![]() |
2015.06.15. 21:47
2015.06.15. 21:59
szabi.bolla írta:Ők lennének a Hegyalja úti klímások?
http://12.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/au ... imaszerviz
2015.06.16. 06:33
szabi.bolla írta:hamoriarpi írta:admin írta:hamoriarpi írta:szabi.bolla írta:Sziasztok!
Sorry előre is, hogy nem olvasom vissza a korábbi írásokat.
Az autó e39 2.5tds '96. A probléma az,hogy klíma nem kapcsol be - tipikus. Most lett feltöltve a rendszer 6 bar-ra. Diagnosztika hibát nem mutat.
Klímapanel csere történt tavasszal, minden egyéb funkció működik, valamint kb 3 hete új klímahűtőt kapott az autó, mert elég ramaty állapotban volt. A feltöltés most hét végén történt.
Ötlet? Köszi előre is.
Autóklímát nem nyomásra, hanem tömegre töltünk vákuumozás után.
A hiba nem biztos, hogy csak ez.
Nyomásra is meg lehet azért tölteni![]()
Kérdés mikor és hol volt az a 6 bár?
Meg lehet, de kevésbé szakszerű, mint grammra. Egy gyengélkedő kompresszornál nyomásra töltés nagyon félrevezető lehet. Ami még félrevezetőbb és veszélyes az a bypass szelepesek nyomásra töltése.
DE NEHOGY MÁR ÉN MAGYARÁZZAM NEKED![]()
![]()
Egyetértek, hogy a klímát grammra töltik, ezen nem érdemes vitáznunk, a klímám attól még nem működik![]()
Viszont sikerült szóra bírni a klímát régi vezérlőpanellel, aminek csak kijelző problémája volt. (Új panelből átraktam a kijelzőt a régi panelre.) Kapcsol a hűtőventillátor, és változik kicsit a fordulatszám is. Gondolom eből lehet következtetni arra, hogy a szivagttyú is működésbe lép. Viszont a befúlyt levegő továbbra is langyos :S. Tudtok esetleg ajánlani valakit Pesten a 12-13. kerület környékén aki nem aranyárben ránéz a klímagázra és rá is tölt ha szükséges?
2015.06.16. 14:22
2015.06.16. 14:59
kanyobence írta:Noss, a létező, de nekem magát meg nem mutató kondenzvízről beszélnék ismételten.
Klímám full feltöltve, nyomáspróbázva, fertőtlenítve. Hideget fúj, nem büdös.
Ami viszont nem kerek: kondenzvíz a csövön a kocsi alján nem jön, egy csepp sem!
Megpiszkáltam, levegővel kicsit megfújattam. Eredmény semmi. Nincs kondenzvíz, pedig gondolom 16 fok max gomb-al 15 perc után már kéne jönnie. (Ha tévedek szóljatok)
Máshol a kocsiban nem észleltem vizesedést. Sem középboxnál, sem máshol.
A másik, hogy ha kikapcsolom a klímát akkor a befújt levegő kellemetlen szagú, nem igazán tudom hasonlítani bármihez is. Picit poshadt vízre emlékeztet.
2 között van/lehet összefüggés?
Ha a homemade kondenzvíz megoldások nem jók, jöhet a klíma szak szervice? Vagy nem voltam elég körültekintő és alapos?
2015.06.16. 15:55
Gallaca írta:kanyobence írta:Noss, a létező, de nekem magát meg nem mutató kondenzvízről beszélnék ismételten.
Ami viszont nem kerek: kondenzvíz a csövön a kocsi alján nem jön, egy csepp sem!
Megpiszkáltam, levegővel kicsit megfújattam. Eredmény semmi. Nincs kondenzvíz, pedig gondolom 16 fok max gomb-al 15 perc után már kéne jönnie. (Ha tévedek szóljatok)
A másik, hogy ha kikapcsolom a klímát akkor a befújt levegő kellemetlen szagú, nem igazán tudom hasonlítani bármihez is. Picit poshadt vízre emlékeztet.
Ha a homemade kondenzvíz megoldások nem jók, jöhet a klíma szak szervice? Vagy nem voltam elég körültekintő és alapos?
A levegővel fújatás nem célravezető! Honnan látod meg, hogy szabad lesz a kifolyó? Nincs kontroll! Levegő elszökik bármerre. Ha vizet nyomatsz be az egyik csövön és szabad a csatorna, a másikon kifolyik, azt látod. Először csak azon a csövön folyik majd vissza, ahol belevizeltélAkkor másikon is belevizelsz és így az előzőn is fog ömleni a víz. De ne csőgázon nyomasd a slagot, mert esetleg telinyomod a kasznit vízzel.
![]()
Kikapcsolás utáni büdi, a beszívott vizes kosz miatt van az elpárban. Ez ellen szokták bevetni a klímatisztítót.
Minden esetre az furcsa, hogy sehol nem jelenik meg a víz. Felhúztad már a nagyszőnyeget ellenőrzésképp?
2015.06.16. 16:56
rockerekhu írta:Bence most lett kesz a kocsid mar boritod szet megint
2015.06.16. 17:08
hamoriarpi írta:rockerekhu írta:Bence most lett kesz a kocsid mar boritod szet megint
Egy BMW soha nincs kész.
2015.06.16. 17:57
kanyobence írta:Noss, a létező, de nekem magát meg nem mutató kondenzvízről beszélnék ismételten.
Ha a homemade kondenzvíz megoldások nem jók, jöhet a klíma szakszervíz? Vagy nem voltam elég körültekintő és alapos?
2015.06.16. 18:44
THT írta:Egyébként a TISben (vagy valahol) régebben olyasmit olvastam, hogy lyukat kell fúrni a klimadobozba, hogy a tisztitóhabot közvetlen az elpárologtatóra lehessen fújni. Ilyet csinált már valaki? Állitolag még gumidugót is lehet kapni gyári cikkszámon, a gyári utasitás szerint kifúrt lyukba. Vagy ez hülyeség, és csak álmondtam?
2015.06.16. 19:04
491523 írta:THT írta:Egyébként a TISben (vagy valahol) régebben olyasmit olvastam, hogy lyukat kell fúrni a klimadobozba, hogy a tisztitóhabot közvetlen az elpárologtatóra lehessen fújni. Ilyet csinált már valaki? Állitolag még gumidugót is lehet kapni gyári cikkszámon, a gyári utasitás szerint kifúrt lyukba. Vagy ez hülyeség, és csak álmondtam?
A levegő csatorna (7. alkatrész) eltávolítása után nem lehet hozzáférni a radiátorhoz furkálás nélkül?
2015.06.16. 19:07
" Hideget fúj, nem büdös."
"A másik, hogy ha kikapcsolom a klímát akkor a befújt levegő kellemetlen szagú, nem igazán tudom hasonlítani bármihez is. Picit poshadt vízre emlékeztet."
2015.06.16. 19:13
muhaati írta:Nem. Onnan csak mókuskereket , meg a fűtőmotort nyomod telibe a habbal.
2015.06.16. 19:16
491523 írta:muhaati írta:Nem. Onnan csak mókuskereket , meg a fűtőmotort nyomod telibe a habbal.
És akkor mi a helyes módja a radiátor alapos tisztításának? Van olyan cég aki tisztességesen elvégzi ezt?
2015.06.16. 19:17
THT írta:
Egyébként a TISben (vagy valahol) régebben olyasmit olvastam, hogy lyukat kell fúrni a klimadobozba, hogy a tisztitóhabot közvetlen az elpárologtatóra lehessen fújni. Ilyet csinált már valaki? Állitolag még gumidugót is lehet kapni gyári cikkszámon, a gyári utasitás szerint kifúrt lyukba. Vagy ez hülyeség, és csak álmondtam?
2015.06.16. 19:22
2015.06.16. 19:53
muhaati írta:Ezekben az a probléma, ha: nem volt ,van lesz.... Rendszeresen tisztítva, akkor ráül az elpárra a por. Ha már az kezd gombásodni, azt már nem lehet sehogyan sem kitisztítani, csak szétszedés után, szemtől-szembe.
2015.06.16. 20:04
muhaati írta:kanyobence írta:Noss, a létező, de nekem magát meg nem mutató kondenzvízről beszélnék ismételten.
"A másik, hogy ha kikapcsolom a klímát akkor a befújt levegő kellemetlen szagú, nem igazán tudom hasonlítani bármihez is. Picit poshadt vízre emlékeztet."
No most akkor el kéne dönteni!
2015.06.16. 20:09
kanyobence írta:muhaati írta:kanyobence írta:Noss, a létező, de nekem magát meg nem mutató kondenzvízről beszélnék ismételten.
No most akkor el kéne dönteni!
Amikor megy a klíma ((hópehely gombocska világít)) hideg és nem büdös, semmi kellemetlen szag.
Amikor működés után kikapcsolom a klímát ((hópehely gombocska már nem világít)) kicsit kellemetlen szagú a befújt levegő
El van döntve Ati![]()
2015.06.16. 20:11
muhaati írta:A klíma mindig kikapcsolás után lesz büdi.