Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.09.06. 20:12

megint olvasgattam de nem tudom most mi van

valaki aki tényleg ért a dízel bmw hez mondja már meg milyen turbó van az 530d -n?

mert valami ilyet találtam : GT2556V

de valahol azt írják hogy gt22 is elég rá végre valaki világosítson fel hogy gt22 vagy gt25 mert ha gt25 hát akkor elgondolkodtató a vétel mert ilyen tubót nem mindenhol lehet találni és az ára sem 5 forint

2007.09.07. 10:48

pappkari írta:nekem is 7 liter a fogyasztásom....lejtőn lefelé gázadás nélkül :lol: :lol: :lol:

Az enyém is 7-et eszik városban dinamikus "rajt-cél" győzelemmel...csak tizen-7-et..:)

2007.09.07. 16:45

ez a beszéd strobi :lol: :lol: :lol:

mig a kollegák elbeszélik az időt hogy GT16 vagy gt22

addig mi 2szer megállunk tankolni 8) :lol: 8) :lol: 8)

2007.09.07. 20:00

pappkari írta:ez a beszéd strobi :lol: :lol: :lol:

Ja ja! :franko:

Kit érdekel hogy gt mittomén van benne! Ha elszaródik, megcsináltatom 5, vagy 10 forintért! Nem!? Ha kell veszek bele kettőt, hogy legyen.... ezért vettem BMW-t. nem nézem mennyi, mert az az AUTÓ!!!
Ma én és tankoltam 65 lityit....meg kedden is :lol: ....egy kicsit körbe is locsoltam az autót a kúton, mert megint csak nem érdekel! :lol:

2007.09.07. 20:14

Labi írta:

Kit érdekel hogy gt mittomén van benne! Ha elszaródik, megcsináltatom 5, vagy 10 forintért! Nem!? Ha kell veszek bele kettőt, hogy legyen.... ezért vettem BMW-t. nem nézem mennyi, mert az az AUTÓ!!!
Ma én és tankoltam 65 lityit....meg kedden is :lol: ....egy kicsit körbe is locsoltam az autót a kúton, mert megint csak nem érdekel! :lol:

Ez a beszéd nem ÚR aki nem pazal' ! :bmwkiraly

2007.09.07. 21:48

Labi írta:

erről van szó, nem kell szarozni :D
kéne egy euroshell kártya karácsonyra :lol:

2007.09.07. 22:14

Vettem a lapot Collins! ....intézkedek 8) :lol:

2007.09.07. 22:55

Labi írta:Vettem a lapot Collins! ....intézkedek 8) :lol:

köszi! :lol:

2007.09.07. 23:42

05Steve írta:megint olvasgattam de nem tudom most mi van

valaki aki tényleg ért a dízel bmw hez mondja már meg milyen turbó van az 530d -n?

mert valami ilyet találtam : GT2556V

de valahol azt írják hogy gt22 is elég rá végre valaki világosítson fel hogy gt22 vagy gt25 mert ha gt25 hát akkor elgondolkodtató a vétel mert ilyen tubót nem mindenhol lehet találni és az ára sem 5 forint

ja, jol irod 20d 136lo - gt15 öklömnyi de nagyon jol viszi :-)
20d 150lo - gt17 (de ilyen e39-ben nem volt csak e46ban)
530d gt2556 de volt gt2260-al is azszem, méretre ugyanaz a 25 és 22, a 60-as végü az elektromos léptetőmotoros.

használtban 100e egy ilyen bontott turbicsek.

2007.09.08. 09:19

Hali !
Srácok olyan bajom lenne hogy a tipus jelzi nekem hogy jobb hátül nem világit valamilyik égő meg is néztem de semmi hiba ! :(
Mi lehet a bibi ???
Már mintha olvastam volna ezt a hibát csak nem találom hol lett írva ! :(

2007.09.08. 10:47

http://www.vatera.hu/bmw_plasma_kilomet ... 79875.html

erről mondjatok nekem valamit ha valaki ismeri és mennyire egyszerű beszerelni???
köszi

2007.09.08. 10:48

http://www.vatera.hu/bmw_plasma_kilomet ... 79875.html

erről mondjatok nekem valamit ha valaki ismeri és mennyire egyszerű beszerelni???
köszi

2007.09.08. 18:21

Sziasztok,

Én is feltenném kérdésemet:
Adott egy 528iA. Az üzemanyag visszajelző elég érdekesen működik, miszerint nem a valós értéket mutatja(szerintem).
Mentem haza 2 hete, amikor csurig tankoltam. Amikor ráadtam a gyujtást, akkor csak 50L-ig ment a mutató.
Gondoltam megyek vele egy kicsit, majd beáll. De nem tette. 50L-től kezdett menni lefelé, mint normális esetben.
kb 120 km után letértem a pályáról, és akkor kezdett beállni rendesen, meghaladta az 50-et, és 50 és 70 liter között megállt, ami szerintem a valós 130km után.
Most hétfőn, amikor elindultam otthonról, 15L mutatott. Az Árpád hídtól a rakparton a Lágymányosi hídig viszont a sárgába lemet a mutató. Piros lámpánál figyelem, hogy mennyi km-t tudok még vele menni, 9km-t írt ki ??!!
Majd egyszercsak magáhoztért, és felment a mutató megint 15L-re, és 140km megtehető távolságra ??
Aztán amikor vittem délután Rhantos kollégához, és nem akartam megszivatni, hogy ne legyen benne benzin, gondoltam tankolok bele 5000-ért. Amikor megálltam a kúton, akkor is sárgán világított. Tankolás, gyújtás, és nem ment fel a mutató.
Maradt a sárga világítás és 0L. Odaértem a célhoz, és maradt sárgában.

Megemlítettem ezt Rhantos kollégának is, aki azt mondta, hogy ez normális, mert computeren keresztül megy a mutató, és sarkallni akar arra, hogy menjek tankolni.

Találkozott már valamelyikőtök hasonló problémával?
Mi lehet a baj?

Üdv,
Laca

2007.09.08. 20:51

Tisztelt Ali_Killer !

Nézd meg, hogy hátul középen ég-e a középső kiegészítő féklámpa. Először Én is így jártam, azt jelezte a vas, hogy egyik jobb hátsó égő kiégett, de valójában a középső féklápma égője volt az tavaly. Talán ez lesz neked is. Szia.

2007.09.09. 07:30

üdv. mindenkinek!

tudna vki vmit mondani a hivatkozásában jelzett futóműre?:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=017

M5 E39 Bj2002 -es ből való komplett első és hátsó futómű.
(gátlók, rugó, toronycsapágy, stb.)

a kérdés pedig: 8O
be lehet-e építeni egy 2002-es 530d-be? :help:

2007.09.09. 09:21

Sziasztok!

Segítsetek! Hogy tudom levenni az első ülésnek a hátsó borítóját/takaróját (amit a hátsó ülések felé néz). Standard ülés.
Köszi!

2007.09.09. 18:24

zolkika írta:Sziasztok!

Segítsetek! Hogy tudom levenni az első ülésnek a hátsó borítóját/takaróját (amit a hátsó ülések felé néz). Standard ülés.
Köszi!

Szia.
Beülsz mögé hátra és alányúlsz az ülés mögött lévő műanyag borításnak, de alulról, az ülés alja felől. Az enyémen ott vannak a patentok, ezt onnét tudom,hogy egyszer leesett és akkor láttam ott a patentokat, de el is törött, csak csavarral tudtam visszarakni. Felül csak be van akasztva felülről az ülés hátuljába. Sok sikert.

2007.09.09. 18:33

fodilaci írta:Sziasztok,

Én is feltenném kérdésemet:
Adott egy 528iA. Az üzemanyag visszajelző elég érdekesen működik, miszerint nem a valós értéket mutatja(szerintem).
Mentem haza 2 hete, amikor csurig tankoltam. Amikor ráadtam a gyujtást, akkor csak 50L-ig ment a mutató.
Gondoltam megyek vele egy kicsit, majd beáll. De nem tette. 50L-től kezdett menni lefelé, mint normális esetben.
kb 120 km után letértem a pályáról, és akkor kezdett beállni rendesen, meghaladta az 50-et, és 50 és 70 liter között megállt, ami szerintem a valós 130km után.
Most hétfőn, amikor elindultam otthonról, 15L mutatott. Az Árpád hídtól a rakparton a Lágymányosi hídig viszont a sárgába lemet a mutató. Piros lámpánál figyelem, hogy mennyi km-t tudok még vele menni, 9km-t írt ki ??!!
Majd egyszercsak magáhoztért, és felment a mutató megint 15L-re, és 140km megtehető távolságra ??
Aztán amikor vittem délután Rhantos kollégához, és nem akartam megszivatni, hogy ne legyen benne benzin, gondoltam tankolok bele 5000-ért. Amikor megálltam a kúton, akkor is sárgán világított. Tankolás, gyújtás, és nem ment fel a mutató.
Maradt a sárga világítás és 0L. Odaértem a célhoz, és maradt sárgában.

Megemlítettem ezt Rhantos kollégának is, aki azt mondta, hogy ez normális, mert computeren keresztül megy a mutató, és sarkallni akar arra, hogy menjek tankolni.

Találkozott már valamelyikőtök hasonló problémával?
Mi lehet a baj?

Üdv,
Laca

Szia.
Nálam (98-as 523i) ugyanezt csinálta a benzin mutató 2 éve, akkor jeladó hiba volt. Tudomásom szerint 1 jeladó van a műszerfalban és 2 a tankban, ezekből egyik adta meg magát, amelyik a műszerfalban volt. Nem foglalkoztam vele, odafigyeltem a tankolásra, de tavaly más ok miatt (benzin szivattyú zárlat) műszerfal csere volt, azóta jó. Lehet, hogy nálad is ez a probléma. Ha ráteszik pc-re a gépet ki fog derülni. Szia.

2007.09.09. 20:47

Sziasztok!

Szerintetek az e38 gyári 18-as alufelni rámegy e39-re?
Én azt hallottam,hogy nem,mert az e39-nek nagyobb a kerékagyátmérője és ki kellene szedetni az alufelniből valamennyit!

Kérdésem az,hogy egy esztergályos meg tud csinálni egy ilyen műveletet?
Utána ugyanolyan jó lesz a felni?

olee

2007.09.09. 21:03

6 hengeres diesel kolegáltól kérdezném, hogy alapjáraton lehet-e a kormányon vibrációt érezni. Ha már csak egy picit megemelem a fordulatszámot elmúlik. Mi lehet a hiba oka?

PMiki
Hozzászólás küldése

VigLink badge