Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 vásárlás

2016.01.03. 20:33

broton írta:Boldog új évet mindenkinek!

Autó vásárlás elött állok és ezt nézegetem mit szóltok hozzá?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... so-9687375

Sok az M! :)
Olcsó, akár jó is lehet. Inkább faceliftest keresnék már ebben a nagyságrendben.

2016.01.03. 21:10

Imco írta:

Olcsó, akár jó is lehet. Inkább faceliftest keresnék már ebben a nagyságrendben.

Valamiért a bal 1-ről nincs kép.

2016.01.03. 21:15

SvidronyA írta:
Imco írta:

Jó meglátás köszönöm.

2016.01.03. 21:23

ogre írta:A hétvégén volt szerencsém pár autót kipróbálni, egy 150 lóerős 20i motoros E46-ot, meg egy 523i-t. Mérlegelés után arra az eredményre jutottam, hogy nagyobb motoros E46 Touring vagy E39 V8 lesz a befutó nálam. Így, hogy mindkettő 6 hengeres volt, nem éreztem köztük azt az ég és föld különbséget, bár először a 3-ast próbáltam ki, később az 5-öst, a 80 lovas punto után mindkettő jól ment, de azért a nagyobb motor még a nagyobb kasznit is hatásosabban mozgatta, egyikhez sem szoktam hozzá, és mindkettőbe a puntoból ültem át, igazából állat volt mindkettő. Az 5-ös még talán kicsit feleslegesen is nagy nekem, az említett előnyök mellett, és a méretéből, valamint az árakból fakadó hátrányok tekintetében pedig lehet, hogy a 3-as jobban testhez álló lenne, nem érzem úgy, hogy annyival többet nyújtana az E39. Viszont ha már lúd, legyen kövér, egy V8-as lehet, hogy meggyőz róla, hogy teljes mértékben dobjam el a racionális érveket. :twisted:

Köszönöm a segítséget! :franko: Vadászatra fel! 8)

Ha Dunakeszi felé jársz szólj, csaphatunk egy karikát...;)

2016.01.03. 21:25

broton írta:
SvidronyA írta:
Imco írta:

Jó meglátás köszönöm.

A bal oldali ajtók alja/sarkai jó eséllyel korrodáltak. A hátsó ablaktörlő pozíciója is felvet egy kérdést. Ezek azonban lényegtelennek tűnnek ahhoz képest, hogy szerintem a kipuff vég takarítva van, látszik, hogy jó kormos volt korábban.
Szerk.: elnézést, nem feltétlen eltántorítani akarlak az esetleges szemrevételezéstől, mindössze az alkupozíció szempontjából figyelembe vehető dolgokat észrevételezem :wink:

2016.01.03. 22:04

SvidronyA írta:
broton írta:
SvidronyA írta:
Imco írta:

Jó meglátás köszönöm.

A bal oldali ajtók alja/sarkai jó eséllyel korrodáltak. A hátsó ablaktörlő pozíciója is felvet egy kérdést. Ezek azonban lényegtelennek tűnnek ahhoz képest, hogy szerintem a kipuff vég takarítva van, látszik, hogy jó kormos volt korábban.
Szerk.: elnézést, nem feltétlen eltántorítani akarlak az esetleges szemrevételezéstől, mindössze az alkupozíció szempontjából figyelembe vehető dolgokat észrevételezem :wink:

Azért ezt néztem ki mert frissen behozott gondoltam hátha,de szerintem nem adott kint többet 1500 eurónál,és ezért a pénzért kint sem lehet kapni valami jót.

2016.01.03. 22:10

Azt írja M-es futómű, nekem nem tűnik annak, szerintem sima magasságban áll az autó...

2016.01.03. 22:24

Sziasztok! BUÉK mindenkinek!

Erről az autóról esetleg tud valaki valamit:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ap-9688169

Előre is köszi a választ.

2016.01.03. 22:31

Papi írta:

Azt írja M-es futómű, nekem nem tűnik annak, szerintem sima magasságban áll az autó...

Ha elmegyek megnézni az autót ott helyben hogy tudom eldönteni hogy m-es vagy nem

2016.01.03. 22:37

Amikor 2006-ban regisztráltam az e39 klubba vettem egy 540i-t nagy megelégedéssel használtam évekig.
Most szeretnék venni egy 530d kombit amit egy megbecsült munkás autónak használnék, úgyhogy ezek az m-es és hasonló úri huncutságok ebben a felhasználási módban nem nagyon fontosak.

2016.01.03. 22:41

broton írta:
Papi írta:

Ha elmegyek megnézni az autót ott helyben hogy tudom eldönteni hogy m-es vagy nem

Nézzétek meg a 6.(jobb oldal) és 7.(bal hátulról) képet nagyításban, hátha csak az én szememet csapták be fények-foltok:
A 6. képen a hátsó kerékív sarkától a jellemző helyen mintha hólyagosodna a festék a korróziótól,
de szinte egészen fel a tanksapkáig. Ilyen "magasságokba" viszont még nem láttam emelkedni :)
A 7. képen a csomiajtó jobb felső sarkánál az üvegablak alatt mintha lenne egy benyomódás,
és a 6. képen szintén furán elálló sötét foltként látszik.
Szintén 7. képen a csomiajtó bal felső sarkánál, az üveg feletti rész sarka huplisnak tűnik,
még talán az oszlop is benyomódott.

A nullát karcoló tankjelző sem ajánlott (tankban lévő pumpának nem tesz jót)
A kijelzőn az alsó információs sávnál valami figyelmeztetést kiír - én annak a kis háromszögnek
a sarkát látom felfedezni, ami közrefogja a szöveget.
Persze lehet, csak pl. alacsony ablakmosó szintre figyelmeztet... :)

Ezekre szerintem kérdezz rá előzetesen telefonon. Melós autó fogalmába nem tudom mi fér bele ezekből.
Persze attól még lehet jó motorikusan, ha a kasztni nincs toppon.

2016.01.03. 22:45

broton írta:Amikor 2006-ban regisztráltam az e39 klubba vettem egy 540i-t nagy megelégedéssel használtam évekig.
Most szeretnék venni egy 530d kombit amit egy megbecsült munkás autónak használnék, úgyhogy ezek az m-es és hasonló úri huncutságok ebben a felhasználási módban nem nagyon fontosak.

Kedves Kolléga!
Ugye azt akartad írni, hogy Touringot? ;-)

Tapatalk-kal küldve az én D6503-el

2016.01.03. 22:52

SvidronyA írta:
broton írta:Amikor 2006-ban regisztráltam az e39 klubba vettem egy 540i-t nagy megelégedéssel használtam évekig.

Kedves Kolléga!
Ugye azt akartad írni, hogy Touringot? ;-)

Tapatalk-kal küldve az én D6503-el

Igen Touringot akartam írni, elnézést a bárdolatlanságóm miatt.

2016.01.03. 23:00

broton írta:
Papi írta:

Kb. 3 cm a különbség a normál és az M-es ültetés között. A versenyen jó mérési pont volt a B oszlopnál az autó hasmagasságának mérése alapállapotban az oldalsó szoknyánál. Ha ez 15 cm körül van a talajhoz, akkor ültetett. Ha 18 cm magasságában, akkor sima futómű van alatta...
Másik, ha ültetett lenne, szerintem lenne 17-es felnije (de meglehet, biztonságból kisebb felnit és nagyobb gumit szereti vagy ez a téli garnitúra), de én nem tennék akkor már rá 15-16-ost...
(de elnézést, ha tévedek, nekem szemre így tűnik a kép alapján)

2016.01.03. 23:06

benzingoz írta:
broton írta:
Papi írta:

Nézzétek meg a 6.(jobb oldal) és 7.(bal hátulról) képet nagyításban, hátha csak az én szememet csapták be fények-foltok:
A 6. képen a hátsó kerékív sarkától a jellemző helyen mintha hólyagosodna a festék a korróziótól,
de szinte egészen fel a tanksapkáig. Ilyen "magasságokba" viszont még nem láttam emelkedni :)
A 7. képen a csomiajtó jobb felső sarkánál az üvegablak alatt mintha lenne egy benyomódás,
Szintén 7. képen a csomiajtó bal felső sarkánál, az üveg feletti rész sarka huplisnak tűnik,

A kijelzőn az alsó információs sávnál valami figyelmeztetést kiír - én annak a kis háromszögnek

Ezekre szerintem kérdezz rá előzetesen telefonon. Melós autó fogalmába nem tudom mi fér bele ezekből.

Én munkás autót írtam nem melóst, mert ugye a melós kifejezésnél könnyen asszociálhatunk egy malteros kőműves brigádra talicskával meg betonkeverővel.
A munkás autót úgy értettem, hogy ezzel járok dolgozni ami egy rendezett karbantartott tiszta megjelenést mutat.
Nem utolsó sorban egy megbízható erös munkaeszköz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek broton az itt látható tagok köszönték meg: jimbi525d
Értékelés: 4.76%

2016.01.03. 23:30

broton írta:
benzingoz írta:
broton írta:
Papi írta:

Én munkás autót írtam nem melóst, mert ugye a melós kifejezésnél könnyen asszociálhatunk egy malteros kőműves brigádra talicskával meg betonkeverővel.
A munkás autót úgy értettem, hogy ezzel járok dolgozni ami egy rendezett karbantartott tiszta megjelenést mutat.
Nem utolsó sorban egy megbízható erös munkaeszköz.

Valóban, elnézést, a munkás-melós szóhasználatra nem figyeltem,
de nem volt szándékomban ilyen téren különbséget tenni, csak ez jött gyorsban a billentyüzetre...
A lényeg a bmwdance :wink:

2016.01.03. 23:34

broton írta:Ha elmegyek megnézni az autót ott helyben hogy tudom eldönteni hogy m-es vagy nem

Már eldöntöttük! Nem M-es. Lehet van rajta 1-2 M kütyü de nem M-es.
Belül a kormány ami feltűnően az. Ennyi!
Nekem a váltógombom is az. Mégsem M-es az autó! ;) :)

2016.01.03. 23:42

Valóban, elnézést, a munkás-melós szóhasználatra nem figyeltem,
de nem volt szándékomban ilyen téren különbséget tenni, csak ez jött gyorsban a billentyüzetre...
A lényeg a bmwdance :wink:[/quote]

Semmi gond nem akarta én fel róni neked, csak manapság ugye....... :wink:

2016.01.04. 16:44

ogre írta:A hétvégén volt szerencsém pár autót kipróbálni, egy 150 lóerős 20i motoros E46-ot, meg egy 523i-t. Mérlegelés után arra az eredményre jutottam, hogy nagyobb motoros E46 Touring vagy E39 V8 lesz a befutó nálam. Így, hogy mindkettő 6 hengeres volt, nem éreztem köztük azt az ég és föld különbséget, bár először a 3-ast próbáltam ki, később az 5-öst, a 80 lovas punto után mindkettő jól ment, de azért a nagyobb motor még a nagyobb kasznit is hatásosabban mozgatta, egyikhez sem szoktam hozzá, és mindkettőbe a puntoból ültem át, igazából állat volt mindkettő. :lol: Az 5-ös még talán kicsit feleslegesen is nagy nekem, az említett előnyök mellett, és a méretéből, valamint az árakból fakadó hátrányok tekintetében pedig lehet, hogy a 3-as jobban testhez álló lenne, nem érzem úgy, hogy annyival többet nyújtana az E39. Viszont ha már lúd, legyen kövér, egy V8-as lehet, hogy meggyőz róla, hogy teljes mértékben dobjam el a racionális érveket. :twisted:

Köszönöm a segítséget! :franko: Vadászatra fel! 8)

annyit még azért hozzátennék, hogy a BMW E46 a 2015-ös év Fila táskája :) :D

2016.01.04. 20:10

Persze, a 20d meg a 16i, mer' az óccsó oszt keveset eszik, de az is BMW tesvírem. :facepalm:

328i Touringot meg egyetlen darabot láttam használtautón, ami laikus szemmel nézve sem volt túl bizalomgerjesztő, szart meg most is tudnék venni, de inkább spórolok még hozzá és igyekszem a jobbak közül válogatni. :doglotlo:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/325 ... fu-9691043
Még talán ez szép (lenne), de a bal eleje nem tetszik, mintha csálé lenne a motorháztető, törött a lökhárító a ködlámpánál, és még lóg is, meg a balos xenon világosabb, mint a jobbos... 1,35 misi P rendszámmal, az évszázad vétele... :D

Reszka köszönöm a lehetőséget, de életemben nem jártam még Dunakeszin, bár ami késik nem múlik. :oops: :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge