![]() |
2013.12.21. 16:20
2013.12.21. 16:24
2013.12.21. 17:55
2013.12.21. 18:23
PeeT írta:Sziasztok,
Olyan problémám van mostanában az autóval, hogy erősebb fékezésnél vagy ha jobbra kanyarodom akkor egy morgó hangot hallok ami erősödik gázadásra. Csak a jobb kerék felől hallom. Először arra gondoltam, hogy beleér a gumi a dobbetétbe de ezt kizártam mert akkor ha egyenesen megyek akkor nem kéne hallanom. Kerékagy csapágyra vagy szervóra gondoltam. Szerintetek mi lehet?
2013.12.21. 18:35
Schnitzer írta:Padre540 írta:Pako írta:Bécsben voltam, most indultam haza gondoltam csak jó lesz ha bemelegszik! 10-15 km után már jó volt a fék de előtte téleg semmi nem volt :S kéziféket még jó hogy megcsináltam nyáronDDDD
Mit sziv be a motor??? o.O
Amikor "megjön" a fék,tehát kiolvad a víz,nem szürcsög amikor benyomod a fékpedált?
Ha nem csinálod meg,egy idő után beszívja a motor a vizet és tényleg rotty neki!
Hagy sz?vja csak.....van ilyen motorom elad? ?gy is".De f?kráseg?tő szerv?dobom is van,
?s m?g ?gy olcsobban kijösz vele, ha időben lecser?led.Mint hogy egy motor bánja, vagy egy komplett eleje, ha nem lesz féked
2013.12.21. 18:45
2013.12.21. 18:55
2013.12.21. 19:09
2013.12.21. 19:55
2013.12.21. 20:12
2013.12.21. 20:20
hamoriarpi írta:Gyertyasor csere és teljes szervíz után nekem is látványosan kevesebbet evett a 23i.
2013.12.21. 20:23
2013.12.21. 20:24
Doncso írta:Igen, valahogy így képzeltem én is, ahogyan leírtad, pont ezekkel az értékekkel, éppen ezért tartom borzasztóan soknak a 15Literes fogyit városban, ami igazából nem belváros, meg dugók, inkább mondjuk laza 60-as tempónak, takarékos gyorsulásokkal, óvatos sebességtartással, és sokat hagyom gurulni hosszan, és így 15L. Ez sok. Ma pedig az elején a pár húzatást leszámítva tojás óvatossággal sikerült elérnem a 8.6-9Literes átlag fogyit, ennél lejjebb nem lehet most vinni pedig a 200km java részét autópályán mentem, illetve szinte kihalt faluk főútján átsuhanva 60-as tempóval. Ezt sokallom, és köszönöm a megerősítést. Igaz, nem két pillanat alatt volt 180-on, akkor inkább úgy írom, hogy akkor képest ahogy egyébként gyorsul, ahhoz képest akkor az egyszer nagyon szépen megindult, éreztem, hogy na most dolgozik minden henger, aztán ahogy jött úgy el is tünt ez a jelenség, most is igazából szépen jár, minden jó, csak nem megy, és fogyaszt, illetve néha gyorsításkor bedadog mikor milyen kedve van. Nagyon bízok benne, hogy csak 1-2 trafó rendetlenkedik, vagy még jobb lenne ha gyertya, bár erre kevés esélyt látok. Még nem láttam gyertyától meggyógyulni benzinmotort.
2013.12.21. 22:47
2013.12.21. 23:29
leslie írta:Uraim !
Kéne egy kis segítség:
( touring ) csomagtér ajtóban lévő üveg menet közben kinyílik. Random módon. Becsukom, elindulok és néhány kátyú után ismét kinyílik... Lezárni le tudom, de aztán 1-2 percen belül ismét kinyílik. Találkozott már valaki ezzel a hibával? Mi lehet a megoldás ?
Másik : most vettem észre, hogy a szivargyújtóm nem működik. Eddig az is működött, így elsőre biztosítékra tippelek.... Valaki tudja, hogy hol van a biztosítékja és milyen számút keressem ???
2013.12.21. 23:40
Imco írta:leslie írta:Uraim !
Kéne egy kis segítség:
( touring ) csomagtér ajtóban lévő üveg menet közben kinyílik. Random módon. Becsukom, elindulok és néhány kátyú után ismét kinyílik... Lezárni le tudom, de aztán 1-2 percen belül ismét kinyílik. Találkozott már valaki ezzel a hibával? Mi lehet a megoldás ?
Másik : most vettem észre, hogy a szivargyújtóm nem működik. Eddig az is működött, így elsőre biztosítékra tippelek.... Valaki tudja, hogy hol van a biztosítékja és milyen számút keressem ???
Leírás alapján a nyitó gombot vizsgálnám meg komolyabban.
(Schntzer most árul kompletten üveget.)
Kesztyűtartó 7-es a bizti ha igaz, bár egy éves emlék!
Ha tévedek akkor is az elején van max 10-ig az enyémben.
2013.12.22. 10:35
dbpeti írta:Doncso írta:Igen, valahogy így képzeltem én is, ahogyan leírtad, pont ezekkel az értékekkel, éppen ezért tartom borzasztóan soknak a 15Literes fogyit városban, ami igazából nem belváros, meg dugók, inkább mondjuk laza 60-as tempónak, takarékos gyorsulásokkal, óvatos sebességtartással, és sokat hagyom gurulni hosszan, és így 15L. Ez sok. Ma pedig az elején a pár húzatást leszámítva tojás óvatossággal sikerült elérnem a 8.6-9Literes átlag fogyit, ennél lejjebb nem lehet most vinni pedig a 200km java részét autópályán mentem, illetve szinte kihalt faluk főútján átsuhanva 60-as tempóval. Ezt sokallom, és köszönöm a megerősítést. Igaz, nem két pillanat alatt volt 180-on, akkor inkább úgy írom, hogy akkor képest ahogy egyébként gyorsul, ahhoz képest akkor az egyszer nagyon szépen megindult, éreztem, hogy na most dolgozik minden henger, aztán ahogy jött úgy el is tünt ez a jelenség, most is igazából szépen jár, minden jó, csak nem megy, és fogyaszt, illetve néha gyorsításkor bedadog mikor milyen kedve van. Nagyon bízok benne, hogy csak 1-2 trafó rendetlenkedik, vagy még jobb lenne ha gyertya, bár erre kevés esélyt látok. Még nem láttam gyertyától meggyógyulni benzinmotort.
Üdv!
Nekem ugyanez volt. 528iA, városon kívül óvatosan vezetve 9l, városba 15-17l, télen nyáron. És nem úgy ment az autó, ahogy kéne. Megnézettem én mindent, cseréltem légtömegmérőt,
lambdák újak, computerbe semmi hiba, de így is rengeteget evett az autó. Aztán arra lettem figyelmes, hogy néha reggelente 5hengerel indul. Megnéztük a gyertyákat, és el volt mind szineződve már. Kicseréltem őket, azóta a fogyasztás lejjebb ment bő 1-2l-rel. Városba 14l körül, pályán 8.5, közúton 8l kb.
Még van viszont két dolog, ami mindig gyanús. Az egyik, hogy a szerelőm 3bar nyomást mért a befecskendezőknél, ez kevesebb mint a gyári érték. Azt mondják, hogy ettől is fogyaszthat sokat az autó. Úgyhogy reményeim szerint fog ez még lejjebb menni.
A lényeg: szerintem nézd meg a gyertyákat, vagy a gyújtótrafót, mert nem kizárt hogy ez okozza a fogyasztásnövekedést és az erőtlenséget.
2013.12.22. 15:07
szóval kitört egy szép darab a hűtőből....au.. Biztos akkor repedt meg amikor puffos volt az eleje, mert ennyi erőtől amit kifejtettem rá biztos, hogy nem szabadott volna letörnie, meg szivárgott is, ez most cumi. Egyenlőre megpróbálom két komponenses ragival visszaimádkozni, semmi kedvem hűtőt cserélni kari előtt, remélem sikeres lesz a ragasztás, most épp lámpa melegénél kötöget a kiscsávó. Remélem jó lesz. Jól indul a dolog.
2013.12.22. 15:35
2013.12.22. 16:13
leslie írta:Ma kivettem az akksit, tolteni szerettem volna ( mivel az unnepek alatt az asszony off autoja lesz hasznalva ) es meglepodtem, hogy nem tudom bezarni a kocsit. Az ertheto, hogy a kozponti zar nem muxik, de miert nem tudom bezarni kulccsal ???? Mi a megoldas ra ? ( ugy, hogy utana ki is tudjam nyitni)