Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.04.12. 19:38

kovessyroli írta:ma szétszedtük az autóm első lámpáit, azért hogy kitisztítsuk a belsejét.
sajnos a lámpaállítók mindkettő lámpában le vannak törve.
(azokról a fehér, hosszú, műanyag, csavarszerű állítókról beszélek)

van valakinek esetleg új ilyen alkatrésze, vagy törött lámpája, amiben ez épen maradt, mert nagyon sürgős lenne.
97-es évjárat, sima lámpa (nem xenon)

köszönettel venném, ha valaki tudna segíteni.

Bömbölö árul ilyet! Neki mindig van!

E60 hiba

2008.04.12. 22:50

Sziasztok!
Van 1 Bmw e60-asom 530d-s!
Ma akövetkező hiba üzenetet írta:Elektrikfehler vorsichtig halten!
Röviden annyit jelent hogy elektronikus hiba áljon meg!
Majd kis idő után elkezdtek magától működni a felszerelések!
Ablaktörlő magától ment addíg míg kinem vettem a biztosítékot!
A lámpák nem voltak hajlandók lekapcsolni!
Az elektromos ablakok nem mentek se fel se le!
Az aktív kormány és a dinamic drive sem működik!
Ha valaki tud megoldást annak nagyon örülnék!
Mert Bmw szervízbe csak keddre kaptam időpontot!
Addig viszont kéne a kocsi ! Na de így használni élet veszély!
Most az aksiról a sarut levettem éjjelre ki ne gyulladjon a kocsi mert a lámpák tűz forróak!
Segítséget előre is köszönöm!

2008.04.13. 08:49

kovessyroli írta:ma szétszedtük az autóm első lámpáit, azért hogy kitisztítsuk a belsejét.

van valakinek esetleg új ilyen alkatrésze, vagy törött lámpája, amiben ez épen maradt, mert nagyon sürgős lenne.

a facelift előtti lámpákhoz van gyári állító, lehet kapni a kereskedésben. amit bömbölő gyártatott, az a faceliftesekhez való.

2008.04.13. 13:44

efer írta:

a facelift előtti lámpákhoz van gyári állító, lehet kapni a kereskedésben. amit bömbölő gyártatott, az a faceliftesekhez való.

én úgy látom a mobilgumi.hu-n, hogy van a facelift előttihez is fényszóróállító elem 3.500 ft/lámpa áron.

2008.04.13. 16:37

kovessyroli írta:
efer írta:

én úgy látom a mobilgumi.hu-n, hogy van a facelift előttihez is fényszóróállító elem 3.500 ft/lámpa áron.

Valszeg ilyet kell venned:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

Mivel nem Bp.-i vagy, talán célszerűbb helyi bmw-nél megvenni, ott sem lesz több 3500nál...

2008.04.13. 16:59

én is szeretném a facelift hátsó lámpát beszerelni hátra, a búra megvan és állítólag ezek kellenek még:

3-3 db normál foglalat (fék-tolató-ködlámpa) 1.100 Ft/db = 6.600 Ft
1-1 db index foglalat 1.100 Ft/db = 2.200 Ft
1-1 db tömítés 1.000 Ft/db = 2.000 Ft
1-1 db elektronika csatlakozókkal 8.000 Ft/db = 16.000 Ft

Összesen 26.800 Ft

nem lehet ezt olcsóbban megúszni?

Re: E60 hiba

2008.04.13. 18:05

aboby írta:Sziasztok!
Van 1 Bmw e60-asom 530d-s!
Ma akövetkező hiba üzenetet írta:Elektrikfehler vorsichtig halten!
Röviden annyit jelent hogy elektronikus hiba áljon meg!
Majd kis idő után elkezdtek magától működni a felszerelések!
Ablaktörlő magától ment addíg míg kinem vettem a biztosítékot!
A lámpák nem voltak hajlandók lekapcsolni!
Az elektromos ablakok nem mentek se fel se le!
Az aktív kormány és a dinamic drive sem működik!
Ha valaki tud megoldást annak nagyon örülnék!
Mert Bmw szervízbe csak keddre kaptam időpontot!
Addig viszont kéne a kocsi ! Na de így használni élet veszély!
Most az aksiról a sarut levettem éjjelre ki ne gyulladjon a kocsi mert a lámpák tűz forróak!
Segítséget előre is köszönöm!

LOL használjad nyugodtan, max az arcodba nyitja a légzsákot! Ennyire ne legyen már fontos semmi., mi van ha elengedi a kormányt vagy a féket tempónál? Minden szervós benne.

Facelift hátsólámpa

2008.04.13. 20:47

Érthetetlen problémába ütköztem!!!??????

Nem tudom ez milyen lámpa lehet, de ha hiszitek ha nem kb 2-3cm hílyán nem megy a helyére a kaszniban.

Azt hittem ha a helyzetjelző izzók imitálása megoldódik akkor simán a helyére teszem és kész.

Frászt!!!

A két alsó tőcsavar kb 2cm-el lejebb van, nem gond, gondoltam fúrok a lemezbe két 7-es lyukat illesztem - csavarozok - csá. ÁÁÁÁ nem, olyan mintha a féklámpánál vastagabb lenne a lámpa egység.

Segítsetek, hogy miféle lámpám lehet és mit kezdjek vele? Kellhet ez valakinek vagy tudja használni valaki? Mert nekem nem megy a helyére és nem szívesen farigcsálnám szét a hátulját a gépnek. Így is már elcsúfítottam egy kicsit.

Ha tudná valaki használni olcsón megszámítom (amennyibe nekem volt :)).

Kösz a segítséget.

Re: Facelift hátsólámpa

2008.04.13. 21:29

Csumpy írta:Érthetetlen problémába ütköztem!!!??????

Nem tudom ez milyen lámpa lehet, de ha hiszitek ha nem kb 2-3cm hílyán nem megy a helyére a kaszniban.

Azt hittem ha a helyzetjelző izzók imitálása megoldódik akkor simán a helyére teszem és kész.

Frászt!!!

A két alsó tőcsavar kb 2cm-el lejebb van, nem gond, gondoltam fúrok a lemezbe két 7-es lyukat illesztem - csavarozok - csá. ÁÁÁÁ nem, olyan mintha a féklámpánál vastagabb lenne a lámpa egység.

Segítsetek, hogy miféle lámpám lehet és mit kezdjek vele? Kellhet ez valakinek vagy tudja használni valaki? Mert nekem nem megy a helyére és nem szívesen farigcsálnám szét a hátulját a gépnek. Így is már elcsúfítottam egy kicsit.

Kösz a segítséget.

Helló!

Nem tudom,de a ledes hátsó lámpának illeszkednie kell.Nekem is kellett új lyukakat fúrni.
100%-osan illik a régi helyére.A féklámpa foglalatánál kellett picit faragni,kb 8mm-t.

2008.04.13. 21:38

Frászt!!!

Kösz a segítséget.

igen-igen :a faceliftes lámpát kicsit be kell faragni, nem megy pontosan a helyére.(hogy miért nem tudták pontosan ugyanakkorára csinálni, rejtély) a touringnál szerencsére teljesen azonos a kettő, nem kell farigcsálni.

2008.04.13. 21:40

Anti520i írta:

Frászt!!!

Kösz a segítséget.

Helló!

Nem tudom,de a ledes hátsó lámpának illeszkednie kell.Nekem is kellett új lyukakat fúrni.
100%-osan illik a régi helyére.A féklámpa foglalatánál kellett picit faragni,kb 8mm-t.

Nekem úgy tűnik mintha az egész hátsó lemez rész kisebb lenne.

Esetleg meg tudná valaki mutatni a gépét akinek át lett alakítva, hogy hogyan megy a helyére az a fránya lámpa vagy egyáltalán ránézne valaki az én lampionomra hogy ezzel mi a helyzet?

Héten rakok fel pár fotót.

2008.04.13. 21:51

Csumpy írta:
Anti520i írta:

Frászt!!!

Kösz a segítséget.

Helló!

Esetleg meg tudná valaki mutatni a gépét akinek át lett alakítva, hogy hogyan megy a helyére az a fránya lámpa vagy egyáltalán ránézne valaki az én lampionomra hogy ezzel mi a helyzet?

Én Pécs-Barcs környéki vagyok,sajna így nem tudom megmutatni. Én Hella átalakító szettet szereltem be,mert abban van elektronika is.

2008.04.13. 23:02

Csumpy írta:
Anti520i írta:

Frászt!!!

Kösz a segítséget.

Helló!

Én is szívtam vele annó. Nekem az segített rajta, amikor a kaszni alsó részét beljebb nyomtam. Ez a legalsó része volt, ahol a lámpa alja is van. Nekem ott nem illeszkedett rendesen. Mondjuk én faragtam a lápát is, meg a kasznit is, mert amikor néztem a beépítést, ott írták, hogy két helyen ki kell szélesíteni a keretet is.

2008.04.19. 16:05

hiba:
indítás után lehúzott ablaknál (vagy kint álló ismerősnek) néhány másodpercig kereplő hang hallatszik a motor felöl.

megoldás:
1. lépés: kétségbeesés. valami tönkrement a motorban. ez zsebbenyúlós lesz.
2. lépés: bmw-t ismerő ismerősök számbavétele megkeresés céljából.
3. lépés: mivel hétvége van, marad a selbsthilfe. TIS fellapozása.
4. lépés: pontosan ezt a hibajelenséget leírják (hideg motor indításánál kereplő hang a vezérlés irányából). oka: a hidrotőkék nem kapnak időben elég nagynyomású olajat, így a vezérműtengely ráüt, mivel marad egy kis hézag). azt állítják, hogy a motor működését és élettartamát nem befolyásolja a jelenség, a motor felépítéséből adódik. az egyetlen tennivaló az olajszint ellenőrzése. ez meg már nemrég megvolt.
5. lépés: huh, ezt megúsztam...

ui.: lehet ám, hogy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem hallottam arról, hogy a hidrotőkés motorok ilyenek...

2008.04.19. 18:24

efer írta:hiba:
indítás után lehúzott ablaknál (vagy kint álló ismerősnek) néhány másodpercig kereplő hang hallatszik a motor felöl.

megoldás:
1. lépés: kétségbeesés. valami tönkrement a motorban. ez zsebbenyúlós lesz.
2. lépés: bmw-t ismerő ismerősök számbavétele megkeresés céljából.
3. lépés: mivel hétvége van, marad a selbsthilfe. TIS fellapozása.
4. lépés: pontosan ezt a hibajelenséget leírják (hideg motor indításánál kereplő hang a vezérlés irányából). oka: a hidrotőkék nem kapnak időben elég nagynyomású olajat, így a vezérműtengely ráüt, mivel marad egy kis hézag). azt állítják, hogy a motor működését és élettartamát nem befolyásolja a jelenség, a motor felépítéséből adódik. az egyetlen tennivaló az olajszint ellenőrzése. ez meg már nemrég megvolt.
5. lépés: huh, ezt megúsztam...

ui.: lehet ám, hogy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem hallottam arról, hogy a hidrotőkés motorok ilyenek...

Ez tipikus hiba. Kimegy az olajnyomás a tőkékből, hézag keletkezik, kopogás lesz. Megjön az olajnyomás, és a hang megszűnik.
Később már ugyan ezt alapjáraton járó motornál is hallani fogod, csak fordulaton szűnik meg (nagy olajnyomás)! A hiba a hidrotőkék kopása miatt van. Javítani cserével lehet, de az elég sokba kerül, mert csak kisakkozni lehet, melyik a hibás. Mindet szokták cserélni a márkaszervízekben.
Minnél jobban és minnél tovább kopog, annál jobban teszi tönkre a vezérmű tengelyt (elnyalja a bütyköket!).
De ha beindítás után nemsokkal megszűnik a kopogás, akkor ettől még messze jársz!
Ha nemrég volt olajcsere és előtte nem hallottad, akkor lehet a most belekerült olaj nagyon vékony, azért engedi ki a tőke.

2008.04.19. 19:15

Sziasztok! Nekem egy 525d van és nem tudom mi lehet a baj, ugyanis pl. padlóig nyomom a gázt elkezd gyorsítani, majd megtorpan utánna megint gyorsít......és ezt eljátsza minden sebességnél.... :cry: Most cseréltem rajta üzemanyag szűrőt, de még mindíg szarakszik...azt mondták, hogy az hátsóülés alatt is van szűrő, de azt az istenért se tudom kiszedni...... Már nem merek hozzányúlni, ha van valakinek valami ötlete azt megkérem szóljon.... és reménykedem hogy nem az adagoló az...... mert az előző bömbimnek is az volt a baja és az 170papír :(

2008.04.20. 14:24

Andras-83 írta:Sziasztok! Nekem egy 525d van és nem tudom mi lehet a baj, ugyanis pl. padlóig nyomom a gázt elkezd gyorsítani, majd megtorpan utánna megint gyorsít......és ezt eljátsza minden sebességnél.... :cry: Most cseréltem rajta üzemanyag szűrőt, de még mindíg szarakszik...azt mondták, hogy az hátsóülés alatt is van szűrő, de azt az istenért se tudom kiszedni...... Már nem merek hozzányúlni, ha van valakinek valami ötlete azt megkérem szóljon.... és reménykedem hogy nem az adagoló az...... mert az előző bömbimnek is az volt a baja és az 170papír :(

A "d"-ben nincs adagoló, közösnyomócsöves. Vidd el számítógépes diagnoszikára, bármi lehet, bár gyanús a légtömegmérő. Azt egyébként is hamar megeszi...

2008.04.20. 15:04

GAndras írta:Köszönöm a gyors reagálásokat!!! Így úgy érzem van remény a megcsinálásokra is!

1. nekem sedan van,mint látható és órákat csúszkáltam már hanyat fekve az ülés felöl a csomagtartóban zseblámpával, de nam találtam meg, hogy tudnám szétszedni. Az ajtót takaró kárpitot csak akkor lehet szétszedni, ha ki van nyitva az ajtó (de nincs) és a tartó fül lecsavarozása után sem nyílt ki az ajtó. Avval vigazstalom magam, hogy legalább nem tudják feltörni...

2. Itthon nem lehet kicserélni azt az ülés alatti érzékelőt? Nem vagyok kárpitos ugye... (és plüss üléseim vannak) kontakt hiba nem lehet? Olvastam, hogvy valamelyik klubtagnak többszöri reset után eltünt...
szia nekem is ez a problémám nem tudok rá jöni hogy hol van neztem már mindenhol nem érzem sehol hogy legaláb tudnám hol van.

2008.04.20. 15:14

VZoltan írta:Sziasztok!

Sajnálatos dolog történt velem ma: kezemben maradt a vezető oldali belső ajtónyitó "szerkezet", azaz a kilincs. :sírás:
Egyébként ajánlom figyelmébe néhány kollégának, akik szeretnek epés megjegyzéseket tenni, hogy a kilincs műanyból van. Na akkor mi a helyzet a gagyival?
No félre a tréfát, volt már valakinek hasonló problémája? A cseréhez le kell szedni az egész ajtó kárpitot, vagy van egyszerűbb megoldás is? Egyáltalán otthon érdemes nekifogni? A kérdéses alkatrészt lehet külön kapni?
Kérlek, aki tud segíteni ötlettel jelentkezzen. Köszi.
Én nem setem le a kárpitot csak a kilincset ugy cseréltem nekem a anyos ttört le . ha még nem szereztél a vendégkönyvben irsz vann egy srác szed szét e39eseket és postán kuldi el.kecskeméti.

2008.04.20. 15:18

VZoltan írta:Sziasztok!

Sajnálatos dolog történt velem ma: kezemben maradt a vezető oldali belső ajtónyitó "szerkezet", azaz a kilincs. :sírás:
Egyébként ajánlom figyelmébe néhány kollégának, akik szeretnek epés megjegyzéseket tenni, hogy a kilincs műanyból van. Na akkor mi a helyzet a gagyival?
No félre a tréfát, volt már valakinek hasonló problémája? A cseréhez le kell szedni az egész ajtó kárpitot, vagy van egyszerűbb megoldás is? Egyáltalán otthon érdemes nekifogni? A kérdéses alkatrészt lehet külön kapni?
Kérlek, aki tud segíteni ötlettel jelentkezzen. Köszi.
a muanyagal egy be van a kis kromos kalanytyu.én 3000 ,ert vetem
Hozzászólás küldése

VigLink badge