Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.05.22. 14:25

Köszi Rhantos,próbáltam ezzel a módszerrel ,de még nem sikerült.Az 1. szám pontosan milyen műveletet jelöl a képen,mert a másik jelzés gondolom a csavarhúzó feszítését jelentheti :)

2006.05.30. 18:56

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy az EURO3-as besorolás,az az EURO5-ösnél jobb-vagy rosszabb???
Ugyanis "kintről" csak EURO5-ösnél jobb besorolású Bömbit érdemes behozni.

2006.05.30. 19:37

Dezs írta:Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy az EURO3-as besorolás,az az EURO5-ösnél jobb-vagy rosszabb???

Szia!

Véletlenül sem akarlak megbántani, ezért igyekezni fogok finoman fogalmazni. Annak amit leírtál, se füle, se farka. :)
Még az EURO 5-ös környezetvédelmi osztály sem létezik, nemhogy annál jobb.
Ha külföldi vásárlásban gondolkodsz, keress meg per PÜ.

2006.05.31. 20:48

Dezs írta:Sziasztok!

Nem véletlenül EURO 4-esre gondolsz? Amúgy ha jól tudom, az E39-ben az EURO 3-mas norma volt a "legmagasabb" környezetvédelmi besorolás. Javítsatok ki, ha nem így van,mert engem is érdekel! :D

Re: gépkönyv

2006.06.02. 10:04

tshabba írta:Hali! Tudja vki honnan lehet szerezni "használati utasítást" az e39-hez? Elérhető valahol elektronikus formában? Akár angolul is! Feltétlen szükségem lenne rá köszi!

Szia Tshabba!

Beszkenneltem az én MAGYAR nyelvű kezelési útmutatómat E39-hez,ha még érdekel. Betettem a Letöltések/Gépkönyvekhez

Egyébként aki ilyet keresem annak is ajánlom figyelmébe,bár kicsit ferdére sikerült az oldalak beolvasása,de majdcsak jó lesz valamire így is.

Üdv

2006.06.07. 22:13

Hali!
Tud valaki nekem segíteni fékfolyadék ügyben? Cserélni szeretném, mennyi kell és milyet érdemes belerakni?
Köszi

2006.06.07. 22:37

zolkika írta:Hali!
Tud valaki nekem segíteni fékfolyadék ügyben? Cserélni szeretném, mennyi kell és milyet érdemes belerakni?
Köszi

Ez a téma nekem is aktuális!!De ez házilag szerintem nem igazán kivitelezhető.

2006.06.08. 07:07

admin írta:
zolkika írta:Hali!
Köszi

Ez a téma nekem is aktuális!!De ez házilag szerintem nem igazán kivitelezhető.

Leveszed a pollenszurohazat, kiszivod a fekfolyadekhazbol a fekolajat, vagy pedallal lepumoalod, utantoltessz es elkezded legteleniteni.
Kicsit mosasd at.

Fékfolyadék csere

2006.06.08. 08:26

Sziasztok!

Egy hónapja cseréltem fékfolyadékot. Gyári DOT4-et javasolták és 1l-t. Elég is lett volna,de talán csak azért mert még marad egy kicsi a rendszerben. Szerencsére 2-t vettem, mert annyit szívtunk a légtelenítéssel,hogy a másikat is meg kellett bontani.Ami folyadékot felfogtunk légtelenítés közben azt nem tartottam meg.A másfél órás légtelenítés jó oldala:jól ki lett mosva a rendszer. Otthon nem célszerű megcsinálni mert mi is Modiccal légetlenítettük,működtettük az ABS-t.Végül is azt mondták nekem Modic nélkül is sikerülhet.

Sok sikert!

Re: Fékfolyadék csere

2006.06.08. 09:03

MPOWER írta:Sziasztok!

Egy hónapja cseréltem fékfolyadékot. Gyári DOT4-et javasolták és 1l-t. Elég is lett volna,de talán csak azért mert még marad egy kicsi a rendszerben. Szerencsére 2-t vettem, mert annyit szívtunk a légtelenítéssel,hogy a másikat is meg kellett bontani.Ami folyadékot felfogtunk légtelenítés közben azt nem tartottam meg.A másfél órás légtelenítés jó oldala:jól ki lett mosva a rendszer. Otthon nem célszerű megcsinálni mert mi is Modiccal légetlenítettük,működtettük az ABS-t.Végül is azt mondták nekem Modic nélkül is sikerülhet.

Sok sikert!

En modik nelkul csinaltam es eleg volt az 1 lier.
Arra kell torekedni h ne levegosodjon le a renszer.....!!!

2006.06.08. 22:26

Sziasztok!

Köszi a segítséget fékfolyadék ügyben.
Levegőszűrőt milyen időközönként érdemes cserélni, ill. mi a helyzet az üzemanyagszűrővel?

2006.06.08. 22:48

zolkika írta:Sziasztok!

Köszi a segítséget fékfolyadék ügyben.
Levegőszűrőt milyen időközönként érdemes cserélni, ill. mi a helyzet az üzemanyagszűrővel?

En spec minden olajcserenel kicserelem.... :D
20K kilometerrenkent

2006.06.08. 22:51

Én is minde olajcserénél lecseréltetem a légszűrőt,mivel úgyis koromfekete 20-25ekm után,és az üz.a szűrőt is,mert a hazai üzemanyag sem az a minőség. :lol:

2006.06.22. 18:08

Sziasztok üdvözlök mindenkit.
Kéne egy kis segitség ULÉS MEMORIA zavar van Ugyanis a vezető üléshátmlának a főlső része sokszor menetközben is változtatja a pozicioját vissza meyg alaphejzetbe, ojan is történik, a gombal amivel lehet a fölsőrészt buktatni elöre-hátra ellenkezőleg bukik csak ez a rossz a többi pozició tökéletes Előre is kőszőnőm a segitséget :!:

Melegen nehezen indul...

2006.06.24. 14:55

Sziasztok!
Van vkinek ötlete miért indul nehezebben (kb. 4-et teker az önindító) melegen, míg "hideg" motorral (nyár van) egy pöccintésre beröffen. Mondtak már izzítógyertyát, porlasztócsúcsot, bár mások szerint ezek akkor lennének igazak ha pont hidegen indulna nehezen.
Előre is köszi a válaszokat

Re: E 39 520i-vel kapcsolatos gondok, kérdések.

2006.06.25. 00:19

gonzi írta:Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de már most kérném segítségeteket, mivel gondolom sokkal több a tapasztaltotok ezzel a típussal kapcsolatban, mint nekem.
Májusban vettem egy 520i-t (1998-as, kéziváltós, km.állás 124000, szervízkönyvel, számlákkal.)
Az autó nagyon tetszik a mai napig, de van egy két gondom, amit eddig nem tudtam orvosolni sajnos.
1. Az első, hogy néha kivágja az egyest a váltó. Erre kicseréltem a váltót, de még mindíg csinálta, és most bele tettem egy vadiúj kuplungot és sajnos még így is előfordul. Nem tudom,. hogy mit lehetne még ezzel kezdeni.
2. A második gondom, hogy 30-80km/h óra között, fordulatszámtól, sebesség fokozattol függetlenül egy visító hang jön előrről. Csak fékezéssel lehet a hang intenzitásán állítani. Vettem 2 db új féktárcsát és komplett első-hátsó fékbetétet, de csak azért is csinálta. Utána rájöttem, hogy csak akkor kezd el visítani, ha már az autó bemelegedett. Ekkor kezdtünk a viszkóra gyanakodni, mert amikor WD 40-nel befújtam a tengelyre és a viszkóra, akor elcsitult. Azóta kicseréltem a viszkót is, de semmi eredménye. :-(

Ha valakinek bármilyen tapasztalata, vagy ötlete van, annak nagyon örülnék.

Az utolsó kérdésem, pedig az lenne, hogy most az autómon egy gyári 18 collos alufelni van, amin 245/40 zr 18-as gumik vannak.
Szétvághatja-e ezt a robosztus futóművet ez a nagy kerék, illetve gumi??

Előre is köszönöm a segítségeteket. :-)

Szia,
nem vagyok autószerelő ugyan, de sebesség kidobós szivatással már találkoztam. Régi 323-as cápám csinálta, és egy elszakadt gumibak okozta. Indulásnál nagy csavarónyomatékot kell átadni és megfeszítheti kardántól visszafele. Bár ha te már váltót cseréltél akkor csak láttad volna ha valami el van szakadva.
A visítás nem lehet a kerékcsapágy?
Szép lehet a felnid. Az enyém csak 17"-os és /45-ös a gumi, de sűrűn kell centíroztatni, és most kihengereltettem, mert mindegyikben volt ovalitás kisebb nagyobb. Úgyhogy erre fogsz költeni, ha nem szereted, hogy ráz.
Egyébként ha nem ütöd vágod folyamatosan, szerintem nem teszi tönkre a futóművet, de jobban megterheli, mint a 225/60 R16-os gumival szerelt.

Üdv.
Sepi

Re: E 39 520i-vel kapcsolatos gondok, kérdések.

2006.06.26. 20:07

gonzi írta:Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de már most kérném segítségeteket, mivel gondolom sokkal több a tapasztaltotok ezzel a típussal kapcsolatban, mint nekem.
Májusban vettem egy 520i-t (1998-as, kéziváltós, km.állás 124000, szervízkönyvel, számlákkal.)
Az autó nagyon tetszik a mai napig, de van egy két gondom, amit eddig nem tudtam orvosolni sajnos.
1. Az első, hogy néha kivágja az egyest a váltó. Erre kicseréltem a váltót, de még mindíg csinálta, és most bele tettem egy vadiúj kuplungot és sajnos még így is előfordul. Nem tudom,. hogy mit lehetne még ezzel kezdeni.
2. A második gondom, hogy 30-80km/h óra között, fordulatszámtól, sebesség fokozattol függetlenül egy visító hang jön előrről. Csak fékezéssel lehet a hang intenzitásán állítani. Vettem 2 db új féktárcsát és komplett első-hátsó fékbetétet, de csak azért is csinálta. Utána rájöttem, hogy csak akkor kezd el visítani, ha már az autó bemelegedett. Ekkor kezdtünk a viszkóra gyanakodni, mert amikor WD 40-nel befújtam a tengelyre és a viszkóra, akor elcsitult. Azóta kicseréltem a viszkót is, de semmi eredménye. :-(

Ha valakinek bármilyen tapasztalata, vagy ötlete van, annak nagyon örülnék.

Az utolsó kérdésem, pedig az lenne, hogy most az autómon egy gyári 18 collos alufelni van, amin 245/40 zr 18-as gumik vannak.
Szétvághatja-e ezt a robosztus futóművet ez a nagy kerék, illetve gumi??

Előre is köszönöm a segítségeteket. :-)

Nekem 235/40 r 18 van de eddig a függőleges stabilizátor rúdon és a hátsó úszószilenten kívül más baja nem volt!
Mondjuk az tény, hogy a csapágy nem nagyon szereti az ekkora papucsokat .

2006.06.27. 15:31

Sziasztok, ismét ittvagyok van eggy kis gondom.

Az ülés memoriám megjavult a csatlakozókat huzgáltam le a problémásat eggy éjszakára lehúva hagytam .Az ülés alatt van egy kis doboz amiben panel van ebből is kihúztam a csatit vissza is dugtam minden a hején van és ekkor látom, gyujtás kapcs 1 éllás a lágzsák lámpa fojamatosan világit.Inditom a motort mindent kijeez normálisan majd miden elalszik a LÉGZSÁK visszajön fojamatosan világit.

HOgy tudom eltüntetni? Nagyon megköszönném a segitségeteket

Gyuri 4911 :cry: :cry:

2006.06.27. 20:13

gyuri4911 írta:Sziasztok, ismét ittvagyok van eggy kis gondom.

Az ülés memoriám megjavult a csatlakozókat huzgáltam le a problémásat eggy éjszakára lehúva hagytam .Az ülés alatt van egy kis doboz amiben panel van ebből is kihúztam a csatit vissza is dugtam minden a hején van és ekkor látom, gyujtás kapcs 1 éllás a lágzsák lámpa fojamatosan világit.Inditom a motort mindent kijeez normálisan majd miden elalszik a LÉGZSÁK visszajön fojamatosan világit.

HOgy tudom eltüntetni? Nagyon megköszönném a segitségeteket

Gyuri 4911 :cry: :cry:

Szerintem csak modik vagy laptopal tudod törölni.Valószinü ,hogy széthuztad az ülés érzékelő csatiját is és utánamár nem megy ki a hiba csakha törlöd.

olaj-csere

2006.06.30. 21:38

Hali! 525tds-be milyen Castrol olaj kell? mekkora viszkozitású? milyen típusú?
//Láttam a "motorolajok" menüpontot de nem lendítette meg a fantáziám...
Köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge