Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.08.11. 19:19

leslie írta:
jlaci74 írta:
dirtydog87 írta:Szevasztok!

Korábban volt már téma, de sajnos nem találom, így feltenném újból a kérdést:
Nagyobb tempónál történő fékezés esetén kormány szitálás. Mi lehet a ludas?

Előre is kösz!

Féktárcsa + fékbetét + nagyszilent , valamelyik vagy bármelyik vagy mindegyik ...

+ némely szakik szerint: sz@rul beállított futómű.....

Az egyik legfontosabb. Te elvitted már a vasat? Dehogy vitted! Csak nyírod a technikát padlógázzal. :mrgreen:

2014.08.11. 19:48

hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:
hamoriarpi írta:Pótkulccsal próbáltad?

Igen. Ua. (Már ha nekem szólt... :D )

99%, hogy EWS vagy körantenna. Szerintem.

És ezt lehet vhogy csekkolni?

2014.08.11. 20:37

Bazijoe írta:
hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:

Antennat egyszeru cserelni. Ews-t nem annyira. Ha ujat veszel, akkor pikk-pakk. Bontottnal cserelni kell DDE/DME-t, EWS-t, zarakat, kulcsokat...
Csekkolni diaggal lehet.

Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.

2014.08.12. 21:15

hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:
hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:

Antennat egyszeru cserelni. Ews-t nem annyira. Ha ujat veszel, akkor pikk-pakk. Bontottnal cserelni kell DDE/DME-t, EWS-t, zarakat, kulcsokat...
Csekkolni diaggal lehet.

Diag szerint vezérműtengely jeladó volt. Csere megvolt. 1 hónap alatt kiderül. :)

2014.08.12. 22:06

Bazijoe írta:
Diag szerint vezérműtengely jeladó volt. Csere megvolt. 1 hónap alatt kiderül. :)

A nehezen indulason kivul semmilyen tunet nem volt?

2014.08.12. 23:01

hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:

Ha volt, nem vettem észre.... Mik lehetnek ilyen tünetek? Hátha voltak és akkor felismerem :)

2014.08.12. 23:12

Bazijoe írta:
hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:

Ha volt, nem vettem észre.... Mik lehetnek ilyen tünetek? Hátha voltak és akkor felismerem :)

Nekem teljesitmenyvesztes is volt idoszakosan, plusz neha olyan volt, mintha 1-2 henger nem menne mindig. Sokaig nem irt be semmit a diag, aztan csak kinyogte, hogy miert ertetlenkedik.

2014.08.13. 09:13

hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:
hamoriarpi írta:
Bazijoe írta:

Nekem teljesitmenyvesztes is volt idoszakosan, plusz neha olyan volt, mintha 1-2 henger nem menne mindig. Sokaig nem irt be semmit a diag, aztan csak kinyogte, hogy miert ertetlenkedik.

Hmmm. így visszagondolva nem vettem észre ilyeneket, de olyan volt, hogy "ugrált" a fordulatszám alapjáraton, de a fordulatszámmérőn nem nagyon lehetett ezt látni.

2014.08.13. 14:48

Sziasztok!
Adott egy e39IA. A hiba úgy kezdődött, hogy melegindításkor nehezen indult be. Hosszabb indítás után beröffent, majd alapjáraton 1 perc után lefulladt. Valaki találkozott már ilyennel?

2014.08.13. 15:03

Rolly írta:Sziasztok!
Adott egy e39IA. A hiba úgy kezdődött, hogy melegindításkor nehezen indult be. Hosszabb indítás után beröffent, majd alapjáraton 1 perc után lefulladt. Valaki találkozott már ilyennel?

Az "e39IA" kicsit kevésnek tűnik... :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2014.08.13. 15:05

Sziasztok. Tapasztalatot irnék le, hátha hasznos lehet más számára akinek hasonló problémája van. Régebbóta küzdök olyan problémával, hogy állandóan beirta hibára a szivó oldali vezérmű tengely jeladót. Első körbe kicseréltem. Ekkor a kipu oldalit irta be. Kimértem, kiderült, hogy az is rossz volt. Kicseréltem ezt is. Ekkor végre láttam, INPA program, élő adatok szekcióban, hogy működik a vanos, forgatja a veztengelyeket , ahogy kell. Az öröm részleges volt, mert próbakör alkalmával, mikor kicsit jobban elrúgtam olyan 4500-5000 fordulat után megállt a vanos működése, a kocsi érezhetően lomhább lett, és beirta ismét egyik jeladót hibára. Motor leállitása és újrainditása után ismét működött a vanos, egészen a fent leirt fordulatig. Nem tudtam mire vélni a dolgot, gondoltam legfeljebb nem forgatom a motort, amugy sem szoktam, igy nem zavart. Aztán szép lassan azt vettem észre, hogy a fogyi kezd emelkedni, és egyre gyakrabban lomha a kocsi, illetve csinált olyat is, hogy néha sokáig inditózott és alig akart beindulni, ilyenkor leállitom, ismét inditok és pöcc röff. Olvasgattam, keresgéltem, és úgy döntöttem rendelek vitonos gyűrűket, és felujitom a vanos-t. Nézegettem a felujitó szetteket, volt csak gyűrű, és volt komplett szelepfedél tömitéssel, csavarokkal, tömitésekkel, ami kell. Az előző 8000 az utóbbi 25.000Ft-os áron. Hát inkább az utóbbit választottam, amit nem bántam meg, ugyanis a szelepfedél leemelésekor már tudtam, hogy az nem gumi tömités, hanem egy kikeményedett valami. Tört, szakadt, pegett szanaszét. Kicsit aggódtam, mikor levettem a szelepfedelet, mert a motortér eléggé olajsaras volt, na szép, mondom long life olaj mi? ....... Szumma szummárum, levettem a vanos-t és egy leirás szerint megtisztitottam, gyűrűket kicseréltem, majd összeraktam. Ez igy persze pár szóban könnyűnek tünik, a valóságban egy olyan egy napot vett igénybe. Na de nem is ez a lényeg, hanem az eredmény azért igencsak kielégitö lett. Sokkal jobban veszi a lapot, nem gondolkozik, nem torpan meg, nagyon fürge lett, és sokkal csendesebb is. A fogyi még kiderül, de biztos vissza fog menni, és a fő, hogy már nem áll le a vanos, és nem irja hibának a veztengely jeladót sem. Pedig nem gyárit vettem, hanem utángyártottat, már lassan fél éve benne van, nekem teljesen jól működik, semmi baja. Megjegyzem, papiron 170.000 van a kocsiban (szerintem kb 300.000) a vanos gyűrűk ahhoz képest még elég jól birták, láttam videón rosszabbat is. Nekem ugyan még nem csörgött, de most sokkal passzentosabb mint előtte. Nem sok lehetett már hátra neki. Még egy problémám van vele, de azt is analizálom, és erős a gyanum hogy mi okozhatja. Néha beirja hibának a lambda értéket , vagy keverékképzési probléma máskor pedig égési ütem kihagyást. utánna olvastam, ez valószinű vákum vagy kartelgáz szűrö probléma, de ezt majd megirom, ha sikerült megoldani.

2014.08.13. 15:10

Zo78 írta:

1996-os

2014.08.13. 15:12

Rolly írta:
Zo78 írta:

1996-os

Egyszerűbb lenne az adatlapodat kitölteni és akkor nem kéne újabb és újabb hozzászólásokban megtudni a részleteket. :wink:

HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.08.13. 15:15

Rolly írta:
Zo78 írta:

1996-os
:hehe Motor típust nem osztanád meg velünk?

2014.08.13. 15:17

Gallaca írta:
Rolly írta:
Zo78 írta:

1996-os

1 Vanos-os 528IA bocs, nem gyöngén lemaradt... :D észre sem vettem. :D

2014.08.13. 15:21

Doncso írta:Sziasztok. Tapasztalatot irnék le, hátha hasznos lehet más számára akinek hasonló problémája van. Régebbóta küzdök olyan problémával, hogy állandóan beirta hibára a szivó oldali vezérmű tengely jeladót. Első körbe kicseréltem. Ekkor a kipu oldalit irta be. Kimértem, kiderült, hogy az is rossz volt. Kicseréltem ezt is. Ekkor végre láttam, INPA program, élő adatok szekcióban, hogy működik a vanos, forgatja a veztengelyeket , ahogy kell. Az öröm részleges volt, mert próbakör alkalmával, mikor kicsit jobban elrúgtam olyan 4500-5000 fordulat után megállt a vanos működése, a kocsi érezhetően lomhább lett, és beirta ismét egyik jeladót hibára. Motor leállitása és újrainditása után ismét működött a vanos, egészen a fent leirt fordulatig. Nem tudtam mire vélni a dolgot, gondoltam legfeljebb nem forgatom a motort, amugy sem szoktam, igy nem zavart. Aztán szép lassan azt vettem észre, hogy a fogyi kezd emelkedni, és egyre gyakrabban lomha a kocsi, illetve csinált olyat is, hogy néha sokáig inditózott és alig akart beindulni, ilyenkor leállitom, ismét inditok és pöcc röff. Olvasgattam, keresgéltem, és úgy döntöttem rendelek vitonos gyűrűket, és felujitom a vanos-t. Nézegettem a felujitó szetteket, volt csak gyűrű, és volt komplett szelepfedél tömitéssel, csavarokkal, tömitésekkel, ami kell. Az előző 8000 az utóbbi 25.000Ft-os áron. Hát inkább az utóbbit választottam, amit nem bántam meg, ugyanis a szelepfedél leemelésekor már tudtam, hogy az nem gumi tömités, hanem egy kikeményedett valami. Tört, szakadt, pegett szanaszét. Kicsit aggódtam, mikor levettem a szelepfedelet, mert a motortér eléggé olajsaras volt, na szép, mondom long life olaj mi? ....... Szumma szummárum, levettem a vanos-t és egy leirás szerint megtisztitottam, gyűrűket kicseréltem, majd összeraktam. Ez igy persze pár szóban könnyűnek tünik, a valóságban egy olyan egy napot vett igénybe. Na de nem is ez a lényeg, hanem az eredmény azért igencsak kielégitö lett. Sokkal jobban veszi a lapot, nem gondolkozik, nem torpan meg, nagyon fürge lett, és sokkal csendesebb is. A fogyi még kiderül, de biztos vissza fog menni, és a fő, hogy már nem áll le a vanos, és nem irja hibának a veztengely jeladót sem. Pedig nem gyárit vettem, hanem utángyártottat, már lassan fél éve benne van, nekem teljesen jól működik, semmi baja. Megjegyzem, papiron 170.000 van a kocsiban (szerintem kb 300.000) a vanos gyűrűk ahhoz képest még elég jól birták, láttam videón rosszabbat is. Nekem ugyan még nem csörgött, de most sokkal passzentosabb mint előtte. Nem sok lehetett már hátra neki. Még egy problémám van vele, de azt is analizálom, és erős a gyanum hogy mi okozhatja. Néha beirja hibának a lambda értéket , vagy keverékképzési probléma máskor pedig égési ütem kihagyást. utánna olvastam, ez valószinű vákum vagy kartelgáz szűrö probléma, de ezt majd megirom, ha sikerült megoldani.

Köszi a leírást!
Végre egy igazán topikba illő hozzászólás! Hiba és Megoldás!
:taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Doncso
Értékelés: 4.76%

2014.08.13. 15:24

Rolly írta:
Gallaca írta:
Rolly írta:
Zo78 írta:

1996-os

Ja és még annyi, hogy ha beindul és megyek vele, akkor nem áll le, csak alapjáraton.

2014.08.13. 15:32

Üzemanyag nyomás rendben van?

TapaTalk4: NexusHD2

2014.08.13. 15:45

Rolly írta:
Rolly írta:
Adott egy e39IA....

1996-os

Mint írtam az előző oldalon, ha kitöltenéd az adatlapod, akkor nem kellene soronként/hozzászólás megosztani, hogy milyen autóról is beszélünk egyáltalán.
Ráadásul akkor legközelebb sem kellene felesleges köröket futnunk veled.

2014.08.13. 15:46

F_E_K_ írta:Üzemanyag nyomás rendben van?

TapaTalk4: NexusHD2

Azt hol tudom megnézni? AC pumpára gyanakszol?
Hozzászólás küldése

VigLink badge