Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.02.09. 18:28

Szattila írta:
Anti520i írta:
Szattila írta:
Norbert27 írta:SZIASZTOK!

LENNE EGY APRÓ KÉRDÉSEM!A MŰSZERFALON VAN EGY VISSZAJELZŐ,AMI VILÁGÍT NEKEM!SZERINTEM A FÉKKEL KAPCSOLATOS(KÖR BENNE FELKIÁLTÓJEL,EZT FOGJA KÉT FÉLKÖR)!
FÉKOLAJ RENDBEN , ABS LÁMPA NEM VILÁGÍT!MI LEHET EZ;MINEK A VISSZAJELZŐJE ???

ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET!

Fékbetét kopásjelzö.
Akkor alszik el, ha kicsarélad a betéteket meg a visszajelzöt, majd állni hagyod kb 6-8 orát.
a visszajelzö csek a ball oldalon van, elöl is és hátul is. áruk 3-4 ezer közt van.

Új kopásjelzőnél néhány mp. után kialszik a visszajelző :wink:

nekem kelett néhány ora.

Nem magától alszik ki, hanem a fékpedálra lépve kell indítani a csere után (de lehet, hogy még valalmi kell hozzá - már nem emlékszem) - ez oltja ki a visszajelzőt. Volt már ez téma korábban, én is onnan emlékszem (hézagosan).

2008.02.09. 20:48

KÖSZI A JAVÍTÁST LACI!

2008.02.09. 22:01

VÉGKÉPP MEGKEVEREDTEM!

A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SZERINT A ((!)) JEL FÉKFOLYADÉK SZINT CSÖKKENÉSÉT VAGY A DBC HIBÁTJÁT JELENTÍ.
JA ÉS AZT ÍRJA HOGY SÁRGÁN VILÁGÍT...NEKEM PIROS!
A FÉKBETÉT KOPÁSÁT ELVILEG MÁSIK IKON JELZI.DE HA MEGNÉZITEK AZ ÚTMUTATÓT NEM MINDEN OK BENNE,VAGY AZ ÉN KOCSIM MÁS.AZ OTT FELTÜNTETETT MŰSZERFALON A SORBAN AZ ELSŐ AZ EMLEGETETT JEL,AZ ÉN KOCSIMBAN A HARMADIK ASSZEM.A GÉPKÖNYVBEN A HARMADIK A FÉKBETÉT KOPÁS JELZŐ.....
VAN AKINEK MEGSZÜNT A (!) HIBAÜZENET FÉKBETÉT CSERE UTÁN??
VÉGÜL IS MEGSZÜNHET HA A MUNKAHENGEREKET VISSZANYOMVA ISMÉT EMELKEDIK A FÉKOLAJSZINT....

2008.02.09. 22:19

Norbert27 írta:VÉGKÉPP MEGKEVEREDTEM!

A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SZERINT A ((!)) JEL FÉKFOLYADÉK SZINT CSÖKKENÉSÉT VAGY A DBC HIBÁTJÁT JELENTÍ.
A FÉKBETÉT KOPÁSÁT ELVILEG MÁSIK IKON JELZI.DE HA MEGNÉZITEK AZ ÚTMUTATÓT NEM MINDEN OK BENNE,VAGY AZ ÉN KOCSIM MÁS.AZ OTT FELTÜNTETETT MŰSZERFALON A SORBAN AZ ELSŐ AZ EMLEGETETT JEL,AZ ÉN KOCSIMBAN A HARMADIK ASSZEM.A GÉPKÖNYVBEN A HARMADIK A FÉKBETÉT KOPÁS JELZŐ.....
VÉGÜL IS MEGSZÜNHET HA A MUNKAHENGEREKET VISSZANYOMVA ISMÉT EMELKEDIK A FÉKOLAJSZINT....

Ha kis betükel írsz szerintem azt is eltudjuk olvasni mert jó a szemünk :!:

Én amikor kicseréltem hátul egyből kialudt.Nem trüköztem semit.

2008.02.09. 23:53

Nekem szervízben cserélték, számítógépre volt kötve, de ott voltam a csávó mellett és nem láttam, hogy nullázta volna. Szerintem nekem is magától tűnt el. Vagy van kontakt - vagy nincs. Mikor írta, hogy bremse... prüffen, akkor is egyszer írta, egyszer nem. Jártam még így kb 1 hetet (nem sűrjen hajtottam abban az időben), mire véglegesen odaköltözött a műszerfalra a kiírás.

Re: Touring hátsó ablaktörlő

2008.02.10. 01:17

Loofy írta:Sziasztok!

Szedett már szét valaki touring-on hátsó ablaktörlőt? Az enyém nagyon megszorult valami miatt. Talán tele ment szutyokkal, és most berozsdásodott. Alig tudja a motor megmozdítani. A motort megpróbáltam, működik rendesen, nem is lehet lefogni, olyan erős, viszont magát az ablaktörlőt meg sem tudom mozdítani. (és a motornak is nagyon nehezére esik, sőt már meg is szokott állni.)

Előre is köszi

Loofy

Hasonló hibajelenség volt nálunk is. Megsem moccant az ablaktörlő. Sajnos semmilyen javítás-trükk nem segített. Szervízbe fogták és levágták és ment bele az új :lol:

2008.02.10. 12:02

Norbert27 írta:VÉGKÉPP MEGKEVEREDTEM!

jó lenne tudni, hogy kis vagy nagy board van benne. mert a nagy bordnál nincsen külön fékkopásjelző ikon, ott a felkiálltójeles jelzi a kopást, pirossal (de a biztonság kedvéért még ki is írja - v.ö. ViSoR).

2008.02.10. 14:11

Szerintetek mi okozhatja,hogy az 540-ben néha nem menne pár henger. Leállitom,inditom és jó.Hideginditásnál is olyan rövid ideig minth nem menne mind.A szerelőt felhivtam azt mondta,hogy főtengelyjeladó lehet.Szerintetek?
Várom az ötleteket.
Előre is köszönöm!

2008.02.10. 15:27

sziasztok
nem tudja valaki hogy az525tds-nek hány literes a vizhűtője??? :roll:
tudnom kéne mert szerintem 1liternél azért többnek bele kéne mennije

2008.02.10. 16:34

nlm79 írta:sziasztok
nem tudja valaki hogy az525tds-nek hány literes a vizhűtője??? :roll:
tudnom kéne mert szerintem 1liternél azért többnek bele kéne mennije

a kézikönyv szerint a tds teljes hűtőrendszere 10L

Re: Touring hátsó ablaktörlő

2008.02.10. 16:42

Loofy írta:Sziasztok!

Szedett már szét valaki touring-on hátsó ablaktörlőt? Az enyém nagyon megszorult valami miatt. Talán tele ment szutyokkal, és most berozsdásodott. Alig tudja a motor megmozdítani. A motort megpróbáltam, működik rendesen, nem is lehet lefogni, olyan erős, viszont magát az ablaktörlőt meg sem tudom mozdítani. (és a motornak is nagyon nehezére esik, sőt már meg is szokott állni.)

Előre is köszi

Loofy

Én már cseréltem is azt azt alkatrészt, ami neked be van rohadva. Olyan 10 papír az ára újban, és vedd meg hozzá a nagy lapos anyát is.

Itt az 5ös és a 7es alkatrész.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45

2008.02.10. 16:46

köszönöm
de nekem csak maga a hütő befogadó képessége kellene mert tudni szeretném hogy el van-e vizkövesedve vagy dugulva

2008.02.10. 18:16

Szerintetek mi okozhatja,hogy az 540-ben néha nem megy pár henger. Leállitom,inditom és jó.Hideginditásnál is rövid ideig minth nem menne mind.A szerelőt felhivtam azt mondta,hogy főtengelyjeladó lehet.Szerintetek?
Várom az ötleteket.
Előre is köszönöm!

2008.02.10. 18:23

540 írta:Szerintetek mi okozhatja,hogy az 540-ben néha nem megy pár henger. Leállitom,inditom és jó.Hideginditásnál is rövid ideig minth nem menne mind.A szerelőt felhivtam azt mondta,hogy főtengelyjeladó lehet.Szerintetek?
Várom az ötleteket.
Előre is köszönöm!

erre sajnos így az életben nem fogsz megoldást találni.
rá kell tenni egy gépre, próbálgatással csak költségeket okozol magadnak....

2008.02.10. 20:10

hála az égnek, az én autómon minden tuti, tünetmentes, de apám autóján van egy bosszantó hiba:

e39 528ia, 2000-es tehát még a facelift előtti.
a hiba, hogy reggel, miután beindítja, néhány perc után a motor elkezd dadogni, majd leáll. csak hidegen csinálja.
az alapjárati motort ma kitisztította, de ettől sem javult meg.
a modic ezt jelölte meg lehetséges hibaforrásnak, valamint egy kis kondenzátor szerű elektromos kütyüt. ezt is cserélte, de a hiba változatlanull fennáll.

mi lehet a baj szerintetek? :roll:

2008.02.10. 23:17

kovessyroli írta:hála az égnek, az én autómon minden tuti, tünetmentes, de apám autóján van egy bosszantó hiba:

e39 528ia, 2000-es tehát még a facelift előtti.
a hiba, hogy reggel, miután beindítja, néhány perc után a motor elkezd dadogni, majd leáll. csak hidegen csinálja.
az alapjárati motort ma kitisztította, de ettől sem javult meg.
a modic ezt jelölte meg lehetséges hibaforrásnak, valamint egy kis kondenzátor szerű elektromos kütyüt. ezt is cserélte, de a hiba változatlanull fennáll.

mi lehet a baj szerintetek? :roll:

ugyanezt csinálja nekem is - softabb kiadásban, nem áll le.
mi mindent megcsináltunk, kivéve a pillangószelep kitisztítását. sztem ez az egyetlen lehetséges forrás még, érdemes megpróbálni (állítólag a benne lévő trutyitól le tud tapadni a szelep)
kiváncsi vagyok hatásos lesz-e?

2008.02.11. 12:09

strobi írta:g4400 nem egészen igy van a V-8-aknál 102-107C-között van az üzemi hőmérséklet!
Engem a 96C-idegesitett kicsit...

A 102-107-ről honnan van az infód? Esetleg link lenne róla?

Nálam elég állandó a 108 fok. Nálad csak 102-107?
Hmm.
Korábban azt a tippet kaptam, hogy a a 40-eshez háromsoros hűtő dukál, ám a kocsimban csak 2-soros hűtő van, ami állítólag a 28-asokban volt...
Ennek hamarosan utánanézek. A vízhőmérséklet nem tréfadolog.

96 fok nálam akkor jött elő, amikor az állandósult 108-ról is tovább melegedett volna a víz. Egy pillanatra 109 fok lett (csak felfelé, lassú menetben a Grossglöckner-re), majd nagyon rövid időn belül 95-96 fok... Gondolom ekkor kapcsolt be a termosztát fűtése, hogy még jobban nyisson.

Esetedben arra tippelnék, nálad is felmelegszik ennyire.
Esetleg levegős a rendszered, talán légtelenítés segíthetne (ha nem más a gond).

strobi írta:zárt tendszerben nem 100c-on forr a viz hanem olyan 120-125-ön....
üdv.strobi.

A zárt rendszerben akkora hőmérsékleten forr a víz, amennyinél a felette lévő gőztérben a gőznyomás engedi. A hűtőrendszerben inkább elenged a tartálysapka szelepe, gondolom a BMW-nél is van ilyen, ezt én is nagyjából 120 fok körülire tippelném...

2008.02.11. 15:11

Rátették gépre és az EGR szelep másnéven kartergáz szürőt hozza hibának.Valaki cserélt már ilyet?Lehet,hogy ettől nem megy magas fordulaton az összes henger?Szerintetek?

2008.02.11. 15:37

g4400 írta:
strobi írta:g4400 nem egészen igy van a V-8-aknál 102-107C-között van az üzemi hőmérséklet!
Engem a 96C-idegesitett kicsit...

A 102-107-ről honnan van az infód? Esetleg link lenne róla?

Nálam elég állandó a 108 fok. Nálad csak 102-107?
Hmm.
Korábban azt a tippet kaptam, hogy a a 40-eshez háromsoros hűtő dukál, ám a kocsimban csak 2-soros hűtő van, ami állítólag a 28-asokban volt...
Ennek hamarosan utánanézek. A vízhőmérséklet nem tréfadolog.

96 fok nálam akkor jött elő, amikor az állandósult 108-ról is tovább melegedett volna a víz. Egy pillanatra 109 fok lett (csak felfelé, lassú menetben a Grossglöckner-re), majd nagyon rövid időn belül 95-96 fok... Gondolom ekkor kapcsolt be a termosztát fűtése, hogy még jobban nyisson.

Esetedben arra tippelnék, nálad is felmelegszik ennyire.
Esetleg levegős a rendszered, talán légtelenítés segíthetne (ha nem más a gond).

strobi írta:zárt tendszerben nem 100c-on forr a viz hanem olyan 120-125-ön....
üdv.strobi.

A zárt rendszerben akkora hőmérsékleten forr a víz, amennyinél a felette lévő gőztérben a gőznyomás engedi. A hűtőrendszerben inkább elenged a tartálysapka szelepe, gondolom a BMW-nél is van ilyen, ezt én is nagyjából 120 fok körülire tippelném...

Hali g4400!

Nincs pontos infóm a vizhőmérsékletről de már itt többször is kitárgyaltuk V8-asok és olyan 103-107 fok körüli lett az elfogadható..:)
nekem nyáron volt állandó 106-107 most gondolom a hidegebb miatt ingadozik... :oops:

2008.02.11. 16:27

540 írta:Rátették gépre és az EGR szelep másnéven kartergáz szürőt hozza hibának.Valaki cserélt már ilyet?Lehet,hogy ettől nem megy magas fordulaton az összes henger?Szerintetek?

Az EGR szelep kipuffgázt enged vissza a szívósorba, és ha folyamatosan nyitva marad akkor lehet ilyen hiba. Nem biztos, hogy cserélni kell, meg kéne próbálni kitakarítani.
A karterázszűrő nem egyenlő az EGR-rel.
Hozzászólás küldése

VigLink badge