![]() |
2007.11.05. 22:01
2007.11.05. 23:26
Stephanus_Rex írta:Azért írtam hogy xenon, mert automata az állító.
Elméletileg talán mozgatja is valamit, mert bekapcsnál megemelkedik a fénycsík, gondolom az nem a bemelegedést jelzi, mert az a színén látszik.
Egyszerűen mintha az utóbbi időben valahogy túl rövid lenne a "rövid"...
Az érzékelőket láttam, de sose volt velük baj, azért írtam a Fórumos kollégáknak, hogy nincs-e valakinek több tapasztalata e téren, mert pl azt se tudom kiírja a boarcomputer a hibát vagy nem, de gyanítom hogy nem, mert sehol nem láttam ilyen típusú figyelmeztetést.
Gondoltam van valami trükkje, (mint pl a tolatóradar sercegése), ami alapján beazonosítható a hiba. Már ha van...
Na de jobb híján holnap megemelem, és fogom kézzel mozgatni, aztán csak lesz valami...
2007.11.05. 23:27
2007.11.05. 23:45
2007.11.05. 23:49
efer írta:Stephanus_Rex írta:Azért írtam hogy xenon, mert automata az állító.
Elméletileg talán mozgatja is valamit, mert bekapcsnál megemelkedik a fénycsík, gondolom az nem a bemelegedést jelzi, mert az a színén látszik.
Egyszerűen mintha az utóbbi időben valahogy túl rövid lenne a "rövid"...
Az érzékelőket láttam, de sose volt velük baj, azért írtam a Fórumos kollégáknak, hogy nincs-e valakinek több tapasztalata e téren, mert pl azt se tudom kiírja a boarcomputer a hibát vagy nem, de gyanítom hogy nem, mert sehol nem láttam ilyen típusú figyelmeztetést.
Gondoltam van valami trükkje, (mint pl a tolatóradar sercegése), ami alapján beazonosítható a hiba. Már ha van...
Na de jobb híján holnap megemelem, és fogom kézzel mozgatni, aztán csak lesz valami...
attól, hogy automata a magasságállítása, kézzel is lehet a lámpatesten állítani, hogy hol legyen a középszint, ahová az automata mindíg visszaállítja. ezt a magasságot kellene valószínűleg megemelned - biztosan elállítódott valamitől.
2007.11.05. 23:52
Stephanus_Rex írta:Végignyálaztam ezt a topicot, de nem találtam meg benne, hogy hol állítódik a magasság.
De ha van ott egy csavar - és van, mert emlékszem rá!, - akkor mindjárt meg is nézem. Éppen jó, hogy sötét van.
De ha odaba. a magasfesz, hát minden fórumtag meghallja amit mondok perceken belül
Na húzok...
2007.11.06. 00:08
2007.11.07. 14:03
2007.11.07. 15:00
2007.11.07. 17:43
2007.11.07. 21:20
Kaya írta:izzot nem lehet ortopédul berakni? véletlenül,
leeht h lesz nekem is uj lámpám
ma itt volt a kárszakértö és hát cserére vette a lámpát amit megkarcolt a taxa. + cserés a lökös, a ködlamp meg a diszlécek is.
a motorháztetőn egy borsonyi sérüklés van csak.
szoval ebböl csak kijön az angel:D:D:D
2007.11.07. 21:34
2007.11.07. 22:25
Bombolo írta:Stephanus_Rex!
A foncsor 3 helyen támaszkodik. A kettő felsőt kézzel állítod, a 3.-at pedig egy léptetőmotor állítja alul, a fel-le állítócsavar alatt. Valami nem OK, ha nem tudod feljebb állítani 6m-es távolságnál. Ha a lámpa felkapcsolásakor állít a motor, akkor a azzal nincs hiba, a mechanikus állításnál kell kutatni. Az sokszor eltörik, és gyakran "kreatívan javítják".
üdv:
Bömbölö
2007.11.07. 22:39
Stephanus_Rex írta:Bombolo írta:Stephanus_Rex!
A foncsor 3 helyen támaszkodik. A kettő felsőt kézzel állítod, a 3.-at pedig egy léptetőmotor állítja alul, a fel-le állítócsavar alatt. Valami nem OK, ha nem tudod feljebb állítani 6m-es távolságnál. Ha a lámpa felkapcsolásakor állít a motor, akkor a azzal nincs hiba, a mechanikus állításnál kell kutatni. Az sokszor eltörik, és gyakran "kreatívan javítják".
üdv:
Bömbölö
Most mintha nem minden bekapcsolásnál mozdulna meg a lámpa...
Lehet ez a rövidség oka?
Beragadt a motor egy olyan pozícióban, ahol a legjobban nyomja lefelé a sugarat?
2007.11.08. 00:18
2007.11.08. 12:07
2007.11.08. 12:57
Stephanus_Rex írta:Az a helyzet, hogy bekapcsolásnál a motor le se pipázza a lámpát. Nem mozog a self test. Egyik lámpa se reagál.
Hogyan lehet kiszedni a lámpát, le tudja írni valaki nagy vonalakban, mert nem szeretnék lepattintani valami rejtett fület.
És az egész közepe mozog, ha megfogom a xenon foglalatját és mozgatom. Az normális? Nekem valahogy úgy tűnik, hogy az egész optika a "levegőben" lebeg, és kézzel akármerre billegethetem...
Szóval jó lenne kiszedni a lámpát, és akkor megnézném, hátha kiugrott a motor fogaskereke, és azért nem mozgatja.
2007.11.08. 13:24
Bombolo írta:Stephanus_Rex írta:Az a helyzet, hogy bekapcsolásnál a motor le se pipázza a lámpát. Nem mozog a self test. Egyik lámpa se reagál.
Hogyan lehet kiszedni a lámpát, le tudja írni valaki nagy vonalakban, mert nem szeretnék lepattintani valami rejtett fület.
És az egész közepe mozog, ha megfogom a xenon foglalatját és mozgatom. Az normális? Nekem valahogy úgy tűnik, hogy az egész optika a "levegőben" lebeg, és kézzel akármerre billegethetem...
Szóval jó lenne kiszedni a lámpát, és akkor megnézném, hátha kiugrott a motor fogaskereke, és azért nem mozgatja.
Írtam pü-t, de ide is beírom okulásképpen. Ha lebeg a belseje, akkor valószínű, hogy az állítók törtek el benne. Facelift lámpához nem lehet állítót kapni, de én gyártattam hozzá és a lámpa szétszedése (sütés és egyéb borzalmak) nélkül is ki tudom cserélni, ráadásul sokkal jobb anyagból van és erősebb is.
A hitetlenek kedvéért álljon itt egy kép, hogy tényleg gyári hibáról van szó, ezek egytől egyig törött facelift állítók:
És az idő előrehaladtával egyre több törik el, lévén az eredetileg is rideg anyag a lámpa melegétől és hőingadozástól még ridegebb lesz.
Bömbölö
2007.11.08. 15:39
2007.11.08. 16:03