Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2014.07.07. 19:07

Melyik utángyártó terméke?

A Nissens nekem eddig bevált, igaz E28-nál.

2014.07.07. 19:24

kzolee írta:Melyik utángyártó terméke?

nissens volt mind a kettő.első birt 2-3hónapot,másik kb 4évet.szerintem ezek is made in china-k.inkább veszek egy bontott gyárit.itt is megvan a rizikó mivel használt,de az anyag minőség talán jobb.

2014.07.07. 19:53

atti523i írta:
kzolee írta:Melyik utángyártó terméke?

nissens volt mind a kettő.első birt 2-3hónapot,másik kb 4évet.szerintem ezek is made in china-k.inkább veszek egy bontott gyárit.itt is megvan a rizikó mivel használt,de az anyag minőség talán jobb.

Nekem is es sogornak is az e34-ben nissens van...kopp-kopp...

2014.07.14. 10:01

En is Nissenst raktam a 39-be. Semmi bajom nem volt vele utana.

2014.07.14. 11:23

atti523i írta:inkább veszek egy bontott gyárit.itt is megvan a rizikó mivel használt,de az anyag minőség talán jobb.

Azzal csak az a baj, hogy ennyi idő után már porlad a műanyag.
3 hete annyi müa. bizbaszt kellett cserélni, hogy az vicc. :)
Másrészt a hűtöm bontott Schnitzer termék, és hibátlan már vagy 2-3 éve.
De az előtte levőnek is pont az volt a baja. Szétmállott a nyaka.

2014.07.14. 16:36

Imco írta:
atti523i írta:inkább veszek egy bontott gyárit.itt is megvan a rizikó mivel használt,de az anyag minőség talán jobb.

Fránya forróviz...vs...termoplasztikus polimer...:0...

2014.07.18. 12:51

Üdv!
Melyik viszkót és klíma ventit ajánljátok, ami jó minőségű és még megfizethető? Viszkóból a Meyle-vel van valakinek tapasztalata? Esetleg valami leírása van valakinek a cseréről? Nem baj ha nem magyar.
Előre is köszi a válaszokat: Péter

-leírást már találtam a viszkóhoz és a klímaventihez is-

2014.07.18. 18:11

Bummer írta:
Imco írta:

Én ezt nem értem!!! Mi az hogy porlad és mállik a műanyag meg a gumi alkatrészek zöme a motortérben! Imádom és szeretem a Bmw-t de ezt valahogy nem tudom megemészteni.Nem hinném hogy ez a korral jár mert nem ez az első és nem az egyetlen korosabb autó a tulajdonomban és a közvetlen környezetemben melyekkel nincs ilyen gond soha!Engem kicsit bosszant! :evil: A minap a hűtőlégtelenitő csavar viccelt meg szerencsére lakhelyhez közel! :lol:
Gyorsan vettem 3db-ot. :facepalm:

2014.07.18. 18:39

Tomi.i írta:
Bummer írta:
Imco írta:

Én ezt nem értem!!! Mi az hogy porlad és mállik a műanyag meg a gumi alkatrészek zöme a motortérben! Imádom és szeretem a Bmw-t de ezt valahogy nem tudom megemészteni.Nem hinném hogy ez a korral jár mert nem ez az első és nem az egyetlen korosabb autó a tulajdonomban és a közvetlen környezetemben melyekkel nincs ilyen gond soha!Engem kicsit bosszant! :evil: A minap a hűtőlégtelenitő csavar viccelt meg szerencsére lakhelyhez közel! :lol:
Gyorsan vettem 3db-ot. :facepalm:

Amondó valék, felebarátaim, az nagy titok nyitja a tökéletlen emberfajzatban lakozék vala! S imigyen mert az ember tökéletessé nem leend, való, hogy az általa teremtett dolog sem válhat azzá...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2014.07.18. 21:54

PeterV832v írta:Üdv!
Melyik viszkót és klíma ventit ajánljátok, ami jó minőségű és még megfizethető? Viszkóból a Meyle-vel van valakinek tapasztalata? Esetleg valami leírása van valakinek a cseréről? Nem baj ha nem magyar.
Előre is köszi a válaszokat: Péter

-leírást már találtam a viszkóhoz és a klímaventihez is-

Fejetsd el a Meylet...Behr...Sachs...Jlacitol pl meglepo aron meg tudod venni...

Ha csere...lesd meg a lapatkereket...h nem torott-e, szijjakat, gorgoket...vizpumpa...termosztathaz...vizpumpa szijtarcsat...

Ha nem szukseges ne szerelj tobbszor a kelletenel...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: 2 jlaci74, PeterV832v
Értékelés: 9.52%

2014.07.27. 12:09

Sziasztok! Új e39es ként írok.
tegnap -az egyébként hibátlanul, halkan működő- szellőztető ventilátort letekertem minimumra, es még egyszer megynyomva a mínusz gombot kikapcsolt a digit klíma. Örömmel konstantáltam, hogy Rájöttem hogy kell kikapcsolni az egészet, de azóta hiába nyomkodom fel, nem indul el. Ha gyorsan megyek, érzem, hogy fűt- hűt, de a venti nem megy. Biztosítékokat atbogarasztam, ott jonak tűnik. Kérlek segitsetek! Ja, es az a "rest" gomb mire jó? Mert arra nem csinált mat eddig se semmit.

2014.07.28. 07:49

waresz írta:Sziasztok! Új e39es ként írok.
tegnap -az egyébként hibátlanul, halkan működő- szellőztető ventilátort letekertem minimumra, es még egyszer megynyomva a mínusz gombot kikapcsolt a digit klíma. Örömmel konstantáltam, hogy Rájöttem hogy kell kikapcsolni az egészet, de azóta hiába nyomkodom fel, nem indul el. Ha gyorsan megyek, érzem, hogy fűt- hűt, de a venti nem megy. Biztosítékokat atbogarasztam, ott jonak tűnik. Kérlek segitsetek! Ja, es az a "rest" gomb mire jó? Mert arra nem csinált mat eddig se semmit.

Nyomd meg az 'Auto' gombot és akkor elindul újra.
A 'Rest' gomb az úgynevezett 'maradékhő felhasználó' gomb. Télen, amikor megállni kényszerülsz mondjuk egy sorompó miatt, akkor a motort leállítva is tudsz addig fűteni, amíg a hűtővized hőmérséklete ezt lehetővé teszi. Hasznos kis funkció!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Értékelés: 4.76%

2014.07.28. 23:38

Jerry írta:

A 'Rest' gomb az úgynevezett 'maradékhő felhasználó' gomb. Télen, amikor megállni kényszerülsz mondjuk egy sorompó miatt, akkor a motort leállítva is tudsz addig fűteni, amíg a hűtővized hőmérséklete ezt lehetővé teszi. Hasznos kis funkció!

Köszönöm! holnap kipróbálom. amúgy azóta gondolt egyet, és megjavult. Sok indítás leállítás volt azóta, és akkor tért vissza, amikor egyszer véletlen lefullasztottam. van valami egyéb funkció, ami saját kénye-kedve szerint kiiktathatja a ventit, vagy ezért csak én vagyok a felelős? sajnos nekem eddig nagyon új ez a "modern" technika.. a kétütemű wartburgom minden esetben azt csinálta, amit akartam. :P

2014.07.29. 10:33

waresz írta:
Jerry írta:

Köszönöm! holnap kipróbálom. amúgy azóta gondolt egyet, és megjavult. Sok indítás leállítás volt azóta, és akkor tért vissza, amikor egyszer véletlen lefullasztottam. van valami egyéb funkció, ami saját kénye-kedve szerint kiiktathatja a ventit, vagy ezért csak én vagyok a felelős? sajnos nekem eddig nagyon új ez a "modern" technika.. a kétütemű wartburgom minden esetben azt csinálta, amit akartam. :P

Mindenért te vagy a felelős! :mrgreen:
Ez a modern technika nem csak azt csinálja, amit akarsz, de ha jól bánsz vele, akkor még a gondolataidat is kitalálja! ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, waresz
Értékelés: 9.52%

2014.07.31. 20:25

Sziasztok,

A fűtőventillátor motorom néha megy néha nem.Ha a pollenszűrőnél hozzáérek a ventimotorhoz akkor elindul. De ha megy akkor is elég fura hangja van,illetve balos kanyarban felgyorsul a levegő fújása.
Ez mindenképp venti motor csere vagy a "süni" lehet ennél a hibánál felelős?

köszi

2014.07.31. 20:42

osiati írta:Sziasztok,

A fűtőventillátor motorom néha megy néha nem.Ha a pollenszűrőnél hozzáérek a ventimotorhoz akkor elindul. De ha megy akkor is elég fura hangja van,illetve balos kanyarban felgyorsul a levegő fújása.
Ez mindenképp venti motor csere vagy a "süni" lehet ennél a hibánál felelős?

köszi

Az bizony moci csere.

2014.08.01. 19:59

Sziasztok. lenne egy kérdésem,hátha valaki tudja a megoldást e39 525 TDS . nagyon gyatra volt a kocsimba a fütés és a hütő vizem is elég csunya volt, mondták hogy mossam ki a motrot, engedjem le a vizet, stb ! nos, megcsináltam mindent, azóta forralja a vizet az autó, átnéztünk mindent, minde jó és mukodik. mondták hogy lehet a hütőm tele ment trutyival mert nem szép viz jött ki belőlle, ma vettem zsír ujj vízhűtőt, de igy is forralja a vizet (csak akkor forralja ha hajtom vagy ha gyorsan megyek vele. 120-140) most az az utolsó gyanum hogy levegős a rendszerem. hogyan tudom légteleníteni profi módon !?! (amikor felforr, akkor a csővek kő kemények és hűtőből csak gőz jön ki és az alsó cső üres, nincs benne víz ergó üres a hűtőm)

2014.08.02. 14:48

Senki ? :/

2014.08.02. 15:03

Levegős, meg is válaszoltad. Keresőbe írt be, hogy légtelenítés, leírták már előtted párszor profin. Utána jó lesz :wink:

2014.08.02. 19:19

Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
Hozzászólás küldése

VigLink badge