Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2014.10.05. 07:48

hamoriarpi írta:
borsika01 írta:
kovessyroli írta:
borsika01 írta:Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyen járok, akkor bocsi, de tudnátok nekem segíteni?
Van egy 39 525tds em, adagoló alul szivárog és szeretném lecserélni.
Kérdés: adagoló le, majd új fel, összedug a csati és gó? Vagy gépre kell tenni?
Előre is köszi a válaszokat

Hát nem egészen............
Levételhez és az új feltételéhez is vezérlésrögzítő kell. Célszerszám.
Az új adagolót már nem kell fölprogramozni, így ha föl tudod tenni úgy, hogy jó is legyen, akkor tényleg csak "csati összedug, és gó".
Csak csendben jegyzem meg, hogy a fedél fél mm-es elmozdulása is lényegesen befolyásolja az adagoló előtöltését, működését, stb., ezért olyan helyen szokták föltenni az "újat", ahol van hozzá diag is.

Ez jó, a le és felszerelés, célszerszám részemről nem okoz problémát, a diag egy kicsit, ha kell! KÖSZÖNÖM!!
ŐŐŐ!! Milyen fedél elmozdulása?

Szerintem vidd el szakemberhez...

Miért is???

2014.10.05. 07:50

A kérdéseidből kiindulva ez a legjobb döntés szerintem.

2014.10.05. 08:43

borsika01 írta:
hamoriarpi írta:
borsika01 írta:
kovessyroli írta:
borsika01 írta:Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyen járok, akkor bocsi, de tudnátok nekem segíteni?
Van egy 39 525tds em, adagoló alul szivárog és szeretném lecserélni.
Kérdés: adagoló le, majd új fel, összedug a csati és gó? Vagy gépre kell tenni?
Előre is köszi a válaszokat

Hát nem egészen............
Levételhez és az új feltételéhez is vezérlésrögzítő kell. Célszerszám.
Az új adagolót már nem kell fölprogramozni, így ha föl tudod tenni úgy, hogy jó is legyen, akkor tényleg csak "csati összedug, és gó".
Csak csendben jegyzem meg, hogy a fedél fél mm-es elmozdulása is lényegesen befolyásolja az adagoló előtöltését, működését, stb., ezért olyan helyen szokták föltenni az "újat", ahol van hozzá diag is.

Ez jó, a le és felszerelés, célszerszám részemről nem okoz problémát, a diag egy kicsit, ha kell! KÖSZÖNÖM!!

Szerintem vidd el szakemberhez...

Miért is???

Hidd el, a jószándék szól belőlü(n)k...

2014.10.05. 09:58

borsika01 írta:

Az adagolófedélről beszélek.
Ha a kezedben van az új, akkor fura csavar fogja a fedelet rá az adagolóra pontosan azért, hogy csak olyanok tudják állítgatni, akiknek van hozzá célszerszám (pl. Bosch szervíz).

2014.10.05. 10:43

kovessyroli írta:
borsika01 írta:

Ha a kezedben van az új, akkor fura csavar fogja a fedelet rá az adagolóra pontosan azért, hogy csak olyanok tudják állítgatni, akiknek van hozzá célszerszám (pl. Bosch szervíz).

Kedves Tőletek, de ennél azért sokkal hozzáértőbb vagyok, mint gondolnátok, és nem csak azt tudom, hogy hol kell felnyitni a motorháztetőt, amúgy meg nem csak ott lehet állítani!! Sőőt!!
De azért KÖSZÖNÖM a segítségeteket!

2014.10.05. 11:02

borsika01 írta:
kovessyroli írta:
borsika01 írta:

Kedves Tőletek, de ennél azért sokkal hozzáértőbb vagyok, mint gondolnátok, és nem csak azt tudom, hogy hol kell felnyitni a motorháztetőt, amúgy meg nem csak ott lehet állítani!! Sőőt!!
De azért KÖSZÖNÖM a segítségeteket!

Lehet pajszerral is való igaz, de nem fogja hozni a kívánt finomságot :) Lehet, hogy én vagyok a kelleténél rosszindulatúbb általában, de miféle hozzáértésről beszélünk, ha nem tudod hirtelenjében, hogy milyen fedélről is beszélünk? Én a helyedben elvinném olyan helyre, ahol van diag és normálisan eltudják végezni a munkát elsőre is, mert akkor jó lesz az eredmény, nem kell további időt és pénzt fordítani rá és megkíméled magad a szopástól is.

Egyébként ne gondold, hogy a jelen lévő fórumozók szeretik az értelmetlen pénzköltést és egyoldalú módon mindenki szerelőért kiállt, ez nem így van. Viszont vannak olyan bizonyos dolgok, amit sajnos házilag megfelelő műszer és szerszámozottság nélkül nehéz kivitelezni. :wink:

(Halkan, zárójelben megjegyzem, hogy nekem is azt mondták anno, amikor TDS volt a háznál, hogy nem kell hozzá diag. Hidd el diagos állítás után lett olyan az autó, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva. Nem is érdemes mással próbálkozni :!: )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2014.10.08. 18:30

A minap vettem rá magam, hogy az olajcserével egybekötve felkészítsem az autót a télre...
Ami ugye az izzítógyertyánál kezdődik, mivel amikor vettem az autót 2 gyertya volt a csomiban hagyva, gondolom az a kettő cserés volt és úgy gondoltam, hogy legyen új és egységes mind a 6 gyertya. Az olaj-szűrő-ü.szűrő az simán ment, utána a szívósor le na és itt kezdődtek a problémák:.
Már az első gyertyánál, ami a vízcső és valami csatis nyavalya között kicsit alatta található (természetesen hozzáférhetetlen helyen) mire az összes krovatoldót összetettem és a sarut elértem vele ott kezdtem csak ideges lenni, elkezdtem csavarni erre elkezdett forogni a betét és a saru persze kettérepedt (később új lett ráforrasztva mert blankolni és újat rászorítani lehetetlen helyhiány miatt) utána kb fél óra próbálkozás és tanakodás után kicsit morbid de annál hatékonyabb módszer vált be, sima erős csavarhúzó illetve kalapács kombinációja jött be a gyertya teteje off utána mindent kilehetett csavarni a helyéről. A 6gyertyából 4-et ezzel a módszerrel tudtam leszedni és csak a 2-t tudtam rendesen kicserélni amit az előző tulaj cserélt (szerintem az a bizonyos 4gyertya még gyári lehetett vagy a franc se tudja, pl. az egyik ilyen mikor kezdtem tekerni a saru csavarját rendesen kettétört és csak úgy ki lehetett a belsejét húzni.) Végeztem a gyertyákkal átnéztem, utána ha már kint van a sor ki is tisztítom az erg szeleppel együtt, ami meglepően tiszta volt, de azért kitakarítottam fojtószelep tisztító spray-el és a sor tömítéseit is kicseréltem. Aztán minden vissza megint átnéz és kész, kb 4órás mutatvány ez, és amit elfelejtettem írni, hogy a gyertyákat masszívan "védi" a porlasztók csövei mint egy "kerítés" hozzáférni csak krovával vagy ujjheggyel. Meg a vákuumcsöveket is kicseréltem ha már arra járok. de megérte már csak a tisztítás miatt is mert jól harap az autó.
Remélem valakinek hasznára tud válni a monológom!

2014.10.08. 20:01

Bakker 525TDS írta:A minap vettem rá magam, hogy az olajcserével egybekötve felkészítsem az autót a télre...
Ami ugye az izzítógyertyánál kezdődik, mivel amikor vettem az autót 2 gyertya volt a csomiban hagyva, gondolom az a kettő cserés volt és úgy gondoltam, hogy legyen új és egységes mind a 6 gyertya. Az olaj-szűrő-ü.szűrő az simán ment, utána a szívósor le na és itt kezdődtek a problémák:.
Már az első gyertyánál, ami a vízcső és valami csatis nyavalya között kicsit alatta található (természetesen hozzáférhetetlen helyen) mire az összes krovatoldót összetettem és a sarut elértem vele ott kezdtem csak ideges lenni, elkezdtem csavarni erre elkezdett forogni a betét és a saru persze kettérepedt (később új lett ráforrasztva mert blankolni és újat rászorítani lehetetlen helyhiány miatt) utána kb fél óra próbálkozás és tanakodás után kicsit morbid de annál hatékonyabb módszer vált be, sima erős csavarhúzó illetve kalapács kombinációja jött be a gyertya teteje off utána mindent kilehetett csavarni a helyéről. A 6gyertyából 4-et ezzel a módszerrel tudtam leszedni és csak a 2-t tudtam rendesen kicserélni amit az előző tulaj cserélt (szerintem az a bizonyos 4gyertya még gyári lehetett vagy a franc se tudja, pl. az egyik ilyen mikor kezdtem tekerni a saru csavarját rendesen kettétört és csak úgy ki lehetett a belsejét húzni.) Végeztem a gyertyákkal átnéztem, utána ha már kint van a sor ki is tisztítom az erg szeleppel együtt, ami meglepően tiszta volt, de azért kitakarítottam fojtószelep tisztító spray-el és a sor tömítéseit is kicseréltem. Aztán minden vissza megint átnéz és kész, kb 4órás mutatvány ez, és amit elfelejtettem írni, hogy a gyertyákat masszívan "védi" a porlasztók csövei mint egy "kerítés" hozzáférni csak krovával vagy ujjheggyel. Meg a vákuumcsöveket is kicseréltem ha már arra járok. de megérte már csak a tisztítás miatt is mert jól harap az autó.
Remélem valakinek hasznára tud válni a monológom!

Izzítógyertyát forró motornál szerelünk és nincs vele gond.

2014.10.08. 21:07

Üzem meleg volt az autó előtte tettem meg 40km-t, cseréltem már egy pár izzítógyertyát....

2014.10.09. 22:19

Sziasztok
Szeretném a kocsi memóriáját megváltoztatni és érdeklődnék, hogy Zala megyében ki tudna nekem ilyet csinálni lehetőleg úgy, hogy bőr is maradjon rajtam? :lol:
(e46-ról lenne szó) :mrgreen:

2014.10.09. 22:28

gulyasalex írta:Sziasztok
Szeretném a kocsi memóriáját megváltoztatni és érdeklődnék, hogy Zala megyében ki tudna nekem ilyet csinálni lehetőleg úgy, hogy bőr is maradjon rajtam? :lol:

Hú, ezt nem ártana konkretizálni :!: :wink:

2014.10.09. 22:32

hamoriarpi írta:

Szerintem CSIPSZÖLÉSRE gondolhatott. Esetkeg carkey?

Megvan, ez lesz az!
Kép

2014.10.09. 22:37

imi36 írta:
hamoriarpi írta:

Megvan, ez lesz az!
Kép

:doglotlo: Igen Car & Key Memory beállításra gondoltam :D

2014.10.10. 04:40

imi36 írta:
hamoriarpi írta:

Megvan, ez lesz az!
Kép

:franko:

2014.10.10. 04:43

:doglotlo: Igen Car & Key Memory beállításra gondoltam :D[/quote]

1-2 otezresert meg szoktak csinalni a diagos szakik... ( remeljuk, hogy ennyitol meg megmarad a borod :nyelves: )

2014.10.10. 11:48

30D-nél szívás az önindító csere? Mert hétvégén meg kellene csinálnom.

2014.10.10. 12:10

imi36 írta:30D-nél szívás az önindító csere? Mert hétvégén meg kellene csinálnom.

Igazából nem, a bal pollenszűrő levétele után kivitelezhető, összesen 5 csavar. 2 torx fogja a helyén, előfordul, hogy a kis stift berohad a sarkán, de némi erőszak segít. Többi 3 az elektromos saruké. Ha leveszed a szívósort, akkor könnyebb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: imi36
Értékelés: 4.76%

2014.10.10. 12:57

Ha leveszed a szívósort, akkor könnyebb

Máá' megin' ??... :sírás:

Köszi Gallaca az infót!

2014.10.10. 14:17

imi36 írta:

Köszi Gallaca az infót!

Hát, legalább tuti javul a szívósor szerelési időd. Gondolj arra hogy így fejlődik a rutin ;)

(Igen, egy kibicnek semmi se drága,de legalább szurkolunk ;D )

NexusHD2

2014.10.10. 14:47

F_E_K_ írta:
imi36 írta:

Köszi Gallaca az infót!

Hát, legalább tuti javul a szívósor szerelési időd. Gondolj arra hogy így fejlődik a rutin ;)

(Igen, egy kibicnek semmi se drága,de legalább szurkolunk ;D )

NexusHD2

Ééés, ráadásul tisztítanom sem kell! Nettó szerencse! Na, azt nem vállalnám be, még vagy 1 évig, annyira élénken él még bennem, ahogy a tűzforró kormos-szutykos víz pofánver a mosóban, miközben takarítom a szívósort....
Hozzászólás küldése

VigLink badge