Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2013.12.22. 16:48

leslie írta:Ma kivettem az akksit, tolteni szerettem volna ( mivel az unnepek alatt az asszony off autoja lesz hasznalva ) es meglepodtem, hogy nem tudom bezarni a kocsit. Az ertheto, hogy a kozponti zar nem muxik, de miert nem tudom bezarni kulccsal ???? Mi a megoldas ra ? ( ugy, hogy utana ki is tudjam nyitni :) )

Izmosabban kell nyomni. Fordit, akad, és még rányom egy kicsit. Ijesztő, de müxik.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: leslie
Értékelés: 4.76%

2013.12.22. 17:31

hamoriarpi írta:
leslie írta:Ma kivettem az akksit, tolteni szerettem volna ( mivel az unnepek alatt az asszony off autoja lesz hasznalva ) es meglepodtem, hogy nem tudom bezarni a kocsit. Az ertheto, hogy a kozponti zar nem muxik, de miert nem tudom bezarni kulccsal ???? Mi a megoldas ra ? ( ugy, hogy utana ki is tudjam nyitni :) )

Elfordul a kulcs? Vagy meg sem lehet mozdítani?

Elfordul.
Megprobalm Imco utasitasa szerint ( bar nem szeretem eroltetni a dolgokat :) )

2013.12.22. 17:32

leslie írta:
hamoriarpi írta:

Elfordul.

Úgy van, kicsit erőltetni kell.

2013.12.22. 17:40

Mesterek, egy kérdésem lenne. Látom, hogy az 523i az 170LE és az 525i pedig 192LE, miben rejlik az a 22Le különbség, amikor mindkettő 2.5L-es motor? Csak szoftver különbség lenne?

2013.12.22. 17:47

Doncso írta:Mesterek, egy kérdésem lenne. Látom, hogy az 523i az 170LE és az 525i pedig 192LE, miben rejlik az a 22Le különbség, amikor mindkettő 2.5L-es motor? Csak szoftver különbség lenne?

Mond , hogy csak viccelsz !!! .......

2013.12.22. 17:48

leslie írta:
Doncso írta:Mesterek, egy kérdésem lenne. Látom, hogy az 523i az 170LE és az 525i pedig 192LE, miben rejlik az a 22Le különbség, amikor mindkettő 2.5L-es motor? Csak szoftver különbség lenne?

Nem én, de miért? Tudnom kellene? Kérdezni azért szabad nem?

2013.12.22. 19:02

Doncso írta:
leslie írta:

Teljesen más még a blokk is! M52 és M54. M52 1 Vanos, M54 2 Vanos. Motorvezérlő is más, hengerfej, szívósor.....
Az egyik Gizike, a másik Gőzeke. Semmi közük egymáshoz.

2013.12.22. 19:26

hamoriarpi írta:
Doncso írta:
leslie írta:

Teljesen más még a blokk is! M52 és M54. M52 1 Vanos, M54 2 Vanos. Motorvezérlő is más, hengerfej, szívósor.....

Van 523i dupla vanossal és nagy szívósorral.Biztos erre gondolt.Az enyém is ilyen. :D Amúgy jó a kérdés engem is érdekelne. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Tomi.i az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2013.12.22. 19:50

Igen, M52/TU ,523i dupla vanos, nagy szívósor ami nekem van. De így már értem, köszönöm a felvilágosítást. Nem tudtam mi a különbség, logikus gondolkodást követve, tények ismerete nélkül szerintem könnyen gondolható, hogy a 23i az a 25i szoftveresen lebutított változata, végül is lehetne az is, létezik más márkáknál is ugyanez a megoldás, nem tudtam, hogy itt teljesen más dologról van szó. Próbálok tisztelettel kérdezni amit nem tudok, végülis erre is való a fórum. Az csak nem baj.

2013.12.22. 20:22

Tomi.i írta:
hamoriarpi írta:
Doncso írta:
leslie írta:

Van 523i dupla vanossal és nagy szívósorral.Biztos erre gondolt.Az enyém is ilyen. :D Amúgy jó a kérdés engem is érdekelne. :D

Dupla vanosos 523i 98/9. hótól valóban érdekes lenne, hogy mi a különbség a 525i M54-től. Most néztem, még a szelepátmérők is egyeznek.
Dugó mérete sajnos az M54-nél már nincs megadva ETK-ban. Vezérműtengely ugyanaz.
A kérdés tehát jogos volt!

2013.12.22. 21:06

leslie írta:
hamoriarpi írta:

Elfordul.

Azzal tisztában vagy hogy a csomit ha lecsaptad nehéz lesz kinyitni!!

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.12.22. 22:24

Imco írta:
stini000 írta:Helló . Segitség kellene. Izzitó gyertya cserénél az az eggyik gyergyám bent szakadt. Ki lehet azt szedni valahogy anélkül hogy a hengerfejet le kellene venni??? 1999 -es 530 d -ém van. Aki tud valamit Írjon. Köszönöm.

Célszerszámok, copás. Ez az ami megelőzi a hengerfej levételt.
Reménykedj...
Igaz én csak hobbista vagyok! :)

És lehet igy menni vele egy beszakadt gyertyával. Mert a szerelőm azt mondta lehet ?

2013.12.22. 22:30

stini000 írta:
Imco írta:
stini000 írta:Helló . Segitség kellene. Izzitó gyertya cserénél az az eggyik gyergyám bent szakadt. Ki lehet azt szedni valahogy anélkül hogy a hengerfejet le kellene venni??? 1999 -es 530 d -ém van. Aki tud valamit Írjon. Köszönöm.

Reménykedj...

És lehet igy menni vele egy beszakadt gyertyával. Mert a szerelőm azt mondta lehet ?

Tamadd be Dr. Muhat...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2013.12.22. 22:33

stini000 írta:
Imco írta:

Reménykedj...

Mert az egész menetes része benne van a hengerfejbe?

2013.12.24. 18:43

Mesterek, nyugtassatok meg légyszives. Az történt, hogy ma reggel elszaladtam gyógyszertárba, és szétment a hűtőm, elkezdett szivárogni a hűtőfolyadék, gondoltam nem vagyok messze, óvatosba hazamegyek, ami sikerült is, a hőfokot figyeltem, végig középen állt, nagyon óvatosan mentem, majd az utcába érve elkezdett felmenni a hőfok, de még éppen begurultam és le tudtam állítani, még nem ment pirosba a mutató, piros előtt egy kicsivel volt leállításkor. Mondjátok, hogy ennyitől még nem lesz hengerfejes a kocsi ugye? Tiszta ideg vagyok. Szép karácsony.

2013.12.24. 18:46

Doncso írta:Mesterek, nyugtassatok meg légyszives. Az történt, hogy ma reggel elszaladtam gyógyszertárba, és szétment a hűtőm, elkezdett szivárogni a hűtőfolyadék, gondoltam nem vagyok messze, óvatosba hazamegyek, ami sikerült is, a hőfokot figyeltem, végig középen állt, nagyon óvatosan mentem, majd az utcába érve elkezdett felmenni a hőfok, de még éppen begurultam és le tudtam állítani, még nem ment pirosba a mutató, piros előtt egy kicsivel volt leállításkor. Mondjátok, hogy ennyitől még nem lesz hengerfejes a kocsi ugye? Tiszta ideg vagyok. Szép karácsony.

Ne idegeskedj! Karácsony van! Autónak is, neked is! ;)

2013.12.24. 19:02

Imco írta:
Doncso írta:Mesterek, nyugtassatok meg légyszives. Az történt, hogy ma reggel elszaladtam gyógyszertárba, és szétment a hűtőm, elkezdett szivárogni a hűtőfolyadék, gondoltam nem vagyok messze, óvatosba hazamegyek, ami sikerült is, a hőfokot figyeltem, végig középen állt, nagyon óvatosan mentem, majd az utcába érve elkezdett felmenni a hőfok, de még éppen begurultam és le tudtam állítani, még nem ment pirosba a mutató, piros előtt egy kicsivel volt leállításkor. Mondjátok, hogy ennyitől még nem lesz hengerfejes a kocsi ugye? Tiszta ideg vagyok. Szép karácsony.

Ok, csak egy ismerős azt mondta, hogy ezeknél a dupla vanosos aluminium izéknél ha már megindul a hőfok, ott már baj van, meg hogy könnyen szét főlnek.

2013.12.24. 20:11

Doncso írta:
Imco írta:

Ok, csak egy ismerős azt mondta, hogy ezeknél a dupla vanosos aluminium izéknél ha már megindul a hőfok, ott már baj van, meg hogy könnyen szét főlnek.

Ha "szétfőtt" már mindegy! Cseréld ki a hűtőt, veregesd meg az ismerős vállát, és rúgj egy kövéret neki! ;) :)

2013.12.24. 20:26

szerintem ettől még nem lesz hengerfejes a géped.jártam kb 1hónapig repedt hüttővel,amikor megindult a hőfok mutató felfelé megáltam és töltöttem rá.az enyémnek se lett semmi baja. :facepalm:

2013.12.24. 21:44

Ok, urak, akkor megnyugodtam. Köszi a megerősítést. Csak már félek, mert az előző két kocsim is hengerfej bajjal küzdöttek, igaz, mindkettő öreg diesel volt, 20 és 16 évesek. Persze nem törvényszerű, de én már rosszul vagyok ettől a hűtővíz mizériától. Mind a kettőbe állandóan locsolgatni kellett a vizet, mert forralták, az egyiket meg is hengerfejeztem, jó volt 1 évig, már komolyan félek az ilyenektől. De az is igaz, hogy a többi kocsim, amik benzinesek, azoknak sose volt ilyen problémájuk. Bocs urak a rinyálásért na. :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge