![]() |
2015.05.05. 11:49
gorcsev írta:gorcsev írta:hamoriarpi írta:gorcsev írta:Sziasztok!
Ma azt csinálta az autó, hogy amikor délután elindultam vele haza, akkor felkapcsolt a fényszóró és nem is lehet lekapcsolni. Belül a műszerfalon nem jelez. Leállítva, kihúzott kulccsal is ég. Levettem az akusarut majd vissza, de akkor is újra kigyullad. Összes kapcsolót végig próbálta, helyzetjelző, tompított, ködlámpa, minden megy de a refi égve marad. Most lehúztam az izzókról a csatlakozót és éjszakára levettem az akusarut is.
Valami tipp, hogy merre keresgéljek? pl. melyik a refi reléje?
üdv
Gorcsev
LCM csere.
A biztonság kedvéért a beázás helyét orvosolni kell. Esett?
Még éjjel volt eső, ha jól emlékszem.
De oda úton nem volt gond, csak visszafelé.
Tud tovább romlani helyzet? Esetleg nem fog menni semmilyen világítás, sem elől sem hátul?
Pár napba biztos bele telik mire eljutok a javításig.
Tegnap megnéztem. Csont száraz a modul és a környéke.
Sehol nem látszik, hogy víz került volna be az utastérbe.
Lehet hogy egyszerűen elfáradt?
2015.05.19. 17:46
2015.05.19. 20:16
zsolaaaron írta:Hali!E39 97-es 525TDS,a problémám hogy a fogyasztás mérő a fordulatszám jelző alatt nem a valósat méri,folyamatosan kivan akadva ahogy megyek,és utazás közben is 15-20 körül mozog,pedig valóságban a normálisan fogyaszt a gép persze a monitoron is a hátra lévő km. felét írja hogy még annyi van,voltam villamosságinál,próbálták nullázással,gyári beállítással de a hiba ugyanaz,amúgy minden más jól működik.Minden úgy kezdődött hogy a light panel tönkre ment,de meg lett csinálva most van világítás,minden rendben de a fogyasztásmérő összevissza mér.Annyit csinált egy szerelő,laptoppal hogy angol beállítást a menüben,de csak a német és az olasz volt benne./olaszból van az autó/És nem tudnak vele mit kezdeni vagy nem tudják mit is csináljanak.
Örülnék ha tudnátok segíteni
2015.05.23. 16:45
2015.05.23. 18:36
ibalogh10 írta:Üdv.
Egy Bmw E39_esem van. ( 200 évjárat ).
Nem működik benne a kilóméteróra és a fogyasztás mérő.
Komoly a gond vagy csak biztosíték probléma.
Várom válaszotokat.
Köszönettel.
2015.05.28. 16:32
2015.05.28. 16:41
gorcsev írta:Sziasztok!
A következő történt. Pár hete (talán egy hónapja is van) azt vettem észre, hogy ha kulccsal zárom be a csomagtartót akkor a központi zár nem zárja be az ajtókat. Külön oda kellett menni valamelyik első ajtóhoz és bezárni. Akkor becsukódott minden. Kb. 1 hete megszűnt a csomagtéren keresztüli nyitás is. Se nem zár, se nem nyit a központi a csomagtartózár elfordítására. Rendeltem az egyik fórumtárstól egy új mikrokapcsolót amit ki is cseréltem, de továbbra sem megy se a nyitás, se a zárás.
Ötletek hogy mi mást nézzek meg?
köszönettel:
Gorcsev
2015.05.28. 16:49
gorcsev írta:Sziasztok!
A következő történt. Pár hete (talán egy hónapja is van) azt vettem észre, hogy ha kulccsal zárom be a csomagtartót akkor a központi zár nem zárja be az ajtókat. Külön oda kellett menni valamelyik első ajtóhoz és bezárni. Akkor becsukódott minden. Kb. 1 hete megszűnt a csomagtéren keresztüli nyitás is. Se nem zár, se nem nyit a központi a csomagtartózár elfordítására. Rendeltem az egyik fórumtárstól egy új mikrokapcsolót amit ki is cseréltem, de továbbra sem megy se a nyitás, se a zárás.
köszönettel:
Gorcsev
2015.05.28. 18:05
Johny540 írta:gorcsev írta:Sziasztok!
köszönettel:
Gorcsev
Szia!
A mikrokapcsolónak semmi köze a kulccsal záráshoz.Dolgozik a motor amikor nyitod?Utastérből se nyílik a csomagtér?
(Egyébként miért kulccsal zártad a csomagtartót külön?Vagy nem működnek a kulcs gombjai? )
2015.05.28. 18:06
491523 írta:gorcsev írta:Sziasztok!
köszönettel:
Gorcsev
Ha a csomagtér ajtó átvezető kábele szakadt akkor bizonytalanul vagy egyáltalán nem működnek bizonyos funkciók.
2015.05.28. 19:47
gorcsev írta:491523 írta:gorcsev írta:Sziasztok!
köszönettel:
Gorcsev
Ha a csomagtér ajtó átvezető kábele szakadt akkor bizonytalanul vagy egyáltalán nem működnek bizonyos funkciók.
Ha menni fog a multiméterem akkor kimérem a kábeleket. Addig nem volt kedvem megbontani, de ez lesz a következő lépés.
2015.05.30. 13:25
491523 írta:gorcsev írta:491523 írta:gorcsev írta:Sziasztok!
köszönettel:
Gorcsev
Ha menni fog a multiméterem akkor kimérem a kábeleket. Addig nem volt kedvem megbontani, de ez lesz a következő lépés.
Nem kell oda multiméter. Lehúzod a gumicsövet és megnézed
2015.05.30. 21:11
hamoriarpi írta:gorcsev írta:gorcsev írta:hamoriarpi írta:gorcsev írta:Sziasztok!
Ma azt csinálta az autó, hogy amikor délután elindultam vele haza, akkor felkapcsolt a fényszóró és nem is lehet lekapcsolni. Belül a műszerfalon nem jelez. Leállítva, kihúzott kulccsal is ég. Levettem az akusarut majd vissza, de akkor is újra kigyullad. Összes kapcsolót végig próbálta, helyzetjelző, tompított, ködlámpa, minden megy de a refi égve marad. Most lehúztam az izzókról a csatlakozót és éjszakára levettem az akusarut is.
Valami tipp, hogy merre keresgéljek? pl. melyik a refi reléje?
üdv
Gorcsev
LCM csere.
A biztonság kedvéért a beázás helyét orvosolni kell. Esett?
Még éjjel volt eső, ha jól emlékszem.
De oda úton nem volt gond, csak visszafelé.
Tud tovább romlani helyzet? Esetleg nem fog menni semmilyen világítás, sem elől sem hátul?
Pár napba biztos bele telik mire eljutok a javításig.
Tegnap megnéztem. Csont száraz a modul és a környéke.
Sehol nem látszik, hogy víz került volna be az utastérbe.
Lehet hogy egyszerűen elfáradt?
Általában a forrpontok engednek el vagy a vezérlő IC adja fel a harcot az évekkel. A beázás ritkább, de jó előre megnézni, mert ha valóban ázik akkor rövid az öröm az újjal.
2015.05.30. 21:34
zsolaaaron írta:csak ugyanolyanra lehet kicserélni!!!Szám szerint minden!
2015.05.31. 21:24
2015.05.31. 22:33
Kutipapi írta:Sziasztok!
1 Multi kormány nem működik,nem is világít.
2 Kürt nem szól, ha megnyomom akkor felgyullad a belső világítás amíg nyomva tartom!
3 légzsák világít
4 A rádió vagy a cd még akkor is szól, ha leállítom a kocsit!A rádió, ha nincs bekapcsolva akkor nem mutatja a digit órát!
5 folyamatosan ég a féklámpám, vagy villog
6 most csinálta egyszer, hogy felvillant a kipörgés gátló és a sárga felkiáltó jel! (Ez a fékfolyadék jele??)
Köszönöm .
2015.06.01. 12:07
gorcsev írta:Megnéztem.
5 vezeték volt szakadt.![]()
Összekötöttem őket és most megint megy a nyitás zárás.
Szerintem cserélni kellene az egész köteget, mert nagyon ramaty állapotban van.
Gorcsev

2015.06.01. 12:37
491523 írta:gorcsev írta:Megnéztem.
Gorcsev
Sajnos a komplett kábelköteg cseréje nagyon macerás mert egybe van gyártva az egész.
Ha a gumicső ép, nincs elszakadva akkor olcsón megúszhatod egy kis munkával.
- Vegyél valamelyik barkácsáruházban megfelelő vastagságú de a lehető leghajlékonyabb vezetékből vagy 10 métert, zsugorcsövet, forrasztáshoz szükséges anyagokat (ón, gyanta, stb).
- Szabadítsd ki a gumicsövet és nyomd össze annyira, hogy kényelmesen hozzáférj a szakadt vezetékekhez. A gumicsövet rögzítheted műanyag bilincs (kábelkötegelő) segítségével a gyári vezetékekhez.
- Darabold fel az új vezetéket 30-40cm -es darabokra sé készítsd elő a darabok végeit forrasztása.
- Toldd be az új vezeték darabokat a szakadások helyére (forrasztás, zsugorcsővel szigetelés). Ahol nincs elszakadva a gyári vezeték ott is tedd meg mert később úgy is elszakad az is.
- Ha kész a betoldás akkor húzd át a vezeték köteget úgy, hogy a csőben az új vezetékek fussanak.
- Rakd vissza a gumicsövet a helyére.
Ha a gumicső is szakadt akkor sajnos drágább lesz a művelet mert venned kell egy javítókészletet.
Nagyon fontos a gumicső épsége mert a tetőről és a hátsó szélvédőről lefolyó víz abban a vízelvezetőben megy le ahol a gumicső van. Ha a cső sérült akkor a víz beömlik a csomagtér burkolat mögé és szétrohasztja az autót.
2015.06.01. 13:45
gorcsev írta:
Megnéztem.
Gorcsev
2015.06.01. 14:35
491523 írta:gorcsev írta:Megnéztem.
Gorcsev
Sajnos a komplett kábelköteg cseréje nagyon macerás mert egybe van gyártva az egész.
Ha a gumicső ép, nincs elszakadva akkor olcsón megúszhatod egy kis munkával.
- Vegyél valamelyik barkácsáruházban megfelelő vastagságú de a lehető leghajlékonyabb vezetékből vagy 10 métert, zsugorcsövet, forrasztáshoz szükséges anyagokat (ón, gyanta, stb).
- Szabadítsd ki a gumicsövet és nyomd össze annyira, hogy kényelmesen hozzáférj a szakadt vezetékekhez. A gumicsövet rögzítheted műanyag bilincs (kábelkötegelő) segítségével a gyári vezetékekhez.
- Darabold fel az új vezetéket 30-40cm -es darabokra sé készítsd elő a darabok végeit forrasztása.
- Toldd be az új vezeték darabokat a szakadások helyére (forrasztás, zsugorcsővel szigetelés). Ahol nincs elszakadva a gyári vezeték ott is tedd meg mert később úgy is elszakad az is.
- Ha kész a betoldás akkor húzd át a vezeték köteget úgy, hogy a csőben az új vezetékek fussanak.
- Rakd vissza a gumicsövet a helyére.
Ha a gumicső is szakadt akkor sajnos drágább lesz a művelet mert venned kell egy javítókészletet.
Nagyon fontos a gumicső épsége mert a tetőről és a hátsó szélvédőről lefolyó víz abban a vízelvezetőben megy le ahol a gumicső van. Ha a cső sérült akkor a víz beömlik a csomagtér burkolat mögé és szétrohasztja az autót.