Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2014.12.09. 22:39

atesz25 írta:Nos most jöttem egy 150km-es túráról.
Guminyomás ok.
A gumi kopásról nincs szó hiszen egy hete vannak fent a vadi új gumik.
Viszont a kopogás ami eddig volt megszűnik mihelyst sokat megyek vele. Tehát arra gondolok, hogy ami kopog az nem más mint a lengéscsillapító.
Észrevétel az úttal kapcsolatban: oda fele még a szembe jövő kamion szele is eltérített nem kicsit az egyenestől.
De nem hiszem hogy találgatok tovább hanem felveszem a kapcsolatot Muha Úrral. Remélem Ő majd jól ráolvass.

A Dot számból sejtettem, hogy új gumi. :wink:

Milyen lengéscsillapító került be? LIP, Monroe vagy más?

Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt? Illetve a rugók ellenőrizve lettek, hogy nem törtek -e el az elmúlt pártízezer km alatt?

Respect, hogy önkritikát gyakoroltál. :franko:

2014.12.09. 23:59

kzolee írta:

Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt?

A rugo alatti/feletti gumik csereje milyen szerepet jatszik ebben?

2014.12.10. 07:43

Bummer írta:
kzolee írta:

Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt?

A rugo alatti/feletti gumik csereje milyen szerepet jatszik ebben?

Kopogás lehet, ha el van szakadva.

2014.12.10. 11:49

kzolee írta:
Guminyomás ok.
Viszont a kopogás ami eddig volt megszűnik mihelyst sokat megyek vele. Tehát arra gondolok, hogy ami kopog az nem más mint a lengéscsillapító.
Észrevétel az úttal kapcsolatban: oda fele még a szembe jövő kamion szele is eltérített nem kicsit az egyenestől.
De nem hiszem hogy találgatok tovább hanem felveszem a kapcsolatot Muha Úrral. Remélem Ő majd jól ráolvass.

Bugyuta kérdés, de a komplett futómű cserénél a rugók alatti gumi cserélve volt? Illetve a rugók ellenőrizve lettek, hogy nem törtek -e el az elmúlt pártízezer km alatt?

Nos kérem, a rugók nincsenek eltörve. Gyári Sachs lengéscsillapítók kerültek bele. Most sincsenek eltörve a rugók. Azt kiderítettem hogy a nagy stabrúdnál lévő gumik kopognak. Viszont megemelve az autó elejét, a kereket emelgetve kb 4cm mozog a kerék fel le minden ellenállás nélkül. Aki nézte az azt mondta hogy ez a lengéscsillapító bűne.

2014.12.10. 23:40

atesz25 írta:
kzolee írta:
Guminyomás ok.

Nos kérem, a rugók nincsenek eltörve. Gyári Sachs lengéscsillapítók kerültek bele. Most sincsenek eltörve a rugók. Azt kiderítettem hogy a nagy stabrúdnál lévő gumik kopognak. Viszont megemelve az autó elejét, a kereket emelgetvekb 4cm mozog a kerék fel le minden ellenállás nélkül. Aki nézte az azt mondta hogy ez a lengéscsillapító bűne.

Eközben a rugó hol tartózkodik?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2014.12.11. 07:32

Gallaca írta:
atesz25 írta:
kzolee írta:
Guminyomás ok.

Nos kérem, a rugók nincsenek eltörve. Gyári Sachs lengéscsillapítók kerültek bele. Most sincsenek eltörve a rugók. Azt kiderítettem hogy a nagy stabrúdnál lévő gumik kopognak. Viszont megemelve az autó elejét, a kereket emelgetvekb 4cm mozog a kerék fel le minden ellenállás nélkül. Aki nézte az azt mondta hogy ez a lengéscsillapító bűne.

Eközben a rugó hol tartózkodik?

Ott van az a helyen. Nem lötyög semmi, olyan mintha ott nem fejtene ki ellenállást. De köszönöm a segítségeket, beszéltem Muha Atival és jövő héten megvizsgálja a helyzetet. Be fogok számolni róla. Kíváncsian várom jó magam is. Mert ez így veszélyes üzem.

Kérdés, megtudjátok nézni tis-ben hogy az első stabilizátor rudat, nem a pálcákat hanem a nagy rudat mennyire macera kicserélni, ugyanis a gumibakok alatt el van rozsdásodva és vékonyodva ezért teszi tönkre a gumikat olyan hamar és kopog.

2014.12.14. 13:15

Szervusztok!

Egy 525d a munkatársam a mindennapokban, ennek megfelelően minden megkap, amit egy jól megbecsült munkatárs is megérdemel.
Ez azzal jár, hogy a futómű (gyakori rossz, rendszeres földúthasználat mellett) évente kétszer is átesik egy-egy felújításon.
Tudtok olyan futóműszettet, ami lényegesen strapabíróbb a gyárinál?

E46-osokról hallottam, hogy szerelték alumínium lengőkaros ill. strapabíróbb öntvény háromszög lengőkarral is...
Van ilyen lehetőség az e39-es esetében is?

Most, hogy ezt leírtam, az ugrott be, hogy nem a lengőkar anyaga lehet a döntő, hanem a szilent, gömbfej minőésge.
Van ezekből (extrém)strapabíró fajta?

Köszönök minden segítséget.

2014.12.14. 14:01

Lelkesújonc írta:Szervusztok!

Egy 525d a munkatársam a mindennapokban, ennek megfelelően minden megkap, amit egy jól megbecsült munkatárs is megérdemel.
Ez azzal jár, hogy a futómű (gyakori rossz, rendszeres földúthasználat mellett) évente kétszer is átesik egy-egy felújításon.
Tudtok olyan futóműszettet, ami lényegesen strapabíróbb a gyárinál?

E46-osokról hallottam, hogy szerelték alumínium lengőkaros ill. strapabíróbb öntvény háromszög lengőkarral is...
Van ilyen lehetőség az e39-es esetében is?

Most, hogy ezt leírtam, az ugrott be, hogy nem a lengőkar anyaga lehet a döntő, hanem a szilent, gömbfej minőésge.
Van ezekből (extrém)strapabíró fajta?

Köszönök minden segítséget.

Lelkesújonc - majd elmúlik... :mrgreen:

e46-nál sincs olyan amit halottál...

e39 strapabíró szilentekben tudok segíteni ,
a gömbfej a lengőkar része , az csak kompletten cserélhető.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Lelkesújonc
Értékelés: 4.76%

2014.12.14. 14:17

Köszönöm.

:-)
A motor, a bódé nagyon rendben van - persze rendszeres ápolás, karbantartás mellett.
Stabilizátor pálcák 2-3 havonta repülnek, lengőkarok is legfeljebb fél évig bírják, pedig a jónak mondott lemförder félét veteti meg velem a szerelőm.

A képen - gondolom - poliuretán szilentek vannak.
Érdemes csak azt kicserélni, ha ugyanilyen tartós gömbfejeket nem tudnak gyártani?

2014.12.14. 16:08

Lelkesújonc írta:Köszönöm.

A motor, a bódé nagyon rendben van - persze rendszeres ápolás, karbantartás mellett.
Stabilizátor pálcák 2-3 havonta repülnek, lengőkarok is legfeljebb fél évig bírják, pedig a jónak mondott lemförder félét veteti meg velem a szerelőm.

Érdemes csak azt kicserélni, ha ugyanilyen tartós gömbfejeket nem tudnak gyártani?

Lemförder vagy lemförder féle?
Azok azért nem fél évet szoktak bírni... / Az a tapasztalat, hogy egy gömbfej elhasznál két szilentet . /
Vagy a felhasználási körülmények ennyire drasztikusa?
Esetleg próbáld ki a TRW-t ...

2014.12.14. 19:45

jlaci74 írta:

Azok azért nem fél évet szoktak bírni... / Az a tapasztalat, hogy egy gömbfej elhasznál két szilentet . /

Lehet Lemfördert fizet és olcsó után gyártottat,vagy kínait kap.

2014.12.14. 20:23

Tomi.i írta:
jlaci74 írta:

Lehet Lemfördert fizet és olcsó után gyártottat,vagy kínait kap.

Én pollenszűrőt, izzót, kerekeket cseréltem már autón, egyébként nem szoktam belekontárkodni.
A kötelező szervizeléseken túl gyakran járok szerelőhöz, mert minden kis zörej zavar.
Azt nem feltételezem, hogy mást fizettetnek ki velem, amint amit ténylegesen kapok, bár a félévenkénti lengőkarcserék lehet, hogy a silány minőségre vezethető vissza.

Olvastam itt a fórumon, hogy vannak kipróbált/bevált műhelyek: lehet, hogy elviszem az autót az egyik helyre megnézetni + lecsekkolni, hogy az a cucc került-e bele, amit megbeszéltünk.

2014.12.22. 23:02

Sziasztok és kellemes ünnepeket.

Kérdésem az lenne hogy tapasztaltatok olyat hogy fékezésnél vagy élesebb kanyarba koppanó hang hallatszik a hátsó kerekek felől. Mintha a hátsó kerék mozogna vagy passz. Látni nem látni semmit és állo helyzetbe megemelve sem.Szerintetek mi lehet?

2014.12.22. 23:23

Janika13 írta:Sziasztok és kellemes ünnepeket.

Kérdésem az lenne hogy tapasztaltatok olyat hogy fékezésnél vagy élesebb kanyarba koppanó hang hallatszik a hátsó kerekek felől. Mintha a hátsó kerék mozogna vagy passz. Látni nem látni semmit és állo helyzetbe megemelve sem.Szerintetek mi lehet?

Ez beutalot jelelent egy lehetoleg razopados futomu vizsgalatra....

:szerintem:

2014.12.23. 00:52

Janika13 írta:Sziasztok és kellemes ünnepeket.

Hídszilent, GL-szem, rázópad

2014.12.23. 09:08

Sziasztok... Valaki bont e 39 touringot?! Tegnap elfosta magát a jobb hátsó légrugom...

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2014.12.23. 10:03

oliwerzsombok írta:Sziasztok... Valaki bont e 39 touringot?! Tegnap elfosta magát a jobb hátsó légrugom...

Alkatresz topikban keresd Snithzer Szabit
+36 70 277 3513 vagy itt a szama

Sent from my iPhone using Tapatalk

2014.12.23. 10:34

oliwerzsombok írta:Sziasztok... Valaki bont e 39 touringot?! Tegnap elfosta magát a jobb hátsó légrugom...

+ egy adatlap kitöltés is jól jönne, lakcím miatt. Normál, vagy sport futóműhöz? Esetleg egy VIN szám?

2014.12.23. 10:46

Normál 528ia nem face lift. 98 -as

2014.12.23. 10:47

Köszönöm

Hozzászólás küldése

VigLink badge