Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HI-FI

2011.11.06. 22:57

Sziasztok!
Ha volt itt már emlegetve, akkor szóljatok, és átböngészem a 60 oldalt...
Touringban a csomatér tetökárpitjába szerelt hangszórokhoz miként lehet hozzáférni? (azaz hogy lehet lebontani a kárpitot)
A bavsound nem említ semmit, kvázi csak a szedánnal foglalkozik.
Ha a két utasajtóba nem szereltek még csipogót sem, akkor a kábelozás sincs oda bekötve? Ahogy néztem, a "B" oszlopról kvázi képtelenség bejutni az ajtóhoz mármint ami további kábelbefüzést illeti, pedig nem ártana korrigálni egy kicsit az autó akusztikai élményén...
A soför ajtóba 2 db magasat már beraktam a szellözö rostélyok elött kialakított helyre. (tudom hogy van az "A" oszlopnál két csipogó, de az bakfüttyöt sem ér).
Lehet, nem ide tartozik. A touring hátsó üléslapját miként lehet kimüteni?
Köszi elöre is!

2011.11.06. 23:13

Dzso bácsi írta:Sziasztok!
Touringban a csomatér tetökárpitjába szerelt hangszórokhoz miként lehet hozzáférni? (azaz hogy lehet lebontani a kárpitot)
Ha a két utasajtóba nem szereltek még csipogót sem, akkor a kábelozás sincs oda bekötve? Ahogy néztem, a "B" oszlopról kvázi képtelenség bejutni az ajtóhoz mármint ami további kábelbefüzést illeti, pedig nem ártana korrigálni egy kicsit az autó akusztikai élményén...
A soför ajtóba 2 db magasat már beraktam a szellözö rostélyok elött kialakított helyre. (tudom hogy van az "A" oszlopnál két csipogó, de az bakfüttyöt sem ér).
Köszi elöre is!

A mennyezeti hangszórónak lekel pattintani a burkolatát és utána kiszedhető a hangszóró(képtáramba van kép).Előre bekábelezve nincs semmi!!Az üléslap elején van két tartó konzol a rolónak annak a műanyagját lepattintod és alatta van két két darab imbusz csavar azt kiveszed és utána felemelhető az üléslap.
Az oszlop átvezetésekben ott a helye a gyári pineknek csak be kell pinezni és kábelozni.

2011.11.07. 08:55

admin írta:
Dzso bácsi írta:Sziasztok!
Köszi elöre is!

Az oszlop átvezetésekben ott a helye a gyári pineknek csak be kell pinezni és kábelozni.

Bizony!
Nem lesz nagy helyed, de megoldható. Én most nyáron upgradeltem 10 hangszórós szettre. És ha nekem ment, akkor bárkinek menni fog.

2011.11.07. 14:34

Sziasztok!

Business RDS kazettás magnetofonra szeretnék Aux bemenetet bütykölni, hogy rá tudjam kötni az ipodot. Nézegettem a kazettás adaptert is, de elég proli megoldásnak tűnik. Csinált-e már valaki ilyet, vagy van-e más/jobb megoldás erre?

Köszi!

2011.11.07. 16:52

Vinklee írta:Sziasztok!

Business RDS kazettás magnetofonra szeretnék Aux bemenetet bütykölni, hogy rá tudjam kötni az ipodot. Nézegettem a kazettás adaptert is, de elég proli megoldásnak tűnik. Csinált-e már valaki ilyet, vagy van-e más/jobb megoldás erre?

Köszi!

Skubizz csak ide! :)

2011.11.07. 18:58

Debrecenben tud vki ajánlani egy komolyabb és színvonalas hangtechnikust akinek nyugodt szívvel odaadhatom a kocsit hogy a hangzásba egy kis erőt vigyen.Az se lenne utolsó szempont ha már vki a saját BMW-el járt ott, tehát nem az én BMW lenne az első amivel a szerelő találkozna.Már csak azért mert úgy akarnék belepiszkálni a rendszerbe h kívülről semmi nyoma ne legyen, nem akarok se mélyládát meg színes, kocsi idegen konzolt és cuccokat sem a kocsiba stb.

2011.11.07. 19:52

afcajax írta:Debrecenben tud vki ajánlani egy komolyabb és színvonalas hangtechnikust akinek nyugodt szívvel odaadhatom a kocsit hogy a hangzásba egy kis erőt vigyen.Az se lenne utolsó szempont ha már vki a saját BMW-el járt ott, tehát nem az én BMW lenne az első amivel a szerelő találkozna.Már csak azért mert úgy akarnék belepiszkálni a rendszerbe h kívülről semmi nyoma ne legyen, nem akarok se mélyládát meg színes, kocsi idegen konzolt és cuccokat sem a kocsiba stb.

Helló

http://www.martincar.hu/ Nézd meg a galériájukat elég sok mindent csináltak már, van köztük egypár BMW is.

üdv:atiotezer

2011.11.07. 20:52

atiotezer írta:
afcajax írta:Debrecenben tud vki ajánlani egy komolyabb és színvonalas hangtechnikust akinek nyugodt szívvel odaadhatom a kocsit hogy a hangzásba egy kis erőt vigyen.Az se lenne utolsó szempont ha már vki a saját BMW-el járt ott, tehát nem az én BMW lenne az első amivel a szerelő találkozna.Már csak azért mert úgy akarnék belepiszkálni a rendszerbe h kívülről semmi nyoma ne legyen, nem akarok se mélyládát meg színes, kocsi idegen konzolt és cuccokat sem a kocsiba stb.

Helló

http://www.martincar.hu/ Nézd meg a galériájukat elég sok mindent csináltak már, van köztük egypár BMW is.

Köszönöm.Kívülről már láttam de pontosan azt se tudtam mivel foglalkoznak. Ne mondd h Fehérvárról te többet voltál itt, vagy csak ajánlották.

2011.11.07. 21:13

admin írta:A mennyezeti hangszórónak lekel pattintani a burkolatát és utána kiszedhető a hangszóró(képtáramba van kép).Előre bekábelezve nincs semmi!!Az üléslap elején van két tartó konzol a rolónak annak a műanyagját lepattintod és alatta van két két darab imbusz csavar azt kiveszed és utána felemelhető az üléslap.

Köszi admin és Guru az inputot!
"csak be kell pinezni és kábelozni" hehehehe:)
Szerintem lesz még pár kérdésem, egyenlöre kiindulási alapnak ennyi is megteszi:)

A soför ajtókból a széria reprókat azért nem kapom ki (mert hungarikumok) mert esetenként nem jön rosszul a telefon kihangosítása...

2011.11.08. 02:06

Szaisztok!
Az antenna erősítőnél szokott jelentkezni oxidáció vagy egyéb hiba ami a jelerősséget gyengítheti?
Jó a rádióm,de nem tökéletes mindenhol.
Válaszotokat előre is köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Janek 2011.11.09. 01:42-kor.

2011.11.08. 09:00

Janek írta:Szaisztok!
Az antenna erősítőnél szokott jelentkezni okidáció vagy egyéb hiba ami a jelerősséget gyengítheti?

Elsőkörben a rádió forrasztásai szokták megadni magukat mivel még abból a vacak ólompótlóból készültek. A antenna erősitő nem szokott elromlani max a tápvezetéke lehet kontaktos és kivágja a biztit. Legrosszabb esetben cseréljed mert ezek halomba állnak a bontósoknál.

Jackson, aki eddig csak ezt tapasztalta

2011.11.08. 09:06

afcajax írta:Köszönöm.Kívülről már láttam de pontosan azt se tudtam mivel foglalkoznak. Ne mondd h Fehérvárról te többet voltál itt, vagy csak ajánlották.

Én csak a weboldal galériája alapján ajánlottam neked mivel pont Debrecenben van. Egy telefont megér. Elég sok BMW megfordult náluk a képek szerint.
Tőlem azért kicsit messze van.

2011.11.08. 09:53

Jerry írta:

Köszi!

Köszi, de nem pont ilyen a gramofonom, hanem ilyen.
Találtam egy nagyon egyszerűnek tűnő, megoldást, csak nem tudom, működőképes-e: LINK
:roll:

2011.11.08. 10:35

Vinklee írta:
Jerry írta:

Köszi!

Köszi, de nem pont ilyen a gramofonom, hanem ilyen.
Találtam egy nagyon egyszerűnek tűnő, megoldást, csak nem tudom, működőképes-e: LINK
:roll:

Igazából mindegy, a technikát írta le, ami ugyan az lehet a tiédben is.
Viszont az a kábel jó megoldásnak tűnik, ha nem akarsz barkácsolni. Annyi hátránya van, hogy ha jól látom a cd-tár helyére kell bekötni, így azt nem tudod használni. Nameg házilag is meg lehet csinálni kb 300 ft-ból.
De ha megvetted, számolj be kérlek az eredményről!

2011.11.09. 01:44

jackson írta:
Az antenna erősítőnél szokott jelentkezni okidáció vagy egyéb hiba ami a jelerősséget gyengítheti?

Elsőkörben a rádió forrasztásai szokták megadni magukat mivel még abból a vacak ólompótlóból készültek. A antenna erősitő nem szokott elromlani max a tápvezetéke lehet kontaktos és kivágja a biztit. Legrosszabb esetben cseréljed mert ezek halomba állnak a bontósoknál.

Köszi!
16:9 van benne,annak kellene a rádióerősítő részét újraforrasztani?
Az erősítő megkapja a tápfeszt...

2011.11.09. 05:53

Janek írta:
jackson írta:

Köszi!

A rádió erősítője a végfok az egész hangrendszerednek.
Hasonló problémával küzdök.

A "nem tökéletes mindenhol"-t kéne definiálni és akkor jobban szűrhető, hogy mi a baja.

2011.11.09. 13:11

peteeqe írta:azóta találtam ilyet is:
Aux In kábel
ilyen van 10 illetve 12 pólusuba is

ilyen csatlakozó helyem van a rádió modul hátulján.. még annyit tudok, hogy a kerek sarus csati van rajta, nem a késes

megcsináltam ma a kábelt, és tényleg sajna nálam se müxik :x

2011.11.10. 00:33

Imco írta:
Janek írta:
jackson írta:

Köszi!

A rádió erősítője a végfok az egész hangrendszerednek.
Hasonló problémával küzdök.

A "nem tökéletes mindenhol"-t kéne definiálni és akkor jobban szűrhető, hogy mi a baja.

Ott ahol jó jelerősséggel kellene fognia,már besistereg.Ahol kiválló a jelerősség átlagosan fogja.
Tehát olyan,mintha rossz jelet kapna,vagyis gyenge jelerősséget és azt erősíti tovább.Bróbáljam meg egy másik antennával?

2011.11.10. 01:24

Bar debrecentol kicsit messze van, de en mindenkeppen Paksi Denest ajanlanam Kiskoroson, de Kecskementen is van 1 boltja. Pioneer hangminoseg (nem osszekeverendo a hangnyomas) versenyeket nyert es nagyon ert hozza. Erdemes megnezni a demo autojukat es a sajat 124-es mercijet is, nagyon igenyesen epit. Nem fogja radtukmalni a draga cuccokat, hanem segit kivalasztani a zenei izlesednek megfelelo szettet a penztarcadhoz merten. En is vele rakattam be egy elso szettet+kabelezes+szigeteles es nagyon meg voltam vele elegedve. Emberi arakon dolgozik es szerintem ha reggel odaviszed a kocsit, estere megcsinalja.
Bar elegge marketingesnek hangzik az irasom, semmi erdek nem fuz hozza, de en maximalisan meg voltam vele elegedve. En a martincaraudional egyszer voltam es elegge flegmak voltak, tobbet nem mentem.

2011.11.12. 12:23

Szia!

multimediaservice nekem ők csinálták a régi autómba hifit. És elég jól sikerült. Igaz ők itt Pesten találhatók.

Üdv: Dani
Hozzászólás küldése

VigLink badge