![]() |
2008.06.29. 00:02
Sepi írta:VZoltan írta:URAK! Segítségetekete steretném kérni. Digit klímám van és ált. automatán használam. Napokkal ezelőtt észrevettem, hogy az ablakra időnként nem fúj hideget (ilyenkor melegedni kezd a fejem). Kipróbáltam csak azt az állást és akkor is saját életet él a drága. Mit lehet ezzel csinálni?
Üdv. Zoli
Hi,
nekem is van ilyen jelenség. És nem csak felül, hanem alul is meleget fúj. Ha jól emlékszem a fűtéscsap nem zár le. Ez valami elektromos membrános kütyü. És ha jól emlékszem 60e Ft az ára. Még én sem cseréltettem ki. Bár igaz nekem nem meleget fúj ha megy a klíma hanem langyosat, viszont klíma nélkül mindig meleg levegő jön mindegy hány fokra állítom a hőmérsékletet. Azóta a AUTO funkciót csak a ventillátorra használom, a levegő elosztás középre van állítva és így használom.
üdv,
sepi
2008.06.29. 10:12
2008.06.29. 10:16
Anti520i írta:Helló!
Valamelyik topikban olvastam,hogy ezeket a fűtéscsapokat ki lehet tisztítani.Persze,ha szennyeződés miatt nem működik.Érdemes ránézni a vezetékekre és a csatikra is,hátha kontakthiba vagy ilyesmi miatt nem működik.
2008.06.29. 10:53
VZoltan írta:Anti520i írta:Helló!
Valamelyik topikban olvastam,hogy ezeket a fűtéscsapokat ki lehet tisztítani.Persze,ha szennyeződés miatt nem működik.Érdemes ránézni a vezetékekre és a csatikra is,hátha kontakthiba vagy ilyesmi miatt nem működik.
Hol is található az a fűtéscsap?
Üdv. Zoli
2008.06.29. 13:00
VZoltan írta:Hello!
Nekem középen és alul normálisan viselkedik, csak fönt az ablaknál hülyéskedik, hol hideget fúj, hol nem, de akkor se meleget, hanem mintha a külső levegőt![]()
Sepi! Hogy van ez az automatát csak a ventillátorra használod, egyébként középre van állítva? Nekem, ha nem automatán van, akkor a venti fokozatot magamnak kell állítani. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok?
Üdv. Zoli
2008.06.29. 20:12
2008.06.29. 22:55
2008.06.29. 23:06
atizba írta:helloka.
tekeros klimam van, eleg ritkan hasznalom. ma esti dugoban a szalagkorlat mellett elolrol bugo hangot hallok, elkezdek anyazni, mi a frasz lehet. eszembejutott, hogy megy a klima, uh probakeppen hopihe gombot kinyomtam, bugas megszunt. visszanyomtam - ujbol bugas.
tudja vki, hogy melyik alkatresz akar osszerogyni?
(sotetben ertem haza, nem volt kedvem nyomozni)
1000 kosz!
2008.06.29. 23:16
VZoltan írta:Hello!
Nekem középen és alul normálisan viselkedik, csak fönt az ablaknál hülyéskedik, hol hideget fúj, hol nem, de akkor se meleget, hanem mintha a külső levegőt![]()
Sepi! Hogy van ez az automatát csak a ventillátorra használod, egyébként középre van állítva? Nekem, ha nem automatán van, akkor a venti fokozatot magamnak kell állítani. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok?
Üdv. Zoli
2008.06.30. 13:10
Sepi írta:
Hi,
ha benyomom hogy AUTO, majd vmelyik irányt a ventillátor automatán marad. Eltűnik az auto felirat, de magától állítja a fordulatot. Ugyanígy fordítva is. Ha AUTO gomb után lejjebb veszem a ventit az elosztás automata marad. Ez ugyanígy volt az előző autómon is. És nekem automatán is látszanak a kis vonalak. Valaki mondta h neki csak kézi üzemmódban jelennek meg. Nem tudom ez számít e valamit.
Erre a fűtéscsap dologra jó lenne valami olcsóbb megoldás, mert 60eFt-ot nem szívesen adnék érte.
Sepi
2008.07.01. 07:21
Anti520i írta:Helló!
Nem a klímaventi hangja lehet?Annak jól lehet hallani a hangját és az szinte mindig megy.
2008.07.01. 12:38
2008.07.02. 19:28
2008.07.02. 23:55
PMiki írta:Küzdöttem tovább a klímával és úgy érzem sikerült némi eredményt elérni (két hete nem bödi és minden jó).
Először is el kell haladni gáz töltésre nekem csak kevés hiányozz a hütésen csak kicsit lehet érezni de a kondenzvíz mennyisége jelentősen megnőtt ez segit tisztán tartani a redszert jobban átmossa.
Készítettem egy moricka rajzot a fűtő-hütő berendezésünkről ez oldalnézet mégpedig az anyó üllésről nézve:
A nyilak a levegő útvonalát mutatják.
A fekete kör a ventillátor.
A kék négyzet a hütőradiátor.
A piros négyzet a fűtőradiátor.
A sárga maszat a hátsó üllésekhez az első üllés alatt háramenő levegő szabályozó motora.
Tehát a büdit a klímában megtelepedő gombák, bacik és egyébb jófej szrácok okozzák, ha egyszer odakerülnek akkor magutól nem mennek el. Télem mivel nincs kondenzvíz a rendszerben kiszáradnak és ekkor nem büdösek, nyáron van víz van büdi. Ha csak kicsit büdi a redszer akkor habos klímatisztítóval a használati utasítás szerint eljárva ki lehet pucolni a rendszert. Ha nagyobb a baj akkor nem. Ez nem azért van mert a szer hatástalan, hanem azért mert nem tudjuk eljuttatni mindnehova.
Na ez ami létszik a móricka rajzon, a klíma 3 részre oszlik:
1. itt jön be a levegő a pollenszörőn keresztül
2. a hütő- és fütőradiátor közötti rész
3. kijárati rész
Amikor a középső kifúvó rostélyon vezetjül be a klímatisztitó vezetékét akkor a 3. rész tudjuk elérni, de a másik kettőt nem, viszont a teljes tisztításhoz azokat is el kell érnünk.
Az 1. rész a motortérből érhető el pollenszüröt házastúl és bevezető csövestöl el kell távolítani ekkor az ott lévő lukon benyúlva el tudjuk érni a ventillárott aminek lapátjai közt be tudjuk vezetni a csövet.
A 2. rész elérése a legnehezebb ehez le kell venni az anyúüllésnél lévő középkonzolt takaro takarást egy csavar a tüzfal felé, majd hátrafele lehúzni, ha ez lent van akkor az anyosüllés lábterébe vezető kifújás két bepebttintós müanyag dabarját kell ellűtávolítani mevel ez részben fedi a szárga állító motort. ezt két csavar tartja ezek kivétele után lötyogni fog de kivenni nem lehet viszon annyira el lehet húzni, hogy a tengeje mellet már befér a cső és így tudjuk elérni a 2. részt.
Ha a gyári vezetéket hasunáljuk akkor mindne estben tövig be kell dugni én készítattem egy hosszabat, ha mind a 3 részt ki akarjuk tisztítani akkor szerintem 2 doboz tisztítóra lesz sükség nem kell kímélni az anyagot. Akkor csináljuk jól ha bőségessen csöpög ki az anyag a kondenzvíz kivezetőn ez a befújás utánn 5-6 percel kezd el csöpögni és kb fél óráig jön. Szerintem előtte érdemes a klímát jáaratni és megvárni még bőségesen jön a kondenzvíz ezzel felészatatva a trutyit. A leírás szerint a kezelés utánn 15 perc szárítás elegendő, ez nem igaz ikább két óra mire mendesen kiszárad. Én a befújás utánn megvártam míg kicsöpög az anyag ezután bekapcsoltam a klímát, hogy a kondnezízzel átmossam arendszert (kb fél óra) majd ezek utánn szárítottam ki a rendszert először kis ventillátor fokozaton a végén pedig maximális hömérsékleten fűtve max ventillátor, belső levegő keringetés kb fél óra.
Azóta jó a klíma nem büdi, a klíma használat utánn mikor már kiszáltam bekapcsolom az állószellözetetést, ez fél órát megy és automatikusan kikaocsol ennyi idő alatt leszárítja a klímát így megakadélyozva a büdi újra képződését. Ha a megérkrzés előtt pár percel (~5) kikapcsolod a klímát akkor hasinló az eredmény de én ezt nem szeretem mivel gyakorlatilag le lehet izzadni ezt küszöböli ki az állószellöztetés bekapcsolása.
PMiki
2008.07.03. 11:58
kovessyroli írta:![]()
![]()
![]()
király a leírás.
én is telefújtam egy dobozzal a klímámat, és nagyon sokat javul, ha klímázom, akkor inkább olyan friss illatot érzek, ha viszont lekapcsolom, akkor jön egy kis punnyadt szag. felnyitottam a motorháztetőt, és a klímahűtőm a büdi.
viszont én nem figyeltem, hogy nekem a tisztítóspray befújása után alul jött-e ki víz, viszont nálam a műszerfal két oldalán lévő kör alakú szellőzőből rendesen folyt a habból átalakuló folyadék.
akkor ezek szerint alul is kellett volna folynia?
2008.07.03. 16:33
2008.07.03. 17:00
2008.07.05. 12:28
PMiki írta:kovessyroli írta:![]()
![]()
![]()
király a leírás.
én is telefújtam egy dobozzal a klímámat, és nagyon sokat javul, ha klímázom, akkor inkább olyan friss illatot érzek, ha viszont lekapcsolom, akkor jön egy kis punnyadt szag. felnyitottam a motorháztetőt, és a klímahűtőm a büdi.
viszont én nem figyeltem, hogy nekem a tisztítóspray befújása után alul jött-e ki víz, viszont nálam a műszerfal két oldalán lévő kör alakú szellőzőből rendesen folyt a habból átalakuló folyadék.
Előszőr én is így jártam javult de nem lett az igazi nekem a 2. részben volt elásva a siker, igen akkor járta át a rendszert ha allul is csöpög.
PMiki
2008.07.05. 12:35
party írta:PMiki írta:kovessyroli írta:![]()
![]()
![]()
király a leírás.
Előszőr én is így jártam javult de nem lett az igazi nekem a 2. részben volt elásva a siker, igen akkor járta át a rendszert ha allul is csöpög.
PMiki
Hali,bocsi lehet hogy volt már szó róla az előbbiekben, de hol lehet ilyen spayt venni, ill mi a neve?? Ez akkor jó a lakás klimához is?? Köszi a választ.
2008.07.05. 12:43
MChris írta:party írta:PMiki írta:kovessyroli írta:![]()
![]()
![]()
király a leírás.
PMiki
Hali,bocsi lehet hogy volt már szó róla az előbbiekben, de hol lehet ilyen spayt venni, ill mi a neve?? Ez akkor jó a lakás klimához is?? Köszi a választ.
Hello!
Autósbolt,Tesco... (Tesco 1700Ft, 400ml szürke flakonos és hiánycikk volt 2 napja) Klímatisztító Spary néven találod. Jó ahhoz is,de a klímás nekem 8eFt megcsinálta az egész karbantartást.