![]() |
2011.11.24. 14:30
vaszarig írta:Lehet, hogy hülye kérdés, de mégis megkérdezném!Említettem ugye, hogy sikerült lőnöm ebay-n egy komplett DSP settet. Meg is van mindene, azonban a kábelköteg még nem facelfites, hanem a régi kör. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne ez nekem úgy, ha megvenném az átalakítót, mint annó mikor cseréltem a bm24-et bm54-re? Vagy esetleg csak a csatit venném meg és átpinezném, vagy csak kiszedném a mostaniból és úgy tenném át? Valami ötlet? Igazság szerint nem vennék ezért másik köteget, ha nem muszáj!
No meg ugye, ha majd berakom a navit, annak a retrofit kábele is már az új csatis!
2011.11.24. 16:03
Jerry írta:vaszarig írta:Lehet, hogy hülye kérdés, de mégis megkérdezném!Említettem ugye, hogy sikerült lőnöm ebay-n egy komplett DSP settet. Meg is van mindene, azonban a kábelköteg még nem facelfites, hanem a régi kör. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne ez nekem úgy, ha megvenném az átalakítót, mint annó mikor cseréltem a bm24-et bm54-re? Vagy esetleg csak a csatit venném meg és átpinezném, vagy csak kiszedném a mostaniból és úgy tenném át? Valami ötlet? Igazság szerint nem vennék ezért másik köteget, ha nem muszáj!
No meg ugye, ha majd berakom a navit, annak a retrofit kábele is már az új csatis!
Ha minden igaz, akkor nekem pont az ellenkezője fordult elő, így ha holnap otthon leszek, megnézem neked, hogy megvan-e még a levágott tüskés vég. Szívesen odaadom. Én csináltam papíron egy színlistát, szépen összenéztem az újat a régivel, majd levágtam és újraforrasztottam, valamint zsugorcsővel szépen takartam a kötéseknél. Hibátlan lett.
2011.11.24. 16:24
vaszarig írta:Jerry írta:vaszarig írta:Lehet, hogy hülye kérdés, de mégis megkérdezném!Említettem ugye, hogy sikerült lőnöm ebay-n egy komplett DSP settet. Meg is van mindene, azonban a kábelköteg még nem facelfites, hanem a régi kör. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne ez nekem úgy, ha megvenném az átalakítót, mint annó mikor cseréltem a bm24-et bm54-re? Vagy esetleg csak a csatit venném meg és átpinezném, vagy csak kiszedném a mostaniból és úgy tenném át? Valami ötlet? Igazság szerint nem vennék ezért másik köteget, ha nem muszáj!
Ha minden igaz, akkor nekem pont az ellenkezője fordult elő, így ha holnap otthon leszek, megnézem neked, hogy megvan-e még a levágott tüskés vég. Szívesen odaadom. Én csináltam papíron egy színlistát, szépen összenéztem az újat a régivel, majd levágtam és újraforrasztottam, valamint zsugorcsővel szépen takartam a kötéseknél. Hibátlan lett.
Nagyon megköszönném! Akkor ezek szerint megoldható, ha csak átpinezi az ember!Ez jó hír! Várom akkor a visszajelzésed! Ja, és ezek szerint akkor stimmeltek a színek is? Az ajtóba te behúztad a vezetékeket, vagy vettél másik köteget?
2011.11.24. 21:35
Jerry írta:vaszarig írta:Jerry írta:vaszarig írta:Lehet, hogy hülye kérdés, de mégis megkérdezném!Említettem ugye, hogy sikerült lőnöm ebay-n egy komplett DSP settet. Meg is van mindene, azonban a kábelköteg még nem facelfites, hanem a régi kör. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne ez nekem úgy, ha megvenném az átalakítót, mint annó mikor cseréltem a bm24-et bm54-re? Vagy esetleg csak a csatit venném meg és átpinezném, vagy csak kiszedném a mostaniból és úgy tenném át? Valami ötlet? Igazság szerint nem vennék ezért másik köteget, ha nem muszáj!
Nagyon megköszönném! Akkor ezek szerint megoldható, ha csak átpinezi az ember!Ez jó hír! Várom akkor a visszajelzésed! Ja, és ezek szerint akkor stimmeltek a színek is? Az ajtóba te behúztad a vezetékeket, vagy vettél másik köteget?
Behúztam!
Szerencsém volt, mert volt egy használhatatlan hifi kötegem, amit még az első 4:3-as projektemhez kaptam. Viszont ennek köszönhetően sok olyan kábelem is volt, ami színre megfelelt és még megfelelő kábelsaruk is voltak a végein. Így csak annyi dolgom volt, hogy az ajtócsatlakozókat szétszedve szépen az üres helyekre dugdossam a pineket. Persze még így is sikerült felcserélnem a középnyomót a csipogóval, de gyorsan kijavítottam.
2011.11.24. 21:42
2011.11.24. 21:45
2011.11.25. 12:55
Jerry írta:Vinklee írta:Jerry írta:Vinklee írta:Sziasztok!
Business RDS kazettás magnetofonra szeretnék Aux bemenetet bütykölni, hogy rá tudjam kötni az ipodot. Nézegettem a kazettás adaptert is, de elég proli megoldásnak tűnik. Csinált-e már valaki ilyet, vagy van-e más/jobb megoldás erre?
Köszi!
Skubizz csak ide!
Köszi, de nem pont ilyen a gramofonom, hanem ilyen.
Találtam egy nagyon egyszerűnek tűnő, megoldást, csak nem tudom, működőképes-e: LINK
Igazából mindegy, a technikát írta le, ami ugyan az lehet a tiédben is.
Viszont az a kábel jó megoldásnak tűnik, ha nem akarsz barkácsolni. Annyi hátránya van, hogy ha jól látom a cd-tár helyére kell bekötni, így azt nem tudod használni. Nameg házilag is meg lehet csinálni kb 300 ft-ból.
De ha megvetted, számolj be kérlek az eredményről!
2011.11.25. 14:48
Vinklee írta:Jerry írta:Vinklee írta:Jerry írta:Vinklee írta:Sziasztok!
Business RDS kazettás magnetofonra szeretnék Aux bemenetet bütykölni, hogy rá tudjam kötni az ipodot. Nézegettem a kazettás adaptert is, de elég proli megoldásnak tűnik. Csinált-e már valaki ilyet, vagy van-e más/jobb megoldás erre?
Köszi!
Skubizz csak ide!
Köszi, de nem pont ilyen a gramofonom, hanem ilyen.
Találtam egy nagyon egyszerűnek tűnő, megoldást, csak nem tudom, működőképes-e: LINK
Igazából mindegy, a technikát írta le, ami ugyan az lehet a tiédben is.
Viszont az a kábel jó megoldásnak tűnik, ha nem akarsz barkácsolni. Annyi hátránya van, hogy ha jól látom a cd-tár helyére kell bekötni, így azt nem tudod használni. Nameg házilag is meg lehet csinálni kb 300 ft-ból.
De ha megvetted, számolj be kérlek az eredményről!
Hello!
Megvan a kábel, bekötöttem a gramofon cd-tár bemenetére, de... semmi reakció. Valamit kellene állítanom, vagy a Mode gombbal kellene tudnom aktiválni a bemenetet?
2011.11.25. 15:06
RCKDJ írta:Ez nem az a megoldás, ami csak 2003/9-es gyártástól működik? Szerintem volt is szó róla régebben, 2003/9-től van beleépítve a fejegységbe az AUX IN, és csak a kábelezést kell belerakni...
Bimmerfest
2011.11.25. 15:14
admin írta:RCKDJ írta:Ez nem az a megoldás, ami csak 2003/9-es gyártástól működik? Szerintem volt is szó róla régebben, 2003/9-től van beleépítve a fejegységbe az AUX IN, és csak a kábelezést kell belerakni...
Bimmerfest
Így van ez csak bizonyos évjáratól működik.
Ha működik, akkor ha rácsatlakoztatsz egy eszközt automatikusan megjelenik az AUX a navin vagy navi nélkülibe a mode váltásoknál.Legalábbis nálam így működöt amikor ki próbáltam.
2011.11.25. 15:31
Vinklee írta:admin írta:RCKDJ írta:Ez nem az a megoldás, ami csak 2003/9-es gyártástól működik? Szerintem volt is szó róla régebben, 2003/9-től van beleépítve a fejegységbe az AUX IN, és csak a kábelezést kell belerakni...
Bimmerfest
Ha működik, akkor ha rácsatlakoztatsz egy eszközt automatikusan megjelenik az AUX a navin vagy navi nélkülibe a mode váltásoknál.Legalábbis nálam így működöt amikor ki próbáltam.
Ez nem csak egy kábel, van rajta egy áramkör is, ami elvileg a cd-tárat emulálja... (Ha lesz időm szétszedem az egész középkonzolt és lefényképezem a cuccot)
Tehát úgy kellene működnie, hogy a mode gombbal (?) átváltok a cd-tárra, megjelenik a cd1 track1 felirat és az mp3 lejátszómat hallom. Legalábbis a leírásban ez szerepel. De nekem a mode-al csak a kazetta és a rádió megy.
2011.11.25. 16:19
2011.11.25. 17:09
admin írta:Vinklee írta:admin írta:RCKDJ írta:Ez nem az a megoldás, ami csak 2003/9-es gyártástól működik? Szerintem volt is szó róla régebben, 2003/9-től van beleépítve a fejegységbe az AUX IN, és csak a kábelezést kell belerakni...
Bimmerfest
Ez nem csak egy kábel, van rajta egy áramkör is, ami elvileg a cd-tárat emulálja... (Ha lesz időm szétszedem az egész középkonzolt és lefényképezem a cuccot)
Tehát úgy kellene működnie, hogy a mode gombbal (?) átváltok a cd-tárra, megjelenik a cd1 track1 felirat és az mp3 lejátszómat hallom. Legalábbis a leírásban ez szerepel. De nekem a mode-al csak a kazetta és a rádió megy.
Tápot kap a ketyere?Többször nyomod a mode gombot?Van rajta lejátszó és megy a zene mert lehet nem érzékeli a jelet ezért nem látja.
2011.11.25. 21:32
vaszarig írta:Aham. Akkor lehet foglak még zaklatni, ha neki ugrok a dolognak!Persze csak ha nem bánod!
Esetleg privátban elküldenéd az elérhetőséged?
Ja, és a csatit előre is köszi!

2011.11.25. 22:13
Jerry írta:vaszarig írta:Aham. Akkor lehet foglak még zaklatni, ha neki ugrok a dolognak!Persze csak ha nem bánod!
Esetleg privátban elküldenéd az elérhetőséged?
Ja, és a csatit előre is köszi!
Megvan a csatlakozó. Ilyesmi, mint itt a kék csatlakozó:
Remélem erre gondoltál.
2011.11.25. 22:19
vaszarig írta:Igen, erre gondoltam!Megvan a másik két csati is, ami a CD-táré meg a telóé?:)
2011.11.25. 23:18
Jerry írta:vaszarig írta:Igen, erre gondoltam!Megvan a másik két csati is, ami a CD-táré meg a telóé?:)
Nem, sajnos nincs.
Ezt a képet a netről lőttem. Csak meg akartam bizonyosodni róla, hogy egyről beszélünk.
2011.11.26. 15:02
2011.11.26. 20:43
Illes írta:Üdv!
Gondolkodom rajta, hogy a gyári hifi (E38) fejegységét lecserélném 4:3-as monitoros fejegységre. Jelenleg alap hifi van a kocsiban, nagy boarddal, business kazis fejjel, 6-os CD tárral a csomagtartóban. Se navi, se DSP. TV illetve NAVI nem érdekelne az első körben, igazából csak a hifi illetve a board kezelésére használnám a 4:3-as fejet.
Mennyire macera kicserélni, értem ez alatt mit kell cserélni? Gondolom a beépítőkeret alapból cserés, kábelezése mennyire más a 4:3 nak? Kell hozzá video modul, vagy az csak a TV-hez kell?
2011.11.26. 23:26