![]() |
2013.10.02. 10:13
barbrady írta:odus írta:Sziasztok!
Van valami különbség az állófűtés és a kiegészítő fűtés kályhája között?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5690-ről
Nincs.
Tapatalk 4
2013.10.02. 10:14
barbrady írta:odus írta:Sziasztok!
Nincs.
Tapatalk 4
2013.10.02. 10:42
odus írta:barbrady írta:odus írta:Sziasztok!
Nincs.
Tapatalk 4
Köszönöm szépen!
Lenne még egy kérdés, a z és c típus mit jelent pontosan?
2013.10.05. 02:25
2013.10.05. 04:46
m3ntal írta:sziasztok. lenne egy kérdésem, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de sehól nem találok rá választ. Digit klima panelen található REST gomb pontosan mire való ? akiktől kérdeztem azt mondták hogy álló fütés, mások azt hogy kb 30 percig megy és csak a motor megmaradt hőjét fújja be az utas térbe (ez jó pl nagy hidegben ha elmész bevásárolni stb..)
2013.10.05. 15:25
Gallaca írta:m3ntal írta:sziasztok. lenne egy kérdésem, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de sehól nem találok rá választ. Digit klima panelen található REST gomb pontosan mire való ? akiktől kérdeztem azt mondták hogy álló fütés, mások azt hogy kb 30 percig megy és csak a motor megmaradt hőjét fújja be az utas térbe (ez jó pl nagy hidegben ha elmész bevásárolni stb..)
Utóbbi. A maradékhőt hasznosítja. De ha belegondolsz az első is helytálló.
2013.10.05. 16:16
demetnor írta:Gallaca írta:m3ntal írta:sziasztok. lenne egy kérdésem, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de sehól nem találok rá választ. Digit klima panelen található REST gomb pontosan mire való ? akiktől kérdeztem azt mondták hogy álló fütés, mások azt hogy kb 30 percig megy és csak a motor megmaradt hőjét fújja be az utas térbe (ez jó pl nagy hidegben ha elmész bevásárolni stb..)
Utóbbi. A maradékhőt hasznosítja. De ha belegondolsz az első is helytálló.
Hát annak a maradék hőbek igen csak sok az a félóra, 2-3 perc és kihűti a vizet pláne ha - 15 fok van már.
2013.10.06. 15:54
2013.10.06. 17:16
Mercoory írta:Szervusztok!
Végigolvastam ezt a röpke eszmecserét
Sok-sok mindent tanultam belőle.
De kérdésem még akadna. Adott nekem a gyári Webastom, Telefonos MIDel.
NCS Expertem van, próbálom beüzemelni több külföldi fórum alapján.
Leginkább ezen kapcsolókat írják :
IKE/touring (<- K O M B I van írva... nem tudom miért fordítja át) modulban:
STANDHEIZUNG
aktiv
IHKA ban Webasto Z/C esetén :
ZUSATZWASSERPUMPE
aktiv
STANDHEIZUNG_KONZEPT
sh_high_ohne_sperrventil
Ezeket szépen be is kapcsolom, de a MIDen az óránál nem jelenik meg a beállítási lehetőség. Ezen kívül volna más beállítás is, vagy lehet gondja a kiírásnak is, hogy van 30 Auxiliary water pump hibám. Emiatt nem is jelenne meg? Vagy csak NCSel mégsem lehet megoldani ?
A Webastom 5 alatt szépen be is kapcsol, ahogy kell. De szeretnék beprogramozható motor melegítést.
BTW szeretnék egy érték ellenőrzést is kérni. Nekem magasnak tűnik a szellőztető venti értéke.
2013.10.06. 17:53
barbrady írta:Mercoory írta:Szervusztok!
STANDHEIZUNG
aktiv
ZUSATZWASSERPUMPE
aktiv
STANDHEIZUNG_KONZEPT
sh_high_ohne_sperrventil
Ezeket szépen be is kapcsolom, de a MIDen az óránál nem jelenik meg a beállítási lehetőség. Ezen kívül volna más beállítás is, vagy lehet gondja a kiírásnak is, hogy van 30 Auxiliary water pump hibám. Emiatt nem is jelenne meg? Vagy csak NCSel mégsem lehet megoldani ?
A Webastom 5 alatt szépen be is kapcsol, ahogy kell. De szeretnék beprogramozható motor melegítést.
BTW szeretnék egy érték ellenőrzést is kérni. Nekem magasnak tűnik a szellőztető venti értéke.
NCS-szel úgy tudod megoldani, hogy csinálsz egy új ZCS-t állófűtéssel kibővítve, és felkódolod. De a DIS retrofit egyszerűbb.
Tapatalk 4
2013.10.06. 18:14
Mercoory írta:barbrady írta:Mercoory írta:Szervusztok!
STANDHEIZUNG
aktiv
ZUSATZWASSERPUMPE
aktiv
STANDHEIZUNG_KONZEPT
sh_high_ohne_sperrventil
NCS-szel úgy tudod megoldani, hogy csinálsz egy új ZCS-t állófűtéssel kibővítve, és felkódolod. De a DIS retrofit egyszerűbb.
Tapatalk 4
Köszönöm a válaszod!
ZCS részt eddig nem bántottam. Keresek szakirodalmat. DIS-t láttam, hogy egyszerűbb, csak a khm... tehát megfelelő beszerzési forrást nem találtam... (privátban ha esetleg tud valaki segíteni, azt megköszönöm)
2013.10.10. 19:14
2013.10.10. 20:11
Mercoory írta:Sikerült a dolog. Kiderült, hogy várni kellett egy napot és minden megjelent és helyrejött.
MIDen már tudom állítani a dolgokat. Elég volt a NCS Expert hozzá. ( ZCShez nem nyúltam )
Azonban állandó jellegű a füst. Ha egyszer nagy nehezen ráveszem akkor jó. De attól tartok az égőkosár nagyon koszos lehet. Flame out , No flame. Szóval a két véglet.
Megtisztításhoz van bevált módszeretek? A "szövetet" , ha jól látom csak égőkosárral együtt lehet kapni, de az 45 pénz körül mozog.
Ha valaki tud, olcsó alternatívát, szívesen fogadom
Illetve a tisztítására bejáratott módszert szintén.
2013.10.10. 20:25
barbrady írta:Mercoory írta:Sikerült a dolog. Kiderült, hogy várni kellett egy napot és minden megjelent és helyrejött.
......
Ha valaki tud, olcsó alternatívát, szívesen fogadom
Illetve a tisztítására bejáratott módszert szintén.
Nem nagy kunszt, csak le kell kapargatni a ráégett kokszot. A szövettel nem szokott gond lenni.
2013.10.11. 09:03
2013.10.11. 19:07
colti82 írta:Sziasztok!
Most vagyok tul egy kalyhacseren, ami tutira jo, de nekem megsem kapcsol be.Ma reggel kimentem, ugye tok hideg volt a viz, a kulso jeladot lehutottem 2 fokra de nem indult be a kalyha....sokaig nem tudtam probalgatni, mert hamar elindult a vizhofok, majdem ki is ert a kekbol par perc alatt alapjaraton.Lehet h ez volt a gond vagy mi lehet meg??
Köszi.
2013.10.11. 21:11
2013.10.11. 21:20
Dávid105 írta:Hali. Nem teljesen tiszta mi van az autómban. Hogy csak motorfűtő vagy állófűtés is. Webasto azt tudom, de valaki belenézett és azt mondta, hogy ez állófűtés is csak valahogy elő kell varázsolni a menüből. Erről tudtok valamit? Vagy kevés az infó :/
2013.10.11. 22:03
2013.10.11. 22:30
kopasz30 írta:A kályhát közvetlen indítási módban bármikor el lehet indítani vagy csak akkor ha a külső hőmérséklet egy bizonyos hőfok alatt van?
Ugyanis eddig remekül működött a kályhám de most sehogy sem akar elindulni.
Ha beállítok egy indítási időt akkor csak elkezd villogni a piros led a navigomb mellett de nem történik semmi.