Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: első lámpa hiba

2011.11.06. 23:19

Zsolt írta:Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Műszaki vizsga előtt olyan sikeresen beállították a fényszóróim, hogy azóta a bal első lámpának az oldalirányú állítója nem működik (csak forog a két végállás között, de a foncsor nem mozdul). Ki tud akadni a végállás közelében, vagy biztosan törött a "pöcök"? Ha beszerzem Bömbölő kollégától az alkatrészt, ki tudom cserélni a lámpa szétsütése nélkül (facelift-es, xenonos)? Vagy inkább kérjem meg Őt a javításra? :-)

Előre is köszi a válaszokat!

Ha szerencséd van, csak kiugrott a helyéről! Lehet, hogy ki tudnád cserélni, de mondjuk míg te elszöszölnél vele egy fél napot, és lehet közben más kárt is okoznál, addig Bömbölő ezt megoldja 10 perc alatt! :)

2011.11.06. 23:27

simi64 írta:
carlos9 írta:Köszönöm

Természetesen :!:
De az már "rázósabb" téma :!:
Majd a DÉS Gabi elmondja.
:hehe[/quote]

Ezzel azt akarod mondani, hogy nem árt, ha nincs gyújtás a kocsin szerelés közben 8)
De természete4sen várom Gabi javaslatait
Köszi[/quote]
Most Xenon, vagy Halogen :?:[/quote]
Szia Simi

Most látom csak igazán, hogy Xenon.
A szerelése miben különbözik a halogén izzóéhoz képest?

Köszönöm válaszodat[/quote]
Erre a mellette lévő matrica is figyelmeztet:
Kép
A DS Gabit földhöz is vágta.
Úgyhogy nem árt, ha a gyújtást leveszed :!:[/quote]
Még a nyáron történt. Levi M5 elindult Siófokra, hogy ott talizunk Beach és majd Sterby előtt csápolunk...
Munka után, fürdés, evés, illatozva tisztán a tök sötétben baxtattam a Xenont. Mivel a rohadék zseblámpa nem volt kéznél, én úgy gondoltam a kocsi világítása megfelel a sötét elhárítására. Vesztemre összekevertem a jó trafó, rossz izzó ideiglenesen kiépített tákolmányomat a próba végeztével éééés:
Ziiiizzzent, villámlott, áthúzott, görcsbe rántott, megijesztett, elejtetem, kiabáltam, asszonyon csattant a feszültségem...
De a Sterbyre jót mulattunk Levivel, elég volt a fejem fölé emelni a jobb kezem, mozgott az magától...

2011.11.06. 23:41

vaszarig írta:

Egy kis segítségre lenne szükségem. Műszaki vizsga előtt olyan sikeresen beállították a fényszóróim, hogy azóta a bal első lámpának az oldalirányú állítója nem működik (csak forog a két végállás között, de a foncsor nem mozdul). Ki tud akadni a végállás közelében, vagy biztosan törött a "pöcök"? Ha beszerzem Bömbölő kollégától az alkatrészt, ki tudom cserélni a lámpa szétsütése nélkül (facelift-es, xenonos)? Vagy inkább kérjem meg Őt a javításra? :-)

Ha szerencséd van, csak kiugrott a helyéről! Lehet, hogy ki tudnád cserélni, de mondjuk míg te elszöszölnél vele egy fél napot, és lehet közben más kárt is okoznál, addig Bömbölő ezt megoldja 10 perc alatt! :)

Elég nagy a távolság közöttünk Bömbölővel, ezért ha kapnék egy kis segítséget a módjáról, megpróbálnám! (Még korábban a TDS lámpáját is darabokra szedtem tisztítás céljából, azt sikerült gond nélkül összerakni.)
Szóval a lámpa szétszerelése nélkül is cserélhető a pöcök? Lehet, hogy csak kiakadt, de most vettem észre, és a sötétben már nem akarom piszkálni...

2011.11.07. 08:53

Zsolt írta:
vaszarig írta:

Elég nagy a távolság közöttünk Bömbölővel, ezért ha kapnék egy kis segítséget a módjáról, megpróbálnám! (Még korábban a TDS lámpáját is darabokra szedtem tisztítás céljából, azt sikerült gond nélkül összerakni.)
Szóval a lámpa szétszerelése nélkül is cserélhető a pöcök? Lehet, hogy csak kiakadt, de most vettem észre, és a sötétben már nem akarom piszkálni...

Nőgyógyászati módszerekkel szokta Bömbölő cserélni a pöcköt. Nem tudom milyen messze vagy tőle (mert adatlapot sincs kitöltve merre vagy), de megkockáztatom hogy talán olcsóbb egy Bp. utazást (ha más miatt is kell menni) megejteni. Mert ha elrontod és szét esik a lámpád na az már nem olcsó (100-160eFt egy pár). És Bömbölő csak akkor javítja ha előzetesen nem volt javítási próbálkozás. Tehát az általadd széttört lámpát nem biztos helyre tudja rakni.

Jackson, aki speciel pont a héten megy hozzá mivel egyik lámpában mindkettő törött

2011.11.07. 22:14

jackson írta:
Zsolt írta:
vaszarig írta:

Nőgyógyászati módszerekkel szokta Bömbölő cserélni a pöcköt. Nem tudom milyen messze vagy tőle (mert adatlapot sincs kitöltve merre vagy), de megkockáztatom hogy talán olcsóbb egy Bp. utazást (ha más miatt is kell menni) megejteni. Mert ha elrontod és szét esik a lámpád na az már nem olcsó (100-160eFt egy pár). És Bömbölő csak akkor javítja ha előzetesen nem volt javítási próbálkozás. Tehát az általadd széttört lámpát nem biztos helyre tudja rakni.

Jackson, aki speciel pont a héten megy hozzá mivel egyik lámpában mindkettő törött

Jackson, köszi a segítséget, már megbeszéltem Bömbölővel. Ha lesz dolgom Bp felé, megkeresem. Az adatlapot kiegészítettem (Zala megye). Annyit pontosítanék, hogy nem én törtem el, hanem a műszaki vizsga előtt az ügyes szerelő jószándékkal "beállította" a lámpákat (ami előtte tökéletesen és szerintem tutira jó geometriával világított). A vizsga után szarul láttam vele, és szerettem volna visszaállítani, de akkor a balos már oldalra nem mozgott, csak fel-le! :(
Soha nem villantott rám senki (feltételezem, hogy nem vakított), és én is nagyon jól láttam vele a "beállítás" előtt...

2011.11.08. 08:40

Zsolt írta:Jackson, köszi a segítséget, már megbeszéltem Bömbölővel. Ha lesz dolgom Bp felé, megkeresem. Az adatlapot kiegészítettem (Zala megye). Annyit pontosítanék, hogy nem én törtem el, hanem a műszaki vizsga előtt az ügyes szerelő jószándékkal "beállította" a lámpákat (ami előtte tökéletesen és szerintem tutira jó geometriával világított). A vizsga után szarul láttam vele, és szerettem volna visszaállítani, de akkor a balos már oldalra nem mozgott, csak fel-le! :(
Soha nem villantott rám senki (feltételezem, hogy nem vakított), és én is nagyon jól láttam vele a "beállítás" előtt...

Szívesen, nekem meg vizsgán törték el. Azóta megtanultam bömbölő-től, hogy csak magam állítom vagy aki hozzá nyúlt az fizet 10eFt-ot egyből perkálva.

Jackson, aki ma megy és talán találkozik leslie-vel is

2011.11.08. 09:20

jackson írta:
Zsolt írta:Jackson, köszi a segítséget, már megbeszéltem Bömbölővel. Ha lesz dolgom Bp felé, megkeresem. Az adatlapot kiegészítettem (Zala megye). Annyit pontosítanék, hogy nem én törtem el, hanem a műszaki vizsga előtt az ügyes szerelő jószándékkal "beállította" a lámpákat (ami előtte tökéletesen és szerintem tutira jó geometriával világított). A vizsga után szarul láttam vele, és szerettem volna visszaállítani, de akkor a balos már oldalra nem mozgott, csak fel-le! :(

Szívesen, nekem meg vizsgán törték el. Azóta megtanultam bömbölő-től, hogy csak magam állítom vagy aki hozzá nyúlt az fizet 10eFt-ot egyből perkálva.

Jackson, aki ma megy és talán találkozik leslie-vel is

Ugy legyen:)

2011.11.12. 12:23

Sziasztok!

Cseréltem izzót az első lámpába de még mindig sárgásan világít holott az izzó az fehéren világít simán, de ha berakom a projektor lencse elszínezi vagy mi.
Bekukucskálva mintha belül koszos lenne az izzó felöli oldalról van szó.
Lehet ezt tisztítani, ha igen mivel?

Üdv.

2011.11.14. 17:28

.......Bekukucskálva mintha belül koszos lenne az.......

Nekem csak sima halogénes tapasztalatom volt, szétszedtem a lámpatestet, belül mindenre rá volt rakódva egy finom, fekete koromszerű zsíros por réteg.
Mosás, szárítás, törölgetés. / Később aztán Bömbölőnél komplett lámpacsere lett a vége. /

2011.11.14. 22:10

Hát szétszedni szerintem nem álok neki, tutti nem fog sikerülni.

2011.11.14. 22:15

Fox007 írta:Hát szétszedni szerintem nem álok neki, tutti nem fog sikerülni.

Pedig a facelift előttit nagyon egyszerű:
Csak körben szét kell pattintani :wink:

2011.11.15. 20:32

Sziasztok, árulja már el valaki, hogy hol lehet 12V 10W H10W BA9s Halogén izzót beszerezni?

Kép

nem szeretnék csillárdokért angel eye foglalatot izzóval beszerezni, mikor egy izzó csere is elég lenne!

LED nem érdekel / NARVA izzó nincs , OSRAM / PHILIPS?

2011.11.15. 21:00

Becherovka írta:Sziasztok, árulja már el valaki, hogy hol lehet 12V 10W H10W BA9s Halogén izzót beszerezni?

Kép

nem szeretnék csillárdokért angel eye foglalatot izzóval beszerezni, mikor egy izzó csere is elég lenne!

Pl itt: LINK

2011.11.15. 22:35

barbrady írta:
Pl itt: LINK

azt hiszem Őket is hívtam, de nincs nekik állítólag be kell hogy szerezzék, de nem biztos hogy sikerül nekik. :doglotlo:

2011.11.16. 00:47

én itt vettem - korrektek
http://prolux.atw.hu/

2011.11.16. 09:45

Becherovka írta:Sziasztok, árulja már el valaki, hogy hol lehet 12V 10W H10W BA9s Halogén izzót beszerezni?

Kép

Én az Üllői úti homasitában szoktam venni (a Fehérvári útiba ne menj, ott nincs). 1 db kb. 450-500 Ft, nem emlékszem pontosan.

2013.08.24. 14:03

Sziasztok.Tudna valaki segitenni,egy aprócska hibában?Nem rég komplett első lámpa cserém volt az eső szett nagyon szépen messzire elvert alapból,a refi meg a világ végét is megmutatta de ez ami most van benn,simán este ha megyek refit kell használnom mert alapból szinte csak kb az autó orrát látóm,na nem szinte azért 1-2 méter plusz de az nagyon kevés az előzőhöz képest.Megtudná valaki írni h ,hogyan lehet beállítani hogyan és miként verjen messzebb a lámpám?

2013.08.24. 14:47

sooszoli írta:Sziasztok.Tudna valaki segitenni,egy aprócska hibában?Nem rég komplett első lámpa cserém volt az eső szett nagyon szépen messzire elvert alapból,a refi meg a világ végét is megmutatta de ez ami most van benn,simán este ha megyek refit kell használnom mert alapból szinte csak kb az autó orrát látóm,na nem szinte azért 1-2 méter plusz de az nagyon kevés az előzőhöz képest.Megtudná valaki írni h ,hogyan lehet beállítani hogyan és miként verjen messzebb a lámpám?

Milyen lámpa? A hátsó tekerőkkel nem tudod emelni? A lámpamagasság állítás műszerfalról működik? Ha nem: Lötyög a belseje? Ha igen: Valószínű, hogy a lámpaállító műanyagok el vannak törve benne. Ezeket kellene cserélni. ITT tudsz venni!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: frey528
Értékelés: 4.76%

2013.09.06. 09:47

Gallaca írta:
sooszoli írta:Sziasztok.Tudna valaki segitenni,egy aprócska hibában?Nem rég komplett első lámpa cserém volt az eső szett nagyon szépen messzire elvert alapból,a refi meg a világ végét is megmutatta de ez ami most van benn,simán este ha megyek refit kell használnom mert alapból szinte csak kb az autó orrát látóm,na nem szinte azért 1-2 méter plusz de az nagyon kevés az előzőhöz képest.Megtudná valaki írni h ,hogyan lehet beállítani hogyan és miként verjen messzebb a lámpám?

Milyen lámpa? A hátsó tekerőkkel nem tudod emelni? A lámpamagasság állítás műszerfalról működik? Ha nem: Lötyög a belseje? Ha igen: Valószínű, hogy a lámpaállító műanyagok el vannak törve benne. Ezeket kellene cserélni. ITT tudsz venni!

Hello!

Nekem is ugyanez a problemam, mmint, hogy eltortek a muanyagok.Neztem Bombolo oldalat, de mar nem lehet ilyet kapni.Foglalkozik meg a javitassal?

2013.09.06. 10:51

colti82 írta:
Gallaca írta:

Hello!

Nekem is ugyanez a problemam, mmint, hogy eltortek a muanyagok.Neztem Bombolo oldalat, de mar nem lehet ilyet kapni.Foglalkozik meg a javitassal?

Szia!
Pedig ott van a weblapon, 7000/szett. http://mobilgumi.hu/lampak/BMW_lampak_f ... _xenon.htm Válaszd ki az E39 fület, ott megtalálod!
Hozzászólás küldése

VigLink badge