![]() |
2014.05.30. 13:19
zolko80 írta:jlaci74 írta:Bummer írta:zolko80 írta:Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy 99' 523i nagyon érdekes dolgokat produkál! Már 3 napja vizsgálgatják és nincs meg a hiba! Hidegen minden rendben, aztán ha bemelegszik át vált traktorrá! Az egyik henger megáll úgy néz ki,hogy a 6os! Hatalmas fehér színű füstöt nyom,de érdekes mert sem a vízzel sem az olajjal nincs probléma! Először hengerfejre gondoltunk,de nincs egyértelmű jelzés! Trafót néztük az rendben! A diag csak lamdaszondára panaszkodik, a sok városi használat miatt! Ma a benzinbefecskendezést még megnézzük,de ha az is rendben van nem marad más csak a hengerfej vagy a blok valahol repedt! Ha ez a helyzet érdemes egyáltalán javítani? Van tapasztalata erről valakinek! 6 éve van nálam 350 ezer körül van benne! Nagyon megszerettem és szeretném megmenteni,de már hallottam olyat,hogy ha nagyon gatya a motor nem éri meg, mert többe kerül a leves mint a hús! Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Keresd Muhaatit...o mindenben segitsegedre lesz...akar mocicsereben is....Schnitzernek meg lehet is van is bontott blokkja....
1-150e korul utannad dobnak egy komplett motort+beszereles+papirozas...akar egy upgrade is befigyelhet valami nagyobb cm3-re
Én - mint alkatrész biznyiszben érdekelt pali - természetesen a felújításra szavazok...
Köszönöm szépen a tanácsokat!
2014.06.01. 17:01
2014.06.01. 17:37
Zo78 írta::doglotlo:![]()
![]()
A csomagtér padlólemezén egy kisebb tócsát találtam ma (egy jókora felhőszakadás után gondoltam, takarítok...). Nyomoztam kicsit, a szivárgó "patak" az aksi mögé, majd fölé vezetett el: a képen látható rácsos panel mögül szivárog a víz (eső vagy mosás után)...
Ez normális? Egyáltalán minek az oda? Főleg úgy hogy pont az aksi fölött van...![]()
2014.06.01. 18:54
barbrady írta:Zo78 írta::doglotlo:![]()
![]()
A csomagtér padlólemezén egy kisebb tócsát találtam ma (egy jókora felhőszakadás után gondoltam, takarítok...). Nyomoztam kicsit, a szivárgó "patak" az aksi mögé, majd fölé vezetett el: a képen látható rácsos panel mögül szivárog a víz (eső vagy mosás után)...
Ez normális? Egyáltalán minek az oda? Főleg úgy hogy pont az aksi fölött van...![]()
Azon keresztül távozik a levegő az utastérből.
Tapatalk
2014.06.01. 20:42
Gallaca írta:Azon ugyan nem, mert ez fordítva van beszerelve. Ez kintről engedi be a levegőt. A gumilamelláknak kívül kellene lennie a lökös mögött. Azért jön be a víz is! Elismerésem a javítóknak!
2014.06.01. 22:05
Gallaca írta:Azon ugyan nem, mert ez fordítva van beszerelve. Ez kintről engedi be a levegőt. A gumilamelláknak kívül kellene lennie a lökös mögött. Azért jön be a víz is! Elismerésem a javítóknak!
2014.06.04. 10:04
2014.06.04. 11:42
zoli525d írta:Sziasztok!
Egy érdekes problémám volna amiben segitséget kérnék!Az egyik izzitógyertyánál szivárog a gázolaj!!Ezzel esetleg mit lehet kezdeni, két éve voltak cserélve a gyertyák ha akkor megszakitották volna őket akkor már folyt volna!Csak fosok hogy kilövi a gyertyát!
Válaszokat,tanácsokat köszönöm!
2014.06.04. 19:19
2014.06.04. 21:21
Takiland írta:A légnyomás érzékelő fix értékre is lett kötve nem segített.
Az un. EGR-szelep nem az igazi, de kinyitottam fix-re és az sem segített.
2014.06.04. 23:04
2014.06.04. 23:26
Taxi969 írta:Sziasztok!
Tegnap reggel óta nem működik a tempomat. Már bekapcsolni sem tudom, nem reagál a gombnyomásra,
és a visszajelző sem világít. Az elmúlt 2 évben tökéletesen működött.
Ha valakinek már volt ilyen problémával dolga, és tudja a megoldást, ne tartsa magában.
Előre is köszi, üdv.:
2014.06.04. 23:36
Padre540 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Tegnap reggel óta nem működik a tempomat. Már bekapcsolni sem tudom, nem reagál a gombnyomásra,
Ha valakinek már volt ilyen problémával dolga, és tudja a megoldást, ne tartsa magában.
Előre is köszi, üdv.:
Nagy esélye van az átvezető szalag hibájának.
2014.06.05. 05:55
Gallaca írta:Takiland írta:A légnyomás érzékelő fix értékre is lett kötve nem segített.
Első körben légtömegmérő, de a fentieket nem értem...
2014.06.05. 07:04
Taxi969 írta:Padre540 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Előre is köszi, üdv.:
Akkor is, ha a cd - rádió vezérlése működik?
Lehet cserélni a szalagot, vagy csak nagyobb egységgel együtt?
Hol, milyet (gyári, utángyártott, bontott) és kb. mennyiért lehet beszerezni?
Házilag cserélhető, vagy csak szervízben?
köszi.
2014.06.05. 08:18
Takiland írta:Gallaca írta:Takiland írta:A légnyomás érzékelő fix értékre is lett kötve nem segített.
Első körben légtömegmérő, de a fentieket nem értem...
Légtömegmérő? Ebbe a motorba úgy tudtam nincsen...nem a beszívott levegő, a turbó nyomás és a hőmérséklet alapján számolja a befecskendezett üzem anyag mennyiségét?
Ha még is lenne benne légtömegmérő...az hol van? Mert a beömlő a kaszniban van a szívócsőn nincsen semmi, majd a végén a légszűrőház.
A turbónyomás kapcsoló pontosan melyik a motortérben? Mert lehet az is kontaktos, bár nem hiszem. A környezeti levegő nyomás érzékelő (azt hiszem NAP-nak hívják) azt is fix 1000kpa-ra lett állítva hátha az a gondja, de nem.)
Mi is gondoltunk a légtömegmérőre de mivel nem találtuk, és mivel úgy tudtuk ebbe még nincs nem is kerestük.
A fentivel kapcsolatban, erőtlen az autó 1500felett,mintha nem kapcsolna a turbó. De ha gondja lenne a turbónak a "kapcsolójával" akkor a Bosch kiírta volna nem?
2014.06.05. 09:14
Padre540 írta:Taxi969 írta:Padre540 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Előre is köszi, üdv.:
köszi.
Igen,akkor is.
Lehet cserélni a szalagot,Én bontottat vettem bele,2 évig biztos hogy működött.
Cserélhető otthon is,kormány le,szalag körbeteker,fordulatok megszámol,félig visszateker és úgy mehet a helyére,majd vissza a kormány.Ha jól emlékszem így csináltam,ha mégsem jó,akkor egy szaki kijavít.
2014.06.05. 09:18
Jerry írta:Takiland írta:Légtömegmérő? Ebbe a motorba úgy tudtam nincsen...nem a beszívott levegő, a turbó nyomás és a hőmérséklet alapján számolja a befecskendezett üzem anyag mennyiségét?
Ha még is lenne benne légtömegmérő...az hol van? Mert a beömlő a kaszniban van a szívócsőn nincsen semmi, majd a végén a légszűrőház.
A turbónyomás kapcsoló pontosan melyik a motortérben? Mert lehet az is kontaktos, bár nem hiszem. A környezeti levegő nyomás érzékelő (azt hiszem NAP-nak hívják) azt is fix 1000kpa-ra lett állítva hátha az a gondja, de nem.)
Mi is gondoltunk a légtömegmérőre de mivel nem találtuk, és mivel úgy tudtuk ebbe még nincs nem is kerestük.
A fentivel kapcsolatban, erőtlen az autó 1500felett,mintha nem kapcsolna a turbó. De ha gondja lenne a turbónak a "kapcsolójával" akkor a Bosch kiírta volna nem?
Biztos, hogy a légtömegmérőd lesz!
Ha nincs ilyen a motorodban, akkor az már önmagában nagy baj! És már meg is van a hiba oka!
A többi fix nyomsásos beállításokat meg tessék visszacsinálni, de gyorsan!
Hol keresd: a légszűrőház alatt közvetlenül. A kocsi orra felőli részen.
Első körben húzd le a csatiját. Ha ezek után meggyógyul, akkor már kezdhetsz is spórolni egy új légtömegmérőre!
2014.06.05. 15:48
Schnitzer írta:Padre540 írta:Taxi969 írta:Padre540 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Előre is köszi, üdv.:
köszi.
Igen,akkor is.
Lehet cserélni a szalagot,Én bontottat vettem bele,2 évig biztos hogy működött.
Cserélhető otthon is,kormány le,szalag körbeteker,fordulatok megszámol,félig visszateker és úgy mehet a helyére,majd vissza a kormány.Ha jól emlékszem így csináltam,ha mégsem jó,akkor egy szaki kijavít.
A dupla indítósokknál nem szokott ilyen hiba lenni szerintem.....csak a 99.március előttieknél.Azoknál szakad el a spirál.
2014.06.05. 16:35
Taxi969 írta:
Akkor mi okozhatja a hibát?
A diag megmutatja a hiba okát is, vagy csak annyit, hogy nem működik?