![]() |
2014.12.14. 21:42
Johny540 írta:Schnitzer írta:Johny540 írta:Sziasztok!Adott egy E39 528i sedan.A két hátsó ablakemelője egyszerre adta be az unalmast,egyik pillanatról a másikra.A gomb megnyomására elől a kesztyűtartó felől hallatszik hogy kattog "valami",ugyanúgy az első és a hátsó gombokat nyomkodva,de nem történik semmi.Relé hiba lehet?Ha igen pontosan hol található?Az van a pollenszűrőház alatt?
Nem nyomtad be véletlenül a kapcsoló panelon az alsó gombot![]()
Először azt nézném meg
Ha az be van nyomva,akkor nem bírod lehúzni hátul az ablakot.
Nem.Néztük azt is,de nem.Egyébként pont úgy viselkedik.Esetleg a kapcsoló ezen részével lehet probléma?
2014.12.14. 21:46
Schnitzer írta:Az is lehet.....
2014.12.15. 18:56
2014.12.15. 19:33
Bor3sz írta:Segítséget kérek fórumtársak!
A múlt héten volt egy kis elektromos gondom amit akksicserével letudtam (azt hittem). De viszont a hétvégén újra előjött az ablaktörlő problémám. Csak a leggyorsabb fokozatban és azt is úgy töröl,hogy ha félúton lekapcsolom akkor nem végez teljes törlést,hanem ahol éppen van, leáll. Viszont újra működésbe csak gyújtás le- majd vissza ezek után hajlandó működni, és a spriccelő is vele együtt.
Gépre rakva kiírta hogy : ablaktörlő relé 1-2 hiba
relé
motor
kapcsoló a hibás?
köszönöm
2014.12.16. 01:39
Bummer írta:Bor3sz írta:Segítséget kérek fórumtársak!
A múlt héten volt egy kis elektromos gondom amit akksicserével letudtam (azt hittem). De viszont a hétvégén újra előjött az ablaktörlő problémám. Csak a leggyorsabb fokozatban és azt is úgy töröl,hogy ha félúton lekapcsolom akkor nem végez teljes törlést,hanem ahol éppen van, leáll. Viszont újra működésbe csak gyújtás le- majd vissza ezek után hajlandó működni, és a spriccelő is vele együtt.
relé
motor
kapcsoló a hibás?
köszönöm
Lehet, h csak parszor ki kell huzni es visszadugni...lehet, h csak egyszeru kontakt hiba...
2014.12.16. 11:48
a relét hol találom?morv írta:Bummer írta:Bor3sz írta:Segítséget kérek fórumtársak!
relé
motor
kapcsoló a hibás?
köszönöm
Lehet, h csak parszor ki kell huzni es visszadugni...lehet, h csak egyszeru kontakt hiba...
Esetleg kapd szet a relet es pucold meg az egett kontaktokat belul.
2014.12.16. 12:00
2014.12.16. 12:31
2014.12.19. 11:40
stupeki69 írta:Neken is rellé problémám van de sajna nem találom a touring hátsó ablak zár relléjét.
2014.12.19. 11:41
Ja ez a WDS elméleti része jó de hogy az alapján a kocsiba azt meg is találd hát az már keménydió!!stupeki69 írta:stupeki69 írta:Neken is rellé problémám van de sajna nem találom a touring hátsó ablak zár relléjét.
Kisilabizáltam végre az egészet hátul a biztik felett lévő relék kőzött van két kisebb méretű fekete egymás mellett abból az egyik az ajtózár a másik az ablak zár reléje. Mivel az ablak kapcsolóm volt beázva az t kelett kitakarítanom és leszigetelnem újra. A kapcsolóhoz viszont nem kell teljesen szétszerelni a hátulját csak a védőkupak alatt kipattintani (ami elég nehezen akart szétjönni) a kapcsoló rész tetejét. Kb tíz perces munka volt mire mindenre rájöttem és szét és összeszereltem. Remélem másnak ezt nem kell végig futnia!!!
2014.12.19. 23:47
2014.12.20. 00:05
bmw528ia írta:Tisztelt Klubtársak!
Tegnapi esős ködös időben érdekes dolgokat művelt a hátsó világítási egység. Menet közben hibát jelezett a műszerfalon sorra az összes lámpának fék,köd, renszámtábla..Megálltam megnézni, minden rendesen működött, kivéve az egyik rendszámtábla világítás nem égett. otthon megnéztem, valahova eltünt a 12V a kábelből. van esetleg külön biztosítékja?Van valamilyen lámpamodul amit ellenőrizni lehetne? vagy egyszerűen csak eltört a vazeték valahol?
köszönettel
528ia
2014.12.20. 01:48
stupeki69 írta:bmw528ia írta:Tisztelt Klubtársak!
Tegnapi esős ködös időben érdekes dolgokat művelt a hátsó világítási egység. Menet közben hibát jelezett a műszerfalon sorra az összes lámpának fék,köd, renszámtábla..Megálltam megnézni, minden rendesen működött, kivéve az egyik rendszámtábla világítás nem égett. otthon megnéztem, valahova eltünt a 12V a kábelből. van esetleg külön biztosítékja?Van valamilyen lámpamodul amit ellenőrizni lehetne? vagy egyszerűen csak eltört a vazeték valahol?
köszönettel
528ia
ki kéne tölteni az adatlapot touring vagy sedam?? touring ban esélyes a kábel átvezetők eltőrése illetve szétrohadva arendszám tábla vill belseje (az enyém is át van hidalva ezért írja a rendszámtábla vill hibának)
2014.12.20. 11:03
morv írta:stupeki69 írta:bmw528ia írta:Tisztelt Klubtársak!
köszönettel
528ia
ki kéne tölteni az adatlapot touring vagy sedam?? touring ban esélyes a kábel átvezetők eltőrése illetve szétrohadva arendszám tábla vill belseje (az enyém is át van hidalva ezért írja a rendszámtábla vill hibának)
Sedanban is torik az atvezeto.
2014.12.20. 12:19
Gallaca írta:morv írta:stupeki69 írta:bmw528ia írta:Tisztelt Klubtársak!
köszönettel
528ia
Az tuti, de a lámpáké nem, mert a hátfalon vannak.
2014.12.20. 12:34
morv írta:Gallaca írta:morv írta:stupeki69 írta:bmw528ia írta:Tisztelt Klubtársak!
köszönettel
528ia
Az tuti, de a lámpáké nem, mert a hátfalon vannak.
Rendszamtabla vill hiba is volt, ezert jegyeztem meg. Lehet csak a szokasos rosszul beszogelt lampa beazasos problemaja van itt is, nem?
2015.01.07. 19:56
2015.01.07. 20:22
WASPZotya írta:Hali!
Kellene egy kis segítség.
Útközben kigyulladt a töltés lámpám. Megmértem nem volt töltés. A generátort kiszedtem, elvittem autóvillamosság szerelőhöz. Kicserélték a csapágyakat, meg a feszszabályzót. Lepróbáltuk, generátor ok 14,2-vel tölt.
Generátor visszaszerel, töltés nincs csak 13,4. A csatlakozót lehúztam a generátorról, rámértem, nem kap gerjesztő feszt. Honnan kapja ez a feszültséget.
Kesztyűtartóban találtam egy kiolvadt biztit 7.5A-os a 15-ös pontban. Kicseréltem és ki is ment megint. Leírás alapján diagnosztikai aljzatként találtam meg. Ez melyik lenne? Ami a motortérben van?
Nem tudom merre keresgéljek.
Köszi!
Üdv
2015.01.08. 21:36
2015.01.25. 20:55