Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.11.22. 11:19

Gabze írta:
LeviM5 írta:
lepke írta:
kzolee írta:
LeviM5 írta:Nem tudom én nem ismertem.
De most komolyan? Ki vesz ilyen autót??? Aki fanatikus Bmw buzi és nem normális. Én azért jártam ki külföldre melózni, mert M5 volt az álmom! Kivágtam a képét, és ez volt a motíváció. Eszem ágában sincs eladni!
Nem értem minek vesz valaki ilyet fél évre. :roll:

Elötte asszem 540i-je volt. Miután meghirdette, nem nagyon írt a fórumra...

Gondolom az M5 fenntartása nem egy csekély összeg, egy 540i-hez képest. Persze bármi megtörténhet, lehet az embernek családi gondja, munka elvesztése stb... Ezek nincsenek a vételkor bekalkulálva. Mivel nem tudunk semmit, ne törjünk pálcát felette. Egy másik topicban már lukra futott egy hasonló találgatás.

Helo
Nem hiszem hogy a White-M5 klubtársé az aútó
4,9 hirdette a kocsiját NEM fogja eladni féláron

Amiért gondolom, mint privát vélemény:
1. Nincs rajta a gyári M5 rendszámtartó keret, neki sem volt, alul a légbeömlőre volt feltéve a rendszám, még írták is neki, hogy hűtést megzavarhatja.
2. Elöl facelift lámpa hátul nem, ahogy neki is volt. 8O
3. Évjárat stimmel.
4. Nem tetszett neki a gyári fém betét, lefestette feketére, képet linket is, itt van a topikban, ahogy a képek is a kocsiról. Emlékszem nagyon jó fényképeket tudott csinálni, ért a fotózáshoz.
Kép
Kép

Szevasz Levi!!! :))) Nem is tudtam h újra vagy, de nagyon örülök!!! ;)

Ez a whitem5 kocsija . . . ha csontinál van, akkor ésszel vásároljátok, de mindenképp alkudjatok rá szemtelenül! Dohányzós kocsi. :( Amit tudok, hogy egy M-es bmw-kell foglalkozó csapat rakta össze két M5ből.

És már meg is vette valaki csontitól, de azért ezt nem gondoltam volna h "összerakott" autó... :oops: :(
Gabze mesélj még... :D

2010.11.23. 19:20

Szia Gabze, megy szépen a vas? Remélem Te még nem árulod. :oops:

ÉS ilyen soha nem lesz a Csontinál :!: :evil: Hamann tuning...

Kép
Kép
Kép

2010.11.23. 20:48

Gabze írta:
Szevasz Levi!!! :))) Nem is tudtam h újra vagy, de nagyon örülök!!! ;)

Ez a whitem5 kocsija . . . ha csontinál van, akkor ésszel vásároljátok, de mindenképp alkudjatok rá szemtelenül! Dohányzós kocsi. :( Amit tudok, hogy egy M-es bmw-kell foglalkozó csapat rakta össze két M5ből.
Gabze!Ez a néhány jól sikerült kép ,azt tudjuk, hogy a WhiteM5 autója,csak azt nem,hogy ami a Csonti-car-nál volt,az ugyanez az autó volt-e?

2010.11.23. 20:59

Mindenkinek (nameg Jacksonnak) akit érdel a technika, az E39 M5 S62 esetében. Mivel engem nagyon érdekel az "erőmű" működése, gondoltam megosztom veletek,INNEN az info. :wink:

Az S62 az E39 M5 és E52 Z8 számára készült. Ez egy 5,0 Literes (4941 cc) V8-as motor, és alapjául a normál alumínium blokkos 4,4 literes BMW M62 hajtómű szolgált az E39 540i-ből. A BMW Motorsport (M) részlege nagymértékben módosította a motort a nagyobb teljesítmény és nyomaték érdekében.

"Mindenekelőtt azt akartuk, hogy egy bőséges nyomaték görbét hozzunk létre," mondta a BMW M mérnök Wolfgang Kreinhsfner.

Ezt egyrészt nagyobb löketérfogattal érték el.
A henger furatok 98,0 mm-re nöttek, így csak 4 mm hengerek közötti távolság, ezért a BMW M mérnökei terveztek egy új 3-rétegű acél fej tömítést.
A levegő bevezető rendszer is egyedülálló, A külső hideg levegőt egy közös gyűjtőházba vezetik, onnan egyedileg méretezett hengerenkénti szívócsöveken jut a hengerekbe, külön hengerenkénti pillangószelepekkel, melyek elektronikus vezérlést kaptak, elektronikus gázpedál kapcsolattal (úgynevezett "fly-by-wire" rendszer)
A szervo motor 120 milliszekundum alatt reagál, így a vezető nem érzékel késést -csak az azonnali gázreakciót.
Az M Driving Control System Dynamics által vezérelt Sport gombot a műszerfalra helyezték, két beállítással: Normál mód, és a gyorsabb Sport üzemmód. A Sport üzemmódban a pillangószelepek mozgása gyorsabb és lineáris.
Az S62 a BMW első V8 motor, amely dupla VANOS rendszerű, ahol fokozatmentesen változik az időzítés a szívó és kipufogó szelepek között. Bár a jelenlegi BMW 2,5 és 2,8 literes, 6 hengeres motor is dupla VANOS-rendszerű, a 4,4 literes V8-M62 szimpla VANOS rendszer, amely fokozatmentesen vezérli a szívószelepeket.
Mint a többi BMW-motornál, a VANOS-ok a hengerfejek előlapján találhatóak. 1450 psi hidraulikus nyomással működnek, két külön VANOS olaj szivattyúval.
Az S62 egyedi elektronikus vezérlő egységet kapott (ECU) mely a Siemens által gyártott (kijelölt MSS 52),és az alábbiakat felügyeli:
-Alapvető motor funkciók
-Elektronikus gázpedál rendszer, beleértve a tempomat
-G-érzékeny kenési rendszer
-Thermal olajszint (passz, hogy ez mi lehet)
-Változó fordulatszámmérő figyelmeztető zóna (ledes kijelzés a fordulatszámmérőn 4000 rpm felett)
-Katalizátoros átalakító-védelmi funkciók
-Dupla VANOS változó szelepvezérlés
-Maximális fordulatszám (7000 rpm)
-M menetdinamikai Control, amely a két beállítással vezérli a pillangószelep rendszert, és szervokormányt.
MOTOR:
Kovácsolt főcsapágy, főtengely és ellensúlyok. Mallory fém dugattyúk, olajhűtéssel.
Egyedi dugattyú kialakítás, korona alakú kivágás a szívó és kipufogó szelepeknél.
Emelt sűrítési viszony 11.0:1, egy teljes ponttal magasabb, mint a 4.4 literes V8, ezáltal hozzájárul a motor nagy teljesítményéhez és nyomatékához.
Motor hűtését 380l/perc teljesítményű vízpumpa végzi.
Szimpla vezérműláncok helyett dupla láncot alkalmaznak.
Üreges vezérműtengelyek gömbgrafitos öntöttvasból a csökkentett tehetetlenség és a hosszú élettartam érdekében.
Egyedi alacsony ellenállású rozsdamentes kipufogórendszer, nyomáskiegyenlítővel, mely fokozza a nyomatékot alacsony fordulatnál.
G-SENZOR:
Mivel 45 fokos dőlésszögűek a hengerek és az M5 kanyarodási képessége több mint 1 g, az olaj a karterbe maradt volna extrém kanyarokban. Így az M mérnökei kidolgozták a különleges rendszert, amely biztosítja a hatékony kenést minden körülmények között.
Olaj-hőmérséklet mérő helyettesíti a pillnatnyi üzemanyagfogyasztás jelzőt, a fordulatszámmérő alján. Az olaj hűtését hűtőfolyadék-olaj hőcserélő végzi, ez az első ilyen benzinmotor. A 0,9 G-s vagy az feletti kanyarokban a G-szenzorok mágnesszelepekkel olajbeáramló nyílásokat nyitnak meg biztosítva a kenést.

Képek, remélem az enyémet sosem fogom így látni :wink:

KépKép
KépKép
KépKép

2010.11.23. 21:51

LeviM5 írta:Mindenkinek (nameg Jacksonnak) akit érdel a technika, az E39 M5 S62 esetében. Mivel engem nagyon érdekel az "erőmű" működése, gondoltam megosztom veletek,INNEN az info. :wink:

Na ez már technika.De még kint is drágák.pont ezért.

2010.11.23. 22:24

LeviM5 írta:Képek, remélem az enyémet sosem fogom így látni :wink:

Kép

Köszi Levi a részletes infókat! :taps:

Ellenben ezek a szívótorkok gyönyörűek :!:
Kép

2010.11.25. 03:15

LeviM5 írta:Szia Gabze, megy szépen a vas? Remélem Te még nem árulod. :oops:

ÉS ilyen soha nem lesz a Csontinál :!: :evil: Hamann tuning...

Kép
Kép
Kép

Minden oké vele, már alig várom, hogy újra beleüljek! Most Ausztráliában vagyok egy három hete, majd dec elején jövök vissza! Előtte voltam szervízben, de csak egy két dolog volt: karter membránok, szilentek, egy két cső, még meg is voltam lepődve! :) Bekentem az üléseket jó vastagon ápolóval, tucsak volt az egész belső, de szerintem egy hónap alatt beszívja rendesen!!! Jobb ez az első szoknya a tiéden! Nekem az az e60 orr nem volt begyere! ;)

Hi Gabec: én a csontis hirdetésre reagáltam, csak lehet rossz postra írtam a válaszom.

2010.11.26. 22:12

Jólvan Gabze, vigyázz is rá!
Egy kis érdekesség, TOURING M5 optika, szolíd kerekekkel 8O

Kép

2010.11.26. 22:36

LeviM5 írta:Jólvan Gabze, vigyázz is rá!
Egy kis érdekesség, TOURING M5 optika, szolíd kerekekkel 8O

Kép

Helo
Kövessetek meg :oops: :oops:
De nekem ezek a felnik nem jönnek be

2010.11.26. 22:38

Á, túlzás már, meg szélesítve is van! De hogy felmegy ekkora?! 8O

2010.11.26. 23:27

LeviM5 írta:Á, túlzás már, meg szélesítve is van! De hogy felmegy ekkora?! 8O
Úgy látom,van itt egy kis Japós kicsapongás is,a hátsó szélvédőn STI embléma,ami a Subaru országúti rally változata. :roll:

2010.11.29. 14:56

kzolee írta:
LeviM5 írta:Képek, remélem az enyémet sosem fogom így látni :wink:

Kép helye

Köszi Levi a részletes infókat! :taps:

Ellenben ezek a szívótorkok gyönyörűek :!:
Kép

Pitti-nél láttam bent állt a garázsban egy M5 blokk. Igaz komplett lezárt fedelekkel.
UTÓLAG nagyobb betükkel, hogy LeviM5 is lássa.
Ja és köszi a linket meg a forditást a többiek nevében is.

Jackson, aki jól megnézte Sancool-al

2011.01.05. 19:24

Havas-jeges élvezet! :D

Kép
Kép
Kép

2011.01.05. 19:31

LeviM5 írta:Havas-jeges élvezet! :D

Havon simi is megcsinálja a TDS-el :D

2011.01.05. 19:47

kép helye

Élvezkedünk mi? Meg menőcsávózunk? :lol: :lol: :lol:

Jackson, akinek tetszenek a képek

2011.01.05. 20:40

kzolee írta:

A franc se tudja... :lol:

2011.01.05. 20:47

strobi írta:
kzolee írta:

Mé?Szentem letaposott havon nyári kopott gumikkal akár el is tudna kaparni.Vagy nem?Hát,ja....... :roll: .........Khm-khm.Ja.Tényleg,franc tudja :?: :?: :lol:

2011.01.05. 21:29

gabec írta:
strobi írta:
kzolee írta:

Mé?Szentem letaposott havon nyári kopott gumikkal akár el is tudna kaparni.Vagy nem?Hát,ja....... :roll: .........Khm-khm.Ja.Tényleg,franc tudja :?: :?: :lol:

Mindjárt kapunk a fejünkre, hogy ezek a Vnyócasok. :lol: :lol:

Jackson, aki élvezettel látja a V8 tagság jelenlétét

2011.01.06. 20:00

jackson írta:
gabec írta:
strobi írta:
kzolee írta:

Mindjárt kapunk a fejünkre, hogy ezek a Vnyócasok. :lol: :lol:

Jackson, aki élvezettel látja a V8 tagság jelenlétét

Na V8 klub :lol: !
Anno ez a videó adta a végső lökést, hogy az M5 mellett döntsek!
Mai napig élvezettel nézem végig, és az első vezetés élményét juttatja eszembe, mikor sógoroktól hazahoztam.
És remegő lábbal-kézzel szálltam ki a benzinkúton matricát venni, ááááááá, de kemény volt! :wink:
Iszonyú amit ez a gép tud. Én jó, ha a 40%-át kitudom autózni.

Egy kis M5 összefoglaló:

2011.01.06. 20:23

Ez a kedvenc videóm.. én is ez alapján döntöttem BMW mellett. (na jó azért nem M5 lett :D )
Egyébként ezekben gyárilag sper van?
Hozzászólás küldése

VigLink badge