Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2014.03.30. 21:16

atkolantos írta:Géppel nem mertem, meg túl erős módszereket sem szeretnék alkalmazni.
A szórófejjel rápermeteztem, kicsit vártam és utána egy puha ronggyal beledörzsöltem. Meg kell várni míg megszárad teljesen, ez olyan 1 óra talán? aztán alaposan kiporszívózni.

:kösz Az enyém sótól foltos, tengerből ki, vizes gatyába beül. egyszer már kitisztíttattam szakemberrel,de visszafoltosodott :shock:
nemtom mit cselekedjek!

2014.03.31. 18:19

Nincs mit!:)
Én azt nem tudom, bár tuti, hogy a kárpitnak nem tett túl sok jót a só :shock:
Szerencsére nekem ilyen "egyszerűbb" foltok voltak, szerintem valami üdítőt vagy joghurtot pancsoltak ki. De a legnagyobb probléma a kellemetlen szag volt, ami a kárpitból jött, ennek a megszüntetése a legfontosabb kérdés most számomra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atkolantos az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2014.03.31. 20:56

atkolantos írta:Nincs mit!:)
Én azt nem tudom, bár tuti, hogy a kárpitnak nem tett túl sok jót a só :shock:
Szerencsére nekem ilyen "egyszerűbb" foltok voltak, szerintem valami üdítőt vagy joghurtot pancsoltak ki. De a legnagyobb probléma a kellemetlen szag volt, ami a kárpitból jött, ennek a megszüntetése a legfontosabb kérdés most számomra.

Joghurtot mi??? Asszony tud róla. Mert lehet,hogy jótkurt volt az inkább! :roker: :szerintem

2014.04.01. 15:17

:Ddd
Azert ez eleg nagy folt volt ahhoz...:0
De megkerdezhetnem az elozo tulajt vegulis :D

2014.04.09. 11:48

Valakinek -talán Muha Atinak- tartozom régebben egy magyarázattal.
Többszöri nekifutásra /mindig elfelejtettem/, ma végre megkérdeztem, hogy bőrös barátom miért nem javasolja a nyeregszappant bőrápolásra.

Szerinte a nyeregszappan a nyereg lemosására, tisztítására való.
Tehát nedves rongy és a szappan.
Majd ez után kell v. lehet olajjal, krémmel vagy bármi mással kezelni, ápolni a bőrt.

Szerinte nem a szappan használata a probléma hanem az, hogy a szappannal kezelik ma a bőrt.

Remélem sikerült jól átadnom a gondolatait.

A videó részlet, egy vele készült kisfilmből.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=42VSXJmxakY[/youtube]

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2014.04.19. 18:35

Sziasztok! Most vettem egy E39-est bőrbelsővel. Az érdekelne engem h mivel takarítjátok, ápoljátok a bőrbelsőt? Meg a külső ápoláshoz mit használtok? Szeretném ha mindig csillogna a gép és szép maradna a bőrbelső. :)

2014.04.19. 19:35

Gyabesz írta:Sziasztok! Most vettem egy E39-est bőrbelsővel. Az érdekelne engem h mivel takarítjátok, ápoljátok a bőrbelsőt? Meg a külső ápoláshoz mit használtok? Szeretném ha mindig csillogna a gép és szép maradna a bőrbelső. :)

A kérdésre gyakorlatilag az egész topic a válasz! Lapozz vissza, vagy kezd az elején...

Grat az autóhoz! Ha egyéb kérdéseid is lesznek, érdemes lenne az adatlapot kitölteni.

2014.04.19. 21:22

Kicsit olvasgattam. Erről a WS Platinum-ról kinek mi a véleménye? Megéri? Az adatlapos hiányosságaimat pótlom is. :)

2014.04.19. 21:43

Gyabesz írta:Kicsit olvasgattam. Erről a WS Platinum-ról kinek mi a véleménye? Megéri? Az adatlapos hiányosságaimat pótlom is. :)

Rengeteg fele fajta van...javaslom kontaktolj Xenon Baluval...nem csak tisztit apol eltakar, de vehetsz is tole...esetleg leather protector kit...polyboy a kikabol...

2014.04.20. 10:33

https://www.google.hu/search?q=ws+plati ... B489%3B309

Ez a fajta szerintem csak parasztvakítás. Fénye lesz tőle az autónak, de a hajszálkarcokat nem tünteti el semennyire. Értelem szerűen nem kell egy gép polírozás szintjét várni tőle, de ez tényleg nem csinál semmit. A legolcsóbb wax kb ugyan ezt a hatást kelti. A műanyag ápolója viszont kiváló. Az üvegekre kenhető csodaszer szintén hatékony, mert utána nagyon szépen lepereg róla a víz.

Eddig Turtle Wax premium car waxot használtam. Na az szerintem baromi jó cucc. Gyönyörű fénye lesz tőle az autónak, kb 10 mosás után is láthatóan jobban lepergeti a koszt és a vizet és még a kisebb karcokat is simán eltünteti. Itt nem azokra a sérülésekre gondolok, amik már a komplett lakk vagy festék réteget tönkre tették. A bőrüléseket pedig szintén Turtle Wax termékkel szoktam ápolni. Látványosan tisztít, regenerálja a bőrfelület színét és még az illata is kellemes :D

2014.04.20. 17:45

Vettem ilyen sonax-os autómosó kendőt meg hozzá sonax-os autósampont. Elsőnek frankón leverettem magasnyomásúval utána meg szépen átmostam a samponos vízzel. Utána újra magasnyomásúval szépen átverettem. Viszont a végén mikor megszáradt ahol a vízcseppek megmaradtak majd megszáradtak ilyen foltok lettek. Na ezt h lehetne elkerülni? :D

2014.04.20. 18:34

Gyabesz írta:Vettem ilyen sonax-os autómosó kendőt meg hozzá sonax-os autósampont. Elsőnek frankón leverettem magasnyomásúval utána meg szépen átmostam a samponos vízzel. Utána újra magasnyomásúval szépen átverettem. Viszont a végén mikor megszáradt ahol a vízcseppek megmaradtak majd megszáradtak ilyen foltok lettek. Na ezt h lehetne elkerülni? :D

Lágyvizes öblítés, vagy áttörlöd.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Gyabesz

2014.04.20. 19:08

Gyabesz írta:Vettem ilyen sonax-os autómosó kendőt meg hozzá sonax-os autósampont. Elsőnek frankón leverettem magasnyomásúval utána meg szépen átmostam a samponos vízzel. Utána újra magasnyomásúval szépen átverettem. Viszont a végén mikor megszáradt ahol a vízcseppek megmaradtak majd megszáradtak ilyen foltok lettek. Na ezt h lehetne elkerülni? :D

Ezért nem mosok csak mosóba mert elegem lett a vizkő foltokból!

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2014.04.20. 19:17

Száradás előtt, árnyékos helyen, szarvasbőrrel áttörlés. Ha már foltos, akkor újramosás.

2014.04.20. 19:21

admin írta:

Ezért nem mosok csak mosóba mert elegem lett a vizkő foltokból!

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

Az egyik ismerősöm gyűjti az esővizet hordóba.Mosás után locsolóval le öbliti esővízzel és nem lesz vízcseppes! :D

2014.04.21. 00:07

hamoriarpi írta:

Száradás előtt, árnyékos helyen, szarvasbőrrel áttörlés. Ha már foltos, akkor újramosás.

Pontosan, szépen szarvasbőrrel érdemes áttörölni az autót mosás után :wink: Nekem a lágy vizes öblítés se vált be maradéktalanul sajnos. Az a biztos, hogyha át van törölve az autó. Úgy is mosás után innen onnan még folydogál a víz :D

2014.04.21. 07:18

nagy.matyika írta:
hamoriarpi írta:

Pontosan, szépen szarvasbőrrel érdemes áttörölni az autót mosás után :wink: Nekem a lágy vizes öblítés se vált be maradéktalanul sajnos. Az a biztos, hogyha át van törölve az autó. Úgy is mosás után innen onnan még folydogál a víz :D

Mosás után egy kis vizlepergetővel(foly.viasz) lefújom utána szilikonlehúzóval lehúzom a vizet,ezután Viledával szárazra törlöm.A végeredmény mindig pöpec!
Ja és ami nagyon fontos SOHA NE MOSSUNK AUTÓT NAPSÜTÉSBEN!!!

2014.04.21. 10:06

Lehet úgy is, csak akkor folyamatosan körbe kell mindig egy kis vízzel spriccelni a már leöblített részeket is, hogy ne legyen ideje a vízkőnek rásülni :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Tomi.i

2014.04.21. 18:02

Sziasztok!

Bár tipusidegen, de nem márkaidegen :)
Én csináltam ma és ez lett a végeredmény:

Kép
Kép

Metabo PE12-175
Menzerna(PF2500/SF4000/wax)
közepes/finom és waxoló korongok

Igazán szép idő volt a munkához két locsolkodás között :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kicsee az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2014.04.22. 12:16

Tomi.i írta:szilikonlehúzóval lehúzom

Ez az, amit nem szoktam engedni, még mosóban sem. Egyetlen porszem aláakad és végigkarcolja a lakkot. Jó, nem kráter lesz a helyén, de karcol.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, kicsee
Értékelés: 9.52%
Hozzászólás küldése

VigLink badge