Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.12.19. 09:57

Anti520i írta:Ma nézegettem a hűtőfolyadék hőmérsékletét a titkos menüben és az óra mútatójának állását.A kék mező utáni fehér vonás,ami már a fekete alapon van,annál 64 fokos a víz.
De már 75 foknál függőlegesen áll a mutató.De a menüben teljesen 97 fokig ment,de a mutató szinte semmit nem mozdult.

Oké roli jelzek :!: Anti ezt a menüs dolgot nem értem ,lehet hogy még koránn van :!: a mutató rendbenn van 75 nél is középen áll meg 90 nél is középen áll :!: nekemis ijen ,de holnézted még meg :?: mutató ,BC titkos menü KTMP , ésmég holvolt 97, ja a KTMP ment fel 97 ig :?: :?:

2007.12.19. 10:38

Nyilván. Ez nem megy nekem sem 72 fölé. De idén már így marad, nincs érkezésem hozzá, hogy nekiálljak :lol:
Mondjuk az enyém fűt, mint állat. Félek nekiállni, mert tuti nem az a baja :?

2007.12.19. 13:06

dcs73 írta:
Anti520i írta:Ma nézegettem a hűtőfolyadék hőmérsékletét a titkos menüben és az óra mútatójának állását.A kék mező utáni fehér vonás,ami már a fekete alapon van,annál 64 fokos a víz.
De már 75 foknál függőlegesen áll a mutató.De a menüben teljesen 97 fokig ment,de a mutató szinte semmit nem mozdult.

Oké roli jelzek :!: Anti ezt a menüs dolgot nem értem ,lehet hogy még koránn van :!: a mutató rendbenn van 75 nél is középen áll meg 90 nél is középen áll :!: nekemis ijen ,de holnézted még meg :?: mutató ,BC titkos menü KTMP , ésmég holvolt 97, ja a KTMP ment fel 97 ig :?: :?:

Helló Csabi!

A titkos menüben néztem meg.7-es menüben van.Én sem értem a mutatót,hogy miért ilyen,de nem akad,jól működik.Gondolom már azért van függőlegesen,már 75 foknál,hogy már terhelhető.De én a tegnapi autózásnál(30km) azt vettem észre,hogy 96-97 között volt a víz,üzemmelegen. :!: Azt írja a használati útmutató,hogy akár 105 fokos is lehet.Akkor én ezt úgy gondolom,hogy ez így jó. :!:
"üzemmeleg"

2007.12.19. 13:23

Anti520i írta:
dcs73 írta:

Helló Csabi!

A titkos menüben néztem meg.7-es menüben van.Én sem értem a mutatót,hogy miért ilyen,de nem akad,jól működik.Gondolom már azért van függőlegesen,már 75 foknál,hogy már terhelhető.De én a tegnapi autózásnál(30km) azt vettem észre,hogy 96-97 között volt a víz,üzemmelegen. :!: Azt írja a használati útmutató,hogy akár 105 fokos is lehet.Akkor én ezt úgy gondolom,hogy ez így jó. :!:
"üzemmeleg"

A mutató azért csinál így mert ez a dolga a mutatót is a számítógép vezérli a mért adatok alapján, theát nem a valós hőmérsékletet mutatja ezért nincs is érték írva a vonalakhoz.
És mindezt azért teszi mert az üzemi hőmérséklet nem egy adott hőfok hanem egy tartomány namár a mezei júzer ezt nem tudja és azt várja, hogy a mutató felmenjen középre és ott is maradjon (na ezt meg is kapja a számítógéptől) rosszil lenne és mindig szervízbe menne ha a valós értéket mutatná.

Régebbi autóknál ez úgy van megoldva, hogy igen lassú változásokra képes a hőfok mutataó így kiátlagolja az értéket és emiatt áll középen.

PMiki

2007.12.19. 13:28

Anti520i írta:
dcs73 írta:

Helló Csabi!

"üzemmeleg"

Hát ez az erre vágyom énis hogy az enyém is végre ezt mutatná :!: 30 km ,én tegnap 130 at mentem vele :!: elösször 70 körül volt mikor jöttem vissza felé akkor meg 55-60 jó nem, :?: A fogyasztás is persze hogy igy jóbb mert redes hatásgokon dolgozik a motor :!: Nekem is jó a víz órám biztos mert mikor haza értem kiegy kupak le melegen máramennyire az volt és a tulfolyon szépen jött vissza a víz és a kezem elbírta a hőfokot , tehát nemvolt meleg annyira :evil: úgyhogy biztos jól mér minden :!:

2007.12.20. 10:03

felkerült egy-két újabb tétel a bmwtuning.hu-ra :mrgreen:
lehet, hogy ez előtt még rendben kellene tennem a kipörgésgátlómat........... :lol:

Kép

2007.12.20. 13:26

jo ho irjátok ezt a 105 fokot.
nekem soxor el is éri és azthittem baja van. már vert a viz.
olyan szépen felemelexik és onnantol minden rendben.
de igaz nekm is az ho a mutato 70 töl 106ig középen van.
amikor elhagyja a kéket akkor kezd füteni és kb 50 fokos.
ha nem melexik tovább akkor a termosztát nem jo. én is most cseréltem ki.
15 rugo volt + 1 ora szarakodás. sogor elhányta a müanyag tálcámat és elcsorogott a hütöviz.
de legalább uj van benne.
a termosztát cseréröl csináltam képeket és fel is akartam tenni a linket valakinek kb két hete
de a joistennek nem találtam meg melyik topikban olvastam igy elmeradt a segitségem.
ha valaki kiváncsi akkor a képek még megvannak.

2007.12.20. 14:19

Kezdek beleérezni a BMW feelingbe! Biztonság kedvéért ma beszart az automata váltó és persze még egy PDC döglődik. Ez az eddigi legeslegszarabb kocsim, pedig sok csótányba rothasztottam már a seggem! És mégis ez tetszik a legjobban :lol:

2007.12.20. 15:05

Visor! Az érzés megfizethetetlen ,a többi meg levan......a :wink: Én eddig nem panaszkodom"kopp kopp"4 éve hogy használom.Amit eddig cseréltem -termosztát,első telók,szilentek első,kutyacsont, katalizátor kidobva,beső ajtó kilincs 1db,és 3db izzó..az olajat,szűrőket,szijjak,fékbetétet eleve nem sorolom ,azokat minden tipusnál kell cserélni!

2007.12.20. 16:01

ViSoR írta:Kezdek beleérezni a BMW feelingbe! Biztonság kedvéért ma beszart az automata váltó és persze még egy PDC döglődik. Ez az eddigi legeslegszarabb kocsim, pedig sok csótányba rothasztottam már a seggem! És mégis ez tetszik a legjobban :lol:

Gondoltám rám remélem a váltó miatt - most, hogy felemlítettem szombaton......... :wink:
Remélem azért nincs komoly baja!!!!

2007.12.20. 16:05

ViSoR írta:Kezdek beleérezni a BMW feelingbe! Biztonság kedvéért ma beszart az automata váltó és persze még egy PDC döglődik. Ez az eddigi legeslegszarabb kocsim, pedig sok csótányba rothasztottam már a seggem! És mégis ez tetszik a legjobban :lol:

A váltóbeszarásnak mik voltak a tünetei és milyen gyorsan jutott a végállapotba? Javítás, csere vagy az általad nem favorizált olajcsere is megoldhatja a betegséget? Vagy még nem tudod?

2007.12.20. 16:51

Ja, remélem csuklottál :lol:
A tünet egyértelmű, az alapjárati tempót nem éri el olyan hamar az autó. Ha leléptem a fékről nem meglendült, hanem szép lassan tötyögve érte él az alapjárati sebességet. Ez a biztos halál jele. Először hidegen jelentkezik, aztán mindenhogy. Most a nem váltás, rángatás állapotánál tart. Remélem a nagyokosoknak lesz igaza és egy olajcsere segít. Lehet 340ezrenként nem árt :lol: Ha nem akkor veszek mellé egy Suzukit, hogy közlekedni is tudjak!

2007.12.20. 16:57

ViSoR írta:Ja, remélem csuklottál :lol:
A tünet egyértelmű, az alapjárati tempót nem éri el olyan hamar az autó. Ha leléptem a fékről nem meglendült, hanem szép lassan tötyögve érte él az alapjárati sebességet. Ez a biztos halál jele. Először hidegen jelentkezik, aztán mindenhogy. Most a nem váltás, rángatás állapotánál tart. Remélem a nagyokosoknak lesz igaza és egy olajcsere segít. Lehet 340ezrenként nem árt :lol: Ha nem akkor veszek mellé egy Suzukit, hogy közlekedni is tudjak!

Részvétem! Azért számolj be a javítás módjáról, költségeiről.

2007.12.20. 17:14

ViSoR írta:Ja, remélem csuklottál :lol:

nem, nem csuklottam, büfiztem :lol:

és most van benne elég olaj? mert amennyire én tudom akkor is így csinál ha nincs elég be - az olajszintet csekkolni meg csak teljesen kihült állapotban lehet - nem hiszen, hogy így vitted szervízbe.....:)

ha nincs elég nafta benne nem tudja annyira felmpumpálni az olajat a váltó minden részébe és a gyengébb kenés miatt lesz "darabos" a gépállat mozgása - ahogy írtad . Legalábis nekem így magyarázták.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Diabolica 2007.12.20. 17:21-kor.

2007.12.20. 17:20

Melyik gombot kell megnyomi, hogy kiirja az olajszintet? :)

2007.12.20. 17:41

ViSoR írta:Melyik gombot kell megnyomi, hogy kiirja az olajszintet? :)

arról sem vagyok meggyőződve, hogy a műszerfal bármit is kijelez ilyenkor - nem tudja valaki olvasott ember, hogy jelez-e vissza a gép a váltóolajozás miatt??? - mert a manuál nem figyeli abszolute azt biztosan tudom.......

2007.12.20. 17:58

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem lehet, hogy ez a szokásos 30D váltó halál előjele? Valaki írta, hogy neki mikor beadta a kulcsot, akkor ezek a nem váltós tünetei voltak. Remélem tévrdek, de szerintem ez lehet az oka. Ezért nem veszek 30D-t...pedig olyan csábító....

2007.12.20. 18:00

Diabolica írta:
ViSoR írta:Melyik gombot kell megnyomi, hogy kiirja az olajszintet? :)

arról sem vagyok meggyőződve, hogy a műszerfal bármit is kijelez ilyenkor - nem tudja valaki olvasott ember, hogy jelez-e vissza a gép a váltóolajozás miatt??? - mert a manuál nem figyeli abszolute azt biztosan tudom.......

Én úgy tudom hogy jelez.Legalábis mintha a sógornak jelzet volna mielőt lehaltvolna.

2007.12.20. 18:02

sxoe írta:Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem lehet, hogy ez a szokásos 30D váltó halál előjele? Valaki írta, hogy neki mikor beadta a kulcsot, akkor ezek a nem váltós tünetei voltak. Remélem tévrdek, de szerintem ez lehet az oka. Ezért nem veszek 30D-t...pedig olyan csábító....

Le hal az bármejikbe!Főleg ha gyilkolod.

2007.12.20. 18:05

admin írta:
sxoe írta:Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem lehet, hogy ez a szokásos 30D váltó halál előjele? Valaki írta, hogy neki mikor beadta a kulcsot, akkor ezek a nem váltós tünetei voltak. Remélem tévrdek, de szerintem ez lehet az oka. Ezért nem veszek 30D-t...pedig olyan csábító....

Le hal az bármejikbe!Főleg ha gyilkolod.

Nemmmmmmmmmmmmmmmm! :!:
Hozzászólás küldése

VigLink badge