Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 vásárlás

2016.10.09. 22:29

gringo0223 írta:Nekem egy olyan autóm van ami pályán eszik 7 litert, városban 9-10 , ha pl 2 literrel többet fal a bömös az még okés, ész nélkül azért nem akarok autót cserélni és van egy fogyasztás limit is számomra :) nincs ezzel semmi gond szerintem, de még a kérdésemre nem kaptam választ :)

E39 esetében 2+ liter manuálissal szemben. Autópályára, városba kényelmes az automata, ráadásul hosszabb az áttétel, de ezek az automata váltók, szerintem nem benzines karakter mellé valók. Lassúak, nyúlósak, én maradnék a jól bevált manuálisnál. Egyébként tényleg a fogyasztás lesz a legkevesebb gondod. :roll:

2016.10.09. 23:26

NagyMatyas írta:.........

de ezek az automata váltók, szerintem nem benzines karakter mellé valók. Lassúak, nyúlósak, .....................:

Ez nem igaz.
Nagyon szépen vált fel, és gázzal nagyon gyorsan lehet visszaváltatni is. Én direkt szoktam azzal kicsit játszani, hogy városban kanyarból - körforgalomból kifelé kigyorsításnál egy kicsivel több gázzal visszaváltatom.

2016.10.09. 23:59

NagyMatyas írta:
gringo0223 írta:Nekem egy olyan autóm van ami pályán eszik 7 litert, városban 9-10 , ha pl 2 literrel többet fal a bömös az még okés, ész nélkül azért nem akarok autót cserélni és van egy fogyasztás limit is számomra :) nincs ezzel semmi gond szerintem, de még a kérdésemre nem kaptam választ :)

E39 esetében 2+ liter manuálissal szemben. Autópályára, városba kényelmes az automata, ráadásul hosszabb az áttétel, de ezek az automata váltók, szerintem nem benzines karakter mellé valók. Lassúak, nyúlósak, én maradnék a jól bevált manuálisnál. Egyébként tényleg a fogyasztás lesz a legkevesebb gondod. :roll:

Hááát valami újabb típust kell venni! Fordult a kocka, manapság sokkal kevesebbet esznek az automaták mint a manuálok. bmwdance

2016.10.10. 10:01

Afterdark írta:
gringo0223 írta:Nekem nagyon tetszik az automata,de félek a túlzott többlet fogyasztástól, 530 d -t vezettem automatában ,de az más. Akinek van tapasztalata és nem nehéz a lába az megírhatná pl. egy 2,5 literes mennyivel eszik többet a kézi váltóstól. Van aki csak 1 litert mond, van aki 2 + azért nem mindegy, elég a kocsit szervizelni nemhogy még egy rakás pénzt a kúton hagyni.
2,5 es motortól nagyobban nem gondolkodom.
Kicsit lelombozódtam ,hogy a 2,2 es 170 lovas elég gyengécske... pedig abból van patent eladó.A helyzet az , hogy elég kevés a 2,5 es e39 , nemcsak a jó kevés ,de még eladó sem nagyon van, főleg olyan ami tetszene. Kintről behozni macera , nem akarok belebonyolódni.

Egy idő után kevés lesz a 170 és a 190 ló is. Mindig úgy indul " hogy én nem szoktam versenyautósat játszani", aztán megszokja a jobb láb a ménes nagyságát. Én 80 lóerőről váltottam 240-re, most érzésre úgy 60-80 lóerő hiányzik az ingerküszöbömhöz.

Ha jó állapotút keresel és ezt konzerválni is szeretnéd, úgysem a 9 vagy a 13 literes átlagfogyasztáson fog főni a fejed... :twisted:

én tizen éve megyek 170 lovassal.persze örök vita hogy kinek mi elég.mostanában nézegetem a nissan gtr-es videókat,az már megfelelne az ingerküszöbömnek. :D persze felpöckölve 800-1000 lóra.

2016.10.10. 15:35

kovessyroli írta:
NagyMatyas írta:.........

de ezek az automata váltók, szerintem nem benzines karakter mellé valók. Lassúak, nyúlósak, .....................:

Ez nem igaz.
Nagyon szépen vált fel, és gázzal nagyon gyorsan lehet visszaváltatni is. Én direkt szoktam azzal kicsit játszani, hogy városban kanyarból - körforgalomból kifelé kigyorsításnál egy kicsivel több gázzal visszaváltatom.

Az a nagyon gyorsan relatív. Én annyi idő alatt kétszer visszarakom kézzel :wink: Az E60 váltója sokkal gyorsabb, mint a tiedben, vagy egy E39-ben lévő, de még ez is a gondolkodós kategória. Diesel mellé nincs is bajom vele, mert legalább árnyalja a turbó lyuk fogalmat, de a benzines autó alacsony fordulathoz tartozó forgatónyomatékát elnyeli a váltó működése és emiatt +2-3 litert lazán becsókol városban.

2016.10.10. 17:18

Afterdark írta:[most érzésre úgy 60-80 lóerő hiányzik az ingerküszöbömhöz.

Latok magam elott egy kompresszor beepitessel kapcsolatos blog posztot [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

2016.10.10. 17:21

[quote="gringo0223"]Akinek van tapasztalata és nem nehéz a lába az megírhatná pl. egy 2,5 literes mennyivel eszik többet a kézi váltóstól./quote]

Fuelly.com vagy sprintmonitor.de tele van a szukseges imformaciokkal ;)

2016.10.10. 17:54

morv írta:

Latok magam elott egy kompresszor beepitessel kapcsolatos blog posztot [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Rosszul látod, mert azzal járna egy manuálosítós blogposzt is..... :twisted: :) és azt aztán nem .... :D

2016.10.10. 17:58

Afterdark írta:
morv írta:

Rosszul látod, mert azzal járna egy manuálosítós blogposzt is..... :twisted: :) és azt aztán nem .... :D

Nem ertem a visszafogottsagot, minden szukseges alkatresz szeles korben elerheto [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] csak ido es penz kerdese az egesz. Sajnos ebbol a kettobol van a legkevesebb.

2016.10.15. 11:18

Hoppá! Egy vizitet megérhet annak, aki ilyesmit keres.

2016.10.15. 20:11

atesz155 írta:Hoppá! Egy vizitet megérhet annak, aki ilyesmit keres.

Vonószemmel fotózni szeretett, jó állapotúnak hirdetett autót...
Epic fail.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Gallaca, jimbi525d
Értékelés: 9.52%

2016.10.15. 20:20

PeterE39 írta:

Epic fail.

ugyan... biztos csak megnézték, hogy nincs-e berohadva a menet :facepalm: :lol:

2016.10.15. 23:43

atesz155 írta:
PeterE39 írta:

Epic fail.

ja....meg a bikázó pontot is a motoron :facepalm:
húzták-bikázták......fasza lehet a bivaly erős autó :doglotlo:

2016.10.16. 02:05

Schnitzer írta:
atesz155 írta:
PeterE39 írta:

Epic fail.

ja....meg a bikázó pontot is a motoron :facepalm:
húzták-bikázták......fasza lehet a bivaly erős autó :doglotlo:

Az tuti! TopJoy-os üvegek a tetőn, szép az a vödörnyom az ülésen, hátsó ablaktörlő is biztosan azért hiányzik, hogy ne karcolja az üveget. :shock: Megvigyázott...

2016.10.24. 13:51

Szia,

Mi egy facelift utáni 520-ast (2.2 mocival, 170 pacival) használunk, manuális váltóval, igaz nincs mindennap hajtva. Állapot alapján néztük az autókat, ez mellett döntöttünk, nem a fogyasztás volt a tényező, hanem a vásárlást követő költségek összessége, mit kell beletolni a mindennapokban.
Amikor átvettük az előző tulajtól, neki 9.9-es vegyes átlagfogyija volt a boardban, mi most 8.8-nál állunk (átvételkor nullázva, azóta nem volt - 2 éve), innen nyár óta nem mozdult. Városban elkéri a 11-12 litert szerintem, országúton 90-120 közt 6-8 liter közt billeg a mutató szerint, pályán 140-160 között 7-10 lötyi, terhelésfüggő. Előzéshez szerintem szépen reagál, nyilván a megfelelő fokozatban kell használni, persze nem 540i, de 80-ról 120-ra nem kell két tégla a pedálra. Tankolásoknál visszaszámolva a vegyes átlagfogyi 8.1 - 9.6 közt van, a használat arányát tekintve 60/40 az út/város, ez billeg ide-oda +-10%...
A hangja mind városban, mind pályán számunkra meglepően csendes, ehhez mindenképp elengedhetetlen, hogy rendben legyen az autó. Ahogy korábban írták, futómű, gumik állapota nem mindegy, és a szélzaj az ablakoknál is hajlamos befütyülni, de a motor környékén is rendnek kell lenni (gyertyák, stb). Ettől függetlenül belül szépen duruzsol a motor, közben szól a rádió, és normális hangon lehet beszélgetni a hátul ülőkkel is.
A mi esetünkben gyári kipuff van rajta, tuningmentes, nincs hörgés-börgés, és chip sem benne.
Ami még számít, ha a fogyasztásra akarsz rámenni, V-Power100-ast tegyél bele, igaz 30-40 Ft-al drágább, de 1 litert is spórolhatsz a használatával, és gyorsításkor jobban érezhető, hogy megy :wink: , de a tempomat is többet kér egy kicsit, mintha Te játszol a lábaddal.

Viszont nem is olyan régen volt 420 felett is a benzin és most is emelkedőben van, így hiába jársz 7-8 literrel, vannak dolgok, amit nem tudsz befolyásolni. Ha a tankolásra ugyanannyit szánsz, akkor az lesz a vége, hogy kevesebbet fogsz menni egy teli tankkal, csak azért, ne hagyj egy valag pénzt a kúton.

Mindenképp megszokás kérdése, de ez a BMW nem arra született, hogy a menetközbeni üzemanyagfogyasztáson spórolj. Ha szeretnéd érezni, miért jó vezetni, akkor ezt elengeded idővel. Sokkal több fog belemenni az életbentartással, a szükséges és megfelelő állapot fenntartásával, amely szinte "kötelező"...

Mindent összevetve, ha ezt is hozzászámolod, miben van az autó fenntartása, látni fogod, mennyivel kevesebbet nyom a latba a fogyasztás egy idő után. Persze, a javításokat el lehet odázni, és mondani, hogy mióta nem kellett rákölteni. Ha szereted az autót megcsináltatod és úgy olyan lesz, amilyet kerestél...

Papi

2016.10.25. 12:31

bendegúz írta:
gringo0223 írta:Nekem nagyon tetszik az automata,de félek a túlzott többlet fogyasztástól, 530 d -t vezettem automatában ,de az más. Akinek van tapasztalata és nem nehéz a lába az megírhatná pl. egy 2,5 literes mennyivel eszik többet a kézi váltóstól. Van aki csak 1 litert mond, van aki 2 + azért nem mindegy, elég a kocsit szervizelni nemhogy még egy rakás pénzt a kúton hagyni.
Kicsit lelombozódtam ,hogy a 2,2 es 170 lovas elég gyengécske... pedig abból van patent eladó.A helyzet az , hogy elég kevés a 2,5 es e39 , nemcsak a jó kevés ,de még eladó sem nagyon van, főleg olyan ami tetszene. Kintről behozni macera , nem akarok belebonyolódni.

Nem akarlak megbántani, de ha neked ennyire fontos a fogyasztás, akkor nem jó fele keresgélsz! :szerintem

Mennyit szánnál egy jó és szép 525re? Egyik ismerősnek van egy szép itt Németországban. Automata. El viszem ha kell, miért macera a külföldi kocsi. Nem kell a fogyasztással törődni szerintem sem,nekem 2.8 van 15liter itt a városban, pályán, országúton 8-9 de ez itt hegyes dombos vidék. Ha keveset akarsz tankolni akkor Lupo 1.3 tdi. :) Üdv.

2016.10.26. 17:29

csikes77 írta:
bendegúz írta:

Nem akarlak megbántani, de ha neked ennyire fontos a fogyasztás, akkor nem jó fele keresgélsz! :szerintem

Mennyit szánnál egy jó és szép 525re? Egyik ismerősnek van egy szép itt Németországban. Automata. El viszem ha kell, miért macera a külföldi kocsi. Nem kell a fogyasztással törődni szerintem sem,nekem 2.8 van 15liter itt a városban, pályán, országúton 8-9 de ez itt hegyes dombos vidék. Ha keveset akarsz tankolni akkor Lupo 1.3 tdi. :) Üdv.

Nekem is 2,5-es motor van az autókában és automata. Város/rövid távok 11-12, kint, főleg pályán pedig 7-9 között, attól függően, hogy mennyit kell fékezni. Most hétvégén 2000 km-t mentem nagyrészt autópályán. 7,8 lett a vége. Ahol lehetett menni, ott mentem, de volt összesen kb 2-3 órányi dugózás is ebben. Ennél az 1.6os astrám is többet evett. Automatát szerintem hosszú távokra érdemes venni. (160-nál kb 3000et pörög a motor)
Fájó szívvel viszont, de meg kell válnom tőle.

2016.10.26. 20:01

triek1 írta:
csikes77 írta:
bendegúz írta:

Nekem is 2,5-es motor van az autókában és automata. Város/rövid távok 11-12, kint, főleg pályán pedig 7-9 között, attól függően, hogy mennyit kell fékezni. Most hétvégén 2000 km-t mentem nagyrészt autópályán. 7,8 lett a vége. Ahol lehetett menni, ott mentem, de volt összesen kb 2-3 órányi dugózás is ebben. Ennél az 1.6os astrám is többet evett. Automatát szerintem hosszú távokra érdemes venni. (160-nál kb 3000et pörög a motor)

Szia!

Az én gépem 530 i Touring automata, 2002/04 évjáratú. Rendszeresen járok Bp. - Békéscsaba úton. Bp. város 15 km - M5 autópálya 80 km - 44 főút (nagyon sz@r minőségű) 125 km. A fogyasztás oda-vissza 440 km-re 7,2 - 7,5 l/100 éppen mértem most a hétvégén (külön az autópályán ahol 100 - 110 km/h sebességnél tempomattal: 6,8 l/100 km volt, 130-nál 7,8 liter). Persze Budapesten dugó, döcögés - télen 3-4 km távokon: 12 - 15 liter is kijön. De ez normális!

Városban gyakran használom a manuális fokozatokat, ezzel 10 - 11 litert is tud a sorhatos 3,0 literes gép!

Üdv.: Pekka

2016.10.26. 23:12

Pekka írta:
triek1 írta:
csikes77 írta:
bendegúz írta:

Szia!

Az én gépem 530 i Touring automata, 2002/04 évjáratú. Rendszeresen járok Bp. - Békéscsaba úton. Bp. város 15 km - M5 autópálya 80 km - 44 főút (nagyon sz@r minőségű) 125 km. A fogyasztás oda-vissza 440 km-re 7,2 - 7,5 l/100 éppen mértem most a hétvégén (külön az autópályán ahol 100 - 110 km/h sebességnél tempomattal: 6,8 l/100 km volt, 130-nál 7,8 liter). Persze Budapesten dugó, döcögés - télen 3-4 km távokon: 12 - 15 liter is kijön. De ez normális!

Városban gyakran használom a manuális fokozatokat, ezzel 10 - 11 litert is tud a sorhatos 3,0 literes gép!

Üdv.: Pekka

:offtopic

2016.10.29. 11:21

Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, s a kinézett e39-esem 520i, facelift előtti. Kívül-belül szép, nincs annyira lelakva, ám 380 ezer a km benne (legalább nincs visszatekerve). Külföldi, s a szerviz látogatottság sem tiszta.
A kérdésem, hogy kell e félnem a sok km-től? Persze az alaposabb átvizsgálás még hátra van -és van is erre lehetőségem- de számítana a tapasztalatotok, véleményetek!
Hozzászólás küldése

VigLink badge