![]() |
2016.09.11. 10:07
dontoti írta:Sziasztok !
Vettem egy e39 530d (2002) automata gépjárművet. Szerelőnél átvizsgáltattam stb....
Tegnap kijött egy olyan problémám, hogy 60-nál elkezd remegni-kicsit rázni. SOHA nem volt diesel autóm, így azt sem tudom,mire gyanakodhatnék. Visszajelző lámpa ,semmi nem gyulladt ki hibaüzenetként. Az autón 16-os gyári felni van (téli ,nem a legjobb ) gumikkal, de akitől vettem gumis. Létezhet ,hogy a gumi rossz ???? Kezdjem ezzel ? Elnézést a kifejezésért de elég fillérbaszó lenne ,ha ennyire rossz gumit-felnit tett volna rá,mert elég nagy cégnél vezető....
Az autó nagyon szépen megy, és már most imádom 3 nap után. De nagyon érezhetően beremeg-ráz.
Előre is köszönöm az ötleteket-válaszokat. Bocsánat ha "láma " a kérdésem,de a szereléshez autókhoz ,egyáltalán nem értek.
2016.09.13. 21:46
leslie írta:waresz írta:leslie írta:waresz írta:Sziasztok! Egyszer már okozott gondot, de akkor viszonylag könnyen megoldódott. Baj: nem megy a hifi. A MID összes funkciója megy, a telefont is vezérli, de hiába nyomom az audio vagy a hangerő gombot, nem történik semmi. Először az az hozott eredményt, hogy akkusaru oxidáció miatt levettem, megpucoltam, onnantól működött a zene, most elkezdte újra a szarozást. Hirtelen ötlettől vezérelve megnyomtam a kazetta kiadó gombot, és a mechanika kattanása után már be lehetett kapcsolni. Aztán már menet közben magától is kikapcsolt. Azóta már semelyik eddigi megoldás nem működik. Semmilyen bm modul nincs a kocsiban. Mezei rds professional. Mi lehet a baja?
Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről
Nem leszek túl szakmai, de a lényeg a következő:
A benne lévő forrasztások adták meg magukat.
A kazetta-rádió egységben vagy a mid-ben? Van némi villamos ismeretem, forrasztáshoz szükséges eszközeim is meg vannak. Ugorjak neki, nézzem át?
A mid-ben. Ártani, nem árthatsz.
dontoti írta:Sziasztok !
Vettem egy e39 530d (2002) automata gépjárművet. Szerelőnél átvizsgáltattam stb....
Tegnap kijött egy olyan problémám, hogy 60-nál elkezd remegni-kicsit rázni. SOHA nem volt diesel autóm, így azt sem tudom,mire gyanakodhatnék. Visszajelző lámpa ,semmi nem gyulladt ki hibaüzenetként. Az autón 16-os gyári felni van (téli ,nem a legjobb ) gumikkal, de akitől vettem gumis. Létezhet ,hogy a gumi rossz ???? Kezdjem ezzel ? Elnézést a kifejezésért de elég fillérbaszó lenne ,ha ennyire rossz gumit-felnit tett volna rá,mert elég nagy cégnél vezető....
Az autó nagyon szépen megy, és már most imádom 3 nap után. De nagyon érezhetően beremeg-ráz.
Előre is köszönöm az ötleteket-válaszokat. Bocsánat ha "láma " a kérdésem,de a szereléshez autókhoz ,egyáltalán nem értek.
2016.09.13. 22:26
dontoti írta:Elnézést a kifejezésért de elég fillérbaszó lenne ,ha ennyire rossz gumit-felnit tett volna rá,mert elég nagy cégnél vezető....
.
2016.09.13. 23:27
waresz írta:Hát ez sajnos nem hozott eredményt, a Mid-ben semmiféle rendelleneset nem találtam. A rádióban a végfok IC-k lábai elég szarul néztek ki, ezeket újra forrasztottam. A mid titkos menüjében a gombokat leteszteltem. Mind működik. A mid minden funkciója jó, csak a rádióval kapcsolatosak nem. Lehet valami egyéb baj is? Biztiket átnéztem, azok jók.
2016.09.14. 06:08
Gallaca írta:waresz írta:Hát ez sajnos nem hozott eredményt, a Mid-ben semmiféle rendelleneset nem találtam. A rádióban a végfok IC-k lábai elég szarul néztek ki, ezeket újra forrasztottam. A mid titkos menüjében a gombokat leteszteltem. Mind működik. A mid minden funkciója jó, csak a rádióval kapcsolatosak nem. Lehet valami egyéb baj is? Biztiket átnéztem, azok jók.
Szerintem nézd át a rádiómodult mégegyszer, különös tekintettel a hűtőbordaszerű fémlemezek forrasztásaira. DE! szabad szemmel semmit nem fogsz látni, ajánlatos brutál erős nagyító használata!
Mellékelek egy saját képet, ez egy E39 EWS kulcskódolvasó kimenetének, magyarul az immókarika kivezetésének a képe. Nem indított az autó, önindítócserére érkeztem a helyszínre!Ilyen anomáliákat keress, hátha!
Ezt a képet különösen ajánlom Padre540 klubtárs figyelmébe is!![]()
![]()
2016.09.14. 07:35
waresz írta:Köszönöm!Ehhez hasonló már akadt bőséggel, de úgy látszik, még mindig nincs meg az összes. Majd holnap folytatom. Eladó sorba kerül az autó, mindene jól kell működjön. Legalább ilyesmibe ne lehessen belekötni, ha már az esztétika hagy némi kívánnivalót.
2016.09.14. 07:58
Jerry írta:waresz írta:Köszönöm!Ehhez hasonló már akadt bőséggel, de úgy látszik, még mindig nincs meg az összes. Majd holnap folytatom. Eladó sorba kerül az autó, mindene jól kell működjön. Legalább ilyesmibe ne lehessen belekötni, ha már az esztétika hagy némi kívánnivalót.
Ezért szokták a profik hőlégfúvóval átmelegiteni az egészet, hogy ne kelljen egyenként keresgetni a hajszálrepedéseket. (Klasszikus Playstation 3 alaplap javitási technika.)
Mit hallok? Már ráuntál a bajor paripára?
2016.09.14. 09:01
Gallaca írta:Ezt a képet különösen ajánlom Padre540 klubtárs figyelmébe is!![]()
![]()
2016.09.24. 19:52
2016.09.25. 12:57
lacamester írta:Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írom de akkor szóljatok...
Tehát van egy olyan hibám ma kezdte el a kicsikém hogy gondol egyet és leáll a motor vagy dadog egy kicsit és utána,van mikor elsőre újraindul ha indítom de van mikor csak 4-5 re,hibát nem ír ki semmit,teljesen rendszertelen a leállás,fura hangot nem hallok semmit ha megy a motor megy rendesen.....köszi előre is a válaszokat....
2016.09.25. 18:35
attila94 írta:lacamester írta:Sziasztok!
Tehát van egy olyan hibám ma kezdte el a kicsikém hogy gondol egyet és leáll a motor vagy dadog egy kicsit és utána,van mikor elsőre újraindul ha indítom de van mikor csak 4-5 re,hibát nem ír ki semmit,teljesen rendszertelen a leállás,fura hangot nem hallok semmit ha megy a motor megy rendesen.....köszi előre is a válaszokat....
Az autó nem ír ki hibát vagy a diag nem ír ki hibát?
2016.09.25. 19:46
2016.10.06. 13:51
lacamester írta:Sziasztok!
2016.10.06. 16:36
lacamester írta:lacamester írta:Sziasztok!
Sziasztok!
Remélem segít majd valakin egyszer,meglett a rejtélyes hiba és nem is gondoltam volna rá de véletlen rájöttem.a tankban az AC +vezeték elöregedése a zsugorszigetelés alatt. Először csak néha nem érintkezett aztán végképp ez volt a leállás és később be nem indulás oka![]()
2016.10.14. 12:49
2016.10.14. 13:23
FuReady írta:Sziasztok!
Morello barátom 528i-jében nem működik a MID (háttérvilágítás van, de bekapcsolni nem lehet), illetve az index sem kattog bent az utastérbe, egyik irányba sem.
Az érdekesség az egészben, hogy ha véletlenül megy a MID, akkor az index is visszatér hangjelzést adni. Volt ilyen hiba valakinél esetleg? Mi lehet a baj? (Schnitzer Szabitól vett egy új LCM-et, kicseréltük, de nem oldotta meg a baját)
2016.10.14. 14:21
atesz155 írta:FuReady írta:Sziasztok!
Morello barátom 528i-jében nem működik a MID (háttérvilágítás van, de bekapcsolni nem lehet), illetve az index sem kattog bent az utastérbe, egyik irányba sem.
Az érdekesség az egészben, hogy ha véletlenül megy a MID, akkor az index is visszatér hangjelzést adni. Volt ilyen hiba valakinél esetleg? Mi lehet a baj? (Schnitzer Szabitól vett egy új LCM-et, kicseréltük, de nem oldotta meg a baját)
Talán IKE? A diag nem mondott semmit?
2016.10.14. 21:11
NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Üdv!
Nemrég vettem a 30d-t, a motor szépen járt nem kopogott, nem remegett.
Elég hamar jött a baj, remegett alacsony fordulaton a motor. Diag, inpában 6-7 körüli Mengenkorrekturral járt a 3-mas henger. Még mindig nem kopogott.
Porlasztó csere megtörtént, értékek jók, de hidegen kopog. (Hidrotőke szerűen)
Mondom biztos szar volt a bontott injektor, ezért került bele zsír új bosch csúcs. (másodszorra is porlasztócsere ugyanannál a hengernél)
Eredmény: továbbra is kopog.
Ma az injektorokról a csatlakozókat lehúztuk, annak reményében hogy kiderítsük tényleg a 3. henger lehet-e a bűnös.
Erről a videót itt láthatjátok: https://youtu.be/XVphim2q95M
Ha a 3. hengerről van lehúzva (a videó legvégén), akkor szerintem elhallgat a kopogás.
Ha bemelegszik a motor nem csinálja. Az első porlasztócsere előtt nem csinálta. Amikor cserélték nem voltam ott, nem tudom miket szórhattak bele a hengerbe. A második cserénél ott voltam, minden rendben ment.
Kinek milyen ötlete van a hang forrását és okát illetően?
Nem tudom jó topicba írtam-e a bajomat, ha nem, kérem az adminokat hogy helyezzék át.
Tűzkarikát cseréltétek? Adaptációs értékek törölve lettek? A nyugodtjárás korrekció önmagában nem ad megfelelő képet mindenről. Simán lehet az adott hengernél, hengerfej vagy henger probléma. Ezért kell minden ilyen esetben a porlasztót padon bemérni, továbbá az adott hengernél kompresszió és veszteségmérést csinálni.
2016.10.14. 21:52
bzsoltie írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Üdv!
Elég hamar jött a baj, remegett alacsony fordulaton a motor. Diag, inpában 6-7 körüli Mengenkorrekturral járt a 3-mas henger. Még mindig nem kopogott.
Mondom biztos szar volt a bontott injektor, ezért került bele zsír új bosch csúcs. (másodszorra is porlasztócsere ugyanannál a hengernél)
Ma az injektorokról a csatlakozókat lehúztuk, annak reményében hogy kiderítsük tényleg a 3. henger lehet-e a bűnös.
Ha a 3. hengerről van lehúzva (a videó legvégén), akkor szerintem elhallgat a kopogás.
Ha bemelegszik a motor nem csinálja. Az első porlasztócsere előtt nem csinálta. Amikor cserélték nem voltam ott, nem tudom miket szórhattak bele a hengerbe. A második cserénél ott voltam, minden rendben ment.
Nem tudom jó topicba írtam-e a bajomat, ha nem, kérem az adminokat hogy helyezzék át.
Tűzkarikát cseréltétek? Adaptációs értékek törölve lettek? A nyugodtjárás korrekció önmagában nem ad megfelelő képet mindenről. Simán lehet az adott hengernél, hengerfej vagy henger probléma. Ezért kell minden ilyen esetben a porlasztót padon bemérni, továbbá az adott hengernél kompresszió és veszteségmérést csinálni.
Üdv újra itt
Megtörtént a kompressziómérés. Az eredmények:
Hangot és működést tekintve egyébként azóta nem sok minden változott.
https://youtu.be/7cXvFyFo8uI (friss videó)
Ötletek, hogy miként folytassam?
2016.10.14. 22:49
bendegúz írta:bzsoltie írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Üdv!
Üdv újra itt
Megtörtént a kompressziómérés. Az eredmények:
Hangot és működést tekintve egyébként azóta nem sok minden változott.
https://youtu.be/7cXvFyFo8uI (friss videó)
Ötletek, hogy miként folytassam?
Erre ott nem mondtak semmit?