![]() |
2016.07.16. 08:59
kapitany írta:Sziasztok!
Segítsetek kérlek, két problémám akadt.
Az egyik a vezető oldali ablaktörlő lapát. Az úgy volt, hogy...
Az utas oldali már nem törölt jól, ezért rendeltem egy új Bosch Twin Standard garnitúrát. Kicseréltem, az utas oldali tökéletes lett, de a vezető oldalon ugrálva, hangosan töröl. Nagyon zavart, ezért egy hét után rendeltem még egy garnitúrát, és az új lapáttal is ugyanezt csinálja. Így már 16 ezerbe van 2 szett, de nem töröl jól. Arra nagyon kicsi az esély, hogy a 2 szett gyárilag rossz legyen, úgyhogy gondolom más lehet a gond. Korábban is Bosch volt rajta, azzal működött, nem csinált ilyet. A szélvédőt többször tisztára töröltem többféle ablaktisztítóval illetve hetente legalább 1x mosok autót, nem látok rajta olyan szennyeződést amitől leragadhatna a lapát.
Valakinek van ötlete, hogy mitől töröl ilyen rosszul?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv,
Tamás
2016.07.16. 12:20
PeterE39 írta:kapitany írta:Sziasztok!
Csak a szélvédőre nem spriccel.
Eltömődhetett valahol? Vagy a szélvédőhöz külön szivattyú van? Mi lehet a gond?
Üdv,
Tamás
Külön szivattyú van, vagy eltört a cső, vagy szétcsúszott valahol.
2016.07.16. 16:50
notaridavid írta:PeterE39 írta:kapitany írta:Sziasztok!
Csak a szélvédőre nem spriccel.
Eltömődhetett valahol? Vagy a szélvédőhöz külön szivattyú van? Mi lehet a gond?
Üdv,
Tamás
Külön szivattyú van, vagy eltört a cső, vagy szétcsúszott valahol.
Szia,
Tuti szétcsúszott valahol, én 2 hete jartam így.
A spricni felől az a menetirany szerinti jobb oldalon levő cső lecsúszott az osztóból.Mondjuk a keményebb műanyag fekete cső nagyon meg van már öregedve porlott szét már.Ezt cserelnem kell.
Nézd át a csövek csatlakozásait.
Dávid
2016.07.18. 20:05
2016.07.18. 20:07
Daani írta:Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a csomagtérzár megadta magát. Szépen nyitottam mint mindig központizárral, de vissza már nem csukódott. A nyelve csak lifeg, a rugó belül eltört. Erről sikerült képet is csinálni:
Kép
Most nem tudom sehogy bezárni. Próbáltam lenyomni/ráülni amennyire tudom és zárni. KP zárra nem reagál. Se ki se be. Kulcson a csomagtérnyitással nyitná a motor. Kulccsal manuálisan nem záródik be, mert nem mozdítja meg a kart mikor eltekerem ütközésig (vízszintesbe). Kézzel nyitott csomagtartónál látom, hogy nem mozdul meg a kar a kulcsos záráskor (nyitáskor igen), kézzel meg tudom tolni, hogy bezárja, de akkor meg lecsukni nem tudom
Lehet a kp zár csak azért nem működik, mert érzékeli, hogy nincs jól lezárva?
Mi a teendő? Tudok-e valamit csinálni én vele, vagy kell 1 bontott zárszerkezet?
Köszi,
Dani
2016.07.18. 20:59
PeterE39 írta:Daani írta:Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a csomagtérzár megadta magát...
Vedd ki a rugót, az utolsó menetet hajlítsd ki, és az így készített szemet akaszd vissza.
2016.07.23. 09:09
(amúgy 13541433414 a cikkszáma)
2016.07.23. 10:24
FuReady írta:Sziasztok!
Az utóbbi napokban többször kaptam az autótól "MOTORNOTPROGRAM"-ot, DIS-el ránézve "Engine throttle, mechanical fault (sluggish/stuck) - Duty factor too high" a hibája, amit én a fojtószelepre vezetek vissza. (a kartergáz szűrő cseréjekor szét lett bombázva a motortér jobb oldala, többek közt pl. a fojtószelephez vezető gumikönyök is cserélve lett)
Ez nem rendszeres hiba, időnként jelentkezik, de bosszant: mi a teendő, meg lehet tisztítani a szelepet?![]()
Vagy a hosszú évtizedek alatt kikopott, és cserélni kéne jópénzért?(amúgy 13541433414 a cikkszáma)
2016.07.24. 18:14
2016.07.26. 18:01
Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.
Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?
A szivattyú, vagy a szintjelző. A mi sugárszivattyúnk nem pont ilyen, de az elv igen: https://www.geogebra.org/m/U6b5hy4B#material/d7pTswXz
A működés pedig hozzávetőleg ilyen:
Sajnos jobbat nem találtam.
2016.07.26. 19:19
FuReady írta:Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.
Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?
A szivattyú, vagy a szintjelző. A mi sugárszivattyúnk nem pont ilyen, de az elv igen: https://www.geogebra.org/m/U6b5hy4B#material/d7pTswXz
A működés pedig hozzávetőleg ilyen:
Sajnos jobbat nem találtam.
Ha a sugárszivattyú nem működik, akkor az hibaként jelentkezik a DIS-ben?
Csak azért kérdezem, mert teletankoltam a kocsit, és a titkos szerint a jobb oldal tartalma csökken, a bal mintha tartaná a közel 30 litert.(és a bal oldali szintjelzőmmel is baj volt, aztán mégse)
![]()
Namost valamit nem értek: ha az AC bal oldalra nyomja át a benzint, ami a bal oldalon megy előre, hogy lehet az, hogy nálam teljesen üres tudott lenni sokáig? (és a titkos szerint a jobb oldal - ahol a töltőcsonk is van - tartalmazott csak üzemanyagot, a bal semmit, mégis autókáztam vele sokat)![]()
2016.07.26. 19:56
Gallaca írta:Sugárszivattyú nem elektronikus alkatrész, így csak vizuálisan ellenőrizhető. Ha jobban elolvasod amit a működéséről írtam, + rajz, megérted. Lényeg, hogy nem a bal oldali tartályba nyomja, csak a bal oldal felé.
2016.07.26. 20:23
FuReady írta:Gallaca írta:Sugárszivattyú nem elektronikus alkatrész, így csak vizuálisan ellenőrizhető. Ha jobban elolvasod amit a működéséről írtam, + rajz, megérted. Lényeg, hogy nem a bal oldali tartályba nyomja, csak a bal oldal felé.
Oké, értem, viszont a félelmem abból áll, hogy a bal tartály megtartja a benzin mennyiséget, majd miközben a mutató szerint van még fél tank, a jobb oldal elhasználja az utolsó molekulát is, és egyszer csak leáll a motor... Ugye ez egy abszurd-agyament rémálom, és lehetetlenség, ugye?![]()
2016.07.26. 21:54
FuReady írta:Gallaca írta:Sugárszivattyú nem elektronikus alkatrész, így csak vizuálisan ellenőrizhető. Ha jobban elolvasod amit a működéséről írtam, + rajz, megérted. Lényeg, hogy nem a bal oldali tartályba nyomja, csak a bal oldal felé.
Oké, értem, viszont a félelmem abból áll, hogy a bal tartály megtartja a benzin mennyiséget, majd miközben a mutató szerint van még fél tank, a jobb oldal elhasználja az utolsó molekulát is, és egyszer csak leáll a motor... Ugye ez egy abszurd-agyament rémálom, és lehetetlenség, ugye?![]()
2016.07.26. 22:00
Gallaca írta:FuReady írta:Gallaca írta:Sugárszivattyú nem elektronikus alkatrész, így csak vizuálisan ellenőrizhető. Ha jobban elolvasod amit a működéséről írtam, + rajz, megérted. Lényeg, hogy nem a bal oldali tartályba nyomja, csak a bal oldal felé.
Ez csak abban az esetben szokott előfordulni ha leáll a tankszivattyú. De akkor a benzines autó is leáll, mert csak a dieselben van plusz egy szivattyú, ami ki tudja szívni a jobb oldal tartalmát.
2016.08.15. 23:32
2016.08.18. 19:26
2016.08.20. 16:42
2016.08.20. 17:22
armin2015 írta:Szevasztok adott egy bmw 525tds e39 1996 os szedan manuális
következő jelentkezett pár hete: eggyik nap mint ha nem lenne turbó nem menne rendesen másik nap minden megint oké harmadnap megint problema nem megyen 120km/h nál a fogyasztásmérő liter szamlaló 8l től tovább nem meent túl . 2 hete már csak hidegen nem csinálta , most már ott tartok hogy mindig csináljaátnézettem a turbót és a csöveket is minden rendben a turbó megyen tölt szépen , volt aki azt mondta hogy az adagolóval lessz a gond nem ad annyi üzemanyagot amennyit kell na már most nem teker nem füstől komoly melegekben és minuszokban sem, en nem hiszem hogy adagoló lenne a hiba volt már ilyen jellegű baja tapasztalata valakinek??
2016.08.21. 20:20