![]() |
2012.07.10. 20:17
kirillhun írta:szia!
Ugyanez a problémám teljesen,bár nekem az indulással nincs bajom!
én az injektorokra gyanakodtam,egyesével kibányásztam az injektor kötegből az injektorokat,és egyesével kiiktattam őket,hogy kideritsem melyik injektor a hangos.A vizsgálat nem hozott eredményt,nem halkult a motor egyik injektor kikötésére se.
A motor diagnosztika nekem is a vezérműtengely jeladó hibát hozza,bár nemrég lett cserélve Meyle jeladóra(nem az én akaratomból történt a rendelés),de most megrendeltem a gyárit.
Fennáll még lambdaszonda hiba is,arra gondolok hogy a vezérmű tengely jeladó miatt van.
Ha a vanos rosszalkodik,azt beirja hibának nemde?
Neked sierült megoldani a kattogó hangot?BMWMuller írta:imolnar írta:Sziasztok!
Lehet, hogy tudtok segíteni, 528i autómnál fémes kopogás hallható a szelepfedél környékéről. Ez a zaj utastérbe, tompa kopogás formájában is behallatszik. A tünetek fokozatosan alakultak ki, eleinte csak második indítást követően ill. meleg motornál jelentkeztek mostanra állandó lett. Többen is próbálkoztak a diagnosztizálásával, eddig még nem sok sikerrel. Volt szó hidrotőkéről, jeladókról, vezérműtengelyről stb. A lekérdezésnél a vezérműtengely érzékelő hibát jelzi, azonban ennek kicserélése sem járt eredménnyel. (vélhetően van egy újszerű eladó jeladó) Olvasgatva a topicot felmerült bennem, hogy ez a vanos nem művelhet ilyet, ha egyáltalán van az autómban??? Még annyit, hogy az autón semmi egyéb probléma nem tapasztalható, csak nehezebben indul, "nehezen kapja össze magát".
Előre is köszi a segítséget.
Szerintem ezt a hibát a fórumon nem tudod megoldani, esetleg tippelgetnek. Én nyugodt szívvel két BMW szakértőt tudok ajánlani, aki biztosan tud segíteni a problémádon. Nyugaton (Gyenesdiás) Divinyi Józsi 30/9470349 . Sajnos középen még nincs szerződött megbízható szervizpartnerem.
2012.07.23. 13:37
adam001 írta:kirillhun írta:szia!
én az injektorokra gyanakodtam,egyesével kibányásztam az injektor kötegből az injektorokat,és egyesével kiiktattam őket,hogy kideritsem melyik injektor a hangos.A vizsgálat nem hozott eredményt,nem halkult a motor egyik injektor kikötésére se.
A motor diagnosztika nekem is a vezérműtengely jeladó hibát hozza,bár nemrég lett cserélve Meyle jeladóra(nem az én akaratomból történt a rendelés),de most megrendeltem a gyárit.
Fennáll még lambdaszonda hiba is,arra gondolok hogy a vezérmű tengely jeladó miatt van.
Lehet, hogy tudtok segíteni, 528i autómnál fémes kopogás hallható a szelepfedél környékéről. Ez a zaj utastérbe, tompa kopogás formájában is behallatszik. A tünetek fokozatosan alakultak ki, eleinte csak második indítást követően ill. meleg motornál jelentkeztek mostanra állandó lett. Többen is próbálkoztak a diagnosztizálásával, eddig még nem sok sikerrel. Volt szó hidrotőkéről, jeladókról, vezérműtengelyről stb. A lekérdezésnél a vezérműtengely érzékelő hibát jelzi, azonban ennek kicserélése sem járt eredménnyel. (vélhetően van egy újszerű eladó jeladó) Olvasgatva a topicot felmerült bennem, hogy ez a vanos nem művelhet ilyet, ha egyáltalán van az autómban??? Még annyit, hogy az autón semmi egyéb probléma nem tapasztalható, csak nehezebben indul, "nehezen kapja össze magát".
Szerintem ezt a hibát a fórumon nem tudod megoldani, esetleg tippelgetnek. Én nyugodt szívvel két BMW szakértőt tudok ajánlani, aki biztosan tud segíteni a problémádon. Nyugaton (Gyenesdiás) Divinyi Józsi 30/9470349 . Sajnos középen még nincs szerződött megbízható szervizpartnerem.
Elöször én is e meyle- tettem be ugyanugy beirta hibának meg szar is volt aztán megvettem a gyárit és minden jó lett....
2012.07.23. 14:15
kirillhun írta:A gyári vezérműtengely jeladóval,megoldodott a problémám!köszi!![]()
adam001 írta:kirillhun írta:szia!
Elöször én is e meyle- tettem be ugyanugy beirta hibának meg szar is volt aztán megvettem a gyárit és minden jó lett....
2012.07.23. 20:06
2014.01.06. 01:49
2014.01.06. 12:22
adam001 írta:
esteleg valaki túl van már ezen?????????
2014.01.06. 13:54
jlaci74 írta:adam001 írta:
Gondolom Muha mester, vagy ha nem , akkor talán itt:
Poweren - spongebob , igaz a lenti topicban M3-t csinál, de biztos segít ha írsz neki...
http://www.powerfanatics.com/forum/view ... c&start=50 - görgesd lejjebb ...
2014.01.06. 16:10
2014.01.06. 21:18
adam001 írta:jlaci74 írta:adam001 írta:
Gondolom Muha mester, vagy ha nem , akkor talán itt:
Poweren - spongebob , igaz a lenti topicban M3-t csinál, de biztos segít ha írsz neki...
http://www.powerfanatics.com/forum/view ... c&start=50 - görgesd lejjebb ...
http://www.powerfanatics.com/gallery/al ... %20x%20562).jpg
köszi Laci, Muha úrnak küldtem pü-t már pár napja még nem válaszolt!amugy érdekes hogy senki nem jelentkezik ezzel kapcsolatban! van jópár m52TU motor a fórumtagoknál, és ha jol tudom 200ezer km fölött futott darabokra mind jellemző ez a probléma,(az is igaz hogy nagy gondot nem okoz) , lehet hogy csak én vagyok túl odafigyelő....
2014.01.07. 17:29
adam001 írta:Nah van egy olyan érzésem hogy ez a művelet vár rám:
alkatrészt is találtam:http://www.ebay.de/itm/Komp-Doppelvanos-Dichtringe-Vanos-BMW-M52TU-M54-M56-wie-Beisan-/171210618565?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW&hash=item27dcf2b6c5
ez a tünetem(0:26-nál):
2014.01.07. 21:00
noup írta:adam001 írta:Nah van egy olyan érzésem hogy ez a művelet vár rám:
alkatrészt is találtam:http://www.ebay.de/itm/Komp-Doppelvanos-Dichtringe-Vanos-BMW-M52TU-M54-M56-wie-Beisan-/171210618565?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW&hash=item27dcf2b6c5
ez a tünetem(0:26-nál):
Szia!
Ha a vanos tömítés cserére gondolsz, én megcsináltam kb 1 éve az enyémen. Nem nagy hórukk, csak követni kell a besian oldalán található útmutatást (illetve meg kell rendelni tőlük a tömítés-szettet). Ha mindent úgy csinálsz ahogy le van írva akkor pár óra alatt simán meg lehet csinálni otthon.
Sok sikert.
N.
2014.01.28. 13:39

2014.01.28. 13:44
adam001 írta:Sziasztok , ma nekiugrok a vanos témának mert nem hagy nyugodni és sikerült is beszerezni mindent , ezzel együtt lesz egy szelepfedél tömítés plusz gyertya csere is és az ominózus vanos tömítéskészlet csere fog megtörténni remélhetőlegkésőbb beszámolok az eredményröl ha valakit érdekel,meg összeadom a költségeket! ,megprobalok par fotót is lőni!sziasztok!
ez alapján fogom csinálni:
http://www.beisansystems.com/procedures/vanos_procedure.htm
2014.02.01. 18:47
2014.02.01. 18:54
2014.02.01. 19:48
Zo78 írta:Üdv!
A topicot a magam szemszögéből summázva: 2001. január 1. utáni üzembe helyezésű sorhatos motorok dupla vanos-szal szereltek. Továbbá a hibás vanos hatással van / lehet a teljesítményre és a fogyasztásra is.
Kérdések:
Hogyan állapítható meg, hogy a vanos rendszer megfelelően működik-e, ha egyébként semmi nem utal rá?
Ha diag nem mutatja, attól még lehet sz@r?
Az is gáz, hogy nincs összehasonlítási alapom arról, hogy egyébként egy jó M54B25 motornak hogyan kellene mennie? Lehet hogy minden oké? de ha mégsem??![]()
Egyébként a fentebb sokak által jelzett számos hiba, zaj és jel közül a gépem jelenleg egyiket sem produkálja![]()
Üldözési mániám van...
2014.02.06. 17:26
2014.02.06. 22:05

2014.02.08. 12:22
hajzo írta:Hello!
Következő a gondom, 96'-os 523i-m van, és vanos jammed(megakadt) hiba lépett fel kb.1700 fordulat körül irja a diag.
Ha estleg valaki tud megoldás irja meg.Köszöm.
2014.02.08. 13:34
adam001 írta:hajzo írta:Hello!
Következő a gondom, 96'-os 523i-m van, és vanos jammed(megakadt) hiba lépett fel kb.1700 fordulat körül irja a diag.
Ha estleg valaki tud megoldás irja meg.Köszöm.
Valószínü le kell venni!akkor talán kiderül mi a gond, de lehet hogy szolenoid hiba miatt nem müködik!
A müvelet nem egyszerű ahogy nézem...http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm
Célszerszámokkal rendelkező hozzáértő szerelő fog kelleni , és ha már leveszed akkor érdemes a tömítésszettet cserélni , plusz új szelepdekni tömítésre is szükség lesz
De első körbe próbáld meg kicserélni a szolenoidot egy másikra , hátha megszűnik a gond! Egyébként van valami tüneted??
Sent from my iPhone 5 S using Tapatalk