Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.04.20. 18:32

Kedves VZOLI! Simán kitudud cserélni a kilincset,ha van egy kicsi kézügyességed.Én cseréltem már az enyémen!

2008.04.20. 20:23

orban10 írta:
VZoltan írta:Sziasztok!

Sajnálatos dolog történt velem ma: kezemben maradt a vezető oldali belső ajtónyitó "szerkezet", azaz a kilincs. :sírás:
Egyébként ajánlom figyelmébe néhány kollégának, akik szeretnek epés megjegyzéseket tenni, hogy a kilincs műanyból van. Na akkor mi a helyzet a gagyival?
No félre a tréfát, volt már valakinek hasonló problémája? A cseréhez le kell szedni az egész ajtó kárpitot, vagy van egyszerűbb megoldás is? Egyáltalán otthon érdemes nekifogni? A kérdéses alkatrészt lehet külön kapni?
Kérlek, aki tud segíteni ötlettel jelentkezzen. Köszi.
a muanyagal egy be van a kis kromos kalanytyu.én 3000 ,ert vetem

Hali!

Használtan v. újonnan? Ja és hol?

2008.04.20. 21:43

Köszönöm a gyors segítséget!!!!! Holnap viszem is a vasat diagnosztikára!!!!! :D

2008.04.21. 09:36

Brumi írta:
efer írta:hiba:
indítás után lehúzott ablaknál (vagy kint álló ismerősnek) néhány másodpercig kereplő hang hallatszik a motor felöl.

megoldás:
1. lépés: kétségbeesés. valami tönkrement a motorban. ez zsebbenyúlós lesz.
2. lépés: bmw-t ismerő ismerősök számbavétele megkeresés céljából.
3. lépés: mivel hétvége van, marad a selbsthilfe. TIS fellapozása.
4. lépés: pontosan ezt a hibajelenséget leírják (hideg motor indításánál kereplő hang a vezérlés irányából). oka: a hidrotőkék nem kapnak időben elég nagynyomású olajat, így a vezérműtengely ráüt, mivel marad egy kis hézag). azt állítják, hogy a motor működését és élettartamát nem befolyásolja a jelenség, a motor felépítéséből adódik. az egyetlen tennivaló az olajszint ellenőrzése. ez meg már nemrég megvolt.
5. lépés: huh, ezt megúsztam...

ui.: lehet ám, hogy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem hallottam arról, hogy a hidrotőkés motorok ilyenek...

Ez tipikus hiba. Kimegy az olajnyomás a tőkékből, hézag keletkezik, kopogás lesz. Megjön az olajnyomás, és a hang megszűnik.
Később már ugyan ezt alapjáraton járó motornál is hallani fogod, csak fordulaton szűnik meg (nagy olajnyomás)! A hiba a hidrotőkék kopása miatt van. Javítani cserével lehet, de az elég sokba kerül, mert csak kisakkozni lehet, melyik a hibás. Mindet szokták cserélni a márkaszervízekben.
Minnél jobban és minnél tovább kopog, annál jobban teszi tönkre a vezérmű tengelyt (elnyalja a bütyköket!).
De ha beindítás után nemsokkal megszűnik a kopogás, akkor ettől még messze jársz!
Ha nemrég volt olajcsere és előtte nem hallottad, akkor lehet a most belekerült olaj nagyon vékony, azért engedi ki a tőke.

hát a TIS-ben pont azt írták, hogy ha a hidegindítás után kerepel, akkor pont az a baj, hogy hidegen sűrű az olaj, és nem tud felépülni a nyomás. a franc se érti.
egyébként most azt tapasztalom, hogy ha naponta beindítom (reggelente), akkor nem kerreg. (egyébként nem tudom mióta van ez a hang, mert bentről nem hallani - csak nemrég az egyik ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, aki indításkor kint állt)

Hátsó lámpa

2008.04.21. 10:13

Üdv.

Eldöntöttem, nem lesz ledes hátsó lámpám, nem akarom szétbarmolni a kasznit.

Ebből adódik, hogy eladó sorba került a lámpa. Nem gyári hella, utángyártott! Ára: 28.000.-
Ha valakit érdekel itt hívhat: +36 30 332 7488

Üdv. Cs.

Re: Hátsó lámpa

2008.04.21. 10:44

Csumpy írta:Üdv.

Eldöntöttem, nem lesz ledes hátsó lámpám, nem akarom szétbarmolni a kasznit.

Ebből adódik, hogy eladó sorba került a lámpa. Nem gyári hella, utángyártott! Ára: 28.000.-
Ha valakit érdekel itt hívhat: +36 30 332 7488

Üdv. Cs.

Szia!

Nem tudom nálad mi lehetatt a gond, de nekem semmi t nem kellett elbarmolni a kasznin. Sőt, ha a tiéd utángyártott, akkor annak elvileg passzolnia kéne egyből, feltéve, ha a korábbi évjárathoz készítették. Nálam csak annyi volt a kaszni "javítása", hogy a leírás szerinti két nyílást meg kellett szélesíteni. Ennyi. Utána márcsak a gyári lámpának a két peremét kellet picit reszelni. Ennyi. Egy óra alatt beraktam! :wink:

2008.04.21. 11:20

Maxi írta:Kedves VZOLI! Simán kitudud cserélni a kilincset,ha van egy kicsi kézügyességed.Én cseréltem már az enyémen!

Orban10 egy jóval korábbi bejegyzésemet idézte, azóta már sajnos a második kilincset is kicseréltem. (Orban10 nem mondta meg, hol kapható 3000-ért a cucc!!!!)
Kedves Maxi! Köszönöm azért a segítségedet.

2008.04.21. 19:58

Én csak biztattalak a javításra VZoli! Az érdem a tied ,mivel megcsináltad :franko:

2008.04.21. 20:28

milyen hömérsékleten üzemelnek az autoink?
106fok belefér ?
régen szo volt erről csak nem találom a témát.
nekem régen is felment 106ig de most a kiegyenlitö tartályom szétment és
nem szeretném ha az uj is kilyukadna. lehet, hogy ez a hiba, vagy csak elöregedett a tartály?
járt már igy valaki?

2008.04.21. 20:38

Kaya írta:milyen hömérsékleten üzemelnek az autoink?
106fok belefér ?
nem szeretném ha az uj is kilyukadna. lehet, hogy ez a hiba, vagy csak elöregedett a tartály?
járt már igy valaki?

igen az még jó! nekem 100 -102-en áll. Asszem Pappkarinak ment el a tartálya.... cserélt, de azóta nem panaszkodott! (legalábbis remélem ő volt)

2008.04.22. 17:12

efer írta:
Brumi írta:
indítás után lehúzott ablaknál (vagy kint álló ismerősnek) néhány másodpercig kereplő hang hallatszik a motor felöl.

megoldás:
4. lépés: pontosan ezt a hibajelenséget leírják (hideg motor indításánál kereplő hang a vezérlés irányából). oka: a hidrotőkék nem kapnak időben elég nagynyomású olajat, így a vezérműtengely ráüt, mivel marad egy kis hézag). azt állítják, hogy a motor működését és élettartamát nem befolyásolja a jelenség, a motor felépítéséből adódik. az egyetlen tennivaló az olajszint ellenőrzése. ez meg már nemrég megvolt.

ui.: lehet ám, hogy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem hallottam arról, hogy a hidrotőkés motorok ilyenek...

Ez tipikus hiba. Kimegy az olajnyomás a tőkékből, hézag keletkezik, kopogás lesz. Megjön az olajnyomás, és a hang megszűnik.
Később már ugyan ezt alapjáraton járó motornál is hallani fogod, csak fordulaton szűnik meg (nagy olajnyomás)! A hiba a hidrotőkék kopása miatt van. Javítani cserével lehet, de az elég sokba kerül, mert csak kisakkozni lehet, melyik a hibás. Mindet szokták cserélni a márkaszervízekben.
Minnél jobban és minnél tovább kopog, annál jobban teszi tönkre a vezérmű tengelyt (elnyalja a bütyköket!).
De ha beindítás után nemsokkal megszűnik a kopogás, akkor ettől még messze jársz!
Ha nemrég volt olajcsere és előtte nem hallottad, akkor lehet a most belekerült olaj nagyon vékony, azért engedi ki a tőke.

hát a TIS-ben pont azt írták, hogy ha a hidegindítás után kerepel, akkor pont az a baj, hogy hidegen sűrű az olaj, és nem tud felépülni a nyomás. a franc se érti.
egyébként most azt tapasztalom, hogy ha naponta beindítom (reggelente), akkor nem kerreg. (egyébként nem tudom mióta van ez a hang, mert bentről nem hallani - csak nemrég az egyik ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, aki indításkor kint állt)

Egy pici infó nekem kimaradt, mégpedig, hogy nem minden nap jár a szekér! :)
Ebben az esetben viszont nem tudom, hogy ez rendellenesnek számít e, vagy sem. Hallottam már ilyenről, de ott nem pár napokat álltak a motorok, hanem jóval többet!
Pl. motor generál után azért is szokták önindítóval járatni a motort első indítás előtt, hogy az olajnyomás megjelenjen. Ilyenkor hallani, hogy egyszercsak elhalkul a kerepelés. Ha nem így lenne az első röffentés, még a vezérmű tengely is el tudna törni bizonyos tipusoknál!
Neked ha sokáig kerepel indítás után, az biztos nem jó!
Az olaj vastagságával kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha hígabbat teszel bele, lehet még könnyebben kiereszti a hidrotőke magából az olajat, és nem kell napokat várni, hogy kopogjon!
Ha minden nap jár a vas és nem csinálja, akkor szerintem maradjunk annyiban, hogy jó a géped! :)

2008.04.22. 19:55

Labi írta:
106fok belefér ?
járt már igy valaki?

igen az még jó! nekem 100 -102-en áll. Asszem Pappkarinak ment el a tartálya.... cserélt, de azóta nem panaszkodott! (legalábbis remélem ő volt)

ma egész nap városoztam és nem melegedett tul. a gumicsövek sem dagadnak vészesen. igaz keményebb mint hidegen de
nyomkodhato.
köszi az infot.

2008.04.22. 20:41

Kaya írta:
Labi írta:
106fok belefér ?
járt már igy valaki?

ma egész nap városoztam és nem melegedett tul. a gumicsövek sem dagadnak vészesen. igaz keményebb mint hidegen de
nyomkodhato.
köszi az infot.

Hi!

Akkor jó volt az alkatrész amit adtam! Sirály!

2008.04.23. 09:52

Brumi írta:
efer írta:
Brumi írta:

megoldás:

Egy pici infó nekem kimaradt, mégpedig, hogy nem minden nap jár a szekér! :)
Ebben az esetben viszont nem tudom, hogy ez rendellenesnek számít e, vagy sem. Hallottam már ilyenről, de ott nem pár napokat álltak a motorok, hanem jóval többet!
Pl. motor generál után azért is szokták önindítóval járatni a motort első indítás előtt, hogy az olajnyomás megjelenjen. Ilyenkor hallani, hogy egyszercsak elhalkul a kerepelés. Ha nem így lenne az első röffentés, még a vezérmű tengely is el tudna törni bizonyos tipusoknál!
Neked ha sokáig kerepel indítás után, az biztos nem jó!
Az olaj vastagságával kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha hígabbat teszel bele, lehet még könnyebben kiereszti a hidrotőke magából az olajat, és nem kell napokat várni, hogy kopogjon!
Ha minden nap jár a vas és nem csinálja, akkor szerintem maradjunk annyiban, hogy jó a géped! :)

Üdv. Mindenkinek
Az én gépen is produkálja azt a kereplést indítás után hidegen-melegen naponta többzsör indítva is .Akkor mi a megoldás? Hidrotőke kopogáscsökkentő adalék?Cimboráknak opeleknél bejött. Véleményeket várok

2008.04.23. 10:06

great35 írta:hiba:

Üdv. Mindenkinek
Az én gépen is produkálja azt a kereplést indítás után hidegen-melegen naponta többzsör indítva is .Akkor mi a megoldás? Hidrotőke kopogáscsökkentő adalék?Cimboráknak opeleknél bejött. Véleményeket várok

Erről az adalékról még nem hallottam (bár nem is figyelem őket), így véleményt nem tudok róla mondani.
Csak annyit, mint minden adalékról! Ami elkopott, azt nem lehet adalékkal "vissza növeszteni"!
Meg lehet próbálni kiszedni és kipucolni (mert ugye az olajsár ott is meg tud jelenni és eldugítani a furatokat), akkor talán előbb tölti fel az olaj és szűnik meg a kopogás indításkor.
De legtöbbször csere a megoldás. A márkaszervízben komplett cserélik az összeset, nem keresgélik, hogy melyik kopog.
A másik lehetőség, hogy gyenge az olajpumpa és csak fordulaton tud annyi olajat nyomni, hogy megszűnjön a hang! :(
Elsőre mindenképp a hidrotőkéket kell megmolyolni! Az eredményről pedig tessék beszámolni! :)

2008.04.23. 10:26

Brumi írta:
great35 írta:hiba:

Üdv. Mindenkinek

Erről az adalékról még nem hallottam (bár nem is figyelem őket), így véleményt nem tudok róla mondani.
Csak annyit, mint minden adalékról! Ami elkopott, azt nem lehet adalékkal "vissza növeszteni"!
Meg lehet próbálni kiszedni és kipucolni (mert ugye az olajsár ott is meg tud jelenni és eldugítani a furatokat), akkor talán előbb tölti fel az olaj és szűnik meg a kopogás indításkor.
De legtöbbször csere a megoldás. A márkaszervízben komplett cserélik az összeset, nem keresgélik, hogy melyik kopog.
A másik lehetőség, hogy gyenge az olajpumpa és csak fordulaton tud annyi olajat nyomni, hogy megszűnjön a hang! :(
Elsőre mindenképp a hidrotőkéket kell megmolyolni! Az eredményről pedig tessék beszámolni! :)

érdekes, pont ugyanez van a TIS-ben is: meg kell keresni, hogy melyik hidrotőke szar (le is van írva, hogyan). ha mind jó, akkor meg az oljpumpa környékén is szét kell nézni: ott valami tömítés, vagy ilyesmi, a típushiba. a 20d-nél egyszerűbb az ellenőrzés, nem 24 tőkét kell megnézegetni...
amúgy nem vészesen drága (kb 5k/darab), csak sok van belőle...

2008.04.23. 11:50

érdekes, pont ugyanez van a TIS-ben is: meg kell keresni, hogy melyik hidrotőke szar (le is van írva, hogyan). ha mind jó, akkor meg az oljpumpa környékén is szét kell nézni: ott valami tömítés, vagy ilyesmi, a típushiba. a 20d-nél egyszerűbb az ellenőrzés, nem 24 tőkét kell megnézegetni...
amúgy nem vészesen drága (kb 5k/darab), csak sok van belőle...

Bár tanultam, elég gyenge vagyok németből :oops:
Ez tényleg nem rossz ár! A baj csak az, hogy lehet kétszer kell szétszedni. Egyszer mikor megkeresed melyik(ek) rossz(ak), meg mikor megjön a rendelt darab. :( (Mert szerintem nincs raktáron a szervízekben)
Mit ír a TIS, miként állapítsam meg? :help:

2008.04.23. 12:46

bakker! minek írtok ilyenket! :evil: ..összecsinálom magam! :? ...milyen hangot hallotok pontosan? Az én motorom mindíg zajosabb ha hidegen indítom és az meg is szűnik teljesen, mikor a mutató elhagyja a kék mezőt, de ezzel nem mondok ujat! ...gondolom :oops:
azért kíváncsi vok :!:
kerepelő hangot nem igazán hallok, de azért zakatol, ha hidegen indítom, netán két nap leállás után...ami gondolom normális. :roll:

2008.04.23. 14:03

Labi írta:bakker! minek írtok ilyenket! :evil: ..összecsinálom magam! :? ...milyen hangot hallotok pontosan? Az én motorom mindíg zajosabb ha hidegen indítom és az meg is szűnik teljesen, mikor a mutató elhagyja a kék mezőt, de ezzel nem mondok ujat! ...gondolom :oops:
kerepelő hangot nem igazán hallok, de azért zakatol, ha hidegen indítom, netán két nap leállás után...ami gondolom normális. :roll:

Mi másról beszélünk. Nekünk nem hőmérséklet, hanem olajnyomás függvénye.
V8-nak eleve más a hangja, de mivel még egyenletesebb a járása, mint sor6-nak, nem kéne hallani (pláne jelentős) különbséget hideg és meleg motor között! !!!Szerintem!!!
Azt tudom, hogy az M-es motor hidegen nem jár szépen, de kisimul ha bemelegszik. A Tiedről nem tudok nyilatkozni, mert nekem 2 hengerrel kevesebb van :(

2008.04.23. 16:30

Labi írta:bakker! minek írtok ilyenket! :evil: ..összecsinálom magam! :? ...milyen hangot hallotok pontosan? Az én motorom mindíg zajosabb ha hidegen indítom és az meg is szűnik teljesen, mikor a mutató elhagyja a kék mezőt, de ezzel nem mondok ujat! ...gondolom :oops:

próbáld meg elképzelni, milyen hangot adhat ki az, amikor nagyon közelről rácsap a vezérműtengely egy fémfelületre. és ezt nagyon gyors egymásutánban. tényleg olyan, mint egy kereplő - abszolút meg lehet különböztetni a motorból jövő mindenféle hangtól. de nekem csak több nap állás után, és kb 1-2 másodpercig csinálja, rögtön indításkor. utána semmi.
Hozzászólás küldése

VigLink badge