![]() |
2015.01.11. 14:21
Tomi.i írta:jlaci74 írta:imi36 írta:Sullivan írta:jlaci74 írta:A TA egy kínai szar, lehet hogy egy rugónál annyira nem szembe tűnő, de pl. a csillapítói kalap sz@rt sem érnek .
A gyártás helye kurv@ messze van Berlintől , az tuti...
Ha spórolva kell megoldani akkor inkább bontott gyári M tech rugó...
TuningArt Handels GmbH
"Trigo Business Park"
Gartenfelder Str. 28
Halle KA150 Westseite
13599 Berlin
Ez áll a Ta-technix.de oldalán, mint gyártó és cím, aztán lehet neked van igazad...egyébként a keménységet nem csak a rugó határozza meg, változó keménységű futóműben is a rugó fix keménységű ugyebár, a lengéscsillapító keménysége van szabályozva, így érezzük feszesebbnek vagy puhábbnak....ha összehasonlítom egy ismerősöm M csomagos 25d-jével, az szerintem feszesebb, de gondolom azért, mert a gátlója is gyárilag erősebb csillapítású...
Laci nem szokott a levegőbe beszélni. Ha azt mondja szar, akkor bizony az![]()
Persze lehet, hogy csak fos, de ha összeáll, még akár szar is lehet belőle
Anno az üzletem mellett egy "tuning bolt" volt, jóban vagyok a tulajjal, sokat dumál(t)unk...
Ő is sok TA-t adott el az alacsony árfekvés miatt és a nagy része vissza is került garanciális problémával .
Volt olyan futóműszett ami a beszerelés után a futómű beállító műhelyig sem jutott el, ... kettétört a gátló szára...![]()
Én azt vallom, ha már hozzányúlunk valamihez ( tuningolunk ) akkor minőségben tartsuk a gyári szintet, vagy lépjünk feljebb,
de semmiképpen ne visszafelé...
Egyetértek veled Laci.De ha már megvette a Ta rugókat és neki tetszik akkor örüljön neki.Majd hosszú távon kiderül hogy jó választás volt-e vagy nem.Arról viszont majd beszámolhat a kolléga...
2015.01.11. 16:17
Sullivan írta:
A célom egyszerűen az volt, hogy lejjebb kerüljön a bódé, mert bokorugrón hülyén néz ki, nem driftautót akartam építeni, általában nyugodtan vezetetek, kőkeményet meg végképp nem akartam, mert hosszútávra használom az autót egy két havonta külföldia és M.o. között és nem akarok hosszútávon döcögni benne mint a szekéren, szóval nekem nem hétvégi csapatósnak, vagy a mekiparkolóban a helyi vagányoknak mutogatni kell...A másik hogy még csak nem is progresszívek a rugók, hanem sima lineárisak, mint a gyáriak, így ha csak nem törik el, akkor nem hiszem, hogy annyira mellé lehet nyúlni vele, függetlenül a márkától, mellesleg a gyári rugók is törnek....Mégegyszer hangsúlyozom, ez nem állítható sportfutómű, hanem egy sima lineáris rugó, azt hogy valaki azt mondja hogy csak Eibach meg satöbbi dupla meg tripla annyiért, azt rá és a pénztárcájára bízom, az Eibachnak is megkell élni valamibőlEgyébként az első kérdésem nem is a minőségre hivatott utalni, mert ha azt kérdeztem volna, akkor tudtam volna, hogy milyen választ kapok, hogy ez egy szar stb, pedig a legtöbbekenek csak egy kialakult véleménye lett volna, háttértapasztalat nélkül, csak amiket hall a másiktól, akiknek szintén semmi tapasztalata
És így tovább, mert mindig vannak "megmondó" emberek, akik megmondják a tutit, a többi meg feltételezi hogy ő biztos annyira tudja, ezért én is azt a véleményt alkotom...Az felesleges elfogultságnak nem látom értelmét....De kérem, távol álljon tőlem, hogy bárkit is sértegessek....Peace
Ja és elvileg 2 hét múlva megyek hosszútávra újra, utána megírom a tapasztalatokat
2015.01.11. 16:31
jlaci74 írta:Sullivan írta:
A célom egyszerűen az volt, hogy lejjebb kerüljön a bódé, mert bokorugrón hülyén néz ki, nem driftautót akartam építeni, általában nyugodtan vezetetek, kőkeményet meg végképp nem akartam, mert hosszútávra használom az autót egy két havonta külföldia és M.o. között és nem akarok hosszútávon döcögni benne mint a szekéren, szóval nekem nem hétvégi csapatósnak, vagy a mekiparkolóban a helyi vagányoknak mutogatni kell...A másik hogy még csak nem is progresszívek a rugók, hanem sima lineárisak, mint a gyáriak, így ha csak nem törik el, akkor nem hiszem, hogy annyira mellé lehet nyúlni vele, függetlenül a márkától, mellesleg a gyári rugók is törnek....Mégegyszer hangsúlyozom, ez nem állítható sportfutómű, hanem egy sima lineáris rugó, azt hogy valaki azt mondja hogy csak Eibach meg satöbbi dupla meg tripla annyiért, azt rá és a pénztárcájára bízom, az Eibachnak is megkell élni valamibőlEgyébként az első kérdésem nem is a minőségre hivatott utalni, mert ha azt kérdeztem volna, akkor tudtam volna, hogy milyen választ kapok, hogy ez egy szar stb, pedig a legtöbbekenek csak egy kialakult véleménye lett volna, háttértapasztalat nélkül, csak amiket hall a másiktól, akiknek szintén semmi tapasztalata
És így tovább, mert mindig vannak "megmondó" emberek, akik megmondják a tutit, a többi meg feltételezi hogy ő biztos annyira tudja, ezért én is azt a véleményt alkotom...Az felesleges elfogultságnak nem látom értelmét....De kérem, távol álljon tőlem, hogy bárkit is sértegessek....Peace
Ja és elvileg 2 hét múlva megyek hosszútávra újra, utána megírom a tapasztalatokat
Láttam a sok garanciális terméket a saját szememmel, hallottam amikor a vevők visszahozták őket és jellemezték a minőséget,
azt sem tudtam merre forduljak hogy ne lássák az arcomat... ,
plusz ha megnézed a neten mennyi user hirdet TA-t " keveset használt, újszerű " címszóval... , biztosan véletlen ...
Valóban, személyes tapasztalatom nincs vele, és biztosíthatlak hogy nem is lesz ...
Én itt elengedem ezt a történetet, neked sok sikert a használatához ...
2015.01.11. 18:04
Sullivan írta:Tomi.i írta:jlaci74 írta:imi36 írta:Sullivan írta:TuningArt Handels GmbH
"Trigo Business Park"
Gartenfelder Str. 28
Halle KA150 Westseite
13599 Berlin
Ez áll a Ta-technix.de oldalán, mint gyártó és cím, aztán lehet neked van igazad...egyébként a keménységet nem csak a rugó határozza meg, változó keménységű futóműben is a rugó fix keménységű ugyebár, a lengéscsillapító keménysége van szabályozva, így érezzük feszesebbnek vagy puhábbnak....ha összehasonlítom egy ismerősöm M csomagos 25d-jével, az szerintem feszesebb, de gondolom azért, mert a gátlója is gyárilag erősebb csillapítású...
Laci nem szokott a levegőbe beszélni. Ha azt mondja szar, akkor bizony az![]()
Persze lehet, hogy csak fos, de ha összeáll, még akár szar is lehet belőle
Anno az üzletem mellett egy "tuning bolt" volt, jóban vagyok a tulajjal, sokat dumál(t)unk...
Ő is sok TA-t adott el az alacsony árfekvés miatt és a nagy része vissza is került garanciális problémával .
Volt olyan futóműszett ami a beszerelés után a futómű beállító műhelyig sem jutott el, ... kettétört a gátló szára...![]()
Én azt vallom, ha már hozzányúlunk valamihez ( tuningolunk ) akkor minőségben tartsuk a gyári szintet, vagy lépjünk feljebb,
de semmiképpen ne visszafelé...
Egyetértek veled Laci.De ha már megvette a Ta rugókat és neki tetszik akkor örüljön neki.Majd hosszú távon kiderül hogy jó választás volt-e vagy nem.Arról viszont majd beszámolhat a kolléga...
2015.01.11. 21:29
2015.01.11. 23:52
atti523i írta:használt eibach-ot még nem láttam eladót,pedig rányulnák egyből.

2015.01.12. 14:24
2015.01.12. 14:53
Bajordi írta:Sziasztok!
Új vagyok itt, úgyhogy kapásból egy hülye kérdés: E39 525i-ben egy ideje jobb elölről csipogó hang jön egyenletlen úton. Nem recseg, nem kopog, hanem mintha feém a fémen érintkezne a rezgéstól. Valami kis buzi alkatrész lehet, de megőrülök tőle!
Tudom, fórumon hangokról magyarázni...
Hátha azért valaki már találkozott ilyennel. Pl. valaki azt mondta, hogy nála a xenon állítómotorjának mechanikája adtott ki hasonlót, míg be nem zsírozták.
Ötletek? Köszi előre is.
2015.01.12. 14:59
Új vagyok itt, úgyhogy kapásból egy hülye kérdés: E39 525i-ben egy ideje jobb elölről csipogó hang jön egyenletlen úton. Nem recseg, nem kopog, hanem mintha feém a fémen érintkezne a rezgéstól. Valami kis buzi alkatrész lehet, de megőrülök tőle!
Hátha azért valaki már találkozott ilyennel. Pl. valaki azt mondta, hogy nála a xenon állítómotorjának mechanikája adtott ki hasonlót, míg be nem zsírozták.
Ötletek? Köszi előre is.
2015.01.12. 15:28
kzolee írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
Kérlek tedd oda a monitort a futóműhöz, küldök át neki energiát, ha felhívod ezt a számot:
210-5540![]()
2015.01.12. 15:47
kzolee írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
Kérlek tedd oda a monitort a futóműhöz, küldök át neki energiát, ha felhívod ezt a számot:
210-5540![]()
2015.01.12. 15:50
Ötletek? Köszi előre is.
2015.01.12. 16:21
Bummer írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
Wellll....eloszor is...razopad...ott ki fog jonni...bago osszeg...tavgyogyitas itttttr...foleg nem jatszik...akarmi lehet...
En eljutottam az iranyito lengokar szikentjetol a teljes csereeig...mindehol adtak hozza valamit...![]()
A micsodanak anmilyenek a kenegetese asvanyi olajszarmazekkal....WTFH...ezt inkabb hanyagoljuk szerintem
2015.01.12. 19:14
Bajordi írta:Bummer írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
Wellll....eloszor is...razopad...ott ki fog jonni...bago osszeg...tavgyogyitas itttttr...foleg nem jatszik...akarmi lehet...
En eljutottam az iranyito lengokar szikentjetol a teljes csereeig...mindehol adtak hozza valamit...![]()
A micsodanak anmilyenek a kenegetese asvanyi olajszarmazekkal....WTFH...ezt inkabb hanyagoljuk szerintem
Holnap reggel viszem futóműállításra, hátha van ott rázópad...
2015.01.12. 19:15
Bummer írta:kzolee írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
210-5540![]()
Zoli b+....komplett hulyenek neznek...ugy rohogok a hsz-en...![]()
![]()
2015.01.12. 20:30
morv írta:Bummer írta:kzolee írta:Bajordi írta:Sziasztok!
Ötletek? Köszi előre is.
210-5540![]()
Zoli b+....komplett hulyenek neznek...ugy rohogok a hsz-en...![]()
![]()
Lehet nem allasinterju kozben kene olvasgatni
2015.01.12. 20:47
Ötletek? Köszi előre is.
2015.01.13. 11:18

2015.01.13. 17:34
imi36 írta:Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szintszabályzós hátsó tengelynél hogyan lehet mondjuk resetelni, vagy megadni új beállításokat?
Illetve kerékcserénél, amikor más átmérőre térsz át, amit az INPA mutat is, hogy mekkora átmérőhöz milyen magassági érték tartozik, akkor hogyan lehet alkalmazni az új beállításokat?
Ugyanis.
Hiába adom meg az új értékeket, nem történik semmi. Marad ugyanúgy a kocsi.
Direktben tudom vezérleni, pl: "transport mode"-nál az égbe emeli magát(ebben az esetben nincs különbség az autó hátsó kerekeinél mért magasság között, nem "lóg" az egyik oldala), illete, ha "raise axle" választok ki, akkor is emeli magát. De az új értékek, amit az arra szolgáló, külön ablakban adok meg mm.-ben, valamiért nem tárololja, és nem menti el..
Nem tudom, hogy mennyire voltam egyértelmű, de ha valaki tudja a megfejtést, azt megköszönöm.
ui: Szabályzók elvileg rendben, az általam és az autó által mért adatok pariban vannak. Mindegy, rendeltem/ek egyet Szabitól, biztos ami bicikli.
Maguk a légrugók kb 2 évesek, párban cserélve, eltárolt hiba nincs a szintszabályzóval kapcsolatban.
Megőrülök olyan az autóm hátulja, mint a Rambo szája....
Tudom ez egy visszatérő kérdésem, de sajnos azóta sem "javult" meg. Meg voltak égetőbb munkák is az autón, bár ez is rohadt fontos!
Köszi!
2015.01.14. 19:25