![]() |
2009.07.15. 12:01
2009.07.15. 14:04
Szia képzeld nekem is vmi ilyesmi gondom van,de csak mióta a nyári kerekeket föltettem. Itt találtam hasonlo problémát de én még nem probáltam alkalmazni http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... &start=330 Remélem tudtam segiteni! Haligregorian írta:Akkor most még messzebb kerültem az esetleges megoldástól !
Remélem azért tud valaki tanácsot adni, mert ezek szerint nem egyedi a probléma.![]()
Együttérzek, Anti 520i !!!!!
2009.07.15. 15:19
2009.07.16. 13:03
gregorian írta:Köszi, fecy33 !
Elolvastam a hozzászólásokat, szerintem akkor érdemes az egyszerűtöl a bonyolultabb fele haladni a megoldásban. Azaz fékbetét zörgés-e ( ezt nem tudtam, hogy zöröghet a helyén ), porvédő lemez zörgés-e, kerék miatt, szilent, és így tovább.
Csak meglessz ez !!!![]()
Köszönöm!
2009.07.16. 14:11
2009.07.21. 19:56
drhamori írta:
Sajnos kiderült a hiba. A gyári Sachs gátlókon 17mm-el fentebb vannak az alsó rugótányérok. Kíváncsi lennék, hogy ez gyári tévedés vagy nem jó gátlókat kaptam. (No meg az is kérdés lehet, hogy kicserélik-e...)
2X munkadíj... 2Xszétszedés... ajjajj
Üdv mindenkinek
2009.07.21. 22:36
PMiki írta:drhamori írta:
Sajnos kiderült a hiba. A gyári Sachs gátlókon 17mm-el fentebb vannak az alsó rugótányérok. Kíváncsi lennék, hogy ez gyári tévedés vagy nem jó gátlókat kaptam. (No meg az is kérdés lehet, hogy kicserélik-e...)
Üdv mindenkinek
Ma kicserélték az első lengéscsillapítókat egy-két tapasztalat a gyári BMW is Sachs volt most simán Sachs ment bele tök olyan mint a gyári. A fent említett esetben az lehetett a hiba, hogy van rossz útra való gátló na az magasabb.
Nálam a toronycsapágy is csere érett volt így én csillapító cserénél javaslom a toronycsapágy cserét is.
Honnan lehet tudni, hogy rossz útra való gátlót kaptam? Van rajta "For Hungarian Market Only" felirat?
PMiki
2009.07.21. 22:40
Üdv mindenkinek
Ma kicserélték az első lengéscsillapítókat egy-két tapasztalat a gyári BMW is Sachs volt most simán Sachs ment bele tök olyan mint a gyári. A fent említett esetben az lehetett a hiba, hogy van rossz útra való gátló na az magasabb.
Nálam a toronycsapágy is csere érett volt így én csillapító cserénél javaslom a toronycsapágy cserét is.
PMiki
2009.07.22. 08:46
drhamori írta:
Honnan lehet tudni, hogy rossz útra való gátlót kaptam? Van rajta "For Hungarian Market Only" felirat?
2009.07.22. 09:39
Üdv mindenkinek
PMiki
2009.07.22. 10:51
jackson írta:PMiki írta:drhamori írta:
Üdv mindenkinek
PMiki
Akkor há jól értettem a vég következtetést akkor a doktor úr baja az volt, hogy a magyar utakra való magasabb került bele az egyik elsőbe és sima a hátsóba. Ha mind a négy magyar utakra valós akkor semmi gond nem lett volna. Csak látványban feljebb kerül a kocsi, de ez nem gond mivel pont ez való a vacak kelet-eu útjainkra.
Jackson, aki próbálja kibogozni a tapasztalatot
2009.07.23. 08:58
Anti520i írta:gregorian írta:Sziasztok!
A kerdésem az lenne, hogy a jobb első futómű felöl kis bordákon és gödrökön áthajtva olyan hang hallható mintha két szórítóbilincset ráznának együtt. (cicergés) a hang belül nem hallható, csak ha lehúzom az ablakot. ( nem búg, kotyog, dobol stb. ) Mi lehet ez? A segítséget köszönöm. e39!!!
Helló!
Nálam meg a bal első futúműnél van és nagyon idegesít.A féktárcsa alatti lemez gyűrűt már régebben leszedtem (mind2 oldalon). Azóta új fékek,stabilizátor szilentek,lengőkar szilentek.Gátlók,stabilizátorok,gömbfejek...minden rendben,csak ez a hang...
2009.07.23. 12:23
Viper írta:Anti520i írta:gregorian írta:Sziasztok!
A kerdésem az lenne, hogy a jobb első futómű felöl kis bordákon és gödrökön áthajtva olyan hang hallható mintha két szórítóbilincset ráznának együtt. (cicergés) a hang belül nem hallható, csak ha lehúzom az ablakot. ( nem búg, kotyog, dobol stb. ) Mi lehet ez? A segítséget köszönöm. e39!!!
Helló!
Nálam meg a bal első futúműnél van és nagyon idegesít.A féktárcsa alatti lemez gyűrűt már régebben leszedtem (mind2 oldalon). Azóta új fékek,stabilizátor szilentek,lengőkar szilentek.Gátlók,stabilizátorok,gömbfejek...minden rendben,csak ez a hang...
Én is hallom ezt a hangot, de csak lehúzott ablaknál. Gregorian kolléga találóan írta le a hangot, talán mintha egy kis levegősziszegést is hallanék a két bilincs cicergése mellé.
Lehet, hogy a lengéscsillapító belseséből jön?
2009.07.23. 13:09
gregorian írta:Viper írta:Anti520i írta:gregorian írta:Sziasztok!
Helló!
Én is hallom ezt a hangot, de csak lehúzott ablaknál. Gregorian kolléga találóan írta le a hangot, talán mintha egy kis levegősziszegést is hallanék a két bilincs cicergése mellé.
Hali!
Sajna még nem tudok konkrétumot mondani, mert nem nézettem meg. Igérem, hogyha időm engedi megnézetni és meglesz a hiba oka akkor közzéteszem.Azért az építő jellegű javaslatokat addíg is várom ill. ahogy nézem várjuk többen is.
2009.07.27. 18:24
2009.07.29. 12:31
2009.07.29. 13:08
Oldboy írta:Annó engem is érdekelt ez a rugó szín dolog - meg mást is - de konkrétan táblázat szerűen nem sikerült megszerezni a jelentését. Az NT-nél olyasmit mondtak, hogy az alvázszám alapján lehet utánna nézni, hogy milyen futóművel lett berendelve a verda új korában és innen lehet tovább "nyomozni" a rugóról.
Szóval ha valaki megtudná mondani szín, pötty/száma alapján a rugók jellemzőit az engem is érdekelne.
( Hátha talál Jackson kihívást a feladatban! )
2009.07.29. 18:52
jackson írta:Oldboy írta:Annó engem is érdekelt ez a rugó szín dolog - meg mást is - de konkrétan táblázat szerűen nem sikerült megszerezni a jelentését. Az NT-nél olyasmit mondtak, hogy az alvázszám alapján lehet utánna nézni, hogy milyen futóművel lett berendelve a verda új korában és innen lehet tovább "nyomozni" a rugóról.
Szóval ha valaki megtudná mondani szín, pötty/száma alapján a rugók jellemzőit az engem is érdekelne.
( Hátha talál Jackson kihívást a feladatban! )
Nem találNekem elég a rep.gép rendszerek és a elektromos ellenállások szin pöty jelöléseit fejben tartanom.
Jackson, aki csíkos
2009.08.11. 11:33
Viper írta:gregorian írta:Viper írta:Anti520i írta:gregorian írta:Sziasztok!
Helló!
Hali!
Sajna még nem tudok konkrétumot mondani, mert nem nézettem meg. Igérem, hogyha időm engedi megnézetni és meglesz a hiba oka akkor közzéteszem.Azért az építő jellegű javaslatokat addíg is várom ill. ahogy nézem várjuk többen is.
Lehet. hogy gyári extra.
Elalvásgátló, vagy valami ilyesmi.
2009.08.18. 22:49