Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.10.27. 08:52

Celtic írta:
steve525tds írta:Olyan problemam van, hogy hidegben bar tudom nyitni az ajtot, csukni mar nem. Nem is kell hozza tul hideg, ma reggel is eljatszotta. Eddig foleg az anyosoldali, de ma a sofor felen is. Mivel erdemes befujni, hogy mellozze ezt a viselkedest? Jegoldo meg nem tema, mert nem volt jeg. Tanacsaitokat koszi elore is,
Steve

zárra is van spray meg wd40 is jórá.
Ha az a probléma, hogy a zár nyitás után ugyan kinyilik, de a zárszerkezet úgy marad mintha be lenne csukva a kocsi és nem megy fel, azt egyszerűen wd40 el fújd be és megoldva.

wd40-re en is gondoltam, be is vallalom mostmar:)

2010.10.27. 11:53

Én is készülődök a hamar sötétedő hideg téli napokra... :wink:
Beújítottam egy Xbox 360-at... :lol:
Akár csak XenonBalázs aki újdonsült PlayStation 3 tulajdonos... :D

Majd csinálunk egy játszós topicot is mert a legtöbb játék inkább az online egymás ellenni játékot támogatja!!! Hátha van más kattant fanatikus is... 8)

2010.10.27. 13:35

strobi írta:Én is készülődök a hamar sötétedő hideg téli napokra... :wink:

Majd csinálunk egy játszós topicot is mert a legtöbb játék inkább az online egymás ellenni játékot támogatja!!! Hátha van más kattant fanatikus is... 8)

Off téma, de a játszós topicot én is támogatom. Egyébként hogy mégse legyek annyira off, ma rakattam fel a téli gummákat. 8)

2010.10.27. 18:24

charlie01 írta:
strobi írta:Én is készülődök a hamar sötétedő hideg téli napokra... :wink:

Off téma, de a játszós topicot én is támogatom. Egyébként hogy mégse legyek annyira off, ma rakattam fel a téli gummákat. 8)

Jelzem én is támogatom mert én is függő vok, csak Pc-s. Egyébként most dobtam fel én is a téli gumit... :P

2010.10.27. 19:56

charlie01 írta:
Off téma, de a játszós topicot én is támogatom...)

Nem off az mert készülünk a télre... :lol:

Én idén hóban elő sem veszem főleg mikor már sózzák majd az utakat... :oops:

Főleg,hogy nyáron fullra rendbe lett téve külsőre... :wink:

Ütöm majd az asszony Off Vito-ját amire már tavaly novemberben feltettem a téli szettet... :lol:

2010.10.27. 21:00

strobi írta:
charlie01 írta:

Ütöm majd az asszony Off Vito-ját amire már tavaly novemberben feltettem a téli szettet... :lol:

Én is minden évben készülök a télre,ha esik a hó,megvárom amíg elolvad és csak azután megyek ki az útra ha felszáradt.
Mindig akad másik technika ami inkább alkalmas jégbe hóba mászkálásra.
Az idén is csak akkor teszem fel a téli kerekeket,ha halaszthatatlan utazásom lesz amit mással nem tudok megoldani.A hópartira is,hogy mivel megyek,majd még kitalálom. :)

2010.10.27. 21:02

apa írta:
strobi írta:
charlie01 írta:

Én is minden évben készülök a télre,ha esik a hó,megvárom amíg elolvad és csak azután megyek ki az útra ha felszáradt.
Az idén is csak akkor teszem fel a téli kerekeket,ha halaszthatatlan utazásom lesz amit mással nem tudok megoldani.A hópartira is,hogy mivel megyek,majd még kitalálom. :)

én még fiatal vagyok :) emiatt várom a havat és gázfröccsöket S be 130 nál!!! :D :D

2010.10.27. 21:31

szekeres írta:
apa írta:
strobi írta:
charlie01 írta:

én még fiatal vagyok :) emiatt várom a havat és gázfröccsöket S be 130 nál!!! :D :D

Csak nagyon vigyázz azokkal a gázfröccsökkel 130-nál,főként ha a kis családod is veled van. :!: :!: :?: :?:

2010.10.27. 21:34

apa írta:
szekeres írta:
apa írta:
strobi írta:
charlie01 írta:

Csak nagyon vigyázz azokkal a gázfröccsökkel 130-nál,főként ha a kis családod is veled van. :!: :!: :?: :?:

csakis egyedül!
a Lackóval parkolókba szoktunk menni :) ahol nincs semmi!

AMugy ezt AJÁNLOM mindenkinek!
Célszerű az első hó leestével kimenni valahová, ahol van hely és kipróbálni hogyan is csúszik meg az autó. Persze nem drift :) csak kicsit kövérebb gáz, ilyenek. Ez esetben nincs akkora meglepődés ÉLES szituban!

2010.10.27. 22:06

szekeres írta:
apa írta:
szekeres írta:
apa írta:
strobi írta:
charlie01 írta:

csakis egyedül!
a Lackóval parkolókba szoktunk menni :) ahol nincs semmi!

AMugy ezt AJÁNLOM mindenkinek!
Célszerű az első hó leestével kimenni valahová, ahol van hely és kipróbálni hogyan is csúszik meg az autó. Persze nem drift :) csak kicsit kövérebb gáz, ilyenek. Ez esetben nincs akkora meglepődés ÉLES szituban!

Én nem vagyok annyira fiatal,de nekem is élmény amikor készakarva megcsúsztatom a
10-15T-át,amit pillanatok alatt a rendes kerékvágásba irányítok.Ettől még az nagyobb élmény,amikor kimegyünk az erdőre tűzi fáért,30-40cm-es szűz hóban,megpakoljuk az autót és kihozzuk a fát úgy,hogy meg sem kapar a kerék a hóban.Na, nem mindig van ez így.

2010.10.27. 23:00

Ez tényleg nagyon jó!
Minden BMW tulajnak mosolyt fakaszt az arcára! :D
Én is várom már, hogy lehessen csúszkálgatni!
Sokkal jobb, mint a Playstation, vagy az XBox, vagy bármelyik.
Így még a TDS-sel is lehet "vakolni" 8)
Persze szigorúan forgalommentes helyen és ellenőrzött körülmények közt!
De a vigyor, az mindenkinél őszinte!
(Remélem nem lesz sok elsőkerekes, 4 hengeres) :(

2010.10.27. 23:09

jackson írta:
MChris írta:Boltban,fagyálló vizsgáló a neve,attól függ mit akarsz mérni,én megszoktam a téli ablak mosót is betöltés előtt akkor a flakonba kell dugni,amúgy meg a kiegy tartályba.

És akkor elkövetsz egy hibát. Mivel a ablakmosónak totál más az összetétele és annak a megmérésére nem alkalmas a sima hűtőfolyadék fagyálló vizsgáló ketyere az eltérő összetétel miatt.
Lásd itt ott a két folyadék amit mérni tud: G13 Propylene, G11/G12 Ethylene
A gyári BMW ablakmosó speciel ipari alkohol (avagy metil-alkohol a méreg és nem etil-alkohol ami a pia) van amit nem fog megmutatni.

Jackson, akinek pumpás felszívós van valahol ha még ki nem dobta a R18 után nagy ívben

Ez egy baromság! -szerintem.
Vettem én is ilyet, és mértem is vele.
A mért adatok meglehetősen pontosak voltak!
Fagyállónál is és ablakmosónál is a gyártó által leírt adatot mértem pontosan!
A cuccot a LIDL-ben vettem, Több fagyállót és ablakmosót is teszteltem vele. A mért adat egyedül a TESCO-s gazdaságos ablakmosó folyadéknál nem stimmelt:
-26-ra írták, én -2fokot mértem :!:
Be is fagyott!
:evil:

2010.10.27. 23:16

simi64 írta:
jackson írta:
MChris írta:Boltban,fagyálló vizsgáló a neve,attól függ mit akarsz mérni,én megszoktam a téli ablak mosót is betöltés előtt akkor a flakonba kell dugni,amúgy meg a kiegy tartályba.

És akkor elkövetsz egy hibát. Mivel a ablakmosónak totál más az összetétele és annak a megmérésére nem alkalmas a sima hűtőfolyadék fagyálló vizsgáló ketyere az eltérő összetétel miatt.
Lásd itt ott a két folyadék amit mérni tud: G13 Propylene, G11/G12 Ethylene
A gyári BMW ablakmosó speciel ipari alkohol (avagy metil-alkohol a méreg és nem etil-alkohol ami a pia) van amit nem fog megmutatni.

Jackson, akinek pumpás felszívós van valahol ha még ki nem dobta a R18 után nagy ívben

Ez egy baromság! -szerintem.
Vettem én is ilyet, és mértem is vele.
A mért adatok meglehetősen pontosak voltak!
Fagyállónál is és ablakmosónál is a gyártó által leírt adatot mértem pontosan!
A cuccot a LIDL-ben vettem, Több fagyállót és ablakmosót is teszteltem vele. A mért adat egyedül a TESCO-s gazdaságos ablakmosó folyadéknál nem stimmelt:
-26-ra írták, én -2fokot mértem :!:
Be is fagyott!
:evil:

Azért volt az TESCO gazdaságos. :cry:
Ez az amit a fagyállóval nem mernek megcsinálni. :wink:
De a jogi hátterük még azt is kimagyarázná.

Re: Gázolajszűrő!

2010.10.27. 23:52

apa írta:
lepke írta:
apa írta:Eddig direkt nem írtam erről,kíváncsi voltam mikor írja valaki a Dieselesek közül.
A legfontosabb,az autó üzemeltetésénél,a gázolaj tartály víztelenítése,és a szűrők vezetékek tisztítása,illetve cseréje.
Vagy talán mindenki megcsinálta,megcsináltatta,ezért nem esett erről szó. :o
Üdv,minden klubtársnak.

helo apa
Csak azt mond már meg HOGYAN kel ezt csinálni E39-es dieselnél
meg HOL található a gázolaj tartályon a víztelenítésnek a HELYE :?:
sok embert érdekelne az egész folyamat

Helló Zoli!
Végre egy olyan kérdés amihez hozzászólhatok.
Ha Dieseles vagy tudnod kéne,hogy a gázolajtartályban kondenzvíz keletkezik.
Nem írom le mitől van,mindenkinek tudnia kellene.
A tartályokon mindegyiken van leeresztő csavar,megvárod amíg kevés hajtóanyag van a tartályban,kicsavarod a leeresztő csavart és az első ami kifolyik a kondenzvíz.
Ez az a víz,amitől el szokott rothadni az üzemanyagtartály.Mikor ez megvan kifúvatod,a tartály felől a szívó és visszafolyó csövet,és kicseréled a Diesel szűrőket.
Ha ez megvan, nyugodtan menj neki a télnek,biztos nem fog vizet szívni a szivattyúd,nem fog megfagyni a gázolajrendszeredben sehol a víz és gond nélkül autózhatsz.
Feltételezem,nem volt még olyan öreg autód,ahol összegyűlt volna annyi kondenzvíz,
ami egy hideg téli éjszaka után lehetetlenné tette volna a reggeli indulásodat.
Ha minden téli esti leállás előtt,teletankolod,kisebb a valószínűsége a kondenzvíz képződésnek,mert kevesebb levegő tud a tankba,pára formájában kicsapódni.

Az üa. szűrő alján nem elég a vízet leengedni,ami ott összegyűlt?
Egyébként a biodieseles korszakomra visszaemlékezve az utolsó fázis a szárítás volt,mert magába szívja a vízet akár egy ,,szivacs".Mivel manapság min.5-8%-ban az összes gázolaj tartalmaz biodieselt,van mitől félni...
De orvosolható mindez két evőkanál sylika gélel a tankba :D

2010.10.27. 23:57

Janek írta:
apa írta:
lepke írta:
apa írta:Eddig direkt nem írtam erről,kíváncsi voltam mikor írja valaki a Dieselesek közül.
A legfontosabb,az autó üzemeltetésénél,a gázolaj tartály víztelenítése,és a szűrők vezetékek tisztítása,illetve cseréje.
Üdv,minden klubtársnak.

helo apa

Helló Zoli!
A tartályokon mindegyiken van leeresztő csavar,megvárod amíg kevés hajtóanyag van a tartályban,kicsavarod a leeresztő csavart és az első ami kifolyik a kondenzvíz.
Ez az a víz,amitől el szokott rothadni az üzemanyagtartály.Mikor ez megvan kifúvatod,a tartály felől a szívó és visszafolyó csövet,és kicseréled a Diesel szűrőket.
Ha ez megvan, nyugodtan menj neki a télnek,biztos nem fog vizet szívni a szivattyúd,nem fog megfagyni a gázolajrendszeredben sehol a víz és gond nélkül autózhatsz.
Feltételezem,nem volt még olyan öreg autód,ahol összegyűlt volna annyi kondenzvíz,
Ha minden téli esti leállás előtt,teletankolod,kisebb a valószínűsége a kondenzvíz képződésnek,mert kevesebb levegő tud a tankba,pára formájában kicsapódni.

Egyébként a biodieseles korszakomra visszaemlékezve az utolsó fázis a szárítás volt,mert magába szívja a vízet akár egy ,,szivacs".Mivel manapság min.5-8%-ban az összes gázolaj tartalmaz biodieselt,van mitől félni...

Helo
Erről írhatnál egy kicsit bővebben .....De orvosolható mindez két evőkanál sylika gélel a tankba......

2010.10.28. 00:06

lepke írta:
Janek írta:
apa írta:
lepke írta:
Üdv,minden klubtársnak.

helo apa

Helló Zoli!

Helo
Erről írhatnál egy kicsit bővebben .....De orvosolható mindez két evőkanál sylika gélel a tankba......

Nehogy komolyan vedd!!!!Aztán elkezd lapátolni bele :D Csak viccből írtam!
Olyan ez,mint a porcukor a belső hőm. szenzor ventillátor próbához.

2010.10.28. 00:36

Na viccet félre.Van akinek van tippje miért indul nehezebben az autó a hideg beálltakor?Olyan mintha egy éjszaka alatt lemerülne az akksi,de ez képtelenség.Az akksi 2 v 3 éves, a süni új.Az izzítógyertyáknak meg mi köze lenne hozzá,vagy van? :roll:

2010.10.28. 01:01

Janika_86 írta:Na viccet félre.Van akinek van tippje miért indul nehezebben az autó a hideg beálltakor?Olyan mintha egy éjszaka alatt lemerülne az akksi,de ez képtelenség.Az akksi 2 v 3 éves, a süni új.Az izzítógyertyáknak meg mi köze lenne hozzá,vagy van? :roll:

Nem azt mondtad,hogy 1-2 jó neked a 6ból?
Kezdj el gyűjteni hfej tömítésre 8)
Utánna én jövök,nekem 4jó a 6ból.

2010.10.28. 02:04

Na akkor ezt a hétvégén majd megvitatjuk! :lol:

2010.10.28. 09:16

Janek írta:
Janika_86 írta:Na viccet félre.Van akinek van tippje miért indul nehezebben az autó a hideg beálltakor?Olyan mintha egy éjszaka alatt lemerülne az akksi,de ez képtelenség.Az akksi 2 v 3 éves, a süni új.Az izzítógyertyáknak meg mi köze lenne hozzá,vagy van? :roll:

Nem azt mondtad,hogy 1-2 jó neked a 6ból?
Kezdj el gyűjteni hfej tömítésre 8)
Utánna én jövök,nekem 4jó a 6ból.

Nekem 3 jó az már 50%.Egyébként ha indulás előtt kicsit melegíti az ember a kieg.fűtéssel akkor soha nem lesz indítási problémája.
Hozzászólás küldése

VigLink badge