Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2010.08.21. 23:19

Még annyit tennék hozzá pusztán érdekességbölhogy ha megnézzük az év motorjait amiben a BMW tarol hát gyerekek nem sok dizelt látok benne. Pl ott volt a 2008as is ott 6 kategoriában nyert a BMW és abbol csak egy volt dizel az is a 123d ben lévö moci a többiben mindben toronymagas a benzinmotorok fölénye. Én azt gondolom a BMWnek nem a legjobbak a dizelei,de benzines fronton nagyon erös a gyár és egy remekmü a motorjai.

2010.08.21. 23:37

stinger044 írta:Még annyit tennék hozzá pusztán érdekességbölhogy ha megnézzük az év motorjait amiben a BMW tarol hát gyerekek nem sok dizelt látok benne. Pl ott volt a 2008as is ott 6 kategoriában nyert a BMW és abbol csak egy volt dizel az is a 123d ben lévö moci a többiben mindben toronymagas a benzinmotorok fölénye. Én azt gondolom a BMWnek nem a legjobbak a dizelei,de benzines fronton nagyon erös a gyár és egy remekmü a motorjai.

Hát idén is az ikerturbós 35D volt a befutó :roll:

2010.08.21. 23:47

simi64 írta:
stinger044 írta:Még annyit tennék hozzá pusztán érdekességbölhogy ha megnézzük az év motorjait amiben a BMW tarol hát gyerekek nem sok dizelt látok benne. Pl ott volt a 2008as is ott 6 kategoriában nyert a BMW és abbol csak egy volt dizel az is a 123d ben lévö moci a többiben mindben toronymagas a benzinmotorok fölénye. Én azt gondolom a BMWnek nem a legjobbak a dizelei,de benzines fronton nagyon erös a gyár és egy remekmü a motorjai.

Hát idén is az ikerturbós 35D volt a befutó :roll:

Bocsánat, korrigálnom kell:
Az idei a kétezres diesel.
A 35D meg 2007-2008-ban majdnem minden díjat besöpört :wink:

2010.08.22. 00:00

A BMW-nek a legjobbak a dieselei.

Év motorja 2010

Láthatod, hogy a saját kategóriájában a BMW diesele más gyártók benzineseit utasította maga mögé. Nem kevés pontkülönbséggel. Ráadásul idén a 35i után a második a 35d-lett megelőzve szintén más gyártók benzinmotorjait. Itt is ajánlom figyelmedbe a pontszámokat. Tehát nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy a személyautók között a BMW dieselei a legjobbak a világon. A számok ezt mutatják.

2010.08.22. 00:20

touring írta:

Év motorja 2010

Láthatod, hogy a saját kategóriájában a BMW diesele más gyártók benzineseit utasította maga mögé. Nem kevés pontkülönbséggel. Ráadásul idén a 35i után a második a 35d-lett megelőzve szintén más gyártók benzinmotorjait. Itt is ajánlom figyelmedbe a pontszámokat. Tehát nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy a személyautók között a BMW dieselei a legjobbak a világon. A számok ezt mutatják.

Helo
No jó az a benzin :wink:
ma mikor rágyujtottam egy cigarettára TE jutottál eszembe ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,apa a klubtárs ,,,,,,,,,,,,
öngyújtóban nagy a benzin
üdv zoli

2010.08.22. 06:58

Mindegy is akkor nektek legyen jo a kályha!
Én hajtom a benzinest,és örülök minden egyes km-nek amit megtehetek vele mert élményszámba megy és tudom azt hogy nem egy tömegmodellem van ami dizel hanem egy jo benzinesem ami ritkább tipus,ugyanakkor egy jo benzines huzoerejét és élményét egydizel soha nem fogja visszaadni. Nekem az jön be,nektek meg a dizel. Világ legjobb dizelei hát ezt megkérdöjelezném de jok az biztos,de hogy legjobbak na arra nem fogadnék.

2010.08.22. 09:22

Nincs ezzel a témával semmi gond csak kanyarodjunk vissza vagy 2-3 oldalt... :roll:

Ott voltak említve a szívó dieselek BMW,Merci..stb,hogy mennyit zabáltak meg,hogy mennyire nem mentek... :oops:

Na már most kiváncsi leszek lennék 5-6 év múlva mikor már lesz jó néhány benzines-turbós BMW a piacon,hogy milyenek lesznek a menet tulajdonságok... :roll:
Diesel kontra Benzines téren... 8O

Mert igazából akkor enne értelme a "veszekedéses" részének ennek a topiknak ha szívót-szívóval, turbóst-turbóssal hasonlitgatnánk össze... :wink:

Tudom majd akkoriban jön a Diesel-es beszólás a benzineseknek,hogy na mi van bexart a turbód?!... :oops: :roll: :twisted:

De még akkor sem lesz BORZASZTÓ-CSÚCS, meg adagoló a kocsinkon... :lol:

2010.08.22. 10:16

strobi írta:

Porlasztócsúcs ugyan nem lesz, de "piezo befecskendezőszelepek" nagynyomású pumpával lesz. ( van )
Nemrégen cseréltem is egy 118i.-n egy piezo-t. Megállt min a szög.

2010.08.22. 15:45

Srácok akinek benzines tetszik azt vesz akinek dizel azt vesz! Egy a lényeg ha dizel ha benzin BMWket hajtunk és összetartunk. Ennyi:)
Egy csapat vagyunk egy márkát szeretünk ezen belül van X és van Y de a lényeg hogy az összetartás megvan bennünk és a márka iránti szeretet sokkal többet mond mint hogy ilyenen összezördüljünk
BMW Forever:D

2010.08.22. 16:06

stinger044 írta:,ugyanakkor egy jo benzines huzoerejét és élményét egydizel soha nem fogja visszaadni.

Úgy gondolom egy találkozó alkalmával be kell ülnöd (vagy állnod :lol: ) a Lepke mellé!
Csak azért, hogy soha többé ne beszélj badarságokat :!:

2010.08.22. 16:39

muhaati írta:
strobi írta:

Porlasztócsúcs ugyan nem lesz, de "piezo befecskendezőszelepek" nagynyomású pumpával lesz. ( van )
Nemrégen cseréltem is egy 118i.-n egy piezo-t. Megállt min a szög.

"Emlegetett szamár" : Most hívtak, Siófokról hoz egy 118i-t az autómentő, megállt az egyik piezo csúcsa.
Csak hogy ne mindig a dieseleket szapuljuk. Neszeneked fejlesztett új technológia! Kevesebbet fogyaszt, de csak a baj van velük. Amit megspórolsz a vámon, elveszted a réven!!!

2010.08.22. 16:59

simi64 írta:
stinger044 írta:,ugyanakkor egy jo benzines huzoerejét és élményét egydizel soha nem fogja visszaadni.

Úgy gondolom egy találkozó alkalmával be kell ülnöd (vagy állnod :lol: ) a Lepke mellé!

Simi! Minden kötözködés nélkül- ugye nem akarod összehasonlítani a Tds-t a Lepke 35d-jével!
A 35 d- t azért csinálták a Jürgenék, hogy megfizethetőbb áron lehessen M5 -öt venni. Az egy másik kategória.
Ettől függetlenül amit a Lepke eddig megspórolt üzemanyagban, régen ráköltötte javításban.És még fogja, mert a részecskeszűrő hátravan.
A 35d- egy kiba.....ott jó autó, megy mint barom. Ez tény. De ez a típus egy extra D. (Új árban is! ).
Szerintem badarság beszélésben maradjunk a realitások talaján.
Régebben már említettem, Ati tdi- vel összefutottunk egyszer az M5-ösön, akkor neki a 30d-je volt chippelve, komolyat nyomtunk , nem tudott meglépni picit sem. Pedig nekem csak egy egyszerű alap gyári 25i-m van.
Igaz akkor nekem biztosan fogyasztott vagy 15-öt, a 30d meg talán 11-et. Viszont utána én simán mentem még a kocsival minden gond nélkül, a D-ben meg gyors porlasztócsúcs javítás következett.( Kisvártatva el is adta, és vett egy gyönyörű benzinest! )
Visszatérve az eredeti hozzászóláshoz: Ha Lepke 35d- jét akarod összehasonlítani, akkor egy M5-el tedd!!!

2010.08.22. 17:01

simi64 írta:

Tittelet a kivételnek... :lol:

de miért nem te állsz ki egy jobb fajta szivó-benzinessel a te turbós mociddal?!... 8)

Csak,hogy ne beszélj badarságokat... :wink:

2010.08.22. 17:02

simi64 írta:

Hát nagyon kiváncsi leszek hogy az övé mit vinne vagy egy dizel mit bir. Azt tudom hogy a 30i az összkerékkel tapad és megy mint az állat de gondolom az ö gépe is jol megy. Kiváncsi lennék majd megkérem szépen vigyen el egy körre zoli az övével. De sztem a benzines jobban gyorsul vagy nem tudom,de kiváncsi lennék rá.

muhaati

sztem azért az 530xi mocija sem lesz gyenge éssztem azért nem maradna nagyon el a dizeltöl söt elég szoros lenne sztem,de mondom én nem ismerem a dizelt de bizom a benzinesembe:)
teszek neki V-Pover benzint azt hadd szoljon

Bár ammellé inkább egy 535i-t tennék.....

2010.08.22. 17:19

stinger044 írta:
muhaati

sztem azért az 530xi mocija sem lesz gyenge éssztem azért nem maradna nagyon el a dizeltöl söt elég szoros lenne sztem,de mondom én nem ismerem a dizelt de bizom a benzinesembe:)
teszek neki V-Pover benzint azt hadd szoljon

Hát erről beszélek ( írok, tépem a számat !!!!)

( Csak engem állandóan leb...nak. )

2010.08.22. 17:20

muhaati írta:
simi64 írta:

Simi! Minden kötözködés nélkül- ugye nem akarod összehasonlítani a Tds-t a Lepke 35d-jével!

:hehe
Távol álljon tőlem!
Az összehasonlítási alap teljesen kézenfekvő, egyszerű és tárgyilagos. Szót nem ejtettem TDS-ről :!:
Azért írtam, mert Stinger kolléga ilyen badarságot írt:
ugyanakkor egy jo benzines huzoerejét és élményét egydizel soha nem fogja visszaadni

(ezt most is fenntartom, hogy badarság)
Ő is 2007-es E60-at vesz, Lepkének is pont ilyen. Még köbcentire is stimmelnek, és súlyra is nagyjából, csak az egyik olajos, a másik benzines.
Azt gondolom azért összehasonlíthatók volnának, nemde?

2010.08.22. 17:24

simi64 írta:Ő is 2007-es E60-at vesz, Lepkének is pont ilyen. Még köbcentire is stimmelnek, és súlyra is nagyjából, csak az egyik olajos, a másik benzines.

Nem összehasonlítási alap a 20D a V8-al, és a 35D a 20i- vel.

Meg különben is minek ez a macera? Inkább: :sör:

2010.08.22. 17:27

muhaati írta:
simi64 írta:Ő is 2007-es E60-at vesz, Lepkének is pont ilyen. Még köbcentire is stimmelnek, és súlyra is nagyjából, csak az egyik olajos, a másik benzines.

Nem összehasonlítási alap a 20D a V8-al, és a 35D a 20i- vel.

Meg különben is minek ez a macera? Inkább: :sör:

:drunk
Kíváncsiság :lol:

2010.08.22. 17:33

Simi!!!

530i-t hasonlitsd az 530d vel meg az 535d-t hasonlitsd az 535i vel!!!!!!!!
az az egyenlö nem az ha egy 530xi-t egy 535ös ellen dobsz. Dobj ellene egy 535i-t az 535 de lennen. na az az egyenlö és mernék rá tenni hogy odaverné a dizelt......ennyi

2010.08.22. 17:55

lepke írta:
touring írta:

Év motorja 2010

Helo
No jó az a benzin :wink:
ma mikor rágyujtottam egy cigarettára TE jutottál eszembe ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,apa a klubtárs ,,,,,,,,,,,,
öngyújtóban nagy a benzin
üdv zoli

Ha rám gondoltál Lepke klubtárs és az öngyújtód büdös gázolajjal lett volna feltöltve,nem sikerült volna rá gyújtanod,de ha mégis csiholtál volna akkora hőt,a tűzköveddel,hogy meggyulladjon,kormos lenne a homlokod. :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge