![]() |
2015.06.05. 15:10
SvidronyA írta:gkali írta:SvidronyA írta:gkali írta:Erről mit gondoltok, megérné megnézni, látta már valaki esetleg ?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... re-9012912
Egy darabig fent volt a hahun, nemrég lekerült majd vissza. Az előzőhöz képest bizalomgerjesztőbb. a vezetőoldali -szokásos- ajtókéder szakadás, illetve a MID-en lévő pixelhiba már eleve alku tárgyát képezheti. Meg kell nézni! A 3,0i sokak szerint az egyik legjobb motor, ami valaha készült. Kérj VIN-t mindenek előttNagyítsd a képeket (szerencsére engedi), próbáld nézni a síkokat, az illesztések párhuzamosságát, s azok harmóniáját. Ha elmész megnézni vigyél magaddal valakit, aki ismeri a típust, végső esetben keress szervízt az eladó ajánlásától függetlenül! Ha már telefonban elutasítják az átvizsgálás lehetőségét, gondold át, hogy érdemes-e akár egy métert is menned! Ne ess rögtön szerelembe; ezt amúgy csak mondani könnyű
Aha most nézem és egyik oldalon nincs krómcsík.
Fog ez menni
2015.06.05. 16:30
2015.06.05. 21:09
gkali írta:Hello! Melyikre gondolsz? A rozsdás küszöboset nem én raktam ki. Annyira azért nem kell félteni. Az e30on kb mindent csinaltam már, belertve motorfelujitas, futómű felújítása, újra kábelezés. Persze a segítség mindig jól jön,csak eddig én mentem segíteni másnak
2015.06.06. 21:28
Tomi.i írta:gkali írta:Hello! Melyikre gondolsz? A rozsdás küszöboset nem én raktam ki. Annyira azért nem kell félteni. Az e30on kb mindent csinaltam már, belertve motorfelujitas, futómű felújítása, újra kábelezés. Persze a segítség mindig jól jön,csak eddig én mentem segíteni másnak
Elnézést kérek!!!Valamit összekevert a gép,az idézeteknél a hozzászóló nevet keverte vagy nem irta ki!Most másik gépről olvasom a fórumot és ezt vettem észre.A fórummal van gond vagy a gépemmel??? SOS HELP !Még egyszer bocs!
2015.06.06. 21:31
gkali írta:Láttam lesz E39 tali is Pásztón, ha addig találok valami jó vasat ott a helyem(Bár ezek már nem annyira vásárlás témák, úgyhogy bocsi az offért)
2015.06.10. 10:05
2015.06.10. 10:08
2015.06.10. 10:20
hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
2015.06.10. 10:27
atesz155 írta:hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
Az egyértelmű, hogy az összes szűrőt, olajat, mindent cserélek. De a fent leírt motorhibától szerinted érdemes lehetne belevágni?
2015.06.10. 10:29
atesz155 írta:hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
Az egyértelmű, hogy az összes szűrőt, olajat, mindent cserélek. De a fent leírt motorhibától szerinted érdemes lehetne belevágni?
2015.06.10. 11:08
hamoriarpi írta:atesz155 írta:hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
Nagy valószínűséggel az eltömődött karterszűrő okozza a problémát. Én még nem hallottam dízelen szszszimmering-betegségről.
2015.06.10. 11:16
nagy.matyika írta:hamoriarpi írta:atesz155 írta:hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
Nagy valószínűséggel az eltömődött karterszűrő okozza a problémát. Én még nem hallottam dízelen szszszimmering-betegségről.
Így van, amilyen fontos alkatrész, annyira kevesen tudnak a létezéséről és ebből kifolyólag még kevesebben cserélik.. Amúgy nagyon guszta a vas. Én nem sokat gondolkoznék rajta. Alkudnék egy 100-ast biztos ami biztos, aztán belevágnék
2015.06.10. 11:24
atesz155 írta:nagy.matyika írta:hamoriarpi írta:atesz155 írta:hamoriarpi írta:Kartergázszűrő és olajcsere első körben.
Így van, amilyen fontos alkatrész, annyira kevesen tudnak a létezéséről és ebből kifolyólag még kevesebben cserélik.. Amúgy nagyon guszta a vas. Én nem sokat gondolkoznék rajta. Alkudnék egy 100-ast biztos ami biztos, aztán belevágnék
Tényleg okozhat ilyen jelenséget a kartergáz szűrő eltömődése?
Természetesen senkitől sem vártam pontos hibadiagnózist, hiszen senki sem lát bele a motorba, csak hátha már valaki találkozott ilyen jelenséggel.
Köszi a gyors válaszokat, remélhetőleg én is teljes értékű klubtag leszek ezzel a gyönyörű E39-cel
2015.06.10. 11:42
atesz155 írta:Sziasztok,
az itt belinkelt autót hosszas nézelődés után tegnap személyesen is megnéztem. Nagyon szép, minden működik rajta, tele van extrákkal, kasztni nem rohad sehol sem (olasz).
Óra szerint 265 ezer van benne, az úgynevezett "szervizkönyv" 90 ezerig van vezetve.
Viszont itt jön a fekete leves. Beindítottam és kéken füstölt, olyan szaga volt a kipufogónak, mint a régi ikarus buszoknak.
Azt mondta a kereskedő, hogy csak hidegen füstöl. Elég sokat járt még a motor a parkolóban a próba kör előtt, és még mindig kéken füstölt.
Mentünk vele egy próba kört, elég jól ment, 1km-es kör után visszaérve már nem ontotta a kéket, viszont a nap rásütött a kipufogóra, halványan lehetett látni, hogy jön ott még ki valami füst-szerű.
Az eladó szerint "CSAK" szelepszár szimmeringet kell cserélni benne. A motor olyan egyenletesen járt, hogy egy 10 Forintos érme megállt volna rajta élére állítva, tehát elméletileg az injektor hiba kizárható.
Melegen is pöccre indul.
Várom a kedves klubtársak véleményét az autóról, illetve lehetséges hibáiról, valamint a leírt tapasztalatokkal kapcsolatban.
Köszi előre is,
üdv: atesz155
2015.06.10. 11:57
2015.06.10. 14:47
jlaci74 írta:Szerintem vicc... ha tudja a kereskedő , hogy mi a baja akkor miért nem javíttatja meg ... ?
1,5 M-s e39-nek nem kellene füstölni ...
- vagy alkudj pár százezret ( nem fog engedni annyit ) ... és ha szerencséd van nem lesz többe a javítás ( nem lesz szerencséd )
- vagy vásárlás előtt dobjatok rá egy karter szűrőt , ha szerencséd van megáll a füst ...
- vagy keress másik autót ...
2015.06.22. 23:26
2015.06.23. 07:53
bombi77 írta:Sziasztok!
Erről az autóról tud valaki valamit. 2001 utáni touringot keresek. 540, vagy 530 előnyben. Csak nagyon szépet.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/540 ... ta-8985139
Ha valaki tud ilyet ne habozzon írni.
Köszi, Andris..
2015.06.23. 08:28
bombi77 írta:Sziasztok!
Erről az autóról tud valaki valamit. 2001 utáni touringot keresek. 540, vagy 530 előnyben. Csak nagyon szépet.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/540 ... ta-8985139
Ha valaki tud ilyet ne habozzon írni.
Köszi, Andris..
2015.06.23. 09:06
Padre540 írta:Nekem annyi "bajom" van,hogy a vanosos nem erősebb mint a nem vanosos, ...