Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.05.30. 13:19

zolko80 írta:
jlaci74 írta:
Bummer írta:
zolko80 írta:Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy 99' 523i nagyon érdekes dolgokat produkál! Már 3 napja vizsgálgatják és nincs meg a hiba! Hidegen minden rendben, aztán ha bemelegszik át vált traktorrá! Az egyik henger megáll úgy néz ki,hogy a 6os! Hatalmas fehér színű füstöt nyom,de érdekes mert sem a vízzel sem az olajjal nincs probléma! Először hengerfejre gondoltunk,de nincs egyértelmű jelzés! Trafót néztük az rendben! A diag csak lamdaszondára panaszkodik, a sok városi használat miatt! Ma a benzinbefecskendezést még megnézzük,de ha az is rendben van nem marad más csak a hengerfej vagy a blok valahol repedt! Ha ez a helyzet érdemes egyáltalán javítani? Van tapasztalata erről valakinek! 6 éve van nálam 350 ezer körül van benne! Nagyon megszerettem és szeretném megmenteni,de már hallottam olyat,hogy ha nagyon gatya a motor nem éri meg, mert többe kerül a leves mint a hús! Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

Keresd Muhaatit...o mindenben segitsegedre lesz...akar mocicsereben is....Schnitzernek meg lehet is van is bontott blokkja....

1-150e korul utannad dobnak egy komplett motort+beszereles+papirozas...akar egy upgrade is befigyelhet valami nagyobb cm3-re :D

Én - mint alkatrész biznyiszben érdekelt pali - természetesen a felújításra szavazok... :mrgreen:

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Aztán a fejleményeket ne tartsd magadban...!

2014.06.01. 17:01

:doglotlo: :evil: :?

A csomagtér padlólemezén egy kisebb tócsát találtam ma (egy jókora felhőszakadás után gondoltam, takarítok... :) ). Nyomoztam kicsit, a szivárgó "patak" az aksi mögé, majd fölé vezetett el: a képen látható rácsos panel mögül szivárog a víz (eső vagy mosás után)...
Ez normális? Egyáltalán minek az oda? Főleg úgy hogy pont az aksi fölött van... :facepalm:

Kép

2014.06.01. 17:37

Zo78 írta::doglotlo: :evil: :?

A csomagtér padlólemezén egy kisebb tócsát találtam ma (egy jókora felhőszakadás után gondoltam, takarítok... :) ). Nyomoztam kicsit, a szivárgó "patak" az aksi mögé, majd fölé vezetett el: a képen látható rácsos panel mögül szivárog a víz (eső vagy mosás után)...
Ez normális? Egyáltalán minek az oda? Főleg úgy hogy pont az aksi fölött van... :facepalm:

Kép

Azon keresztül távozik a levegő az utastérből.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%

2014.06.01. 18:54

barbrady írta:
Zo78 írta::doglotlo: :evil: :?

Kép

Azon keresztül távozik a levegő az utastérből.

Tapatalk

Azon ugyan nem, mert ez fordítva van beszerelve. Ez kintről engedi be a levegőt. A gumilamelláknak kívül kellene lennie a lökös mögött. Azért jön be a víz is! Elismerésem a javítóknak! :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 kzolee, Zo78
Értékelés: 9.52%

2014.06.01. 20:42

Gallaca írta:Azon ugyan nem, mert ez fordítva van beszerelve. Ez kintről engedi be a levegőt. A gumilamelláknak kívül kellene lennie a lökös mögött. Azért jön be a víz is! Elismerésem a javítóknak! :facepalm:

:franko:

2014.06.01. 22:05

Gallaca írta:Azon ugyan nem, mert ez fordítva van beszerelve. Ez kintről engedi be a levegőt. A gumilamelláknak kívül kellene lennie a lökös mögött. Azért jön be a víz is! Elismerésem a javítóknak! :facepalm:

Ó, hogy az a... :evil: :mereg:

2014.06.04. 10:04

Sziasztok!
Egy érdekes problémám volna amiben segitséget kérnék!Az egyik izzitógyertyánál szivárog a gázolaj!!Ezzel esetleg mit lehet kezdeni, két éve voltak cserélve a gyertyák ha akkor megszakitották volna őket akkor már folyt volna!Csak fosok hogy kilövi a gyertyát!
Válaszokat,tanácsokat köszönöm!

2014.06.04. 11:42

zoli525d írta:Sziasztok!
Egy érdekes problémám volna amiben segitséget kérnék!Az egyik izzitógyertyánál szivárog a gázolaj!!Ezzel esetleg mit lehet kezdeni, két éve voltak cserélve a gyertyák ha akkor megszakitották volna őket akkor már folyt volna!Csak fosok hogy kilövi a gyertyát!
Válaszokat,tanácsokat köszönöm!

Izzítógyertyánál gázolajszivárgás? Ez nekem elég lehetetlenül hangzik... Szerintem odafolyik valahonnan, bár azt sem nagyon tudom térben elképzelni. Tudsz lőni fotót?
Amit én tennék, ha valóban ez lenne: izzítógyertya nyomaték megnézése TIS-ben, kérdéses gyertyára rákattintanék. Ha megfordul, akkor már eleve meg volt szakadva a menet és azért folyt. Ha tudsz ráhúzni és lekattan, akkor csak laza volt, ilyenkor körbetöröl, megfigyel, hogy van-e a továbbiakban szivárgás.
Mégegyszer mondom, hogy nekem gyanús ez a gázolaj dolog. Ha nem tömít jól, akkor ott kormosnak kellene inkább lennie, nem gázolajosnak.

2014.06.04. 19:19

Jó napot Urak!
Gondom, vagy kérdésem lenne valaki szakihoz, mert tanácstalanok vagyunk.
Probléma egy 525tds-es motorban leledzik mégpedig:
Indítás hidegen pöcc melegen pöccpöcc
Indulás, minden oké majd gyorsítás és nincsen erő! (1500rpm ig minden olyan mint ha nem lenne semmi baj)
Hibát nem dob az autó, bár Bosch diag-al lett nézve.
Valamikor jó és indul a turbó, és valamikor nem.(olyan mint ha nem menne a turbó)
Kedve válogatja, de idegesítő, hogy ha mondjuk előznék nyomnám neki és semmi.
Adagolóra is gondoltunk, bár szerintem az folyamatosan produkálná magát.
A légnyomás érzékelő fix értékre is lett kötve nem segített.
Az un. EGR-szelep nem az igazi, de kinyitottam fix-re és az sem segített.
Megköszönném mindenkinek :)
Köszönöm, Adam

2014.06.04. 21:21

Takiland írta:A légnyomás érzékelő fix értékre is lett kötve nem segített.

Első körben légtömegmérő, de a fentieket nem értem...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Takiland
Értékelés: 4.76%

2014.06.04. 23:04

Sziasztok!
Tegnap reggel óta nem működik a tempomat. Már bekapcsolni sem tudom, nem reagál a gombnyomásra,
és a visszajelző sem világít. Az elmúlt 2 évben tökéletesen működött.
Ha valakinek már volt ilyen problémával dolga, és tudja a megoldást, ne tartsa magában.
Előre is köszi, üdv.:

2014.06.04. 23:26

Taxi969 írta:Sziasztok!
Tegnap reggel óta nem működik a tempomat. Már bekapcsolni sem tudom, nem reagál a gombnyomásra,
Ha valakinek már volt ilyen problémával dolga, és tudja a megoldást, ne tartsa magában.
Előre is köszi, üdv.:

Nagy esélye van az átvezető szalag hibájának.

2014.06.04. 23:36

Padre540 írta:
Előre is köszi, üdv.:

Akkor is, ha a cd - rádió vezérlése működik?
Lehet cserélni a szalagot, vagy csak nagyobb egységgel együtt?
Hol, milyet (gyári, utángyártott, bontott) és kb. mennyiért lehet beszerezni?
Házilag cserélhető, vagy csak szervízben?
köszi.

2014.06.05. 05:55

Gallaca írta:

Légtömegmérő? Ebbe a motorba úgy tudtam nincsen... :D nem a beszívott levegő, a turbó nyomás és a hőmérséklet alapján számolja a befecskendezett üzem anyag mennyiségét?
Ha még is lenne benne légtömegmérő...az hol van? Mert a beömlő a kaszniban van a szívócsőn nincsen semmi, majd a végén a légszűrőház.
A turbónyomás kapcsoló pontosan melyik a motortérben? Mert lehet az is kontaktos, bár nem hiszem. A környezeti levegő nyomás érzékelő (azt hiszem NAP-nak hívják) azt is fix 1000kpa-ra lett állítva hátha az a gondja, de nem.)
Mi is gondoltunk a légtömegmérőre de mivel nem találtuk, és mivel úgy tudtuk ebbe még nincs nem is kerestük.
A fentivel kapcsolatban, erőtlen az autó 1500felett,mintha nem kapcsolna a turbó. De ha gondja lenne a turbónak a "kapcsolójával" akkor a Bosch kiírta volna nem?

2014.06.05. 07:04

Taxi969 írta:
Padre540 írta:
Előre is köszi, üdv.:

köszi.

Igen,akkor is.
Lehet cserélni a szalagot,Én bontottat vettem bele,2 évig biztos hogy működött.
Cserélhető otthon is,kormány le,szalag körbeteker,fordulatok megszámol,félig visszateker és úgy mehet a helyére,majd vissza a kormány.Ha jól emlékszem így csináltam,ha mégsem jó,akkor egy szaki kijavít.

2014.06.05. 08:18

Takiland írta:
Gallaca írta:

Légtömegmérő? Ebbe a motorba úgy tudtam nincsen... :D nem a beszívott levegő, a turbó nyomás és a hőmérséklet alapján számolja a befecskendezett üzem anyag mennyiségét?
Ha még is lenne benne légtömegmérő...az hol van? Mert a beömlő a kaszniban van a szívócsőn nincsen semmi, majd a végén a légszűrőház.
A turbónyomás kapcsoló pontosan melyik a motortérben? Mert lehet az is kontaktos, bár nem hiszem. A környezeti levegő nyomás érzékelő (azt hiszem NAP-nak hívják) azt is fix 1000kpa-ra lett állítva hátha az a gondja, de nem.)
Mi is gondoltunk a légtömegmérőre de mivel nem találtuk, és mivel úgy tudtuk ebbe még nincs nem is kerestük.
A fentivel kapcsolatban, erőtlen az autó 1500felett,mintha nem kapcsolna a turbó. De ha gondja lenne a turbónak a "kapcsolójával" akkor a Bosch kiírta volna nem?

Biztos, hogy a légtömegmérőd lesz!
Ha nincs ilyen a motorodban, akkor az már önmagában nagy baj! És már meg is van a hiba oka! :)
A többi fix nyomsásos beállításokat meg tessék visszacsinálni, de gyorsan!
Hol keresd: a légszűrőház alatt közvetlenül. A kocsi orra felőli részen.
Első körben húzd le a csatiját. Ha ezek után meggyógyul, akkor már kezdhetsz is spórolni egy új légtömegmérőre!
Kép

2014.06.05. 09:14

Padre540 írta:
Taxi969 írta:
Padre540 írta:
Előre is köszi, üdv.:

köszi.

Igen,akkor is.
Cserélhető otthon is,kormány le,szalag körbeteker,fordulatok megszámol,félig visszateker és úgy mehet a helyére,majd vissza a kormány.Ha jól emlékszem így csináltam,ha mégsem jó,akkor egy szaki kijavít.

A dupla indítósokknál nem szokott ilyen hiba lenni szerintem.....csak a 99.március előttieknél.Azoknál szakad el a spirál.

2014.06.05. 09:18

Jerry írta:
Takiland írta:Légtömegmérő? Ebbe a motorba úgy tudtam nincsen... :D nem a beszívott levegő, a turbó nyomás és a hőmérséklet alapján számolja a befecskendezett üzem anyag mennyiségét?

Biztos, hogy a légtömegmérőd lesz!
Ha nincs ilyen a motorodban, akkor az már önmagában nagy baj! És már meg is van a hiba oka! :)
A többi fix nyomsásos beállításokat meg tessék visszacsinálni, de gyorsan!
Hol keresd: a légszűrőház alatt közvetlenül. A kocsi orra felőli részen.
Első körben húzd le a csatiját. Ha ezek után meggyógyul, akkor már kezdhetsz is spórolni egy új légtömegmérőre!

Hát lehet hogy akkor tényleg van gond :D du-n megnézem, és lepróbálom. Bár szerintem a kép alapján észre kellett volna vennünk...de hát kitudja, megnézem.
Az EGR már vissza állítva normálra, a másik még nem, de du-n az is megtörténik.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! De a diag miért nem dobja ki hibának? Anno az omegánál kidobta és az csak 96'-os volt...

Más kérdés: Navis volt az autó, anno. Ki lett véve a kijelző,és a dvd része...nagy bc-s az autó, nem tudom valahogy resetelni a bc-t vagy legalább az órát beállítani? Nem szeretnék bele gyárit mert ami fejegység van benne az kell :) vagy akkor marad a kompromisszum :D thx

Mod: a légtömegmérő a hibás, köszönöm megoldva a gond. Még az eredetije volt benne :) Köszönöm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Takiland 2014.06.06. 07:19-kor.

2014.06.05. 15:48

Schnitzer írta:
Padre540 írta:
Taxi969 írta:
Padre540 írta:
Előre is köszi, üdv.:

köszi.

Igen,akkor is.

A dupla indítósokknál nem szokott ilyen hiba lenni szerintem.....csak a 99.március előttieknél.Azoknál szakad el a spirál.

Akkor mi okozhatja a hibát?
A diag megmutatja a hiba okát is, vagy csak annyit, hogy nem működik?

2014.06.05. 16:35

Taxi969 írta:
Akkor mi okozhatja a hibát?
A diag megmutatja a hiba okát is, vagy csak annyit, hogy nem működik?

Attól függ mi a hiba, milyen a diag.
Megfelelő felszereléssel, és szakértelemmel, kiderül a hiba is.
Hozzászólás küldése

VigLink badge