![]() |
2014.01.09. 21:32
Goldman írta:Tudtok valakit aki javít ilyet?
LCM-II 61.35-8 372 875
2014.01.10. 08:09
2014.01.10. 10:03
Doncso írta: a 2000 körüli E46-osokban van ez a motor? Tehát kihúzhatom otthon a mellkast, és garfield tekintettel mondhatom, hogy " látod jobban jártunk ezzel" ? Vagy ezek a motorok más évjáratú 46-osokban vannak, és teljesen rossz nyomon vagyok?
2014.01.10. 13:15
Padre540 írta:Doncso írta: a 2000 körüli E46-osokban van ez a motor? Tehát kihúzhatom otthon a mellkast, és garfield tekintettel mondhatom, hogy " látod jobban jártunk ezzel" ? Vagy ezek a motorok más évjáratú 46-osokban vannak, és teljesen rossz nyomon vagyok?
2001/2-ig még m43 volt.
2001/3-tól m43,n42, 2001/9-től csak n42.
2003/9-tól n42,n46, 2003/4-től n46
2014.01.11. 16:42
2014.01.11. 17:14
Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
2014.01.11. 17:35
Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
2014.01.11. 18:09
muhaati írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
Látatlanban első blikkre: Falslevegőt kap, olajszeparátor átszakadhatott, eltörhetett egy csöve. Mindenképpen ellenőrizendő a légtömegmérőtől a szívócsőhöz menő cső ellenőrzése! A váltó hibaüzenetét egyenlőre nem kell komolyan venned, toló üzemmódban, álló motornál igen fura fordulatszám különbségeket érzékel szegény.
2014.01.11. 18:19
Gallaca írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
A főtengely jeladó hibája esetén motor is megáll, a váltó is vészprogramba megy. Tedd diagra, majd megmondja. Tippelgetés meddő!
2014.01.11. 18:44
Doncso írta:Gallaca írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
A főtengely jeladó hibája esetén motor is megáll, a váltó is vészprogramba megy. Tedd diagra, majd megmondja. Tippelgetés meddő!
Meglesz a diag, csak nem sikerült a héten. Rendelek ilyen kábelt itthonra, hogy legyen, jó az ha van. Ilyenkor tök jó lenne.
2014.01.11. 19:06
Tomi.i írta:Doncso írta:Gallaca írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
Meglesz a diag, csak nem sikerült a héten. Rendelek ilyen kábelt itthonra, hogy legyen, jó az ha van. Ilyenkor tök jó lenne.
Rendelne kábelt a túró!Még csak az kéne hogy állandóan azt nézegessem!Neked sem ajánlom,vidd el olyanhoz aki ért hozzá és meg is csinálja!
2014.01.11. 19:10
Doncso írta:muhaati írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
Látatlanban első blikkre: Falslevegőt kap, olajszeparátor átszakadhatott, eltörhetett egy csöve. Mindenképpen ellenőrizendő a légtömegmérőtől a szívócsőhöz menő cső ellenőrzése! A váltó hibaüzenetét egyenlőre nem kell komolyan venned, toló üzemmódban, álló motornál igen fura fordulatszám különbségeket érzékel szegény.
A felső csöveket ellenőriztem, ezek teljesen makulátlanok. Az olajfedél kupak leemelésekor a motor rendszertelenül kezd járni, visszarakásra ok. A szeparátor hiba akkor okozhatja azt a hibajelenséget is, hogy néha, hőfoktól függetlenül előjön egyfajta alapjárati hullámzás 500-800 as fordulat között, rendesen hullámzik, máskor pedig teljesen szépen jár. Okozhat ilyen tüneteket?
2014.01.11. 19:47
2014.01.11. 19:58
Doncso írta:
Ja, látom Hatvani vagy, én ott születtem.
2014.01.11. 20:54
Szerintem, jó attitűd! De addig is kérj egy időpontot Muhaattitól, Ő megvarázsolja Neked, hogy ne köhögjön!Doncso írta:Tomi.i írta:Doncso írta:Gallaca írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
Rendelne kábelt a túró!Még csak az kéne hogy állandóan azt nézegessem!Neked sem ajánlom,vidd el olyanhoz aki ért hozzá és meg is csinálja!
Nekem hobbim...najó több mint hobbim az elektronika, és szivesen tartom ellenőrzés alatt az autót, ezért veszek kábelt hozzá. Illetve szeretném jobban megismerni az autót. Ne keverj össze a 316i drift bajnokokkal, és a "jó lesz az megszigszalagozzuk" emberkékkel. (nem sértésnek szánom) Az a szaki aki ismeri a BMW-t, ő sem ismerte mindig. Valamikor ő is megtanulta, én azt vallom, hogy autodidakta módon, sok olvasással, szorgalommal ,kitartással, kérdezgetésekkel lehet tanulni, én pedig szeretek tanulni tapasztalt emberektől, szeretek tanulni olyan dologról ami érdekel. Tagja vagyok egy elektronikai fórumnak, ott én segítek a "bajba jutott" kollégákon, sokszor szóról szóra elmagyarázom, mit kell cserélni, nem küldöm szakszervizbe. Tanulni szerintem jó dolog. Autókhoz némi közöm van, mivel ezt a szakmát végeztette velem az édesapám, más kérdés, hogy nem ebbe dolgozok,de azért valami ragadt rám a koszon kívül. Így ezen tények tükrében, én inkább megveszem azt a kábelt, rá fogom tenni, és addig kutatok, kérdezek, olvasok, amig ki ki fog derülni mi a probléma, és közben sok sok dolgot fogok megtanulni egyes elemek működéséről. Mindezt azért, mert tetszik a dolog, és érdekel.
2014.01.11. 21:06
2014.01.11. 21:13
jozsef1103 írta:Sziasztok..
Segítségeteket szeretném kérni,,
E 39 523i 98-sa autó,,a Grundmodul hol található,,és a cserénél mire
kell figyelni,hogy ne legyen gond,,
Előre is köszi,,
2014.01.11. 21:42
Gallaca írta:jozsef1103 írta:Sziasztok..
Segítségeteket szeretném kérni,,
E 39 523i 98-sa autó,,a Grundmodul hol található,,és a cserénél mire
kell figyelni,hogy ne legyen gond,,
Előre is köszi,,
Az előző topicba feltett ugyanezen kérdésedet, már megválaszolták! Egy kérdés, egy hely pls!
Ha esetleg nem találnád.
2014.01.11. 21:48
Doncso írta:Tomi.i írta:Doncso írta:Gallaca írta:Doncso írta:Sziasztok. Ma az alábbi eset történt. Jöttem mentem a kocsival, minden probléma nélkül, majd egy keményebb előzés után, visszavettem a gázt, és a kocsi leállt, még gurult az autó, közben félreálltam, de már gurulás közben láttam, hogy az automata váltó vész üzemmódba kapcsolt, és világított a visszajelző lámpája. Gyújtás le, majd vissza, és eltünt, simán továbbhaladtam. De olyanokat csinál a kocsi, hogy beindítom, egy nagyobb gázfröccs, felpörög, majd amikor leesik a fordulat, le is áll. Ez milyen hibára utalhat? Illetve kell féljek automata váltó meghibásodástól esetleg?
Nekem hobbim...najó több mint hobbim az elektronika, és szivesen tartom ellenőrzés alatt az autót, ezért veszek kábelt hozzá. Illetve szeretném jobban megismerni az autót. Ne keverj össze a 316i drift bajnokokkal, és a "jó lesz az megszigszalagozzuk" emberkékkel. (nem sértésnek szánom) Az a szaki aki ismeri a BMW-t, ő sem ismerte mindig. Valamikor ő is megtanulta, én azt vallom, hogy autodidakta módon, sok olvasással, szorgalommal ,kitartással, kérdezgetésekkel lehet tanulni, én pedig szeretek tanulni tapasztalt emberektől, szeretek tanulni olyan dologról ami érdekel. Tagja vagyok egy elektronikai fórumnak, ott én segítek a "bajba jutott" kollégákon, sokszor szóról szóra elmagyarázom, mit kell cserélni, nem küldöm szakszervizbe. Tanulni szerintem jó dolog. Autókhoz némi közöm van, mivel ezt a szakmát végeztette velem az édesapám, más kérdés, hogy nem ebbe dolgozok,de azért valami ragadt rám a koszon kívül. Így ezen tények tükrében, én inkább megveszem azt a kábelt, rá fogom tenni, és addig kutatok, kérdezek, olvasok, amig ki ki fog derülni mi a probléma, és közben sok sok dolgot fogok megtanulni egyes elemek működéséről. Mindezt azért, mert tetszik a dolog, és érdekel.
2014.01.11. 22:03