Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Touring hátsó ablaktörlő

2015.02.22. 15:43

SvidronyA írta:
SvidronyA írta:
Imco írta:
SvidronyA írta:
Imco írta:[quote="SvidronyA"]
Igen, arra gondolok.

Tegnap próbáltam -először- kiszedni... Van egy egész jó BOSCH készletem, abban a legkisebb torx bitfej épp T10-es, de sajnos nagynak tűnik. Ahogy ki tudtam pucolni a csavar belsejét, úgy látom, hogy kb. 1...2 mérettel kisebb fej kellhet, mert a T10-es elforgott a tetején, tehát bele sem ment.

Imi az imént küldött egy szuper táblázatot meg ötletet, miként mérjem meg.

Ja, és az enyém is "be van gyógyulva", ezért is akarom megtisztítani az egész hóbelebancot. Most még mozog a kar, megy a törlő, de kicsit nehezen mozog, bár -még- nem akadozik. "Bömbölő" Dani javasolta, hogy mihamarabb szedjem szét, mert így még simán menthetőnek tűnik. Remélem az is.

A kis zégerre vigyázz és jól tedd vissza, mert utána könnyen széthullik. Ráadásul valami köcög mérete /talán 3.2/ van.

Na, ez nem jött össze, mint az örömlánynak a jámbor élet... :facepalm:

Most értem vissza, vettem T8 torx 1/4' bitfejet, de az meg elforog a csavarban; T9 meg nem volt. Már az is lehet, hogy tényleg T10 a jó méret (olyanom van is), csak annyira dzsuvás a csavar belseje, hogy emiatt nem megy bele.

Először egy pár napig fújkálom WD40-el, meg pucolgatom, meg keresek valami kis hegyes vackot pl. tűt, hogy a belsejébe belegyógyult vasoxidtól/kosztól meg tudjam szabadítani, s már azt sem zárom ki, hogy tényleg a T10-es való bele.

Barátkozz a fúróval, mert sokaknak csak azzal lett teljes a siker.

Jól látom az ETK-ban, hogy amennyiben megbarátkoztam a fúróval, a 15 és 12.sz. alkatrészek cseréje szükséges?

Netán, ha volna rám pár perced, kiszaladhatnék Hozzád, hogy tapasztalataid birtokában megítéld "az eset súlyosságát", elsősorban pedig pacsizhatnánk egyet?![/quote]

Imco szereti a jo kv-t!

2015.02.22. 16:07

Azt is kap... :D

Meg egy olyan "stimulálószert", amiről az autóm színe (310), + némi asszociációval visszaemlékszik rám, midőn fogyasztja egészséggel :lol:

De többet most nem árulok el, nehogy lebukjak, mielőtt odaérek :facepalm:

2015.02.22. 16:14

SvidronyA írta:...nehogy lebukjak, mielőtt odaérek :facepalm:

Feltéve, ha éppen nem két keréken dacol valahol az elemekkel... :)

2015.02.22. 16:16

Zo78 írta:

Amugy nalam a 10-es torx pont belemegy.

2015.02.22. 16:19

morv írta:
Zo78 írta:

Amugy nalam a 10-es torx pont belemegy.

Ettől tartottam...

De nem véletlenül az az aláírásom, ami :wink:

2015.02.22. 16:21

Zo78 írta:

Nem.

Éppen az egyik Klubtársunkkal F10/11-et néz, mielőtt találkozunk.

2015.02.22. 18:56

Nekem olyan problémám lenne, hogy az a kis csap hiányzik, ami a motortól átadja a működést a mechanikának. a kérdésem az lenne, hogy lehet pótolni, vagy csere?

2015.02.22. 19:27

vargazsolt75 írta:Nekem olyan problémám lenne, hogy az a kis csap hiányzik, ami a motortól átadja a működést a mechanikának. a kérdésem az lenne, hogy lehet pótolni, vagy csere?

Pont most beszéltem a kollégának róla.
Nincs benne az ajtóban a "helyén"?
Nekem már többször kieset, de meg lett. Most jó a zéger rajta, talán ott marad.
Egyébként vagy 300 Ft-os esztergályos tétel. Egy zégernek való nutot kell beleszúrni.

2015.02.22. 19:28

Akkor szétnézek benne hátha meg van.

2015.02.22. 20:03

vargazsolt75 írta:Akkor szétnézek benne hátha meg van.

Töltsd már ki az adatlapod ha ráérsz, légyszí! Nagyot ugrik a népszerűséged vele! ;) :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imco 2015.02.22. 20:15-kor.

2015.02.22. 20:04

Rendben, azonnal pótolom.

2015.08.19. 10:24

Sziasztok hogy tudom kicserélni a hátsó abaktörlő kart mert nekem csak a csonkja van meg ? A műanyag kupakot hogy tudom le pattintani ?

2015.08.19. 10:32

kozie39 írta:Sziasztok hogy tudom kicserélni a hátsó abaktörlő kart mert nekem csak a csonkja van meg ? A műanyag kupakot hogy tudom le pattintani ?

elhuzzod oldalra és fel a kupakot és 13as csilag villás.

2015.08.19. 16:01

rockerekhu írta:
kozie39 írta:Sziasztok hogy tudom kicserélni a hátsó abaktörlő kart mert nekem csak a csonkja van meg ? A műanyag kupakot hogy tudom le pattintani ?

A fedelet ha arra gondolsz azt egy pici torx csavar fogja,azt ki veszed és utána felfelé lehúzod.

2015.08.19. 20:44

admin írta:
rockerekhu írta:

A fedelet ha arra gondolsz azt egy pici torx csavar fogja,azt ki veszed és utána felfelé lehúzod.

Még annyit hozzátennék, hogy az Admin által hivatkozott torx csavar jó eséllyel be van rohadva, javaslom, hogy mielőtt megpróbálod a kitekerést -ha csak valami véletlen folytán meg nem indul- áztasd el jól csavarlazítóval, jobb híján WD40-el! Ha így sem jön ki (én így jártam), akkor nincs mese, ki kell fúrni :(

2015.09.01. 16:32

sziasztok!

Na, ma engem is utolért a tipikus hiba, h nem mozog a hátsó ablaktörlő. De felnéztem a fórumra és már egyből láttam is, hogy mit kell tenni :) Adtam neki wd40-et. most jó, de tél előtt szétszedem és bezsírozom...
Viszont a hátsó ablak a csomagtérajtón nagyon nehezen záródik nekem. Jól sejtem, hogy a két szélén lévő torx csavaron kéne bentebb tekernem?? Mert szerintem nagyon hamar felütközik azokon és nem zár kattan be a zár.

2015.09.01. 17:41

dreizwanzig írta:sziasztok!

Na, ma engem is utolért a tipikus hiba, h nem mozog a hátsó ablaktörlő. De felnéztem a fórumra és már egyből láttam is, hogy mit kell tenni :) Adtam neki wd40-et. most jó, de tél előtt szétszedem és bezsírozom...
Viszont a hátsó ablak a csomagtérajtón nagyon nehezen záródik nekem. Jól sejtem, hogy a két szélén lévő torx csavaron kéne bentebb tekernem?? Mert szerintem nagyon hamar felütközik azokon és nem zár kattan be a zár.

Ha jók a hézagok, és a gumi is szépen tömít inkább a záron állíts, az sem túl bonyolult.

2015.09.01. 17:47

rockolo77 írta:

Ha jók a hézagok, és a gumi is szépen tömít inkább a záron állíts, az sem túl bonyolult.

Hogyan?

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

2015.09.01. 17:56

dreizwanzig írta:
rockolo77 írta:

Hogyan?

Az üvegajtóból kilógó zárnyelv kontra anyáját lazítsd meg, majd tekerj a nyelven kifelé 1-2 fordulatot. Utána húzd meg az anyát érintőre, hogy ne lötyögjön, a szöget majd belövi magának.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: dreizwanzig
Értékelés: 4.76%

2015.09.01. 18:02

rockolo77 írta:
dreizwanzig írta:
rockolo77 írta:

Hogyan?

Az üvegajtóból kilógó zárnyelv kontra anyáját lazítsd meg, majd tekerj a nyelven kifelé 1-2 fordulatot. Utána húzd meg az anyát érintőre, hogy ne lötyögjön, a szöget majd belövi magának.

Thx!!

Hozzászólás küldése

VigLink badge