Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.02.08. 04:32

nlm79 írta:most tudtam meg hogy a külön tágulási tartályos bmw-k maguktól légtelenednek csak utána kell tölteni ellenörizni a szintet 8O és hogy a sapkák nyomára vannak beállitva 1.4,2.0bar-ra
lehet hogy az enyém már gyenge :( és azé engedi ki a gözt

Mindegyik nyomás alatt működik! Ha nincs nyomás akkor is felforrhat! Emlékszek, mikor az első, vagy a második E-30 volt egyszer kaptam egy levelet a Wallistól, hogy menjek be ingyenes sapka cserére, mert az én alvázszámú autóm, és gondolom a kortársai is vissza lettek rendelve!
Kicserélték!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kbhont 2008.02.08. 12:25-kor.

2008.02.08. 11:55

Érdemes a sapkát megnézni,mert több bömösnél is hajszálrepedés volt rajta!!

Check brake linings

2008.02.08. 17:25

HIBA: Check brake linings és (!) jelzés

OKA (legvalószínűbb): elkopott a fékbetét.

30d-re kimondottan jellemző, ugyanis útviszontól függően 0-70 vagy 0-110km/h között minden kickdown-nál be kell segítsen az elektronika a hirtelen érkező nyomatékhegy miatt, ez pedig a hátsó kerekek megfékezésével történik, ergo 14ezerkm-t bír a hátsó fékbetét. Nyilván lehet több is, ha nem padlózod annyit, mint én.

Re: Check brake linings

2008.02.08. 18:07

ViSoR írta:HIBA: Check brake linings és (!) jelzés

OKA (legvalószínűbb): elkopott a fékbetét.

30d-re kimondottan jellemző, ugyanis útviszontól függően 0-70 vagy 0-110km/h között minden kickdown-nál be kell segítsen az elektronika a hirtelen érkező nyomatékhegy miatt, ez pedig a hátsó kerekek megfékezésével történik, ergo 14ezerkm-t bír a hátsó fékbetét. Nyilván lehet több is, ha nem padlózod annyit, mint én.

akkor ezt a jelet is sűrün láttad: Kép :wink:

kiderült, hogy tényleg elkopott-e, vagy csak feltételezés?
én úgy vettem az enyémet, hogy az átvizsgálásnál azt mondták, kb 5ezer km-t bír ki a hátsó betét. 55k km-t mentem vele, mire kicseréltük, de a betét még tök jó volt (nem is jelzett vissza), csak a tárcsának volt termetes válla...

(korábban azt hallottam, hogy az automatáknak egyébként is gyorsabban fogy a fékbetétje, leginkább a motorfék hiánya miatt. ez igaz?)

2008.02.08. 18:18

Biztos, hogy a hurka motorfék és a baromi plusz tömeg is besegít. Harapósabb is az automaták fékje többnyire. Bár lehet csak a 20cm széles pedál teszi :lol:

2008.02.08. 18:34

SZIASZTOK!

LENNE EGY APRÓ KÉRDÉSEM!A MŰSZERFALON VAN EGY VISSZAJELZŐ,AMI VILÁGÍT NEKEM!SZERINTEM A FÉKKEL KAPCSOLATOS(KÖR BENNE FELKIÁLTÓJEL,EZT FOGJA KÉT FÉLKÖR)!
FÉKOLAJ RENDBEN , ABS LÁMPA NEM VILÁGÍT!MI LEHET EZ;MINEK A VISSZAJELZŐJE ???

ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET!

2008.02.08. 18:54

szerintem a kéziféké vagy dbc müködési zavar(dinamikus fékszabályzó)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nlm79 2008.02.08. 19:08-kor.

2008.02.08. 19:00

van kezelési útmutatóm magyar nyelvű de lehet hogy innen is letudod tölteni abba benne van
ha itt nincs fenn pü-be ird meg az e-mail cimed és átküldöm

2008.02.08. 20:31

sziasztok elvileg innen is letudjátok tölteni a magyar nyelvű leirást
bal oldalon a letöltések linkeknél mert ha én küldöm át az 44perc per darab :D

2008.02.08. 20:53

Lehet pl fékbetét kopás jelzés? Lehet, hogy 3 hozzászólással feljebb pont írtam a (!) jelről? 8O

2008.02.08. 21:41

nézd meg a fékfolyadék szinted azt irja a kezelési hogy vezető oldalon a mikrofilter alatt és hogy DOT4-es kell bele

2008.02.08. 22:44

Norbert27 írta:SZIASZTOK!

LENNE EGY APRÓ KÉRDÉSEM!A MŰSZERFALON VAN EGY VISSZAJELZŐ,AMI VILÁGÍT NEKEM!SZERINTEM A FÉKKEL KAPCSOLATOS(KÖR BENNE FELKIÁLTÓJEL,EZT FOGJA KÉT FÉLKÖR)!

Fékbetét kopásjelzö.
Akkor alszik el, ha kicsarélad a betéteket meg a visszajelzöt, majd állni hagyod kb 6-8 orát.
a visszajelzö csek a ball oldalon van, elöl is és hátul is. áruk 3-4 ezer közt van.

Touring hátsó ablaktörlő

2008.02.08. 23:18

Sziasztok!

Szedett már szét valaki touring-on hátsó ablaktörlőt? Az enyém nagyon megszorult valami miatt. Talán tele ment szutyokkal, és most berozsdásodott. Alig tudja a motor megmozdítani. A motort megpróbáltam, működik rendesen, nem is lehet lefogni, olyan erős, viszont magát az ablaktörlőt meg sem tudom mozdítani. (és a motornak is nagyon nehezére esik, sőt már meg is szokott állni.)

Előre is köszi

Loofy

2008.02.09. 02:02

Szattila írta:

Fékbetét kopásjelzö.
Akkor alszik el, ha kicsarélad a betéteket meg a visszajelzöt, majd állni hagyod kb 6-8 orát.
a visszajelzö csek a ball oldalon van, elöl is és hátul is. áruk 3-4 ezer közt van.

Új kopásjelzőnél néhány mp. után kialszik a visszajelző :wink:

2008.02.09. 08:55

Anti520i írta:
Szattila írta:

Fékbetét kopásjelzö.

Új kopásjelzőnél néhány mp. után kialszik a visszajelző :wink:

nekem kelett néhány ora.

2008.02.09. 15:13

Nekem nagyon úgy rémlik, h egyszer régen szétszedtük a haver jobb hátsó felfüggesztését, és ott is volt ilyen drót... Vagy csak úgy tűnik?

2008.02.09. 16:44

Stephanus_Rex írta:Nekem nagyon úgy rémlik, h egyszer régen szétszedtük a haver jobb hátsó felfüggesztését, és ott is volt ilyen drót... Vagy csak úgy tűnik?

Keresztbe van.Bal elől és jobb hátul.

2008.02.09. 17:31

KÖSZI A KIMERÍTŐ INFÓT A HÍBAJELLEL KAPCSOLATBAN!!
AZ MIÉRT VAN HA LE SZERETNÉM TÖLTENI AZ E39 MAGYAR GÉPKÖNYVET AZT ÍRJA: NEM OK AZ URL?

2008.02.09. 18:02

Norbert27 írta:KÖSZI A KIMERÍTŐ INFÓT A HÍBAJELLEL KAPCSOLATBAN!!
AZ MIÉRT VAN HA LE SZERETNÉM TÖLTENI AZ E39 MAGYAR GÉPKÖNYVET AZT ÍRJA: NEM OK AZ URL?

Javitotam.most jó.

2008.02.09. 18:13

g4400 írta:
strobi írta:Értem! az normális dolog,hogy levett hűttő spkánál gázfröccs után a tágulási tartályból feljön a vizszint? meg a 96-107C-ig mozog a titkos menüben a vizhőfok? tudom a v8-nak 103-107C az üzemije!!!

Túlnyomásos a rendszer, különben nem lehetne 100fok feletti viz.
Emiatt, ha lenn van a kupak, üzemmelegen alapjáraton is kialakulnak buborékok a HF vizjarataiban, a legforróbb helyeken.
Ha gázt adsz, a buborékok kitágulnak kicsit, feljebb nyomják a vizet kicsivel.

Most légtelenitened kellene...

g4400 nem egészen igy van a V-8-aknál 102-107C-között van az üzemi hőmérséklet!
Engem a 96C-idegesitett kicsit...
zárt tendszerben nem 100c-on forr a viz hanem olyan 120-125-ön....

üdv.strobi.
Hozzászólás küldése

VigLink badge