![]() |
2014.12.09. 22:39
atesz25 írta:Nos most jöttem egy 150km-es túráról.
Guminyomás ok.
A gumi kopásról nincs szó hiszen egy hete vannak fent a vadi új gumik.
Viszont a kopogás ami eddig volt megszűnik mihelyst sokat megyek vele. Tehát arra gondolok, hogy ami kopog az nem más mint a lengéscsillapító.
Észrevétel az úttal kapcsolatban: oda fele még a szembe jövő kamion szele is eltérített nem kicsit az egyenestől.
De nem hiszem hogy találgatok tovább hanem felveszem a kapcsolatot Muha Úrral. Remélem Ő majd jól ráolvass.
2014.12.09. 23:59
kzolee írta:
Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt?
2014.12.10. 07:43
Bummer írta:kzolee írta:
Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt?
A rugo alatti/feletti gumik csereje milyen szerepet jatszik ebben?
2014.12.10. 11:49
kzolee írta:atesz25 írta:Nos most jöttem egy 150km-es túráról.
Guminyomás ok.
Viszont a kopogás ami eddig volt megszűnik mihelyst sokat megyek vele. Tehát arra gondolok, hogy ami kopog az nem más mint a lengéscsillapító.
Észrevétel az úttal kapcsolatban: oda fele még a szembe jövő kamion szele is eltérített nem kicsit az egyenestől.
De nem hiszem hogy találgatok tovább hanem felveszem a kapcsolatot Muha Úrral. Remélem Ő majd jól ráolvass.
A Dot számból sejtettem, hogy új gumi.![]()
Milyen lengéscsillapító került be? LIP, Monroe vagy más?
Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt? Illetve a rugók ellenőrizve lettek, hogy nem törtek -e el az elmúlt pártízezer km alatt?
Respect, hogy önkritikát gyakoroltál.
2014.12.10. 23:40
atesz25 írta:kzolee írta:atesz25 írta:Nos most jöttem egy 150km-es túráról.
Guminyomás ok.
Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt? Illetve a rugók ellenőrizve lettek, hogy nem törtek -e el az elmúlt pártízezer km alatt?
Nos kérem, a rugók nincsenek eltörve. Gyári Sachs lengéscsillapítók kerültek bele. Most sincsenek eltörve a rugók. Azt kiderítettem hogy a nagy stabrúdnál lévő gumik kopognak. Viszont megemelve az autó elejét, a kereket emelgetvekb 4cm mozog a kerék fel le minden ellenállás nélkül. Aki nézte az azt mondta hogy ez a lengéscsillapító bűne.
2014.12.11. 07:32
Gallaca írta:atesz25 írta:kzolee írta:atesz25 írta:Nos most jöttem egy 150km-es túráról.
Guminyomás ok.
Nos kérem, a rugók nincsenek eltörve. Gyári Sachs lengéscsillapítók kerültek bele. Most sincsenek eltörve a rugók. Azt kiderítettem hogy a nagy stabrúdnál lévő gumik kopognak. Viszont megemelve az autó elejét, a kereket emelgetvekb 4cm mozog a kerék fel le minden ellenállás nélkül. Aki nézte az azt mondta hogy ez a lengéscsillapító bűne.
Eközben a rugó hol tartózkodik?
2014.12.14. 13:15
2014.12.14. 14:01
Lelkesújonc írta:Szervusztok!
Egy 525d a munkatársam a mindennapokban, ennek megfelelően minden megkap, amit egy jól megbecsült munkatárs is megérdemel.
Ez azzal jár, hogy a futómű (gyakori rossz, rendszeres földúthasználat mellett) évente kétszer is átesik egy-egy felújításon.
Tudtok olyan futóműszettet, ami lényegesen strapabíróbb a gyárinál?
E46-osokról hallottam, hogy szerelték alumínium lengőkaros ill. strapabíróbb öntvény háromszög lengőkarral is...
Van ilyen lehetőség az e39-es esetében is?
Most, hogy ezt leírtam, az ugrott be, hogy nem a lengőkar anyaga lehet a döntő, hanem a szilent, gömbfej minőésge.
Van ezekből (extrém)strapabíró fajta?
Köszönök minden segítséget.
2014.12.14. 14:17
2014.12.14. 16:08
Lelkesújonc írta:Köszönöm.
A motor, a bódé nagyon rendben van - persze rendszeres ápolás, karbantartás mellett.
Stabilizátor pálcák 2-3 havonta repülnek, lengőkarok is legfeljebb fél évig bírják, pedig a jónak mondott lemförder félét veteti meg velem a szerelőm.
A képen - gondolom - poliuretán szilentek vannak.
Érdemes csak azt kicserélni, ha ugyanilyen tartós gömbfejeket nem tudnak gyártani?
2014.12.14. 19:45
jlaci74 írta:Lelkesújonc írta:Köszönöm.
A motor, a bódé nagyon rendben van - persze rendszeres ápolás, karbantartás mellett.
Stabilizátor pálcák 2-3 havonta repülnek, lengőkarok is legfeljebb fél évig bírják, pedig a jónak mondott lemförder félét veteti meg velem a szerelőm.
Érdemes csak azt kicserélni, ha ugyanilyen tartós gömbfejeket nem tudnak gyártani?
Lemförder vagy lemförder féle?
Azok azért nem fél évet szoktak bírni... / Az a tapasztalat, hogy egy gömbfej elhasznál két szilentet . /
Vagy a felhasználási körülmények ennyire drasztikusa?
Esetleg próbáld ki a TRW-t ...
2014.12.14. 20:23
Tomi.i írta:jlaci74 írta:Lelkesújonc írta:Köszönöm.
Lemförder vagy lemförder féle?
Azok azért nem fél évet szoktak bírni... / Az a tapasztalat, hogy egy gömbfej elhasznál két szilentet . /
Vagy a felhasználási körülmények ennyire drasztikusa?
Esetleg próbáld ki a TRW-t ...
Lehet Lemfördert fizet és olcsó után gyártottat,vagy kínait kap.
2014.12.22. 23:02
2014.12.22. 23:23
Janika13 írta:Sziasztok és kellemes ünnepeket.
Kérdésem az lenne hogy tapasztaltatok olyat hogy fékezésnél vagy élesebb kanyarba koppanó hang hallatszik a hátsó kerekek felől. Mintha a hátsó kerék mozogna vagy passz. Látni nem látni semmit és állo helyzetbe megemelve sem.Szerintetek mi lehet?
:
2014.12.23. 00:52
Janika13 írta:Sziasztok és kellemes ünnepeket.
Kérdésem az lenne hogy tapasztaltatok olyat hogy fékezésnél vagy élesebb kanyarba koppanó hang hallatszik a hátsó kerekek felől. Mintha a hátsó kerék mozogna vagy passz. Látni nem látni semmit és állo helyzetbe megemelve sem.Szerintetek mi lehet?
2014.12.23. 09:08

2014.12.23. 10:03
oliwerzsombok írta:Sziasztok... Valaki bont e 39 touringot?! Tegnap elfosta magát a jobb hátsó légrugom...
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2014.12.23. 10:34
oliwerzsombok írta:Sziasztok... Valaki bont e 39 touringot?! Tegnap elfosta magát a jobb hátsó légrugom...
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2014.12.23. 10:46
2014.12.23. 10:47