Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.07.29. 15:56

Szia! Nekem még nem volt ilyen gondom,de kiváncsian várom a válaszokat én is.

2007.07.29. 15:58

Na,akkor erre ránézek én is !

2007.07.29. 18:11

janoe39 írta:Üdv mindenkinek!
Elsö kérdésem, hogy 520 benzinesen hol találom az üzemanyagszűrőt???
A másik az, hogy találkozott-e már valaki benzines tulajdonosok közül olyan problémával, hogy amikor 15liter alá megy az üzemanyagszint, nagyon hangos lesz az AC szivattyú, és alig megy az autó, mint egy kispolszki ugy gyorsul! nincs erö, nem pörög ki a motor. Szerintem az üzemanygszűrőm van eltelve, de nem találom hol van... Kérek segítséget! Köszönöm!!!

az ac szivattyud kezd meghalni és már nem tudja a tank aljából felszivni a naftát!Vigyázz vele mert a soför ülés alatt kivül van még egy ac és megdöglik mert nem kap elég naftát hátulról!30dizelnél ez a történet kb 100 ezer ha mind a két szivattyúd tropára megy.elöször a tankban lévöt cseréltesd ki és figyeld a másik hangját!ha ez segit akkor kb 25 lepedö elég de ha már megfingatta az ülés alattit akkor a 100-as megoldás jön sajna!

2007.07.29. 18:54

mentoslaci írta:
A másik az, hogy találkozott-e már valaki benzines tulajdonosok közül olyan problémával, hogy amikor 15liter alá megy az üzemanyagszint, nagyon hangos lesz az AC szivattyú, és alig megy az autó, mint egy kispolszki ugy gyorsul! nincs erö, nem pörög ki a motor. Szerintem az üzemanygszűrőm van eltelve, de nem találom hol van... Kérek segítséget! Köszönöm!!!

az ac szivattyud kezd meghalni és már nem tudja a tank aljából felszivni a naftát!Vigyázz vele mert a soför ülés alatt kivül van még egy ac és megdöglik mert nem kap elég naftát hátulról!30dizelnél ez a történet kb 100 ezer ha mind a két szivattyúd tropára megy.elöször a tankban lévöt cseréltesd ki és figyeld a másik hangját!ha ez segit akkor kb 25 lepedö elég de ha már megfingatta az ülés alattit akkor a 100-as megoldás jön sajna!

az első ülés alatt csak egy szűrő van, aminek a végébe egy nyomásszabályozót szrelenek (egy gombaformájú vacak)!! (a benzinesekben)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Diabolica 2007.07.29. 19:06-kor.

2007.07.29. 19:02

Diabolica írta:
mentoslaci írta:

az első ülés alatt csak egy szűrő van, aminek a végébe egy nyomásszabályozót szrelenek (egy gombaformájú vacak)!!

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15

szerintem ezzel lesz problémád!!

üzemanyagszűrő

2007.07.29. 22:00

Köszönöm a gyors válaszokat!!!
Szerintem az AC-m még megmenthető (vagyis remélem), mert mikor megtankolom nincs semmi hangja, csak mikor már kezd kifogyni a nafta akkor nyöszörög. Szerdán lesz időm foglalkozni vele, akkor szétborítom azt az ülés alatti szűrőt. Megpróbálom kitisztogatni, de ha nagyon gányos veszek bele újat! Utána írni fogok a fórumba, hogy mire jutottam, mit találtam...
Mégegyszer kösz mindenkinek, szerdán folyt köv.!

2007.07.30. 08:18

Tisztogatással nem érsz el semmit cseréld ki nem egy nagy összeg !!!

2007.07.30. 09:41

Ali_Killer írta:Tisztogatással nem érsz el semmit cseréld ki nem egy nagy összeg !!!

szerintem ezzel kezd
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=10

2007.07.30. 14:11

Szerintem is a szűrővel kezd!!

2007.07.30. 15:07

Nem akarok vészmadár lenni de ha a szűrő a rossz akkor hiába van teli a tank, akkor sem tud többet átpráselni rajta az AC. Persze ettől még nem árt kicserélni. Az nem lehet, hogy akkor is nyöszörög a pumpa ha több van a tankban, csak akkor nem hallani annyira? Az, hogy teli tankkal jobban megy mint akkor ha csak 10-20 liter van az alján inkább mégis pumpa problémát jelent, de ne legyen igazam.......

2007.07.30. 20:31

Urak!

Mivel a szívattyút benzin keni, ezért az " üres tankkal" való használat eléggé megrővidíti az életét.
A tanulság, hogy 20 lityi mindig legyen ben!

2007.07.30. 20:39

kbhont írta:Urak!

Mivel a szívattyút benzin keni, ezért az " üres tankkal" való használat eléggé megrővidíti az életét.
A tanulság, hogy 20 lityi mindig legyen ben!

Na akkor innen üzenem annak a szerencsétlennek aki az egyetemi éveim alatt "használt" Peugetot 205 GTI-met vezetgeti most, hogy AZONNAL CSERÉLJEN ac-t mert abban az autóban 3 éven át 6 liternél több üzemanyag nem volt!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Ennyit + egy melba kockát adtak akkor egy ezresért az ÖMV-nél a kálvin téren....) :D :D :D :D

bár lehet, hogy abban a kocsiban nem a tankban fürdött az ac, hanem alatta..........

----

2007.07.31. 00:10

Igen, igazatok van. Nem egy nagy összeg a szűrő, meg azt tisztítani... én sem gondolhattam komolyan, de erre rájöttem, ma meg is rendeltem az új szűrőt, holnapra lesz a boltban. A gyári 5700 ft, amit rendeltem az egy német másik tipus, de ajánlották és 3700ft lesz. Szerdán szerelek...

2007.08.01. 15:20

Üdv mindenkinek!
A problémám kb 4 hónapja kezdődött azzal, hogy sípoló hangot kezdtem hallani menet közben gyorsításkor illetve hegymenetben terheléskor. Gyanakodtam a légbeömlő gumicsőre ,hogy talán kirepedt.Így is volt, ezt kicseréltem. A hang jócskán halkabb lett de még mindíg hallom. Álló helyzetben akárhogy változtatom a fordulatot nem lehet hallani. Csak menet közben és a fent leírt helyzetekben. Kérdésem, hogy az automata váltótól jöhet-e ilyen sípoló hang? A kocsi egyébként tökéletesen megy és a váltó is rendesen teszi a dolgát.

houdini

Pdc

2007.08.01. 15:52

Sziasztok!

Erősen gondolkodom egy hátsó PDC bekötéséről. Kíváncsi lennék a véleményeitekre. Néztem most két fajtát is, de nem tudom, hogy mitől függ, hogy melyik jó az én autómba!
Láttam olyat, aminek a vezérlőjén 2 illetve 3 csati is van. Ez mitől függ? Mondjuk én most olyat találtam kompletten, ami 2 csatis, de az egyiken fekete és lila, a másikon meg fekete és fehér a két csati. Mi a különbség? Évjáratra elvileg mindegyik stimmel, mivel mindkettő 98-as E39-ből származik. Motorok szerint is volt különbség? Szerintetek a 140 euró jó ár érte? Adja a srác a kábeleket (mindkettőt), a 4db senzort, a vezérlőt, meg a gongot is. A másikhoz a gong csatit nincs meg, viszont adja a díszléceket a lökhárítóhoz.

üzemanyagszürö csere

2007.08.01. 21:41

Megvolt a nagyszerviz, kicseréltem a benzinszüröt,ami 3000 ft-ba került (3700 helyett) kb fél ora volt az egész. Kellett hozzá gyári emelő, meg egy marék szerszám, nem volt nehéz. Amit kivettem: kifolyattam belöle a benzint, sötét barna volt mint a cefre, utána probáltam átfujni rajt, nem sikerült. Az új szürön oda vissza lehet lélegezni... ugyhogy volt különbség. Amikor ráteszem a gyujtást és még nem indítom el, a régi szürüvel folyamatosan ment az AC, ezzel kb 3-4 mp.-ig!!! Menetközben még nem probáltam mi változott, visszajártam a garázsba. [b]Azt tudja valaki, hogy 525 TDS-ben a motortérben található gázolajszürőn kívöl van-e valahol még másik szürö???[/b/

Re: üzemanyagszürö csere

2007.08.01. 22:24

janoe39 írta:Megvolt a nagyszerviz, kicseréltem a benzinszüröt,ami 3000 ft-ba került (3700 helyett) kb fél ora volt az egész. Kellett hozzá gyári emelő, meg egy marék szerszám, nem volt nehéz. Amit kivettem: kifolyattam belöle a benzint, sötét barna volt mint a cefre, utána probáltam átfujni rajt, nem sikerült. Az új szürön oda vissza lehet lélegezni... ugyhogy volt különbség. Amikor ráteszem a gyujtást és még nem indítom el, a régi szürüvel folyamatosan ment az AC, ezzel kb 3-4 mp.-ig!!! Menetközben még nem probáltam mi változott, visszajártam a garázsba. [b]Azt tudja valaki, hogy 525 TDS-ben a motortérben található gázolajszürőn kívöl van-e valahol még másik szürö???[/b/

Szerintem a tankban is van, de legegyszerűbb ha megnézed az ETK-ban.
bezo

2007.08.01. 22:38

sziasztok!

nem vág a fenti kérdésekbe, de ha már ez a topic neve, felteszem a nagy kérdést, ami egy ideje furdalja az oldalamat: Az 535-ös változat miért csak sedan-ban készült, míg minden más motorral szerelt e39 létezik kombiban???? :help:
tényleg érdekelne a dolog, szóval....

Köszi

2007.08.02. 07:38

Üdv!
Valaki egyszer nekem azt mondta, hogy a népek vagy 28-ast,
vagy ha már nagy benzines, akkor 40-est vettek általába,
az eladási statisztikák alapján. Többek között ez is befolyásolta a dolgot.
( Vagy igaz, vagy nem. )
Oldboy!

2007.08.02. 07:44

Oldboy írta:Üdv!
Valaki egyszer nekem azt mondta, hogy a népek vagy 28-ast,
vagy ha már nagy benzines, akkor 40-est vettek általába,
az eladási statisztikák alapján. Többek között ez is befolyásolta a dolgot.
( Vagy igaz, vagy nem. )
Oldboy!

Elképzelhető! :roll: :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge