![]() |
2015.06.13. 03:31
steve_wonder írta:Sziasztok.
Szeretnék egy második(harmadik?) rombusz kulcsot a technikához, mert elkeveredett a pót.
Valaki le tudná nekem írni részletesen a folyamatot, hogy mit kell beszereznem és csinálnom, valamint, hogy kb. mennyibe fog fájni? Nem a rackos gyárira gondolok, mert azzal nagyjából tisztában vagyok.
Köszönöm szépen előre is!
ps.: biztosan leírtátok már párszor, de kicsit pipa vagyok most emiatt, így nem olvasnék vissza...

2015.06.18. 14:14
2015.06.18. 17:12
2015.06.22. 16:14
2015.06.22. 18:52
csikes77 írta:Sziasztok. A video alapján könnyű betanítani a kulcsot de nem tudok angolul. Valaki segítene , hogy mit kell tennem lépésről lépésre? Mert egyik kulcsom már rosszalkodik van ,hogy többször meg kell nyomnom mire működik.A másik meg nem müködik miután elemet cseréltem benne.
2015.06.24. 18:33
Köszönet érte nektek.
2015.07.20. 17:45
2015.07.20. 22:00
robert0822 írta:Koszontok minden klubtarsat hosszu ido utan ugyan ,de visszatertem hianyoztam az oldalrol mert (ennek simi64 biztos nem fog orulni) ) de harom eve lecsereltem a tds em egy A 4-esre es ebbol kifolyolag hanyagoltam a klubeletet.Na mar most az asszony az iden levizsgazott es megkapta a jogsit ugyhogy elorokolte az audit en meg vettem egy 520 d 2003-ast ,csakhogy egyetlen egy kulcsom van hozza es az sem a gyari valami olasz masolt kulcs ,abol kovetkeztetec mert az van ra feltuntetve hogy silica italy,na mar most az auto indul vele hogy hogyan nem tudom a foglalat frocsentett nem szedszedheto es semmifele res nincs rajta ahol a chip rejtozhetne a problemam pedig a kovetkezo a kulcs nem fordul el az ajto zarban es azt szeretnem kerdezni hatha vki segiteni tudna, hogy ha megeszem mondjuk a motor vezerlot a sluszkulcs a kontaktal egyutt meg a kozpontizar vezerlojet bontottan lehetseges e be epiteni az enyembe es mi a teendo vele meg a beepites utan ha egyaltalan lehetseges az ajto biztosan cseres volt szerintem azert nem fordul el benne a kulcs koszonom minden kedes klubtagnak elore is a valaszokat
2015.07.21. 05:27
Gallaca írta:robert0822 írta:Koszontok minden klubtarsat hosszu ido utan ugyan ,de visszatertem hianyoztam az oldalrol mert (ennek simi64 biztos nem fog orulni) ) de harom eve lecsereltem a tds em egy A 4-esre es ebbol kifolyolag hanyagoltam a klubeletet.Na mar most az asszony az iden levizsgazott es megkapta a jogsit ugyhogy elorokolte az audit en meg vettem egy 520 d 2003-ast ,csakhogy egyetlen egy kulcsom van hozza es az sem a gyari valami olasz masolt kulcs ,abol kovetkeztetec mert az van ra feltuntetve hogy silica italy,na mar most az auto indul vele hogy hogyan nem tudom a foglalat frocsentett nem szedszedheto es semmifele res nincs rajta ahol a chip rejtozhetne a problemam pedig a kovetkezo a kulcs nem fordul el az ajto zarban es azt szeretnem kerdezni hatha vki segiteni tudna, hogy ha megeszem mondjuk a motor vezerlot a sluszkulcs a kontaktal egyutt meg a kozpontizar vezerlojet bontottan lehetseges e be epiteni az enyembe es mi a teendo vele meg a beepites utan ha egyaltalan lehetseges az ajto biztosan cseres volt szerintem azert nem fordul el benne a kulcs koszonom minden kedes klubtagnak elore is a valaszokat
Ha veszel egy kulcsszettet motorvezérlővel, EWS-el, zárakkal, minden további nélkül beszerelhető. Egy kis számítógépes igazítás esetleg elkélhet, de alapból mennie kell.
2015.07.21. 15:20
robert0822 írta:Gallaca írta:robert0822 írta:Koszontok minden klubtarsat hosszu ido utan ugyan ,de visszatertem hianyoztam az oldalrol mert (ennek simi64 biztos nem fog orulni) ) de harom eve lecsereltem a tds em egy A 4-esre es ebbol kifolyolag hanyagoltam a klubeletet.Na mar most az asszony az iden levizsgazott es megkapta a jogsit ugyhogy elorokolte az audit en meg vettem egy 520 d 2003-ast ,csakhogy egyetlen egy kulcsom van hozza es az sem a gyari valami olasz masolt kulcs ,abol kovetkeztetec mert az van ra feltuntetve hogy silica italy,na mar most az auto indul vele hogy hogyan nem tudom a foglalat frocsentett nem szedszedheto es semmifele res nincs rajta ahol a chip rejtozhetne a problemam pedig a kovetkezo a kulcs nem fordul el az ajto zarban es azt szeretnem kerdezni hatha vki segiteni tudna, hogy ha megeszem mondjuk a motor vezerlot a sluszkulcs a kontaktal egyutt meg a kozpontizar vezerlojet bontottan lehetseges e be epiteni az enyembe es mi a teendo vele meg a beepites utan ha egyaltalan lehetseges az ajto biztosan cseres volt szerintem azert nem fordul el benne a kulcs koszonom minden kedes klubtagnak elore is a valaszokat
Ha veszel egy kulcsszettet motorvezérlővel, EWS-el, zárakkal, minden további nélkül beszerelhető. Egy kis számítógépes igazítás esetleg elkélhet, de alapból mennie kell.
koszonom a gyors valaszt ma melo utan el is indulok beszerezni remelem szerencsem lesz
2015.07.24. 20:24
Gallaca írta:robert0822 írta:Gallaca írta:robert0822 írta:Koszontok minden klubtarsat hosszu ido utan ugyan ,de visszatertem hianyoztam az oldalrol mert (ennek simi64 biztos nem fog orulni) ) de harom eve lecsereltem a tds em egy A 4-esre es ebbol kifolyolag hanyagoltam a klubeletet.Na mar most az asszony az iden levizsgazott es megkapta a jogsit ugyhogy elorokolte az audit en meg vettem egy 520 d 2003-ast ,csakhogy egyetlen egy kulcsom van hozza es az sem a gyari valami olasz masolt kulcs ,abol kovetkeztetec mert az van ra feltuntetve hogy silica italy,na mar most az auto indul vele hogy hogyan nem tudom a foglalat frocsentett nem szedszedheto es semmifele res nincs rajta ahol a chip rejtozhetne a problemam pedig a kovetkezo a kulcs nem fordul el az ajto zarban es azt szeretnem kerdezni hatha vki segiteni tudna, hogy ha megeszem mondjuk a motor vezerlot a sluszkulcs a kontaktal egyutt meg a kozpontizar vezerlojet bontottan lehetseges e be epiteni az enyembe es mi a teendo vele meg a beepites utan ha egyaltalan lehetseges az ajto biztosan cseres volt szerintem azert nem fordul el benne a kulcs koszonom minden kedes klubtagnak elore is a valaszokat
koszonom a gyors valaszt ma melo utan el is indulok beszerezni remelem szerencsem lesz
Az kell hozzá, mert 520d ritkán bomlik el.
2015.08.02. 12:57
2015.08.03. 18:44
2015.08.03. 20:56
Taxi969 írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha már más is járt úgy mint én, és tudja a megoldást.
Mindkét kulcsom tökéletesen működött, de az egyiket leejtettem, és ezután már nem nyitotta az ajtókat.
Most rászántam magam és szétszedtem, az aksi forrasztása engedte el, így nem tudta leadni a 3 V-ot.
Megforrasztottam, és a multiméter szerint megvan a 3 V, ezután rá akartam tanítani a kulcsot, de nem sikerült.
Nem a folyamattal van gondom (már vagy 30× csináltam az elmúlt 3 évben), gondoltam nem sikerült tökéletesen a forrasztás,
ezért a működő kulccsal is elvégeztem a hangolás folyamatát, de azzal sem csinálta a végén az ajtók "nyitás-zárás" lépését,
és ezután már a kulcs sem működött, gondolom "eldobta" az eddigi hangolást,
és nem tudom újra beprogramozni az előtte még tökéletesen működő kulcsot sem.
Mi lehet az oka?
Előre is köszi, üdv.
2015.08.03. 21:04
Imco írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha már más is járt úgy mint én, és tudja a megoldást.
Mindkét kulcsom tökéletesen működött, de az egyiket leejtettem, és ezután már nem nyitotta az ajtókat.
Most rászántam magam és szétszedtem, az aksi forrasztása engedte el, így nem tudta leadni a 3 V-ot.
Megforrasztottam, és a multiméter szerint megvan a 3 V, ezután rá akartam tanítani a kulcsot, de nem sikerült.
Nem a folyamattal van gondom (már vagy 30× csináltam az elmúlt 3 évben), gondoltam nem sikerült tökéletesen a forrasztás,
ezért a működő kulccsal is elvégeztem a hangolás folyamatát, de azzal sem csinálta a végén az ajtók "nyitás-zárás" lépését,
és ezután már a kulcs sem működött, gondolom "eldobta" az eddigi hangolást,
és nem tudom újra beprogramozni az előtte még tökéletesen működő kulcsot sem.
Mi lehet az oka?
Előre is köszi, üdv.
A vége nem érthető, de...
Én is egyszer leejtettem és akkor sikerül a tekercsen megszakítani a szálat.
Valahol van itt fotó róla.
A tekercs reparálása után helyre állt a rend.
Viszont azt nem értem, hogy a jó kulcs miért nem jó.
Egyik kulcs nem üti ki a másikat.
2015.08.03. 21:57
Taxi969 írta:Pont ez a problémám, hogy a jól működő kulcsot megpróbáltam újrahangolni, és nem sikerült, és azután, már az sem nyitotta az ajtókat.
Miért?
2015.08.03. 22:20
Imco írta:Taxi969 írta:Pont ez a problémám, hogy a jól működő kulcsot megpróbáltam újrahangolni, és nem sikerült, és azután, már az sem nyitotta az ajtókat.
Miért?
Próbáld ki egy másik autón a tiedet hangolni. Azt hiszem sikerülhet. Így kilőheted a kulcs hibát. -már ha sikerül!
DISbe jól láthatóak a kulcs dolgok, ha jól emlékszem. Vagy bármi komolyabb diaggal nézz rá esetleg.
2015.08.03. 22:22
morv írta:Imco írta:Taxi969 írta:Pont ez a problémám, hogy a jól működő kulcsot megpróbáltam újrahangolni, és nem sikerült, és azután, már az sem nyitotta az ajtókat.
Miért?
Próbáld ki egy másik autón a tiedet hangolni. Azt hiszem sikerülhet. Így kilőheted a kulcs hibát. -már ha sikerül!
DISbe jól láthatóak a kulcs dolgok, ha jól emlékszem. Vagy bármi komolyabb diaggal nézz rá esetleg.
Lehet hulyeseget irok, mivel a sajat korabban mukodo kulcsaid, de ezekben a kocsikban nincs limitalva az egyszerre feltanithato kulcsok szama?
2015.08.03. 22:30
Imco írta:morv írta:Imco írta:Taxi969 írta:Pont ez a problémám, hogy a jól működő kulcsot megpróbáltam újrahangolni, és nem sikerült, és azután, már az sem nyitotta az ajtókat.
Miért?
Lehet hulyeseget irok, mivel a sajat korabban mukodo kulcsaid, de ezekben a kocsikban nincs limitalva az egyszerre feltanithato kulcsok szama?
De! És a disben vagy melyikbenlehet módosítani, hogy az elveszett ne legyen aktív.
Nekem csak 1 aktív van engedélyezve.
2015.08.04. 13:02
Taxi969 írta:Imco írta:morv írta:Imco írta:Taxi969 írta:Pont ez a problémám, hogy a jól működő kulcsot megpróbáltam újrahangolni, és nem sikerült, és azután, már az sem nyitotta az ajtókat.
Miért?
De! És a disben vagy melyikbenlehet módosítani, hogy az elveszett ne legyen aktív.
Nekem csak 1 aktív van engedélyezve.
Értem, de nekem működött egyszerre mindkét kulcsom, amíg az egyiket le nem ejtettem.
Most is ugyanazokat a kulcsokat szerettem volna hangolni.