Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Nagyon furcsa elektromos probléma! Biztosíték vagy más?

2013.09.06. 09:41

muhaati írta:

Imco-val értek egyet. Látatlanban nehéz ügy.

Cellazárlatos akksi, önindító baj. A főkábeleknek van ugye "másik" végük is, a test az akksi mellett a kasznihoz, a pozitív pedig alulról bal elöl csatlakozik, ott is lehet kontakthiba.

Ha van egy jó (nem teszkós) rátartókábeled, vedd ki az akksit, és elöl tápláld meg : test, és a szívócső közepe. Ezzel kizárod a hátolról-előre, és a poz.saru hibákat.

Ha úgy sem, akkor másik akksi, ha úgy sem, akkor önindító.

Hú lehet, hogy erre inkább nem vállalkozok. Amilyen a formám, tuti elrontok rajta valamit. Amúgy a saruk épnek tűntek legalábbis szemre. Jól átmentem minden érintkezési felületen 100-as smirglivel.

2013.09.06. 09:50

GálCsabi írta:
Jerry írta:
GálCsabi írta:

Járó motor nélkül is diagnosztizálható? Mert ez nem indul. Most sikerült elhoznom az ovitól, de attól tartok az volt az utolsó indulása. :?

Csak gyújtás kell a diaghoz. Nem kell járó motor.
Mi a tünet? Csak kattan egyet és annyi? Ez esetben cserélj aksit. Persze előtte méresd be velük a jelenlegit. Ha az aksi jó, akkor az önindító lett rotty.

Bedugom a kulcsot, elfordítom, gyújtás ok. Fordítom tovább, hogy induljon és semmi. Nem hallok semmi rendellenes zajt, kattanást. Viszont ha indul akkor minden normálisan működik. Rendesen megtekeri, (nem erőtlen) 2-őt fordul a főtengely és már duruzsol is.

Ha van pótkulcsod, próbálj azzal indítani, hátha csak az szórakozik. Az önindítón pedig a behúzómágnesre felcsavarozott kábeleket kellene megnézni, nincsenek-e lelazulva.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: GálCsabi
Értékelés: 4.76%

2013.09.06. 10:09

Gallaca írta:

Ha van pótkulcsod, próbálj azzal indítani, hátha csak az szórakozik. Az önindítón pedig a behúzómágnesre felcsavarozott kábeleket kellene megnézni, nincsenek-e lelazulva.

Hihetetlen! elővettem a pótkulcsot és láss csodát 5-ből 5 indítás. Remélem ez így is marad. De mi a túró lehet a másik kulccsal?
Nagyon szépen köszönöm a tippet. És mindenkinek aki válaszolt. :franko: :taps:

2013.09.06. 10:44

GálCsabi írta:
Gallaca írta:

Hihetetlen! elővettem a pótkulcsot és láss csodát 5-ből 5 indítás. Remélem ez így is marad. De mi a túró lehet a másik kulccsal?
Nagyon szépen köszönöm a tippet. És mindenkinek aki válaszolt. :franko: :taps:

:franko:
Nem tudom, hogy ilyenkor mi történik a kulccsal, de tapasztalataim szerint a rombuszkulcsok eléggé sűrűn produkálnak hasonló indítási gondokat. Ha diagnosztikával nézem az EWS-ben, eléggé instabilan, furcsán azonosítják magukat a régi kulcshoz képest. Ha kiolvastatnád az autódat, az EWS (immó) tele lenne most a kulcsazonosítással kapcsolatos hibaüzikkel. Ha megvan a kis fekete műanyag kulcsod, nem árt betenni a tárcádba ilyen esetekre, abban még a régi fajta immochip van. Azt pénztárcakulcsnak is csúfolják, és gyanítom nem véletlen találták ki, azaz, végszükség esetére.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: GálCsabi

2013.09.06. 12:33

Gallaca írta:

Nem tudom, hogy ilyenkor mi történik a kulccsal, de tapasztalataim szerint a rombuszkulcsok eléggé sűrűn produkálnak hasonló indítási gondokat. Ha diagnosztikával nézem az EWS-ben, eléggé instabilan, furcsán azonosítják magukat a régi kulcshoz képest. Ha kiolvastatnád az autódat, az EWS (immó) tele lenne most a kulcsazonosítással kapcsolatos hibaüzikkel. Ha megvan a kis fekete műanyag kulcsod, nem árt betenni a tárcádba ilyen esetekre, abban még a régi fajta immochip van. Azt pénztárcakulcsnak is csúfolják, és gyanítom nem véletlen találták ki, azaz, végszükség esetére.

Frankón? Az kulcs? Azt hittem kulcstartó. Ebből biztos látszik, hogy nagyon kezdő vagyok a témában. Mindenesetre köszönöm szépen az infót. Majd benézek a kulcsos topikba is.

ÜDV: Csabi

2013.09.06. 15:38

Jerry írta:
zoley88 írta:az mitől lehet (ellenállás? biztosíték?) ha néha a bal index használat közben 2x sebességgel villog majd akár azonnal visszaáll. nincs kiégve a másik, az rendesen működik. Teljesen random és visszaáll utána.

Kontakthiba/testhiba valamelyik bal oldali indexnél. Nézd át a csatlakozásokat, hogy szorosan illeszkednek-e, nincsenek-e elkorrodálva.

közben megnéztem, a bal első lehet kontaktos, a többi villog, csak az nem ilyenkor.

2013.09.06. 20:00

GálCsabi írta:Igen erre én is gondoltam és tegnap meg is történt, de mára még rosszabb lett a helyzet. Kissé messze vagyok a '"tűztől": Gyula. Köszi a gyors válaszokat, és bármilyen segítséget előre is kösz.

Járó motor nélkül is diagnosztizálható? Mert ez nem indul. Most sikerült elhoznom az ovitól, de attól tartok az volt az utolsó indulása. :?

Azért annyira nem vagy messze, mert pl én itt vagyok melletted Csabán, ha gondolod ránézhetünk diaggal.

Tapatalk 4

2013.09.06. 20:14

barbrady írta:Azért annyira nem vagy messze, mert pl én itt vagyok melletted Csabán, ha gondolod ránézhetünk diaggal.

Tapatalk 4

Üdvözlet földim :)
Annak örülnék mert van azért más furcsaság is. Küldök pü-t.

ÜDV:Csabi

2013.09.13. 11:35

"Az én kedvesem"

Az én kedvesem ma reggel megszopatott. Beülök, ráadom a gyújtást, és a kormány olyan hervadtan ereszkedett az ölembe. Indítok, és kettő kattanás után semmi, még a műszerfalon sem látszik a megtett km a kijelzőn.
Az akksi total k.o., valami teljesen leszívta.

Az előzmény, hogy néhány napja indítás után a kímaventi maxra felpörgött 2 - sec-re, aztán leállt, és ha az ajtót nem csuktam be , és nem zártam be kulccsal a kocsit, akkor 2 - 3 percenként valami ventilátorzúgás hallatszott a kocsi alól.

Tv-m , Navi-m nincs beüzemelve, akkor valószínűleg a SÜNI halt be?

2013.09.13. 14:15

kovessyroli írta:"Az én kedvesem"

SÜNI

Szinte 100%.Töltsd fel az aksit és húzd le a süni csatiját éjszakára.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: kovessyroli

2013.09.22. 09:17

Sziasztok.

Villanyászt keresnék Veszprémben,mert senki nem tudja miért szívja le az aksimat..2 nap állás után a kocsi...És most bonuszként az ajtók közül is csak a vezető oldalt nyitja ki a központi. :(
Előzmény:megnyomtam az utastérbe a ajtózáró gombot..."ha egyáltalán ez a megnevezése" remélem tudtok segíteni előre is köszönöm.

Peti. :D

2013.09.22. 10:46

Sziasztok! segítségeteket kérném , 96 os e39 ről lenne szó , vibrál a lámpája.. utána olvastam , kikaptam az lcm 2 modult szétszedtem átnéztem megtisztítottam vissza, de semmi ugyanúgy vibrál.. vettem bele új lcm modult ( azonos tipusszámú) rátettem viszont csak a bal refi , és a jobb oldali helyzetjelző világít , és sekép sehang... :( sajnos annyira nem értek hozzá , kérném segitségeteket!

előre is köszönöm , Dani

2013.09.22. 11:07

Face írta:Sziasztok! segítségeteket kérném , 96 os e39 ről lenne szó , vibrál a lámpája.. utána olvastam , kikaptam az lcm 2 modult szétszedtem átnéztem megtisztítottam vissza, de semmi ugyanúgy vibrál.. vettem bele új lcm modult ( azonos tipusszámú) rátettem viszont csak a bal refi , és a jobb oldali helyzetjelző világít , és sekép sehang... :( sajnos annyira nem értek hozzá , kérném segitségeteket!

előre is köszönöm , Dani

Keress hozzáértő szakembert, akinek BMW Scannerje és INPA kábele is van. Vagy 2 az 1-ben.
Gondolom egy pötty is megjelent a napi számlálónál....

2013.09.22. 11:18

hamoriarpi írta:
Face írta:Sziasztok! segítségeteket kérném , 96 os e39 ről lenne szó , vibrál a lámpája.. utána olvastam , kikaptam az lcm 2 modult szétszedtem átnéztem megtisztítottam vissza, de semmi ugyanúgy vibrál.. vettem bele új lcm modult ( azonos tipusszámú) rátettem viszont csak a bal refi , és a jobb oldali helyzetjelző világít , és sekép sehang... :( sajnos annyira nem értek hozzá , kérném segitségeteket!

előre is köszönöm , Dani

Keress hozzáértő szakembert, akinek BMW Scannerje és INPA kábele is van. Vagy 2 az 1-ben.
Gondolom egy pötty is megjelent a napi számlálónál....

köszönöm a segítséget! :franko:

2013.09.22. 12:45

hamoriarpi írta:Gondolom egy pötty is megjelent a napi számlálónál....

Az szerintem csak óracsoport mahinációnál van.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.09.22. 12:51

admin írta:

Elviekben az lcm cserénél is szokott nem?????

2013.09.22. 13:02

Schnitzer írta:
admin írta:

Én még lcm cserénél nem láttam csak óracsoportnál.

2013.09.22. 13:20

admin írta:
Schnitzer írta:
admin írta:

Mondjuk nekem is akkor világított,mikor az lcm-és óra lett cserélve a tv-navi berakásánál.
De lesz itt pár klubtag,aki már cserélt lcm-t,ők tudni fogják.Igaz Bence???????????Meg sorolhatnám..............

2013.09.22. 13:24

Schnitzer írta:
admin írta:
Schnitzer írta:
admin írta:

Mondjuk nekem is akkor világított,mikor az lcm-és óra lett cserélve a tv-navi berakásánál.
De lesz itt pár klubtag,aki már cserélt lcm-t,ők tudni fogják.Igaz Bence???????????Meg sorolhatnám..............

Én múlt héten cseréltem egy LCMII-t egy 28i-ben, és nem világított semmi. Azért átírtuk a vin-kódot, biztos ami biztos.

2013.09.22. 13:34

Akkor most hova vihetném ezzel a problémával? tudtok ajánlani valamit? :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge