![]() |
2007.06.12. 15:53
2007.06.12. 16:15
vaszarig írta:Sziasztok!
Kérdésem a következő: a kocsi ikonon folyamatosan világít a hátsóajtó lámpája, pedig le van csukva. Már szétszedtem az egész zárat, de nem találtam semmit. Egyébként működik rendesen, nyit-zár, megy a centrál is, meg a távirányítóról is. Valakinek esetleg volt ilyen gondja? Tudna segíteni, esetleg tippet adni? Megköszönném.![]()
Ha más nem, legfeljebb elviszem kiolvastatom a hibát mégegyszer. Egy 148-as hibakód volt benne, de nem tudtuk,h ez mi.![]()
Üdv
2007.06.12. 17:48
efer írta:vaszarig írta:Sziasztok!
Kérdésem a következő: a kocsi ikonon folyamatosan világít a hátsóajtó lámpája, pedig le van csukva. Már szétszedtem az egész zárat, de nem találtam semmit. Egyébként működik rendesen, nyit-zár, megy a centrál is, meg a távirányítóról is. Valakinek esetleg volt ilyen gondja? Tudna segíteni, esetleg tippet adni? Megköszönném.![]()
Ha más nem, legfeljebb elviszem kiolvastatom a hibát mégegyszer. Egy 148-as hibakód volt benne, de nem tudtuk,h ez mi.![]()
Üdv
ha minden igaz, a karosszérián lévő kis horogban van a kapcsoló (amibe a zár kapaszkodik). lehet, hogy az romlott el.
2007.06.12. 19:57
admin írta:efer írta:vaszarig írta:Sziasztok!
Üdv
ha minden igaz, a karosszérián lévő kis horogban van a kapcsoló (amibe a zár kapaszkodik). lehet, hogy az romlott el.
Nem valami ridrelés cuc van otis mint az oldalajtókba?
2007.06.13. 08:07
admin írta:efer írta:vaszarig írta:Sziasztok!
Üdv
Nem valami ridrelés cuc van otis mint az oldalajtókba?
2007.06.13. 08:12
vaszarig írta:csipi írta:vaszarig írta:csipi írta:vaszarig írta:Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy volt -e már vmelyikőtöknek olyan gondja, hogy a hengerfejnél lévő vízcső fémcsonkja (ami a blokkból lóg ki, erre megy a cső) kilukadt? De az még hadján, mert nem csak a közepén, hanem tőben is.![]()
Majdnem megfőztem a motort, mert 1000 km alatt szépen elfolyott 3-4 liter víz.
Tudtok esetleg erre vmi jó megoldást? Igazából nem szeretném széthúzni a motort. 525TDS motorról van szó.
Én 325 TDS-el jártam így. Az NT autónál javították, legyártattak (valami esztergályos műhelyben) egy csonkot, és a felmelegített hengerfejbe tették be, és be is ragasztották, nekem működött a dolog, utána nem volt vele problémám. A javítás viszont elég macerás volt, nem gyári alkatrésszel készült, ezért garanciát nem vállaltak rá. Meg kell próbálni, mert olcsóbb, mint egy hengerfej. Szerintem otthon semmiképpen ne próbálkozz vele.
Köszi szépen a választ! Én is valami hasonló dologra gondoltam. Már beszéltem is egy esztergájos sráccal, ő legyártja nekem a csövet. Márcsak ragasztót kéne szereznem.![]()
Bízom benne, hogy utána már nem lessz semmi gáz vele.
Egyébként kb 2 bar körüli nyomással mászkál a hűtővíz a tds-ben, szóval elég precíz illesztés kell, én biztos valami műhelyben csináltatnám
Még jó, hogy haverom műhelyében mindezt megoldhatom.![]()
Nagyon szépen köszi. Elvileg a hétvégére meglesz. Aztán gyíhaaaaaaa.
2007.06.13. 16:15
vaszarig írta:vaszarig írta:csipi írta:vaszarig írta:csipi írta:vaszarig írta:Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy volt -e már vmelyikőtöknek olyan gondja, hogy a hengerfejnél lévő vízcső fémcsonkja (ami a blokkból lóg ki, erre megy a cső) kilukadt? De az még hadján, mert nem csak a közepén, hanem tőben is.![]()
Majdnem megfőztem a motort, mert 1000 km alatt szépen elfolyott 3-4 liter víz.
Tudtok esetleg erre vmi jó megoldást? Igazából nem szeretném széthúzni a motort. 525TDS motorról van szó.
Én 325 TDS-el jártam így. Az NT autónál javították, legyártattak (valami esztergályos műhelyben) egy csonkot, és a felmelegített hengerfejbe tették be, és be is ragasztották, nekem működött a dolog, utána nem volt vele problémám. A javítás viszont elég macerás volt, nem gyári alkatrésszel készült, ezért garanciát nem vállaltak rá. Meg kell próbálni, mert olcsóbb, mint egy hengerfej. Szerintem otthon semmiképpen ne próbálkozz vele.
Köszi szépen a választ! Én is valami hasonló dologra gondoltam. Már beszéltem is egy esztergájos sráccal, ő legyártja nekem a csövet. Márcsak ragasztót kéne szereznem.![]()
Bízom benne, hogy utána már nem lessz semmi gáz vele.
Egyébként kb 2 bar körüli nyomással mászkál a hűtővíz a tds-ben, szóval elég precíz illesztés kell, én biztos valami műhelyben csináltatnám
Még jó, hogy haverom műhelyében mindezt megoldhatom.![]()
Nagyon szépen köszi. Elvileg a hétvégére meglesz. Aztán gyíhaaaaaaa.
Jelentem, sikerült megcsinálnom a csövet. Frankón belement a persej, beragasztottam és most úgy néz ki, h minden ok. Remélem más már nem lesz.
2007.06.13. 23:26
Dome86 írta:Hello
Mivel lehetne eltüntetni két is pöttyöt a kocsirol?Kavics felverődést,mert idegesítő a fekete kocsin a két fehér pötty,bár szerencséjére csak közelről látszik,de az a tudat hogy ott van
2007.06.14. 08:20
Diabolica írta:kb valami ilyesmit hívnak autószerelésenk.....mert az, hogy levesszük bemegyünk az unixba veszünk egy másikat és feltesszük, az már nem az.....
2007.06.14. 21:09
2007.06.15. 13:43
2007.06.15. 15:36
Oldboy írta:Üdv!
Kéne egy kis segitség. A ball hátsó ajtó kárpitot szeretném leszedni.
Rendetlenkedik az elektromos ablakom.
Ha valaki már leszedte, és tutin röviden leírná, hány csavar fogja és hol,
milyen sorrendbe célszerű feszegetni, melyik sarkában célszerű kezdeni, miegymás,
nagyot segítene. Van már némi információm, de elsőre nem jött össze a leszerelés.
( Az előző tulaj magyarázott valami "vezetőt", amiről "valami" ki tud ugrani,
és ezért nem mükszik rendesen az ablak mozgatás. Az adás-vétel előtt javítatta, ez idáig szuperált, most
megadta magát. )
Oldboy!
2007.06.16. 09:41
2007.06.16. 16:19
Oldboy írta:Nincs.
Csak a hátsó ablakon van.
2007.06.16. 22:27
2007.06.17. 22:36
2007.06.18. 13:11
Bozsik írta:Sziasztok, még nem vagyok tulaj, de szeretnék megudni a lehető legtöbbet, mielött vásárolok. 1997es 525 tds 2.5 diesel-t néztem ki magamnak. Ha valaki tudna infórmációkat adni, hogy mire kell figyelnem, vásárláskor megköszönném!
2007.06.19. 14:18
Diabolica írta:Oldboy írta:Nincs.
Csak a hátsó ablakon van.
A kilincs alatt van egy csavar és a kapaszkodóban alulról kettő ha minden igaz. Utána masszív patentok tartják illetve felülről "rá van akasztva" az ajtóra, azaz alulról a belső sarkánál szedd le egy erős de nem lendületes mozdulattal az első patentot és utána lejön sorban a többi is.
Ha nem sikerült küldj egy mailcímet és elküldök egy képet egy szétszedett kárpitról.
2007.06.20. 12:57
2007.06.20. 19:55
Doki írta:Sziasztok!
Pár napja világít az ABS kontrol-lámpa és a menestabilizáló és kipörgés gátló háromszög középen. Ez néha elalszik napokra, néha 5-10 percig világít, ilyenkor nem működik a fogyasztásmérő analóg órája sem.
Elképzelésem sincs, hogy csak valami szenzor szarakodik vagy az egész abs computer adta meg magát.
Jó autózást mindenkinek!