Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2013.03.01. 12:20

renaissance írta:Sziasztok! Most vettem egy 98/03-as 23i-t amiben gyári halogén van. Ha szeretném xenonra cserélni akkor projektoros lámpa kell hozzá? Illetve a xenonnak előfeltétele az hogy legyen lámpamosóm? Itt főleg a rend éber őrei miatt lenne lényeges. Ha igen akkor hagyományos facelift előtti lökőbe lehet utolgaosan lámpamosót építeni, tehát megvan a helye a lökőben vagy nekem kell kimérnem a helyét? Mekkora meló az egyáltalán? Köszönöm!!

A xenon feltétele a fényszórómosó megléte, valamint az automata fényszóró magasságállítás.
Az előbbi viszonylag egyszerűen kivitelezhető. Az automata magasságállítás sem lehetetlen, de az már egy kicsit nagyobb meló. Bár retrofit szettel az sem nagy dolog.
A fényszórómosó fúvókák helye megvan a gyári lökösben, csak ki kell vágni. Be kell szerezned egy fényszórómosós tartályt, valamint a csöveket, amik a spricnikhez mennek. Majd be kell kötni az LCM és GM-be, ha jól emlékszem.

2013.03.01. 12:43

renaissance írta:Sziasztok! Most vettem egy 98/03-as 23i-t amiben gyári halogén van. Ha szeretném xenonra cserélni akkor projektoros lámpa kell hozzá? Illetve a xenonnak előfeltétele az hogy legyen lámpamosóm? Itt főleg a rend éber őrei miatt lenne lényeges. Ha igen akkor hagyományos facelift előtti lökőbe lehet utolgaosan lámpamosót építeni, tehát megvan a helye a lökőben vagy nekem kell kimérnem a helyét? Mekkora meló az egyáltalán? Köszönöm!!

Lámpamosó és automata magasságállító kell hivatalosan hozzá, hogy ne csesztessenek a rend éber őrei. Facelift előtti xenonos lámpát elég kedvezményesen lehet már venni, én azt javaslom, nézz szét a bontókban (pl.: Schnitzer). A lámpamosó helye belül rajta van a lökösön, az alapján ki tudod vágni. Többen megcsinálták a retrofitet a fórumon emlékeim szerint (pl.: admin), nem túl nagy mutatvány elvileg.

Lassú vagyok :)

2013.03.01. 12:49

RCKDJ írta:

Lámpamosó és automata magasságállító kell hivatalosan hozzá, hogy ne csesztessenek a rend éber őrei. Facelift előtti xenonos lámpát elég kedvezményesen lehet már venni, én azt javaslom, nézz szét a bontókban (pl.: Schnitzer). A lámpamosó helye belül rajta van a lökösön, az alapján ki tudod vágni. Többen megcsinálták a retrofitet a fórumon emlékeim szerint (pl.: admin), nem túl nagy mutatvány elvileg.

Köszi a válaszokat!!!! :taps:

2013.03.01. 13:39

renaissance írta:
RCKDJ írta:

Köszi a válaszokat!!!! :taps:

Keresd Cyri-t! Közel lakik hozzád, és ő kivitelezte a mutatványt :D

2013.03.01. 16:54

Gabesz81 írta:ledes izzót rakott már be valaki a gyári féklámpák valamelyikbe? tapasztalat?
CAN-BUS-os kell h legyen ugye?
köszi

Üdv.
Nem nagy történet átalakítani az izzót CAN-BUS-ra,szívesen segítek.Piros színű led izzók is vannak rakin(30 ledes,power ledes, CREE ledes).

2013.03.01. 17:12

Jerry írta:

A xenon feltétele a fényszórómosó megléte, valamint az automata fényszóró magasságállítás.
Az előbbi viszonylag egyszerűen kivitelezhető. Az automata magasságállítás sem lehetetlen, de az már egy kicsit nagyobb meló. Bár retrofit szettel az sem nagy dolog.
A fényszórómosó fúvókák helye megvan a gyári lökösben, csak ki kell vágni. Be kell szerezned egy fényszórómosós tartályt, valamint a csöveket, amik a spricnikhez mennek. Majd be kell kötni az LCM és GM-be, ha jól emlékszem.

Kell egy kék relé(elektronika is).Touringnál nem kell tartályt cserélni mert meg van a helye a szivatyunak csak ki kell furni. Sedánba nem tudom hogy van.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.03.01. 18:33

910203 írta:Nem nagy történet átalakítani az izzót CAN-BUS-ra,szívesen segítek.

Bővebben?

2013.03.01. 23:00

barbrady írta:

Bővebben?

Egy híd ellenállás beépítése az adott led izzóba.

2013.03.01. 23:09

910203 írta:
barbrady írta:

Bővebben?

Winzippel tömörített eszmecserénket olvashatták a Canbus stabil izzók előállításáról, kedves olvasóink. :taps:

A reklám után folytatjuk... :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 admin, barbrady
Értékelés: 9.52%

2013.03.01. 23:32

kzolee írta:
910203 írta:
barbrady írta:

Bővebben?

Winzippel tömörített eszmecserénket olvashatták a Canbus stabil izzók előállításáról, kedves olvasóink. :taps:

A reklám után folytatjuk... :mrgreen:

Ok,Ok igazad van.Holnapra készítek egy számítást,pl.a 30 ledes piros színű led izzóra.

2013.03.20. 16:39

Üdv,

Ma vettem észre, hogy sajnos a Xenon szintérzékelő karján lévő bilincs megadta magát.
Elgyengült az évek folyamán, és eltört...

Kép

Lehet ezt külön kapni valahol, vagy meg kell vennem a teljes kar részt?
Nincsen valakinek esetleg elfekvőben??
...vagy újonnan, kedvezőbb áron, mint a gyári...??

A teljes kar típusszáma: 31121092883

Előre is köszönöm.

2013.03.20. 16:43

whitehorse írta:Üdv,

Ma vettem észre, hogy sajnos a Xenon szintérzékelő karján lévő bilincs megadta magát.
Elgyengült az évek folyamán, és eltört...

Kép

Lehet ezt külön kapni valahol, vagy meg kell vennem a teljes kar részt?
Nincsen valakinek esetleg elfekvőben??
...vagy újonnan, kedvezőbb áron, mint a gyári...??

A teljes kar típusszáma: 31121092883

Előre is köszönöm.

Lehet, hogy mázlid van és lesz nekem ilyenem éppen otthon elfekvőben.
Pénteken tudom megnézni neked.

2013.03.20. 17:21

Ez eddig jól hangzik... :)

2013.03.22. 09:34

whitehorse írta:Ez eddig jól hangzik... :)

Mázlid van, van ilyenem.
Egy jó szóért cserébe odaadom.

2013.03.23. 12:55

Jerry írta:
whitehorse írta:Ez eddig jól hangzik... :)

Mázlid van, van ilyenem.
Egy jó szóért cserébe odaadom.

Király!
Köszönöm...! :)

:bmwkiraly

2013.03.24. 08:48

Sziasztok.

Mára sikeresen besárgult a bal első Xenonom. Pontosan milyen típusú izzót nézzek az autóhoz? Csak gyári jöhet szóba, kínai köszönöm nem. :lol:

2013.03.24. 11:22

MPowerPH írta:Sziasztok.

Mára sikeresen besárgult a bal első Xenonom. Pontosan milyen típusú izzót nézzek az autóhoz? Csak gyári jöhet szóba, kínai köszönöm nem. :lol:

D2S (4300K)

2013.03.24. 18:02

RCKDJ írta:

D2S (4300K)

Melyik a jobb, OSRAM vagy Philips? Mondjuk úgyis mindjárt megnézem, melyik van az autóba rakva.

2013.03.24. 18:09

MPowerPH írta:
RCKDJ írta:

D2S (4300K)

Melyik a jobb, OSRAM vagy Philips? Mondjuk úgyis mindjárt megnézem, melyik van az autóba rakva.

Párba cseréld mert tuti nem lesz egy színü a kettő!!

2013.03.24. 19:22

admin írta:
MPowerPH írta:
RCKDJ írta:

D2S (4300K)

Párba cseréld mert tuti nem lesz egy színü a kettő!!

Valahogy éreztem. :facepalm: Ez az 'eredeti gyári' darab, ugye? Akkor egyből kettőt rendelek. Persze előtte csekkolom a dolgot.
Hozzászólás küldése

VigLink badge