2014.10.15. 19:38
Sziaszok!
Szelepszár szimeringeket cseréltem ma, holnap rakom össze a járgányt.(98' m52b28)
Egy valamiben bizonytalan leszek az összerakásnál, mégpedig a vanos. Nem láttam semmi összejelölést rajta, ugy ahogy levettem ugy rakjam vissza a vezérműtengelyre?
Mindegy neki hogy a vanos fogaskereke nem ugy megy vissza ahogy lejött ugye?
Csak tegyem vissza....
Köszönöm előre is
2014.10.15. 22:56
Lenne még valami...
M50B25 szívósor van a kocsiban, kb. 1honapja. Sokat nem mentem vele azóta, így annyira nagy változásról nem is tudnék beszámolni, nincs kiforrva még a téma.
Amugy nem nagy meló beletenni, egy kis türelem kell hozzá.
Viszont van két dolog amiben segítséget szeretnék kérni:
1. Lett a szívósoron kettő beszívott levegő hőmérséklet jeladó, valamint kettő benzin nyomás szabályzó vákumcső. Jelenleg az m52-re vannak rákötve, de az m50-re kell ugye?
Csak kíváncsiságból hagytam az m52-n, hogy ha átrakom milyen változás lesz.
2. Az jeladó, meg a vákumcső átrakása után egy 4,3bar-os benzin nyomás szabályzót is tennék bele.
Ha ez megvan, akkor leszek majd kíváncsi a változásra.
Van valakinek ilyen téren valami tapasztalata?
Üdv Tamás
2014.10.16. 07:49
FrTom írta:Sziaszok!
Szelepszár szimeringeket cseréltem ma, holnap rakom össze a járgányt.(98' m52b28)
Egy valamiben bizonytalan leszek az összerakásnál, mégpedig a vanos. Nem láttam semmi összejelölést rajta, ugy ahogy levettem ugy rakjam vissza a vezérműtengelyre?
Mindegy neki hogy a vanos fogaskereke nem ugy megy vissza ahogy lejött ugye?
Csak tegyem vissza....
Köszönöm előre is
A vanost visszarakhatod érzésre (nagyjából.. ahogy lejött), működni is fog, de ildomos halálpontosan beállítani. Másképp érezni fogod, hogy alsóbb fordulaton valami nem kóser.
(Gondolom, ez akkor is igaz, ha nem dupla vanosról beszélünk...
)
2014.10.16. 12:27
Oksa, visszarakom minden jelölés nélkül.
Nagyon bízok benne nem lesz semmi változás negatív irányba, ha esetleg mégis valami nem stimmelne, akkor majd a vanos topikban a beállításához remélem tudok valakitől egy kis segítséget kérni.
Köszi a választ
2014.11.21. 16:54
Sziasztok
Belsőt akarok cserélni az autómban kompletten mindent tetőkárpittól kezdve az üléseken át a padlószőnyegig mindent, meg is vettem már mindent csak most elakadtam a kiszerelésnél.
Sehogy sem tudom kihúzni a hátsó fejtámlákat lehet csak én vagyok a béna...
Illetve a hátsó ülés kiszerelésével is adódtak gondok nem tudom hol kéne elkezdeni mert meg sem mozdul.
Természetesen E39-ről van szó.
2014.11.21. 17:08
Kamionos írta:Sziasztok
Belsőt akarok cserélni az autómban kompletten mindent tetőkárpittól kezdve az üléseken át a padlószőnyegig mindent, meg is vettem már mindent csak most elakadtam a kiszerelésnél.
Illetve a hátsó ülés kiszerelésével is adódtak gondok nem tudom hol kéne elkezdeni mert meg sem mozdul.
Az ülőlapot kell először hátulról felemelni, majd kiakasztani.
A háttámla az attól függ, hogy touring/sedan, illetve ösztottan dönthető/fix ülésről van szó.
Sedan és fix esetén az ülőlap eltávolítása után kétoldalt alul van egy-egy csavar amik kitekerése után függőlegesen felfelé lehet leemelni a háttámlát.
2014.11.21. 17:15
PeterE39 írta:Kamionos írta:Sziasztok
A háttámla az attól függ, hogy touring/sedan, illetve ösztottan dönthető/fix ülésről van szó.
Sedan és fix esetén az ülőlap eltávolítása után kétoldalt alul van egy-egy csavar amik kitekerése után függőlegesen felfelé lehet leemelni a háttámlát.
A hatso ulolap kiszerelse is sedan/touring fuggo.
2014.11.21. 17:37
Kamionos írta:Sziasztok
Húzd erősebben
Tapatalk
2014.11.21. 18:32
A következő elakadás a padlókárpit elülső részénél lesz. Ott viszont könnybe lábad majd a két szemed.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 3 Gallaca, Haminda, muhaati
-
- Értékelés: 14.29%
2014.11.22. 11:42
morv írta:PeterE39 írta:Kamionos írta:Sziasztok
A hatso ulolap kiszerelse is sedan/touring fuggo.
Limuzin FL 2002-es osztott háttámlás.
Közben kijött az ülőlap meg a háttámla is.
2014.11.23. 14:07
Szedett szet mar valaki ezt a fajta fojtoszelepet (nem tudom ez a megfelelo megnevezes, angol nyelvteruleten elek, itt throttle body hasznalatos)

Leginkabb a baloldalon talalhato muanyag boritas eltavolitasa erdekelne. Ha minden igaz, ezen az oldalon talalhato a 2 jelado potmeter.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Saggitarius 2014.11.30. 11:41-kor.
2014.11.27. 10:25
Sziasztok,
Egyszerű kérdés. 97-es E39 Touring-nál hányas belsőkulcsnyílású csavarral van rögzítve a féknyereg? A sima mezei készletből egyik sem jó hozzá. Talán 9-es, esetleg torx kell oda is? Féktárcsa, fékbetét csere előtt állok.
Köszönöm szépen a segítségetek!
Üdv!
2014.11.27. 14:29
oleez írta:Sziasztok,
Egyszerű kérdés. 97-es E39 Touring-nál hányas belsőkulcsnyílású csavarral van rögzítve a féknyereg? A sima mezei készletből egyik sem jó hozzá. Talán 9-es, esetleg torx kell oda is? Féktárcsa, fékbetét csere előtt állok.
Üdv!
7-es imbusz kell hozzá.
2014.11.27. 15:40
oleez írta:Sziasztok,
Üdv!
Johny540 írta:oleez írta:Sziasztok,
Üdv!
7-es imbusz kell hozzá.
En meg annyival toldanam meg, h sedannal a nyomatekkulcshoz vett 1/2-os normal bitfej fennakadt (tul husos a fej)...hosszu tolluval tudtam csak jol hozzaferni...touringnal is felmerulhet esetleg...
2014.11.27. 17:23
Köszi a válaszokat,segítséget!
2014.11.29. 20:05
Mar nyaron is gyanus volt, hogy a beallitott ertekhez kepest nem megfelelo a hoerzet az utasterben. A jelenseg most a futesnel is tapasztalhato volt.
Vajon miert?

Es kitisztitva:
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek Adam528 az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
-
- Értékelés: 4.76%
2014.11.30. 09:01
Adam528 írta:Mar nyaron is gyanus volt, hogy a beallitott ertekhez kepest nem megfelelo a hoerzet az utasterben. A jelenseg most a futesnel is tapasztalhato volt.
Vajon miert?

Es kitisztitva:

Szép munka, nálam is segített a dolgon pár hónapja

G6-L11
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Adam528
-
2014.11.30. 10:27
Es a zommoges is elharitva, ventillator kitisztitva

A ket magneses felulet tisztitas utan kapott egy csepp finom olajat egyenletesen elkenve mindket feluleten, ill. ahol a ventillator csatlakozik a motorra.
Osszeszereles utan teszt a kocsiban. A kezelo panel visszapattintasa elott erdemes tesztelni a gombok mukodeset.
A ventillator mukodest meg kellett neznem, mert hallani nem lehet annyira csendes lett

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
Adam528 2014.11.30. 12:53-kor.
2014.11.30. 11:00
Sziasztok!
Klimavezerlohoz lehet gombokat venni?
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
2014.11.30. 11:44
petya1 írta:Sziasztok!
Klimavezerlohoz lehet gombokat venni?
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
Lehet, de nem érdemes. Olyan drága, hogy annyiért Schnitzer Szabitól komplett hibátlan vezérlőt kapsz.
KATT IDE, HA MÉGIS!
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: petya1
-