![]() |
2015.07.09. 08:49
Imco írta:Janika13 írta:amugy mi a külömbség?
Talán valami vezérlés és/vagy fokozat kapcsolás. -ha jól emléxem.
Egyébként off venti is bele megy töredék pénzért, ha nincs más.
Láttam már merci ventit e39-ben működni.
2015.07.09. 19:52
morv írta:Imco írta:Janika13 írta:amugy mi a külömbség?
En mar Ovlov ventit is lattam. A kulonbseg az, hogy a 3 vezetekest a motorvezerlo PWM jellel fokozatmentesem vezerli a fordulatot, mig a negy vezetekesnel be van iktatva a Siemens doboz, mint jelatalakito (a dobozig ugyanaz a PWM jel megy), ez 3 fokozattal vezerli ki a ventit.
2015.07.09. 21:03
Gallaca írta:morv írta:Imco írta:Janika13 írta:amugy mi a külömbség?
En mar Ovlov ventit is lattam. A kulonbseg az, hogy a 3 vezetekest a motorvezerlo PWM jellel fokozatmentesem vezerli a fordulatot, mig a negy vezetekesnel be van iktatva a Siemens doboz, mint jelatalakito (a dobozig ugyanaz a PWM jel megy), ez 3 fokozattal vezerli ki a ventit.
3 vezetékes korszak előtti 4 vezetékeseken nincs ilyen doboz. Ott relék vannak az E-boxban. Ez a siemens doboz a nagy szórás miatt úgy tűnik, hogy valamiféle visszahívás, garis javítás, vagy egyszerű ventijavítás nyomán kerül bele a kocsikba. Teljesen különálló, könnyen telepíthető utólagos cuccnak néz ki.
2015.07.11. 08:11
Köszönöm a válaszokat ,de akkor lényegében hogy tudom a 4 vezetékest be szerelni a 3 vezetékes helyére?Rajz video , képek esetleg?morv írta:Gallaca írta:morv írta:Imco írta:Janika13 írta:amugy mi a külömbség?
3 vezetékes korszak előtti 4 vezetékeseken nincs ilyen doboz. Ott relék vannak az E-boxban. Ez a siemens doboz a nagy szórás miatt úgy tűnik, hogy valamiféle visszahívás, garis javítás, vagy egyszerű ventijavítás nyomán kerül bele a kocsikba. Teljesen különálló, könnyen telepíthető utólagos cuccnak néz ki.
Lehetseges, de nekem a 2001-es kocsimon siemens cucc volt, 2001es gyartasi sutessel a burkolaton es a ventilatoron is. A 2000es evjaratun meg 3 vezetekes volt, azt raktam at, amikor megajult a 4 vezetekes. A siemens cuccra meno 3 eres kabelba kellett betoldani, hogy elerjen a huto ele.
Talan Muha mester irya egyszer, hogy volt a gyartas alatt egy par honapos probalkozas ezzel a 4 vezetekes megoldassal, aztan visszatertek a masikhoz.
2015.07.11. 11:11
Janika13 írta:Köszönöm a válaszokat ,de akkor lényegében hogy tudom a 4 vezetékest be szerelni a 3 vezetékes helyére?Rajz video , képek esetleg?morv írta:
Lehetseges, de nekem a 2001-es kocsimon siemens cucc volt, 2001es gyartasi sutessel a burkolaton es a ventilatoron is. A 2000es evjaratun meg 3 vezetekes volt, azt raktam at, amikor megajult a 4 vezetekes. A siemens cuccra meno 3 eres kabelba kellett betoldani, hogy elerjen a huto ele.
Talan Muha mester irya egyszer, hogy volt a gyartas alatt egy par honapos probalkozas ezzel a 4 vezetekes megoldassal, aztan visszatertek a masikhoz.
2015.07.14. 17:23
2015.07.14. 19:18
Almi írta:Sziasztok!
Impa azt írja, hogy nyomás érzékelő és AUC szennzor nem működik. A nyomásérzékelőt kicseréltem (gáz lefejt, nyomásérzékelő kicserél, gáz vissza).
Impa megint, hiba továbbra is megvan. Tettünk bele egy jó AUC szenzort (haver kocsiában kiválóan teljesít impa szerint is), arra is azt írja hogy rossz :S
Télen egy szaki mókolta az állófűtésemet. Arra gyanakszom, hogy ő gányolhatott valamit.
Valaki meg tudná nekem nézni VDS-ben hogy a két rossz szenzor hova van bekötve? Elsőre én kábelhibára gyanakszom, de sajnos még nem sikerült életre keltenem VDS-t és így jelenleg egy helyben toporgok.
Esetleg ha valakinek más 5lete a hibával kapcsolatban, azt is szívesen fogadnám!
Köszönet élőre is!
2015.07.15. 06:37
Almi írta:Sziasztok!
Impa azt írja, hogy nyomás érzékelő és AUC szennzor nem működik. A nyomásérzékelőt kicseréltem (gáz lefejt, nyomásérzékelő kicserél, gáz vissza).
Impa megint, hiba továbbra is megvan. Tettünk bele egy jó AUC szenzort (haver kocsiában kiválóan teljesít impa szerint is), arra is azt írja hogy rossz :S
Télen egy szaki mókolta az állófűtésemet. Arra gyanakszom, hogy ő gányolhatott valamit.
Valaki meg tudná nekem nézni VDS-ben hogy a két rossz szenzor hova van bekötve? Elsőre én kábelhibára gyanakszom, de sajnos még nem sikerült életre keltenem VDS-t és így jelenleg egy helyben toporgok.
Esetleg ha valakinek más 5lete a hibával kapcsolatban, azt is szívesen fogadnám!
Köszönet élőre is!
2015.07.15. 07:56
F_E_K_ írta:Almi írta:Sziasztok!
Köszönet élőre is!
A klímához nem szükséges az auc, az az automaikus belső keringetéshez kel csak.
Motoros lámpád van? Nálam annó az auc vezetéke volt rádugva a lámpára és a lámpáé lógott a (hiányzó) szenzor helyén amikor megvettem az autót... Pont rámegy a csatlakozó...
G6-L11
2015.07.16. 09:38
2015.07.16. 10:28
Szlacsi71 írta:Helló Urak!
Technikai kérdésem lenne. Klímahűtő ventillátor szervízben vagyok éppen. Az lenne a kérdésem, ha úgy adódik be lehet e tenni a 3 vezetékes helyére a 4 vezetékes ventit? A vezérlés része érdekelne, mert amúgy bemegy a helyére...
Köszönöm
2015.07.16. 14:46
Szlacsi71 írta:Szlacsi71 írta:Helló Urak!
Technikai kérdésem lenne. Klímahűtő ventillátor szervízben vagyok éppen. Az lenne a kérdésem, ha úgy adódik be lehet e tenni a 3 vezetékes helyére a 4 vezetékes ventit? A vezérlés része érdekelne, mert amúgy bemegy a helyére...
Köszönöm
Most olvasom a korábbi hozzászólásokat. Okulok!
2015.07.16. 22:26
2015.07.17. 07:54
atesz25 írta:Üdv. Újra itt a meleg. És hála valami hiba van a klímámban. A jelenség reggel elindulok minden frankó hűt. Majd napközben már kicsit gyengébb, de ezt betudtam annak hogy fel kellene rendesen tölteni. Nade mostmár ott járok hogy reggel megy, majd napközben bekapcsolom, elindul a ventilátor a motor alapjárata is emelkedik, vagy hát hallani a változást. Viszont nem forog a kompresszor belseje. Nem húz be. Ezt akkor mondták el nekem mikor már feltöltötték gázzal. Ez kontakt hiba lehet hogy reggel jó napközben nem? Vagy valami el fog fáradni?
2015.07.17. 19:44
barbrady írta:atesz25 írta:Üdv. Újra itt a meleg. És hála valami hiba van a klímámban. A jelenség reggel elindulok minden frankó hűt. Majd napközben már kicsit gyengébb, de ezt betudtam annak hogy fel kellene rendesen tölteni. Nade mostmár ott járok hogy reggel megy, majd napközben bekapcsolom, elindul a ventilátor a motor alapjárata is emelkedik, vagy hát hallani a változást. Viszont nem forog a kompresszor belseje. Nem húz be. Ezt akkor mondták el nekem mikor már feltöltötték gázzal. Ez kontakt hiba lehet hogy reggel jó napközben nem? Vagy valami el fog fáradni?
Csak lassú menetnél, vagy gyorsnál sem megy?
Klímaventi megy? Hűtőtisztítás volt mostanában?
Tapatalk
2015.07.18. 22:05
2015.07.18. 22:26
csikes77 írta:Sziasztok.
Hát ez a klíma ez nekem is visszatérő hiba. Eddig a ventilátorral volt mindig bajom, most meg valamiért nem megy áram a ventilátorhoz. Meg szeretném kérdezni merre van a relé vagy a biztosítéka? Ezt nem hiszem el, hogy mindig van valami vele.
2015.07.19. 10:34
SvidronyA írta:csikes77 írta:Sziasztok.
Hát ez a klíma ez nekem is visszatérő hiba. Eddig a ventilátorral volt mindig bajom, most meg valamiért nem megy áram a ventilátorhoz. Meg szeretném kérdezni merre van a relé vagy a biztosítéka? Ezt nem hiszem el, hogy mindig van valami vele.
Nem lehet, hogy az előtét-ellenállások "mentek el borért"Ez eseten is ugyanaz a tünet, azaz nem megy a venti. Vagy a csatlakozón, a venti előtt mérted?
2015.07.19. 10:54
2015.07.19. 14:44
atesz25 írta:barbrady írta:atesz25 írta:Üdv. Újra itt a meleg. És hála valami hiba van a klímámban. A jelenség reggel elindulok minden frankó hűt. Majd napközben már kicsit gyengébb, de ezt betudtam annak hogy fel kellene rendesen tölteni. Nade mostmár ott járok hogy reggel megy, majd napközben bekapcsolom, elindul a ventilátor a motor alapjárata is emelkedik, vagy hát hallani a változást. Viszont nem forog a kompresszor belseje. Nem húz be. Ezt akkor mondták el nekem mikor már feltöltötték gázzal. Ez kontakt hiba lehet hogy reggel jó napközben nem? Vagy valami el fog fáradni?
Csak lassú menetnél, vagy gyorsnál sem megy?
Klímaventi megy? Hűtőtisztítás volt mostanában?
Tapatalk
Kérlek ha megy a kompresszor akkor mindegy hogy álló helyzet vagy bármi nagyon jól hűt.
Viszont ha egyszer kikapcsolod nem kapcsol be a komp, utána csak ha kihűlt egy kicsit. Hűtő tiszta a venti megy. Nem gondolom hogy áram hiba van mert az állandó. A kompresszornál lesz valami elektromos bibi de ott mi az ami tönkre mehet. Illetve még nem ment tönkre csak
haldoklik