek oka lehet az LCM modul meghibásodása miatt?
Inkább az óracsoport hibája. Ha a biztosítéktáblában nem találtál kiégett biztit.
2015.08.28. 22:36
Rolly írta:Gallaca írta:Rolly írta:Sziasztok! Egy érdekes problémám akadt. Az óracsoporton nincs visszajelzés, ha indexelek és ha felkapcsolom a reflektort. Kívül feloltódnak. Ja és hang sincs belül, ha indexelek, vagy ha kiveszem a kulcsot és égve maradt a lámpát. Diagnosztika azt mutatta ki, hogy nem kommunikált az LCM modullal. A diag azt is kimutatta, hogy a motorvezérlővel sem kommunikált. Mindezek oka lehet az LCM modul meghibásodása miatt?
Inkább az óracsoport hibája. Ha a biztosítéktáblában nem találtál kiégett biztit.
De miért nem kommunikál a modulokkal?
2015.08.29. 08:00
2015.08.29. 10:04
bayer76 írta:Sziasztok.
Hozzám került egy 1998-as E39 540i automata. Ez nem is lenne probléma, csak az hogy délelött soha nem akar beindulni.
Este leállítom, reggel nem indul. Önindító sem teker. Dél körül minden áldott nap beindul pöcc-röff és a hiba megszünik. Nem is jön elő egészen másnap reggelig.
Már több ember itt volt nálam hogy Obd-n keresztül kiolvassa az esetleges hibát, de nem jutottunk előrébb mert addigra mindíg beindult.
Tegnap otthagytam egy villamossági szerelőnél, hogy reggel nála majd ugyanezt fogja produkálni. Igy is lett. Azt mondta hogy az automata váltó computerében van a meghibásodás. Nagyon érzékeny a feszültség ingadozásokra ez nem engedi indulni az autót. Szerintem hülyeség, de azért veszek ma egy bontott computert hogy azzal is kipróbáljuk. Szerintem egyébként egészen más lesz a hiba, de mindegy. Igazából attól félek hogy a szerelők szépen lassan kicseréltetnek velem mindent, de nem jutunk előrébb a hiba megoldásához. Magyarul sötétben tapogatózás megy.
Szivessen venném ha lenne valakinek ötlete vagy volt már hasonló gondja az autójával.
Előre is köszönöm a reakciókat.
Üdv. Bayer
2015.08.29. 10:50
Gallaca írta:Rolly írta:Gallaca írta:Rolly írta:Sziasztok! Egy érdekes problémám akadt. Az óracsoporton nincs visszajelzés, ha indexelek és ha felkapcsolom a reflektort. Kívül feloltódnak. Ja és hang sincs belül, ha indexelek, vagy ha kiveszem a kulcsot és égve maradt a lámpát. Diagnosztika azt mutatta ki, hogy nem kommunikált az LCM modullal. A diag azt is kimutatta, hogy a motorvezérlővel sem kommunikált. Mindezek oka lehet az LCM modul meghibásodása miatt?
De miért nem kommunikál a modulokkal?
Ha hibás, mit tegyen? Akkusaru le-fel megvolt?
2015.08.29. 11:18
Rolly írta:Aksisarut lehúztam, de semmi változás. Mindkettő, tehát LCM modul és a motor vezérlő is rossz lehet, azért nem kommunikál a komputerrel?
2015.08.29. 11:32
Jerry írta:Rolly írta:Aksisarut lehúztam, de semmi változás. Mindkettő, tehát LCM modul és a motor vezérlő is rossz lehet, azért nem kommunikál a komputerrel?
Nem rossz sem az LCM, sem a motor vezérlő!
Gallaca azt mondja, hogy az óracsoportod szart be.
Mivel az összes vezérlő azon keresztül kommunikál, így ha az nem működik, akkor a többit sem látod.
2015.08.29. 11:44
Rolly írta:Jerry írta:Rolly írta:Aksisarut lehúztam, de semmi változás. Mindkettő, tehát LCM modul és a motor vezérlő is rossz lehet, azért nem kommunikál a komputerrel?
Mivel az összes vezérlő azon keresztül kommunikál, így ha az nem működik, akkor a többit sem látod.
Értem! Köszönöm! Még egy kérdés. Ha cserélek óracsoportot, akkor a kmóra állás megmarad?
2015.08.29. 11:58
Jerry írta:Rolly írta:Jerry írta:Rolly írta:Aksisarut lehúztam, de semmi változás. Mindkettő, tehát LCM modul és a motor vezérlő is rossz lehet, azért nem kommunikál a komputerrel?
Értem! Köszönöm! Még egy kérdés. Ha cserélek óracsoportot, akkor a kmóra állás megmarad?
Több minden tárolja a "valós" km állást, többek között az EWS is.
Ha óracsoportot cserélsz, akkor hozzá kell igazítanod a valós álláshoz. Ez azért nem fa ék egyszerűségű művelet.
2015.08.29. 13:19
Rolly írta:Jerry írta:Rolly írta:Jerry írta:Rolly írta:Aksisarut lehúztam, de semmi változás. Mindkettő, tehát LCM modul és a motor vezérlő is rossz lehet, azért nem kommunikál a komputerrel?
Több minden tárolja a "valós" km állást, többek között az EWS is.
Ha óracsoportot cserélsz, akkor hozzá kell igazítanod a valós álláshoz. Ez azért nem fa ék egyszerűségű művelet.
Gondolom ezt diaggal lehet csak...
2015.08.29. 22:05
admin írta:Diag nem írja meg csak a nagyon régi órát aminek egy plusz dobozka van a hátulján. A többi szétszedős epromos móka.
2015.08.29. 22:50
Gallaca írta:admin írta:Diag nem írja meg csak a nagyon régi órát aminek egy plusz dobozka van a hátulján. A többi szétszedős epromos móka.
Kisboardost, azt ezért megírja!
2015.11.01. 17:08
2015.11.01. 18:02
cetabraham írta:Sziasztok! Valakinek valami otlet, hogy mitol lehet a problema.. nem mindig de tobbszor elofordul hogy az indexelesnel az elso 3 villanas gyors. Majd beall normalba. Az egok jok cserelve.
2015.11.01. 23:01
2015.11.01. 23:27
bfoto írta:Egy fél éven belül a következő izzóim égtek ki ebben a sorrendben: bal tolató, egyik rendszámtábla, bal tompított. Ma jelezte, hogy a bal hátsó világítást (5W) cseréjem, ki, kicseréltem, ráadtam a gyújtást, most meg a j.e. fényszóró égett ki. Két éve van meg az autó, eddig nem voltak ilyen problémáim. Más tünet nem jelentkezett. Lehet, hogy véletlen egybeesés és most öregedtek el az izzók, vagy gondoljak valami egyéb hibára?
2015.11.02. 20:24
bfoto írta:Egy fél éven belül a következő izzóim égtek ki ebben a sorrendben: bal tolató, egyik rendszámtábla, bal tompított. Ma jelezte, hogy a bal hátsó világítást (5W) cseréjem, ki, kicseréltem, ráadtam a gyújtást, most meg a j.e. fényszóró égett ki. Két éve van meg az autó, eddig nem voltak ilyen problémáim. Más tünet nem jelentkezett. Lehet, hogy véletlen egybeesés és most öregedtek el az izzók, vagy gondoljak valami egyéb hibára?