Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2014.10.07. 20:38

Gallaca írta:Üdv!
El tud görbülni valamitől az első kerékagy? Mekkora ütéstől? Konkrétan ha felemelem a kocsit, megforgatom a kereket, egy ponton súrlódik a féktárcsa. Rátettem egy másik tárcsát, ami tökéletesen futott egy másik kocsin, ugyanaz, ez is "kalimpál". Sajátom felteszem a másikra, ott tökéletes. Felfekvő felület tiszta, egyébként nem rázott kicsit sem a kisfékkel. WTF?

Van az az előélet amitől el tud. Saját tapasztalat ... Az autó újjáépítése után szívtam a fékkel, az egyik első mindig késett ( a tárcsa elpofozta a betéteket ) , mindent elkövettünk míg végül rájöttünk hogy a kerékagy felfekvő felülete görbült...

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2014.10.07. 20:56

El kellett volna vinni olyanhoz, aki ért is hozzá!

2014.10.07. 21:11

hamoriarpi írta:El kellett volna vinni olyanhoz, aki ért is hozzá!

Elvittem. Aztán ő sem tudta... :D

2014.10.07. 21:39

sziasztok
Van egy 528 am, aminek a szervó szivattyúja hidegen tekergetem semmi hangja, melegen viszont kormánytekerésnél egy kicsit búg végállás felé jobban. A szivattyú most lett felújítva elméletileg. Szerintetek lehet valami más gond is. köszi

2014.10.07. 23:41

jlaci74 írta:
Gallaca írta:Üdv!
El tud görbülni valamitől az első kerékagy? Mekkora ütéstől? Konkrétan ha felemelem a kocsit, megforgatom a kereket, egy ponton súrlódik a féktárcsa. Rátettem egy másik tárcsát, ami tökéletesen futott egy másik kocsin, ugyanaz, ez is "kalimpál". Sajátom felteszem a másikra, ott tökéletes. Felfekvő felület tiszta, egyébként nem rázott kicsit sem a kisfékkel. WTF?

Van az az előélet amitől el tud. Saját tapasztalat ... Az autó újjáépítése után szívtam a fékkel, az egyik első mindig késett ( a tárcsa elpofozta a betéteket ) , mindent elkövettünk míg végül rájöttünk hogy a kerékagy felfekvő felülete görbült...

Kép

Ja ettől félek én is, az egyik első sárvédőm a rétegvastagság mérő szerint fényezett, csak elfelejtettem melyik. Cserélem a komplett agyat! Köszi!

2014.10.08. 17:45

Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a benzines (sorhat) és a tds rugói közt van e valami eltérés?
Szeretnék alárakni egy ültetőrugó szettet és most találtam egyet, de az tds-ből való!
Köszönöm előre is a segítséget

2014.10.08. 19:10

coole84 írta:Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a benzines (sorhat) és a tds rugói közt van e valami eltérés?
Szeretnék alárakni egy ültetőrugó szettet és most találtam egyet, de az tds-ből való!
Köszönöm előre is a segítséget

Gyári rugók biztos hogy nem egyformák, de az utángyártott ültetőrugók meg szoktak egyezni ( sorhat benzin és. tds )
( kivétel az 525d-530d, ill. V8 )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: coole84

2014.10.13. 22:19

jlaci74 írta:
junior71 írta:Sziasztok
segítsetek 525d hátsó futómű H alakú alsó lengőkar szilent kellene amelyikbe az excenteres csavar van
vagy komplett bontott bal oldali lengőkar kompletten nincs valakinek felesleg véletlen???

Abba nem kapható külön szilent, csak karral együtt drágáért...
( egyébként már dolgozok a probléma megoldásán ... )

Probléma megoldva.
Poliuretán szilent a fent említett hátsó lengőkarba ill. az első futóműbe is, kétféle keménységgel ,
( tehát van egy lágyabb verzió is azoknak akik unják a kormány szitálást de nem szívesen áldoznak a komfortból ... )

A kép illusztráció.
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Haminda, Jerry
Értékelés: 9.52%

2014.10.25. 17:03

Sziasztok!

Lenne egy kis futómű upgrade, aminek egyik mozzanata a stabilizátor rudak csereje lenne. Tudja valaki, hogy a V8 első stabrudja felszerelhető-e a sor6 alá? A hátsó az egyforma, ott nincs különbség a rögzítési pontoknal.

Köszönöm

Üdv,

Á

2014.10.25. 19:36

Adam528 írta:Sziasztok!

Lenne egy kis futómű upgrade, aminek egyik mozzanata a stabilizátor rudak csereje lenne. Tudja valaki, hogy a V8 első stabrudja felszerelhető-e a sor6 alá? A hátsó az egyforma, ott nincs különbség a rögzítési pontoknal.

Köszönöm

Üdv,

Á

Nem jó hozzá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Adam528

2014.10.27. 20:08

Sziasztok!

Kettő kérdésem lenne :)

Az autó: 530dA 2001-es

1. Bekapcsolt fűtésnél, tényleg csak akkor, ha jobbra fordítom a kormányt akár picit is, akkor valami mintha szörcsögne, ciripelne, nem nagyon hangos, de idegesítő, viszont ha kikapcsolom a fűtést, akkor nem csinálja. Ugyanezt balra, vagy egyenes menetben nem adja ezt a hangot. Szervó szivattyú volna, vagy valami más?

2. Másik gondom pedig az, hogy ha picit fékezve beleérkezem akár lassú akár gyors tempónál egy kisebb repedésbe, fekvőrendőrre stb...
akkor olyan hangot ad ki a kocsi mintha valami rugó el akarna szállni benne, berezonál a kormány, a fékhatás kb. nullára csökken, és igen ijesztő hangja van, ez esetleg stabilizátor vagy valami komolyabb futóműves dolog lenne? Azt már kiszúrtam, hogy a xenon-nak a magasságállító rúdja le van szakadva, ezáltal a lámpák nagyon lefelé világítanak, tehát ott valami biztos nincs rendben... :)

A segítségeket előre is köszönöm

2014.10.27. 21:38

Ralphus írta:Sziasztok!

Kettő kérdésem lenne :)

Az autó: 530dA 2001-es

1. Bekapcsolt fűtésnél, tényleg csak akkor, ha jobbra fordítom a kormányt akár picit is, akkor valami mintha szörcsögne, ciripelne, nem nagyon hangos, de idegesítő, viszont ha kikapcsolom a fűtést, akkor nem csinálja. Ugyanezt balra, vagy egyenes menetben nem adja ezt a hangot. Szervó szivattyú volna, vagy valami más?

2. Másik gondom pedig az, hogy ha picit fékezve beleérkezem akár lassú akár gyors tempónál egy kisebb repedésbe, fekvőrendőrre stb...
akkor olyan hangot ad ki a kocsi mintha valami rugó el akarna szállni benne, berezonál a kormány, a fékhatás kb. nullára csökken, és igen ijesztő hangja van, ez esetleg stabilizátor vagy valami komolyabb futóműves dolog lenne? Azt már kiszúrtam, hogy a xenon-nak a magasságállító rúdja le van szakadva, ezáltal a lámpák nagyon lefelé világítanak, tehát ott valami biztos nincs rendben... :)

A segítségeket előre is köszönöm

2. akár lehet lengéscsillapító is.

2014.10.28. 19:15

Sziasztok nem vagyok egy szerelős típus, az lenne a kérdésem, hogy ha lengőkart kell cserélni akkor ahhoz kell még valami egyéb kiegészítő alkatrész vagy amit a webshopban megrendelek ahhoz már más egyéb kiegészítő alkatrész nem kell mehet a régi helyére? A válaszokat előre is köszönöm.

2014.10.28. 22:06

Aenima írta:Sziasztok nem vagyok egy szerelős típus, az lenne a kérdésem, hogy ha lengőkart kell cserélni akkor ahhoz kell még valami egyéb kiegészítő alkatrész vagy amit a webshopban megrendelek ahhoz már más egyéb kiegészítő alkatrész nem kell mehet a régi helyére? A válaszokat előre is köszönöm.

A lengőkar az lengőkar. Melyik webshop? :roll:

2014.11.07. 17:31

sziasztok!
530 d bmw első lengéscsillapitom egyike tönkrement, viszont a futómű ültetett. Kérdés, hogy ültetett futóműnél csak a rugó más, vagy a lengéscsillapitó is rövidebb. Kapok e a boltban csak egy darabot, mert a masiknak semmi baja vagy erdemes párban cserelni? válaszokat előre is köszi!

2014.11.07. 17:54

szabo.dido írta:sziasztok!
530 d bmw első lengéscsillapitom egyike tönkrement, viszont a futómű ültetett. Kérdés, hogy ültetett futóműnél csak a rugó más, vagy a lengéscsillapitó is rövidebb. Kapok e a boltban csak egy darabot, mert a masiknak semmi baja vagy erdemes párban cserelni? válaszokat előre is köszi!

Csak párban érdemes!

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5360-ről

2014.11.07. 18:13

Csak parban...sot...erdemes a hatsot is jol megnezni...mert egyik utan megy a masik is, de a legjobb a 4-et egyben...

VIN-re keress ra...vagy nezd meg a kocsin...h gyarilag M-tech vagy sem...

Az ultetes lehet gyari M-tech vagy utolagos...ezt meg kell nezni...de keszulj fel ha gyari M akkor kb a ket elso lengo annyiba lesz mint egy szett Eibach rugo+4 bilstein b4 lengo...

Kontaktolj Jlacival...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: 3 jimbi525d, jlaci74, szabo.dido
Értékelés: 14.29%

2014.11.07. 22:42

Bummer írta:

Csak parban...sot...erdemes a hatsot is jol megnezni...mert egyik utan megy a masik is, de a legjobb a 4-et egyben...

Az ultetes lehet gyari M-tech vagy utolagos...ezt meg kell nezni...de keszulj fel ha gyari M akkor kb a ket elso lengo annyiba lesz mint egy szett Eibach rugo+4 bilstein b4 lengo...

Kontaktolj Jlacival...

Zoli , mindent tudsz . :franko:

2014.11.07. 22:47

jlaci74 írta:
Bummer írta:

Kontaktolj Jlacival...

Zoli , mindent tudsz . :franko:

Ohhhh...
Ha igy lenne priviben kuldozgetnem a lotto 5-os nyero szamait a raszoruloknak ;)

Megosztottam a temaban osszegyujtott infoimat...ill. ami megmaradt belole...ez nem tudas, csak szorgalom...foleg ha hulyesegrol van szo...akkor meg veszelyes is lehet

Bar mar eljutnek oda, h a mocsarjaro alatt van...de legalabb ujra Zoli Walker vagyok....egyenlore ez is orom

2014.11.08. 11:48

Szia, én is hasonló cipőben járok, bár az én csillapítóim még teljesen megfeleltek a műszakin én már kicsit puhának érzem, lehetne feszesebb. Nekem gyári "M"-es.
Itt tudod ellenőrizni, hogy gyárilag milyen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zoomon az itt látható tagok köszönték meg: szabo.dido
Hozzászólás küldése

VigLink badge