![]() |
2010.05.04. 17:41
2010.05.04. 18:28
horogp írta:djstraw írta:Sziasztok! (kocsim: 520IA)
A minap este mentem pesten a hungárián és a lámpa felettem halvány piroson volt amikor balra kb 90-el rá kanyarodtam az M5 bevezetőre, aztán ott nem tökéletes az út és eléggé hepe-hupás is, de hát pesten hol nem...
Szóval az a lényeg h akkor nekem is elkezdett világítani az ABS és az ASC felirat, a rázkódásra. Tehát elment az ABS és nem volt kipörgésgátló, mert egyből le is teszteltem...
Utána megálltam gyujtást levettem, vártam egy kicsit és újból be indítottam. Álló helyzetben még világított de elindultam és elmúlt. Azóta csak akkor jön elő ez a jelenség ha bele megyek valami kátyúba vagy ilyesmi, és a kocsi újra indításával és pár méter megtétele után ismét jó. Tehát nekem rázkódásra jön elő!
Remélem szerencsém van és csak valami kontakt van a jeladó környékén.
Lehet ez kerék csapágy is? mert 17-es a felni 9 széles és körbe 245/45 a gumi.
minden esetre meglesem hátha tudok vele mit kezdeni és ha látható a hiba akkor le írom ide...
Szia!
Nekem is pont ez volt a jelenség és a csatlakozónál volt a gond. De lehet még a kábel is megtörve és akkor cserés lesz, mert nem hiszem, hogy javítható. Nézd meg, hogy a csatlakozódoboz nincs-e elkoszolódva. A csapágy nem hinném, hogy csinálna ilyesmit, hacsak nincs darabokban, de azt észrevennéd.
2010.05.04. 23:08
Rolee87 írta:horogp írta:djstraw írta:Sziasztok! (kocsim: 520IA)
A minap este mentem pesten a hungárián és a lámpa felettem halvány piroson volt amikor balra kb 90-el rá kanyarodtam az M5 bevezetőre, aztán ott nem tökéletes az út és eléggé hepe-hupás is, de hát pesten hol nem...
Szóval az a lényeg h akkor nekem is elkezdett világítani az ABS és az ASC felirat, a rázkódásra. Tehát elment az ABS és nem volt kipörgésgátló, mert egyből le is teszteltem...
Utána megálltam gyujtást levettem, vártam egy kicsit és újból be indítottam. Álló helyzetben még világított de elindultam és elmúlt. Azóta csak akkor jön elő ez a jelenség ha bele megyek valami kátyúba vagy ilyesmi, és a kocsi újra indításával és pár méter megtétele után ismét jó. Tehát nekem rázkódásra jön elő!
minden esetre meglesem hátha tudok vele mit kezdeni és ha látható a hiba akkor le írom ide...
Szia!
Nekem is pont ez volt a jelenség és a csatlakozónál volt a gond. De lehet még a kábel is megtörve és akkor cserés lesz, mert nem hiszem, hogy javítható. Nézd meg, hogy a csatlakozódoboz nincs-e elkoszolódva. A csapágy nem hinném, hogy csinálna ilyesmit, hacsak nincs darabokban, de azt észrevennéd.
Nekemis ugyanez van,szóval hol van az a csatlakozódoboz?és ha koszos hogy tisztítsam meg?De nekem e38-am van,és 255/45 mind a 4 18col
2010.05.05. 07:08
Pocilaci írta:Rolee87 írta:horogp írta:djstraw írta:Sziasztok! (kocsim: 520IA)
Szia!
Nekemis ugyanez van,szóval hol van az a csatlakozódoboz?és ha koszos hogy tisztítsam meg?De nekem e38-am van,és 255/45 mind a 4 18col
Kerék mögött kicsi fekete műanyag doboz a kerékdobon, nem lehet eltéveszteni....csak követni kell a kábelt az agytól végig.
okés,melyik kerék mögött?![]()
Üdv!
2010.05.05. 07:15
Rolee87 írta:Pocilaci írta:Rolee87 írta:horogp írta:djstraw írta:Sziasztok! (kocsim: 520IA)
Szia!
Kerék mögött kicsi fekete műanyag doboz a kerékdobon, nem lehet eltéveszteni....csak követni kell a kábelt az agytól végig.
okés,melyik kerék mögött?![]()
Üdv!
2010.05.05. 09:08
stuckart írta:Sziasztok!
Tanácsot ill. segítséget szeretnék kérni tőletek...
Autóm 528i/99 manual, amiben teljesen megadta magát a már korábban javított ABS vezérlő.
A 5er-nél diagnosztizálták a hibát. Számomra hitelesek, hozzájuk járok már tíz éve.
Netről vettem egyet (001, használt), amit a szervizben be is tettek. A probléma csak félig hárult el,
ugyanis az ABS visszajelző elaludt, az ASC nem. Nagy valószínűség szerint dízelben volt és azt mondják,
programozás kérdése, hogy stimmeljen a benzinesbe, de ott nem engedte a programozási opciót.
(az eladóval is beszéltünk, elmondtuk neki a problémát. Korrekt ember lévén, azóta nem veszi fel a telefont. /Balassagyarmat, Opel kereskedés, Kaszás Attila/)
Mivel nem vagyok szakirányú, csak ilyen pongyolán tudtam megfogalmazni, de bízom benne, értitek.
Ha lenne valakinek jó ötlete, szívesen fogadnám.
...ha nincs megoldás, akkor lenne egy eladó 001 ABS vezérlő.
Köszi, üdv,
stuckart
2010.05.05. 09:20
Rolee87 írta:horogp írta:djstraw írta:Sziasztok! (kocsim: 520IA)
Szia!
2010.05.07. 19:42
2010.05.07. 19:50
stuckart írta:Sziasztok!
ABS vezérlő 001-et keresek![i]
aki esetleg tud segíteni, szívesen várnám az értesítést.
Üdv, stuckart
2010.05.07. 21:26
simi64 írta:stuckart írta:Sziasztok!
ABS vezérlő 001-et keresek![i]
aki esetleg tud segíteni, szívesen várnám az értesítést.
Üdv, stuckart
Ha nem újra gondoltál, itt van egy
2010.05.18. 01:51
Wasq írta:jackson írta:csipi írta:Wasq írta:
No akkor lassitsunk le egy kicsit. Tehát azt irta, hogy a üzemanyag MENNYISÉG mérő szállt el és nem a fogyasztás mérő. A mennyiség méréséhez kell az IKE a kábel és a tankban lévő szintjelző. Ennek semmi köze a ABS/ASC témához aminek csak km óra (nincs sebesség jel) mivel azt pont a bal hátsóról szedi a műszerfalnak a sebesség jelet.
Ha nem akarsz sokat beruházni elsőre egy bontott vagy kölcsön jeladóval ki kéne próbálni. De ne legyen hiú ábrándod a bontott korábban szétmegy mivel már megrángatták pár ezerszer a kábelét.
A tankszenzor lehet akár egy sima kontakt hiba is.
Ha a jeladó tuti jó akkor tényleg a csipi által emlitett módon a vezérlő kerül képbe.
Jackson, aki pontosit
Köszi a gyors választ. Tehát akkor Te is azon a véleményen vagy Jackson mint a szerelőm. IGen valóban nem az üzemanyag fogyasztásmérőt írtam (az ugyanis meg sem moccan, mivel az óra szerint a kocsi áll) hanem az üzemanyag szint jelzőt.Az viszont össze vissza mutat. A sebesség mérő nagy ritkán elindul, de baromságokat mér olyankor is. Az lesz szerintem amit mondtál, kipróbáljuk vagy egy kiszerelt vagy ha több kettőnél egy új abs-jeladóval, aztán majd kibújik a szög a zsákból. Csak azt furcsállom, hogy ha az üzemanyagszint mérő és a ABS központi vezérlő egymástó független, akkor hogyhogy pont egyszerre romlott el minden? Ráadásul úgy hogy mikor este leálltam a kocsival még semmi baja nem volt, reggel meg már minden.Ilyen buzi szerencsétlen is csak én lehetek. Vagy valaki direkt elrontotta nekem este, vagy elrágott pár vezetéket az egér egy éjszaka alatt.Akkor viszont macskákat is vennem kell :S. Na mindegy. HA meglesz a megoldás, azért megosztom majd mire jutottam. Közbe ha valami okos 5let eszetekbe jutna, írjátok meg pls.
2010.05.18. 07:02
2010.05.18. 07:11
Imco írta:Valamelyik alkatrész topicban most hirdetnek egy negyedelhető kasznit, szélvédőt, meg még sok mást.
2010.05.18. 08:09
Wasq írta:Imco írta:Valamelyik alkatrész topicban most hirdetnek egy negyedelhető kasznit, szélvédőt, meg még sok mást.
Köszi szépen. Tegnap este óta ezeket böngészem. Ha esetleg rátalálsz arra amelyikre utaltál írd meg pls.!
És köszi még1x a kommentet!
Üdv.:
Kiss A.
2010.05.18. 08:32
Pocilaci írta:Wasq írta:Imco írta:Valamelyik alkatrész topicban most hirdetnek egy negyedelhető kasznit, szélvédőt, meg még sok mást.
Köszi szépen. Tegnap este óta ezeket böngészem. Ha esetleg rátalálsz arra amelyikre utaltál írd meg pls.!
Üdv.:
Kiss A.
Szmutko laci (Eszel) budapesten árulja a kasztnit....Schnitzer kolega gyöngyösön pontosabban Atkáron tud segíteni a telefonszámuk bent van a hirdetések között....
Sajnálom a kocsit.....te meg érezd magad lecseszve kicsit....fék futómű az legyen rendben...
2010.05.18. 08:34
Wasq írta:Pocilaci írta:Wasq írta:Imco írta:Valamelyik alkatrész topicban most hirdetnek egy negyedelhető kasznit, szélvédőt, meg még sok mást.
Üdv.:
Kiss A.
Szmutko laci (Eszel) budapesten árulja a kasztnit....Schnitzer kolega gyöngyösön pontosabban Atkáron tud segíteni a telefonszámuk bent van a hirdetések között....
Sajnálom a kocsit.....te meg érezd magad lecseszve kicsit....fék futómű az legyen rendben...
Köszönöm a segítséget! A Szmutko laci (Eszel) hírdetéseit megtaláltam én is és ki is írtam a tel. számát, meg ami kell. Kicsit később hívom is majd szerintem. Viszont a Schnitzer-ről nem találtam semmit.
És bizony be kell vallanom, hogy úgy is érzem magam ahogyan írtad...."letcseszve" nagyon!!! Tisztában voltam a veszéllyel, de azt gondoltam még egy pár napot kihúzok vele így, dehát.... megjártam. Hozzáteszem az őzekkel nincs szerencsém, ez volt a 7. a "pályafutásom során". Szerencsére hajam szála sem görbült, így mondhatni "olcsó" lecke volt.Még1x köszi az együttérzést. Keresgélek tovább.... Minden jót!
Kiss A.
2010.05.18. 08:42
pistino1 írta:Wasq írta:Pocilaci írta:Wasq írta:Imco írta:Valamelyik alkatrész topicban most hirdetnek egy negyedelhető kasznit, szélvédőt, meg még sok mást.
Üdv.:
Kiss A.
Köszönöm a segítséget! A Szmutko laci (Eszel) hírdetéseit megtaláltam én is és ki is írtam a tel. számát, meg ami kell. Kicsit később hívom is majd szerintem. Viszont a Schnitzer-ről nem találtam semmit.
És bizony be kell vallanom, hogy úgy is érzem magam ahogyan írtad...."letcseszve" nagyon!!! Tisztában voltam a veszéllyel, de azt gondoltam még egy pár napot kihúzok vele így, dehát.... megjártam. Hozzáteszem az őzekkel nincs szerencsém, ez volt a 7. a "pályafutásom során". Szerencsére hajam szála sem görbült, így mondhatni "olcsó" lecke volt.Még1x köszi az együttérzést. Keresgélek tovább.... Minden jót!
Kiss A.
én azért a helyedben lassan beruháznék 300 ft-ot egy vadriasztóra, hátha...............
2010.05.18. 09:26
Wasq írta:Hozzáteszem az őzekkel nincs szerencsém, ez volt a 7. a "pályafutásom során".
2010.05.18. 09:48
Imco írta:Wasq írta:Hozzáteszem az őzekkel nincs szerencsém, ez volt a 7. a "pályafutásom során".
Ezt már jegyzik a Guinessben.
Változtass a parfümödön, a kocsid színén, a hangján, vagy valamin! Magadra csalogatod őket!![]()
~30 éve vezetek de még látni sem láttam 7x őzet magam elött! Nem hogy elgázoljam.
Az egyetlen vadkalandomban, az őz agancsa megkarcolta a fényezésem.
(Gépészkedtem, szerencsém volt.)
Egyébként az Eszel féle hirdetésre gondoltam.
2010.05.18. 11:01