![]() |
2013.12.01. 19:19
gabii90 írta:hamoriarpi írta:gabii90 írta:Nekem mindkét irányba átenged. Egr felőli oldalról kevesebb levegőt enged át.
Az kuka.
És ez a termosztát okozhatja, hogy nem melegszik fel a víz? Nem inkább a másik?

2013.12.01. 19:21
2013.12.01. 19:24
Gallaca írta:gabii90 írta:hamoriarpi írta:gabii90 írta:Nekem mindkét irányba átenged. Egr felőli oldalról kevesebb levegőt enged át.
Az kuka.
Ha csapmeleg víznél kinyit a termosztát, az kuka. Annak csak 85 foknál szabadna megmozdulni. Viszont, ha az EGR termosztát nem jó, akkor sem megy üzemmelegre fel a hőmérséklet. Nekem a hibás EGR termosztát 1.5 litert jelentett pluszban. A csere meghozta az árát.
A kép alapján tudod ellenőrizni az állapotát. Persze ez is nyithat korán/későn, ha már döglődik.
2013.12.01. 19:30
gabii90 írta:Gallaca írta:gabii90 írta:hamoriarpi írta:gabii90 írta:Nekem mindkét irányba átenged. Egr felőli oldalról kevesebb levegőt enged át.
Az kuka.
Ha csapmeleg víznél kinyit a termosztát, az kuka. Annak csak 85 foknál szabadna megmozdulni. Viszont, ha az EGR termosztát nem jó, akkor sem megy üzemmelegre fel a hőmérséklet. Nekem a hibás EGR termosztát 1.5 litert jelentett pluszban. A csere meghozta az árát.
A kép alapján tudod ellenőrizni az állapotát. Persze ez is nyithat korán/későn, ha már döglődik.
Köszönöm a segítséget.
Keresek valami jó helyet, ahol nem húznak le a kelleténél jobban.
2013.12.01. 19:51
Gallaca írta:gabii90 írta:Gallaca írta:gabii90 írta:hamoriarpi írta:Az kuka.
Köszönöm a segítséget.
Keresek valami jó helyet, ahol nem húznak le a kelleténél jobban.
Keresd JLacit, Alpinafant, vagy AtiTdi-t. EGR-ből csak gyárit találtam, nagytermosztátot sok helyen árulnak sok félét, de ők meghozzák a gyárit neked jó áron.
2013.12.07. 00:27
2013.12.07. 00:47
Sandi69 írta:Jó estét, jó szurkolást!
Segítséget kérek a következő eset felgönzsölítésében!
Nem tudtam még életre kelteni a rest funkciómat. A rest-hez - ha jól tudom - legalább 70 celziuszos víz szükséges és nekem nem melegszik fel eléggé. A hőfokmérőm csak a skála 1/3 -ig megy fel, pedig inkább városban közlekedek. A kék mezőt elhagyja, de csak a következő vonásig, max azután egy kicsivel, de a függőlegesig nem megy már el. Autópálya-tempónál nem esik vissza a hőmérséklet. Egyébként hamar bemelegszik, hála és dícsőség a webasto-nak. Termosztátra gyanakszom, de abból állítólag kettő is van. Nem, mintha nem tudnék aludni emiatt, de jó lenne, ha rendben lenne e gépsárkány.
Mi a véleménye erről a jelentős témáról a nagyérdeműnek?
2013.12.07. 01:05
Gallaca írta:Keresd JLacit, Alpinafant, vagy Atitdi. EGR-ből csak gyárit találtam, nagytermosztátot sok helyen árulnak sok félét, de ők meghozzák a gyárit neked jó áron.
2013.12.07. 02:52
jlaci74 írta:Gallaca írta:Keresd JLacit, Alpinafant, vagy Atitdi. EGR-ből csak gyárit találtam, nagytermosztátot sok helyen árulnak sok félét, de ők meghozzák a gyárit neked jó áron.
Pár napja cseréltem mindkét termosztátomat. A nagynál be akartam próbálkozni egy Gates-el, de a H&N Auto ajánlása alapján végül gyári lett. Egr-ből Behr ( gyári ) került bele. A változás jelentős. ..
Sokkal gyorsabban melegszik, jobban fűt és javult a fogyasztása is ...
Ja, még az eredeti cuccok voltak benne 2005-ből...
2013.12.07. 14:05
2013.12.07. 15:27
laca74 írta:Helló! Egy 528ia-m van,1997 12.havi gyártás.Vízhőmérsékleti problémáim vannak,a jelenséget leírom,ha valaki tud segíteni megköszönném:kb. fél éve vettem az autót,addig középen volt a műszerfalon a hőfokjelző mutatója miután üzemmelegre melegedett a motor,aztán egyszer az autópályán elkezdett lefelé menni egy kicsit,még jó távolság volt előttem,izgultam is,hogy fölfelé ne menjen.Ami még érdekesebb,hogy ha lefelé mentem parton lefelé gyalogolt a mutató,ha fölfelé akkor meg fölfelé,van fűtésem,de azóta nem éri el teljesen a középállást a mutató és nem megy lejjebb a negyedes vonásnál (persze üzemi hőmérséklet közben),menet közben inkább lejjebb tartózkodik,ha állóhelyzetben még járatom,a középállás felé mozdul.Termosztátra gondolok!
2013.12.08. 18:30
2013.12.22. 19:48
2013.12.22. 20:24
F_E_K_ írta:Szerintetek mi okozhatja ha kissé melegem van az autóban? (Már a klimaxon kívűl.)
Digit kétzónás klíma, 23 fokra állítva és rendesen megizzaszt. Nyáron semi gond, de ahogy eljött a hideg...
A külső hőmérő rendben lévőnek tűnik, legalábbis a kiírt értékek jónak tűnnek. Vízhőmérséklet mutató középen... A belső hőmérőre gyanakszom, a por okozhat ilyet? (Zörög időnként a venti induláskor).
Vagy nagyon rosszfelé tapogatózom?
TapaTalk4: NexusHD2
2013.12.22. 20:45
hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Szerintetek mi okozhatja ha kissé melegem van az autóban? (Már a klimaxon kívűl.)
Digit kétzónás klíma, 23 fokra állítva és rendesen megizzaszt. Nyáron semi gond, de ahogy eljött a hideg...
A külső hőmérő rendben lévőnek tűnik, legalábbis a kiírt értékek jónak tűnnek. Vízhőmérséklet mutató középen... A belső hőmérőre gyanakszom, a por okozhat ilyet? (Zörög időnként a venti induláskor).
IHKA modult kellene szétszedni, kifúni óvatosan sűrített levegővel, aztán újra kipróbálni.
2013.12.22. 21:03
F_E_K_ írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Szerintetek mi okozhatja ha kissé melegem van az autóban? (Már a klimaxon kívűl.)
IHKA modult kellene szétszedni, kifúni óvatosan sűrített levegővel, aztán újra kipróbálni.
Ő...izé, azt hol találom? A klíma panelen lévő ventillátorlól beszélünk ugye?
2013.12.22. 22:47
hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Szerintetek mi okozhatja ha kissé melegem van az autóban? (Már a klimaxon kívűl.)
Ő...izé, azt hol találom? A klíma panelen lévő ventillátorlól beszélünk ugye?
Igen, az az automata klíma vezérlője a középkonzolban.
2013.12.23. 10:54
2013.12.23. 10:59
m3ntal írta:Sziasztok. autó adott, hiába üzem meleg a vas, akkor sincs fütésemha hajtom az autót vagy hosszú úton megyek vele, és 1500 fordulat felett van akkor megjön a fütésem. de ha az alatt van, vagy meg kell állnom egy pirosnál egyből kihűl és már kezd nagyon idegesítő lenni hogy fázom az autóban.. (városba egyáltalán nincs fütésem csak ha 3. járok vele 50-60-al :@ ) mondtak már itt a topicba hogy levegős a rendszerem (szerintem nem :\) termosztát cserélve, digit klíma panel cserélve... mostmár nemtudom mi lehet a baj !
2013.12.23. 11:09
F_E_K_ írta:m3ntal írta:Sziasztok. autó adott, hiába üzem meleg a vas, akkor sincs fütésemha hajtom az autót vagy hosszú úton megyek vele, és 1500 fordulat felett van akkor megjön a fütésem. de ha az alatt van, vagy meg kell állnom egy pirosnál egyből kihűl és már kezd nagyon idegesítő lenni hogy fázom az autóban.. (városba egyáltalán nincs fütésem csak ha 3. járok vele 50-60-al :@ ) mondtak már itt a topicba hogy levegős a rendszerem (szerintem nem :\) termosztát cserélve, digit klíma panel cserélve... mostmár nemtudom mi lehet a baj !
Termosztát gyanús... Titkos menü mit ír a hőfokra?
(Esetleg átküldök pár fokot, nálam úgyis túl meleg van)