![]() |
2013.02.15. 21:52
barbrady írta:seepheerd írta:csiatt írta:Lehet külön kapni, de a BMW-nél 70eFt körüli tétel. De ugyanaz webasto márkajelzéssel is elérhető itt-ott:
webasto szivattyú
Köszi, akkor lehet hogy jobb egy működő bontott?
Üdv, Joe
Nem biztos, hogy jó választás a bontott. Ezek a szivattyúk egy idő után elfáradnak, azaz működik még, de nem nyom eleget. A bontottak általában 10 év körüliek, nagy szerencse kell, hogy jót találj.
2013.02.15. 22:02
bendegúz írta:barbrady írta:seepheerd írta:csiatt írta:Lehet külön kapni, de a BMW-nél 70eFt körüli tétel. De ugyanaz webasto márkajelzéssel is elérhető itt-ott:
webasto szivattyú
Köszi, akkor lehet hogy jobb egy működő bontott?
Üdv, Joe
Nem biztos, hogy jó választás a bontott. Ezek a szivattyúk egy idő után elfáradnak, azaz működik még, de nem nyom eleget. A bontottak általában 10 év körüliek, nagy szerencse kell, hogy jót találj.
Helló. Azt nem tudni mi a bajuk a szivattyúknak? Javítani esetleg?
2013.02.15. 22:08
2013.02.15. 22:17
2013.02.15. 22:28
bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
2013.02.15. 22:48
barbrady írta:bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
450 l/h
2013.02.15. 23:29
bendegúz írta:barbrady írta:bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
450 l/h
Áramfelvétel? Bocs a zargatásért,csak keresem az alternatívát. Már közeledek. 10l/perc 1,0-1,5A az sok lenne? tömlőcsat 10mm.
2013.02.15. 23:42
csiatt írta:bendegúz írta:barbrady írta:bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
450 l/h
Áramfelvétel? Bocs a zargatásért,csak keresem az alternatívát. Már közeledek. 10l/perc 1,0-1,5A az sok lenne? tömlőcsat 10mm.
23,5eFt-ért van vadi új eredeti. Miért akarsz tákolni? Akkor már a csövek elrendezése sem lesz jó, ha nem pont olyat teszel be.
2013.02.16. 00:57
bendegúz írta:csiatt írta:bendegúz írta:barbrady írta:bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
450 l/h
23,5eFt-ért van vadi új eredeti. Miért akarsz tákolni? Akkor már a csövek elrendezése sem lesz jó, ha nem pont olyat teszel be.
A 23.500-ért.Fizu kicsi, lakáshitel meg qrva nagy. nem tákolni, csak gondolkodom. 2 vízcső meg nem túl bonyolult.
2013.02.16. 07:22
bendegúz írta:barbrady írta:bendegúz írta:A szivattyúnak mennyit kell nyomnia? L/perc.
450 l/h
2013.02.16. 07:26
csiatt írta:bendegúz írta:csiatt írta:bendegúz írta:barbrady írta:450 l/h
A 23.500-ért.Fizu kicsi, lakáshitel meg qrva nagy. nem tákolni, csak gondolkodom. 2 vízcső meg nem túl bonyolult.
Értem, csak a csöveknél lehet gond, mert ezeknek speciális irányban állnak alul a csövei, amire pont passzolnak az autó csövei. Néztem csomó ilyen szivattyút a webastó cuccainál, és gyakorlatilag sok teljesen egyforma volt, csak a csővel kivezetésének a szöge volt más autótípustól függően.
2013.02.20. 12:41
2013.02.25. 23:02
ezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?2013.02.25. 23:20
imi36 írta:Ma este, kb 10 perccel ezelőtt összekötöttem INPA-val a kocsit. A cél a Webasto újraindítása lett volna. Mivel a gázolajomat a multkor kifogyasztottamezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?
A rohadt életbe, hogy ilyenkor van plusz 10 fok....
2013.02.25. 23:23
imi36 írta:Ma este, kb 10 perccel ezelőtt összekötöttem INPA-val a kocsit. A cél a Webasto újraindítása lett volna. Mivel a gázolajomat a multkor kifogyasztottamezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?
2013.02.25. 23:34
barbrady írta:imi36 írta:Ma este, kb 10 perccel ezelőtt összekötöttem INPA-val a kocsit. A cél a Webasto újraindítása lett volna. Mivel a gázolajomat a multkor kifogyasztottamezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?
Bizti ki-be reset-et próbáltad?
ST25i tapatalk
2013.02.26. 09:20
imi36 írta:barbrady írta:imi36 írta:Ma este, kb 10 perccel ezelőtt összekötöttem INPA-val a kocsit. A cél a Webasto újraindítása lett volna. Mivel a gázolajomat a multkor kifogyasztottamezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?
ST25i tapatalk
Nem, hozzá sem nyultam a hűtővízhez! Egyszer néztem bele 2-3 napja a tartályba, h milyen a hűtővizem szine. Ezt leszámítva semmi. Honnan tudom a szivattyút elindítani? Melyik menűből?
@barbrady: Melyik biztosítékot vegyem ki? Számot tudnál mondani? (Touring!)
2013.02.26. 10:43
barbrady írta:imi36 írta:barbrady írta:imi36 írta:Ma este, kb 10 perccel ezelőtt összekötöttem INPA-val a kocsit. A cél a Webasto újraindítása lett volna. Mivel a gázolajomat a multkor kifogyasztottamezért onnan indultam ki, hogy kieg fűtésem is levegős lett. Ezért elindítottam direktbe a kiegfűt.szivattyút, az szépen kattogott is 45mp.-n keresztül, a vége felé egyre halkabban. De a kézi indításra az istenért nem indult. Hozzáteszem a külső jeladómat sikerült 1.5'C-ra lejegelnem, de sajnos a motorom vízhőfoka órák után is 20 felett volt. Megnéztem, tárolt hiba nem volt benne(Webasto), biztos ami biztos lenulláztam a hibatárolót. Amikor ellenőrzöm a kályha működését INPA-ban, azt mondja, hogy Heather:disabled (fekete pötty) illetve Overheating nél is fekete pötty. 12,4 V az akku, töltőre tettem. Lehet, h meleg a motor, vagy miért nem akart elindulni, tipp valaki?
ST25i tapatalk
Nem, hozzá sem nyultam a hűtővízhez! Egyszer néztem bele 2-3 napja a tartályba, h milyen a hűtővizem szine. Ezt leszámítva semmi. Honnan tudom a szivattyút elindítani? Melyik menűből?
@barbrady: Melyik biztosítékot vegyem ki? Számot tudnál mondani? (Touring!)
Itt a munkahelyen nem, de hátul a csomagtartóban az akksi felett valamelyik. Este meg tudom mondani pontosan. Kiveszed 10 mp-re majd visszateszed. Ez reseteli a kályhát, van amikor szokott segíteni.
2013.02.26. 10:49
imi36 írta:Mi van ha nem tökölök a biztosítékkal, és nemes egyszerűséggel lekötöm az akku-t 2 percre?
2013.02.26. 10:53
barbrady írta:imi36 írta:Mi van ha nem tökölök a biztosítékkal, és nemes egyszerűséggel lekötöm az akku-t 2 percre?
Azzal is reseteled a kályhát, de mást is. Akkor már inkább a csomagtartóban lévő összes biztit vedd ki, ott nem sok van (legalábbis nálam).