Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.03.01. 17:14

Lenne egy ide vágó kérdésem...
Annó én a manuál 325i-mell mertem fék-gázzal indúlni illetve pörgetni a két kereket miközben állt a vas egy helyben...
De látom,hogy ti is itt próbálgatjátok a gyári adatokat és a többség fék-gáz rajtot választja de autómatával...?! Kérdésem nem lehet valami gebasz a váltóval ilyen rajtoknál???

2008.03.01. 17:38

ddome:
Van egy topic: "Az E39 szervizeltetése (és a tipikus hibák megelőzése)" meg a "Szervizek és vélemények a szervizről!"ott vannak leírva csudás gyógyulások, megtáltosodott paripák. Valaki kitisztíttatot valamit, utána jobb lett, stb...

Ha tényleg nem O.K. a gép, érdemes innen szemezgetni.[/quote]

Végigolvastam azt a fórumot, sajnos nem találkoztam ilyennel. Nem touring.
Még talán az lehet gond, hogy rossz időben nyomom le a stoppert :)
ez is egy érdekes kérdés, hogy mikor indítjátok a stoppert..
álltok a kocsival, és amint hozzáértek a gázhoz már nyomjátok is
vagy csak amint felpörög és megindul a kocsi?

mi lehet az az alkatrész, ami befolyásolhatja a teljesítményt? Csekély mértékben mert azért
nem drasztikus az erőcsökkenés

2008.03.01. 18:56

strobi írta:Lenne egy ide vágó kérdésem...
Annó én a manuál 325i-mell mertem fék-gázzal indúlni illetve pörgetni a két kereket miközben állt a vas egy helyben...
De látom,hogy ti is itt próbálgatjátok a gyári adatokat és a többség fék-gáz rajtot választja de autómatával...?! Kérdésem nem lehet valami gebasz a váltóval ilyen rajtoknál???

Nem tesz neki jót. Én kipróbáltam, hogy állok a pedálokon és úgy fájör, úgy mértem 6.9sec-et de az gyilkolás. A rendes mérés is úgy történik, hogy bal láb fék, jobb gáz fölött. Egyszerre hirtelen gáz tövig, fék kienged stopper indít. Egy időben. Ennel korrektebbet nem nagyon lehet. A gyári mérés az autó elindulásának pillanatától történik, de ahhoz rendes műszer kéne. Mi korábban indítjuk, cserébe leszarjuk, hogy a km óra csal 4-6km/h-t 100 környékén.
Vegyétek videóra, az a legkorrektebb és akkor meg tudjuk mérni. Ezért veszem fel én is, amint a mutató elhagyja az alapjáratot megy a stopper nálam, így a legegyszerűbb szerintem.

2008.03.01. 20:15

ViSoR írta:

Nem tesz neki jót. Én kipróbáltam, hogy állok a pedálokon és úgy fájör, úgy mértem 6.9sec-et de az gyilkolás. A rendes mérés is úgy történik, hogy bal láb fék, jobb gáz fölött. Egyszerre hirtelen gáz tövig, fék kienged stopper indít. Egy időben. Ennel korrektebbet nem nagyon lehet. A gyári mérés az autó elindulásának pillanatától történik, de ahhoz rendes műszer kéne. Mi korábban indítjuk, cserébe leszarjuk, hogy a km óra csal 4-6km/h-t 100 környékén.
Vegyétek videóra, az a legkorrektebb és akkor meg tudjuk mérni. Ezért veszem fel én is, amint a mutató elhagyja az alapjáratot megy a stopper nálam, így a legegyszerűbb szerintem.

Én úgy mértem, hogy jobb láb fék, majd padlógáz :twisted: többiben pedig osztom Visor kolléga véleményét!

2008.03.01. 20:39

Zola írta:
ViSoR írta:

Én úgy mértem, hogy jobb láb fék, majd padlógáz :twisted: többiben pedig osztom Visor kolléga véleményét!

Zola és akkor mivel tapostad telibe a gázt ha a jobb láb fék?
Vagy jobb láb fék majdd utánna átlépsz a gázra és kick-down + stopper idnúl...?

2008.03.01. 20:58

strobi írta:
Zola írta:
ViSoR írta:

Zola és akkor mivel tapostad telibe a gázt ha a jobb láb fék?
Vagy jobb láb fék majdd utánna átlépsz a gázra és kick-down + stopper idnúl...?

Így van Strobi, pontosan.

2008.03.01. 23:06

Sziasztik! Lenne egy nagy kérdéses! Illetve már lehet hogy tudom a választ is, de érdeklene a hozzártők véleménye. Megy ám nálam az átalakítás 540ia-ra M% fékrendszert tettem. (első hátsó tárcsa, minden ami kell, komplett fék). Úgy csináltam , hogy mindig egy egy fékmunkahengert cserétlem ki, addig a gumicsövet összefogtam stabilen egy fogóval. Szinte egy csepp olaj sem jöhetett ki, így elvileg nem legegősödhetett le. Igy szépen kicserélgettem mind a 4et. Utánn a jött az hogy a bal hátsónál kezdve, mivel úgynéztem az a legnagyobb kör elkezdtem légetleníteni és olajat cserégetni így:
- Kinyitottam a légtetenítő csavart és egy edénybe pumpáltuk ki az olajat, közben a barátom önötte a tartályba az olajat, hogy nehogy véletlen kifogyon. addi engedtük még nem látszott az új olaj......
Így szépen végig mina a négy munkahengeren.....
elvileg levegő sehol nincs.
A jelenség a következő:
A fék egy nagy sz.... olyan mikor benyomom a pedlált minta levegős lenne még mindig, szinte beesik. Felfigyeltem arra, hogy ha elszorítom a bal hátső fékcsövet hátül a gumicsőnél azonnal jó lesz minden. Ha leveszem a szorítót szörcsög ott elől valami, hallatszik hogy nem úgy dolgozik ahogy kellene.
BMW-s ismerősöm azot mondta, hogy a DSC miatt van mert a fékerőeolszöhoz levegő kerölt és onnan csak a szerviz tudja kiszedni légelenítő progival.... Talán ez lesz a probláma. ú
Csak mégis hogy kerülhetett oda levegő, mikor elvileg minden tökéletes volt?
Esetleg vanami kérdés és észervétlel?

2008.03.01. 23:25

Sziasztok. Bocsi legközelebbre megtanulok írni! :)

2008.03.02. 12:15

egy kis segítség:www.pelicanparts.com/BMW/techarticles/Mult-Bleeding_Brakes/Mult-Bleeding_Brakes.htm

2008.03.02. 19:22

Sziasztok.
Lenne egy olyan gondom hogy az autom amikor ráadom a gyujtást, bekapcsol a telefon és egy ilyen jellegzetes búgó hang kiséri.Viszont amikor inditok nem indul.Gyujtás le és megint elörről,ez egy párszor eljátsza és utána indul be.
Mi lehet ez?

2008.03.02. 20:42

Bonca írta:Sziasztok.
Lenne egy olyan gondom hogy az autom amikor ráadom a gyujtást, bekapcsol a telefon és egy ilyen jellegzetes búgó hang kiséri.Viszont amikor inditok nem indul.Gyujtás le és megint elörről,ez egy párszor eljátsza és utána indul be.
Mi lehet ez?

Mi bug a teló vagy valami más?Lehet az AC pumpa haldolik.És az bug.

2008.03.02. 21:26

Üdv. az Uraknak! :help:

Zavarnék1 kicsit.Voltunk diagnosztikán,velem minden OK,de a bimmerem/528ia 2000-es évj./ beteg.Azt írta ki a computer hibaként:kipufogó vezérműtengely érzékelő.Nagy baj lehet belőle,ha a javításig járok vele,vagy inkább zárjam rá a garázst?

2008.03.02. 23:01

Asszem az az a dolog, ami már volt nekem is.
Elmegy a teljesítmény, és néha az alapgáz is. Szóval elég idegesítő... Viszont a csere 10 perc.

2008.03.03. 00:22

Índításkor dadogott,egy nagyobb gázfröccs után besimult,alapjárat OK,sárga kontroll lámpa kigyulladt.A teljesítmény min. csökkent ,a diagnosztikánál a komputer ki írta a 2.henger teljesítmény csökkenését is.Nem tudjátok véletlenül mi ennek a kütyünek az english megfelelője,akkor megtalálnám a robbantott rajzon.

2008.03.03. 10:06

igen a telcsi búg,nem az ac.

2008.03.03. 11:11

pastorsteve írta:Índításkor dadogott,egy nagyobb gázfröccs után besimult,alapjárat OK,sárga kontroll lámpa kigyulladt.A teljesítmény min. csökkent ,a diagnosztikánál a komputer ki írta a 2.henger teljesítmény csökkenését is.Nem tudjátok véletlenül mi ennek a kütyünek az english megfelelője,akkor megtalálnám a robbantott rajzon.

Nem 100%, de talán ez a kódja: 12 14 7 518 628

2008.03.05. 15:34

Sziasztok!

Hátsó ablaktörlő problémám akadt. Itt visszaolvasva úgy tűnt meg is van a megoldás. Miközben ellenőriztem, hogy milyen nehezen mozog az üvegbe épített törlőberendezés... egyszerűen letörtem a kart. Mi a megoldás? Lehet külön is kart venni? Vagy mivel kőkeményen szorul az egész cseréljem ki komplett?
Esetleg van ilyen eladó valakinek?

Kösz.
Hege

2008.03.09. 19:01

A problémát sikerült megoldani. Hibátlanul működik.

Hege

2008.03.10. 16:42

Sziasztok!

Tegnap este megállt a vasam! :sírás: Azt hiszem behalt az Ac-m

2008.03.10. 18:19

laco7 írta:Sziasztok!

Tegnap este megállt a vasam! :sírás: Azt hiszem behalt az Ac-m

Csapkodjad teljes erőből a vezető ülést a segged alatt, akkor be kéne indulni.
Hozzászólás küldése

VigLink badge